Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flamasterka

Jak podać herbatkę dziecku karmionemu piersią?

Polecane posty

pediatra zaleciła, żeby podać małej plantex 10-15 ml. podać łyżeczką czy w butelce? krople podawane łyżeczką ładnie wypija, boję się, że jak posmakuje butelki to piersi się już nie chwyci.

jak się boisz butelki to podawaj łyżeczką albo np. taka specjalną miarką dozującą, która jest np. przy panadolu dla dzieci... moja dostawała plantex w butelce i ani na chwilę nie zrezygnowała przez to z piersi :)

czyli to mit, że jeśli dziecko pozna butelkę to potem kiepsko ssie pierś, bo mu wolniej leci? chyba, ze to zależy od wielkości dziurki w smoczku, im mniejsza tym lepsza?

ja do herbatek używałam tych najmniejszych smoczków... no i u nas nie było problemów potem z piersią... a nawet było więcej korzyści, bo jak wróciłam do pracy to potem nie było problemu jak karmić małą :) osobiście nie znam żadnego przypadku, gdy dziecko odrzuciło pierś na rzecz butelki...

Gość to na pewno mit
bo mój synek nie wypił z butelki ani kropli plantexu, gdy chciałam mu podać:O nei chce ani butelki ani smoka oczywiście karmie piersią

mialam to samo dawalam plantex strzykawka, zreszta wszytskie leki plynne daje strzykawka, wtedy wiem ze wypije tyle ile trzeba, ewentualnie mozesz lyzeczka, poza tym u nas plantex nie dzialal, tylko espumisan na kolki i zaparcia ale ja do tego pilam koer dwa razy dziennie