Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatiAguś

Jakie nowoczesne imie dla chłopczyka?

Polecane posty

Gość proponuje Reksio Reksiunio
albo jesli lubisz imie vivienne, to moze do kompletu: Xavier, Fabienne, Etiennette :P

Mnie się podoba TOBIASZ, ale jak kiedyś będę miałą syna to będzie miał na imię MICHAŁ albo FILIP :)

Gość MatiAguś
mysle ze Jeremi tez jewst fajne ale nam sie nie podoba:)

Gość dezyderiusz
dezyderiusz, miłosz, Tymoteusz, igor oskar

Mi się wydaje, że przy wyborze takiego oryginalnego imienia trzeba jeszcze zwrócić uwagę na fakt czy dziecko nazwane tym imieniem nie będzie potem wyśmiewane w szkole przez inne dzieci. W naszych czasach popularne są imiona dość egzotyczne powiedziałabym, a potem dziecko może przez to cierpieć. Czasem zwykły Tomek czy Piotrek jest o wiele lepsze. Ja niedługo urodzę synka i chociaż bardzo podoba mi się imię Daniel pójdę na kompromis z mężem i będę miała Kamilka:) Może jestem przewrażliwiona, ale chociaż np. podobało mi się bardzo imię dla dziewczynki Weronika to i tak bym jej tak nie nazwała bo nasze nazwisko zaczyna się na C a inicjały WC są niezbyt wdzięczne heh

Gość martaros
Uwazam, ze imie Pascal jest dosc ladne dla chlopaka. ale wiem, ze nie wszystkim sie podoba i to dobrze!

Gość asiorka 26
a ja mam synka o imieniu Kryspin

Gość Ewelina102
Sedrick jest bardzo ladne i nowoczesne

Gość wiki123445
a mi sie podoba olivier i borys

tu są włoskie męskie imiona niektóre ładne ale większosć brzmi jak nie z tej ziemii :p te dla dziewczynek są śliczne

Gość dla chłopca bardzo podoba
mi się imię Tristan :)

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
bonifacy w sam raz nowoczesnie jak bedziesz wolac to kazdy bedzie zainteresowany

Gość ...ech...
Ja mam Jakubka, ale rozpatrzalam miedzy: Wiktorem, Adrianem, Konradem i Maxymilianem:)

Gość na litere A
mam prpozycje , napewno bedzie niepowtarzalne, popularne dziasiatki lat temu, ale teraz jest podobno moda cofac sie do tylu, proponuje ci Alfons, Adolf

Gość zagubiona we własnych myślach
Ariel

a mój synek ma aleks :) żaden aleksander, w akcie urodzenia ma Aleks. i w Polsce jest tylko 637 Aleksów :)

Gość imię
ważne jest nazwisko! Pamiętam, jak na lekcjach polskiego, polonistka uczyla nas jak zestawiać imiona do nazwisk. Musisz pamiętać, że jeśli nazwisko jest dlugie, to imie dla dziecka powinno być krótkie i analogicznie na odwrót... Komiczne jest nazywanie dzieci imionami bohaterów z aktualnie prezentowanych zagranicznych seriali/np.brazylijskich/;) :D Nigdy nie zapomnę,gdy nauczycielka jako przyklad takiego fatalnego zestawienia podala: JESSICA SUSKA ;D

Gość MajkaMB1
Ja chcę dać synkowi na imie Rafał bo tak ładnie się je zdrabnia i nie znam nikogo o takim imieniu :) więc jest rzadkie ale mąż nie chce :/ więc zastanawiamy sie nad Olafem, Cyprianem albo Wiktorem. Miał być Hubert ale to twarde imię a nazwisk też mamy trudne i twarde r w nim jest więc nie bedziemy przesadzać :)