Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady stonehenge

nie ma pracy po anglistyce

Polecane posty

Gość kolejna anglistka
Panie socjolożki i politolożki też często nie w krajach anglojęzycznych nigdy nie były. Przebywanie w kraju anglojęzycznym czesto nic nie znaczy. Ludzie żyja w chicago po kilka lat i po angielsku ani me ani be. To samo w anglli. Jedni spotykaja sie tylko z polakami inni maja tez znajomych brytoli. Kiedys w pociągu spotkałam faceta, który pracował od 10 lat w kamieniołomie w irlandii. niby miał kolegę bliskiego irlandczyka, miał też ładny akcent, ale jego zasób słów i granmatyka to była masakra. Ale prawda jest tez ze część ludzi niezle smiga po angielsku po kilku latach pobytu. Tylko dla nich nie jest problem zrobic sobie cpe, ja na 3 roku pisałam testy cpe i je zdawałam. Z resztą, mówisz, ze osoby bez studiów filologicznych często lepiej znaja angielski absolwentów tego kierunku. chciałam, zeby pewna pani to udowodniła, ale ta pani przez 3 tygodnie nie potrafiła tego tekstu poprawić. Jeszcze sie chcwali, że dała go do sprawdzenia anglistce tutaj z "naszego" gimnazjum. widocznie ta pani tam naucza angielskiego. Miałam klasy, które objęłam po takich anglistkach i niestety te panie raczej słabo znały ten język. Jedna robiła tylko gramatykę. Te same ćwiczenia dla wszystkich klas w których uczyła. I tak przez pół roku. FCE nawet nie miała, a przez pół roku angielskiego w gimnazjum uczyła. albo inna oficjalnie miała zatrudnienie w podstawówce bo miała tylko fce, ale miała nadgodziny w gimnazjum i wszystko grało.

Gość kolejna anglistko
Piszac "z naszego" mialam na mysli gimnazjum ktore znajduje sie w naszym miescie. Nie dosc ze jestes zlosliwa i nieprzychylna innym ludziom, to w dodatku nie umiesz czytac ze zrozumieniem:) Nie ucze w gimnazjum, nie pracuje nigdzie na etacie, prowadze wlasna dzialalnosc:) Ale widze, ze ktos juz odrobil Twoje zadanie domowe, mam nadzieje, ze sie czujesz usatysfakcjonowana:)

Gość kolejna anglistko
acha i nie jestem socjolożką ani politolożką :-) za to dziennikarką i owszem bywam:)

Gość kolejna anglistka2
z naszego to róznie mozna interpretować. Ja np gimnazjum, które miesci sie niedaleko mnie nie nazywam moim gimnazjum.

Gość kolejna anglistka2
no własnie kim ty nie jesteś.

Gość Obserwator kominkowy
ja tez nie konczylem filologii a pracuje dorabiajac korkami z angielskiego w szkole do ktorej mnie przyjeto nikt nie pytal czy mam filologie ajedynie czy mam wyzsze pedagogiczne kolejna anglistko czy ty aby na pewno znasz dobrze angielski skoro nie masz pracy? watpie zamiast siedziec ciagle na forum rusz tylek i znajdziesz prace w tydzien, jesli bedziesz tylko chciala

Gość kolejna anglistko
:-) mam sporo lat wiec tez wiele rzeczy w zyciu moim robilam w mysl zasady, ze praca nie hanbi:) Tobie tez polecam to pomaga na frustracje:) no chyba ze cierpisz na depresje, ale wtedy nalezy skontaktowac sie z lekarzem specjalista, bo to jest powazna choroba

Gość Tina83
Obserwatorze, a może podzielisz się z nami gdzie uczysz. Dodam, że chodzi mi o miejscowość

nie zrobie tego, bo zaraz kolejna anglistka2 doniesie gdzies i po co mi to:) typowe w tym kraju ze zazdroscicie innym a sami nic nie robicie zeby poprawic swoja sytuacje mam juz ponad 40 lat i trudno mi sie rownac z wami mlodymi bezczelnoscia ale mam umiejetnosci :)

Gość kolejna anglistka 2
tydien temu pisałam test w pewnej badziewnej szkole językowej. Przjeli mnie i teraz ma tam kilka godzin zajęć. Zauważ, ja pisałam test, ty pokazałes dyplom jakis studiów niejezykowych.Ja napisałam 80 stron w języku angielskim, zeby dostac ten dyplomik mgr filologii angielskiej. Szkoda czasu tracic na takie duskusje z nie powiem kim

Gość kolejna anglistka 2
Dziewczyny, trzeba walczyc o swoje. Biegiem na poczty!!!!

Gość Tina83
drogi obserwatorze wystarczy że piszesz na tym forum. Pamiętaj, że zostawiasz tu numer IP. Najlepiej odwiedź stronę Dziecko w Sieci Pozdrawiam

dziewczyny czy Wy mi grozicie?

informuje Panie, ze rowniez zostawiacie swoj nr IP oraz informuje, że: art. 190 KK 1. stanowi: "Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." Wasze słowa wzbudzaja we mnie uzasadniona obawe, ze Wasze groźby zostana spelnione, strone sobie zeskreenuje

Gość kolejna anglistka
Ale tu sie balagan zrobil! Co do wpisu z 00:03 to prosze czytac uwaznnie kto co pisze. Ja, osoba o nicku, kolejna anglistka, nie kazalam nikomu poprawiac bledow w tekscie. I w ogole moj ostatni wpis w tym watku byl 12 lutego, a pozniej ktos sie zaczal pode mnie podszywac. :/

Gość nieudacznicy-zazdrośnicy
Przyszli nieudacznicy zazdrośnicy i straszą :-) Get a life!!!

