Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malego kotka..

Jak nauczyć kociaka korzystania z kuwety?

Polecane posty

Gość mama malego kotka..

ma 4 tygodnie. przynioslam kuwete z piaskiem ale nie jest zainteresowany w ogole..

Gość tvgt 6
4 tygodnie to strasznie malutki, umie sam sie w ogole zalatwic? jak nie umie to musisz mu po kazdym jedzneiu masowac okolice odbytu mokrym wacikiem, nasladujac matke, to stymuluje wyproznanie nie wiem nawet czy taki maluch umie juz sam jesc :O jeszcze troche minie zanim nauczy sie kuwety, jak sam umie sie zalatwic to go wsadzaj cierpliwie do kuwety jak tylko zauwazysz ze sie zachowuje jakby chcial sie zalatiwc- kreci , itd nie wolno absolutnie karac za zalatwianie sie poza kuweta i nie stosuj zwirku zbrylajacego bo maluszki moga go zjadac a taki jest niebezp a w ogole to on powinien byc zmatka!!! zajrzyj na forum miau, tam dokladnie przeczytasz co robic z takim maluchem

Gość mama malego kotka..
heh ja go znalazlam jak mial 2 tyg :o wiem ze jest za maly ale wydaje mi sie dosc duzy na picie z miseczki czy kuwetke... sam sie zalatwia od jakeigos czasu

Gość chyba normalny....
pokaż mu jak to się robi , sama załatwiając się do kuwety : )

Gość tvgt 6
to jak sam sie zalatwia to spokojnie, nauczy sie ale nie od razu, takie maluszki nie potrafia trafiac do kuwety. po prostu jak mowilam wkladaj go do kuwety, maluszki przez zabwe sie ucza, jak zobaczysz ze np wszedl tam i sie bawi przesypujac zwirek :) to juz dobry znak, spokojnie , zwykle malenstwa ucza sie ok 5-6 tygodnia zycia kuwetkowac choc sa i takie co pozniej ale nauczy sie na pewno, bez paniki :) i zajrzyj to forum miau, polecam

Gość tvgt 6
ps: on jest naprawde jeszcze malenki, powinien byc z matka do 12 tygdnia zycia ale wiadomo ze czasem to niemozliwe, jak znajdujesz osieroconego kociaka nie wymagaj od niego za duzo, to jeszcze maluszek ze ho ho!

Gość uppppppppppupupup