Gość kolejna anglistka 2
Myślę, że nawet po zaocznej anglistyce w Białej podlasce ludzie lepiej znaja angolski od pani, której angielski jest "of poor quality."Patrz strona http://forum.gazeta.pl/forum/w,517,122378717,122378717,a_small_request.html Myslę, ze to nie jest tak, że jedne osoby to sa udacznicy, a inni nieudacznicy. Po prostu jedne osoby pracy nie maja, bo inne osoby maja plecy i prace dostana bez wzgledu na to czy radza sobie z poprawieniem tekstu majac do dyspozycji słowniki i ksiązki do gramatyki czy nie. Żaden non -native speaker nie zna wszystkich słowek, nie zna wszystkich regułek gramatycznych, nie mówi bez akcentu, ale jednym do tego bliżej drugim dalej. I najczęściej ludziom bez kierunkowego wykształcenia jest do tego dalej. I pod względem metodyki tez jest im najczęściej dalej niz bliżej. Chodzi mi o pracę w szkolach panstwowych. To co kto robi prywatnie to jego sprawa. Jak ma klientów na swój "english of poor quality" to sprawa jego i jego klientów. Pytanie tylko dlaczego te osoby dostały białej gorączki, kiedy zaproponowałam apel w sprawie zmainy przepisów dotyczacych szkół państwowych? Przeciez jeśli reczywiście działają w sektorze prywatnym, to nie powinno ich to ani grzać ani ziębić.

Gość Tina83
Obserwatorze dobrze wiesz, że moja wypowiedź nie była groźbą. Natomiast czy Ty nie powinieneś wrócić do poprawy jakichś testów?

Gość Tina83
Obserwatorze dobrze wiesz, że moja wypowiedź nie była groźbą. Natomiast czy Ty nie powinieneś poprawiać jakichś testów?

Gość Tina83
Do kolejna anglistka: wybacz, ale nie uważam, aby apel coś dał. Nie będą wymagać tylko CAE to wówczas będą CAE plus jakieś podyplomówki. Ja szukam pracy w czymś innym (Dziękuję za zainteresowanie osobie, która się pytała wcześniej jak idzie, nie odpowiedziałam wcześniej bo nie zauważyłam, a idzie mi fatalnie bo brakuje mi doświadczenia w czymś innym).

Gość kolejna anglistko 2
widze za masz nadal klopoty z czytaniem ze zrozumieniem, tamten post napisal jakis facet:) sluchaj ale moze dogadamy sie, skoro uwazasz ze robie krzywde moim uczniom brakiem umiejetnosci, a Ty je posiadasz w stopniu doskonalym to moze zatrudnie Cie u siebie? ja mialabym wiecej czasu a Ty prace? co myslisz? jesli jestes chetna to podaj swoje warunki na maila : unifcia@onet.pl moze wszyscy byliby zadowoleni:) pozdrawiam

Gość Tina83
Dziewczyny uważajcie o czym marzycie bo może Wam się jeszcze spełnić i to wcale nie na zasadach określonych w karcie nauczyciela, ani jakichkolwiek wartych uwagi (Mnie się tak spełniło i to nawet nie mogłam powiedzieć nie). Nie mam tu na myśli propozycji mojej przedmówczyni.

Gość kolejna anglistka
Kolezanko ja sie z Toba dogadywac nie mam zamiaru. Ale wiesz jak szukasz pracowników do swojej "szkoły" to może podaj namiary dokładne w jakim mieście i na jakiej ulicy owa "szkoła" sie znajduje. Trudno mi uwierzyć, ze jeden lektor maoze 20 grup tygodniowo uczyć. Jeszcze trudniej mi uwierzyc, ze ktos sie zapisał na zajęcia do Ciebie. ale może ty uczusz dzieci w przedszkolu. Bo przeciez tam trzeba znac tylko pare słów na krzyz. I to akurat zgadzałoby sie.

Gość kolejna anglistka2
Kolezanko ja sie z Toba dogadywac nie mam zamiaru. Ale wiesz jak szukasz pracowników do swojej "szkoły" to może podaj namiary dokładne w jakim mieście i na jakiej ulicy owa "szkoła" sie znajduje. Trudno mi uwierzyć, ze jeden lektor maoze 20 grup tygodniowo uczyć. Jeszcze trudniej mi uwierzyc, ze ktos sie zapisał na zajęcia do Ciebie. ale może ty uczusz dzieci w przedszkolu. Bo przeciez tam trzeba znac tylko pare słów na krzyz. I to akurat zgadzałoby sie.

Gość kolejna anglistko 2
nie szukam pracownikow :) chcialam Ci pomoc:)

Gość kolejna anglistka 2
Ty to może zatrudnij tą dziewczyne co próbowała za ciebie poprawiac ten tekst. Jesli jej to leciłas to znaczy, ze jestes na poziomie niższym niz ta pani "my english is of poor quality." Czyli mamy dowód na to, że mam rację, co do twoich "kwalifikacji" do nauczania. By the way, poziom ostatnich twoich postów jest jakby wyższy. Czyżbys zlecała pisanie ich komuś??? Buhaha

Gość kolejna anglistka 2
I propose we carry on this discussion in English because 1) we should practice speaking and writing in this language or else our English will go to pot 2) the mendacious lady wont dare join in the discussion any more unless she commissions somebody to translate her comments into English..........

Gość do kolejna anglistka2
thank you for your compliments :-) I am not sure but the word mendacious is not very positive.... ? you seem to be rather mischievous person, but all the same I wish you good luck:)

Gość qahuqaftwwedrftwsed
bo jezyk angielski to nie wystarcza trzeba cos dodatkowego wyrobic i wtedy latwiej ale angielski zawssze bedzie potrzebny wiec dobrze jest znac http://www.youtube.com/watch?v=plPNOXGxV6s