Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mdm

J.hiszpański czy j. włoski ?!

Polecane posty

Gość zagubionaa L
toz ja zaczynam nauke włoskiego..jak na razie troche sie gubie:D i mało rozumiem:/ ale praktyka czyni mistrza ha:D

Z jednej strony masz racje, ze powinno sie zwracac uwage na to czy jezyk sie podoba, z drugiej strony jednak warto sie rozeznac jakie jest zapotrzebowanie na rynku na ludzi wladajacym tym jezkiem. To naprawde moze pomoc w znalezieniu lepszej pracy.

Gość dzej zi
Ok, mamy po prostu rozne zdania. Co z tego, ze Polacy ucza sie w szkolach niemieckiego, skoro po paru latach nic nie umieja, bo szczerze nienawidza tego jezyka i nic im w glowach nie zostaje?

Gość dzej zi
Zagubiona, do wloskiego na poczatek polecam 'Mowimy po wlosku 1', ale uaktualnione wydanie. Naprawde swietna ksiazka.

Gość zgadnij
nie mogę Kwiatek podziękował :-)

dzej zi---powiem ci, ze co do sposobu nauki jezyka to w Polsce jezyi obce sa zle uczone stad potem sie bierze nienawisc np do niemieckiego. ja w polsce tez uczylam sie tego jezyka i go nie cierpialam. we wloszech wzielam sobie niemiecki jako dodatkowy jezyk na uni i mialam tak super lektora, ze mimo iz samego jezyka nie lubie, to jednak zajecia polubialam. Duzo zalezy od podejscia lektora, w jaki sposob uczy i na co kladzie nacisk.

Gość festiwal kopytek
no co zgadnij, wyrabia się chlopak

Zgadzam sie z tym, ze nauka jezyka musi byc tez przyjemnoscia ale mysle, ze na strone praktyczna tez trzeba troche spojrzec. We Wloszech np jest sporo firm wlasnie z kapitalem niemieckim i co jakis czas sa ogloszenia, ze szukaja ludzi z tym jezykiem. przez to ciesze sie, ze mialam sposobnosc uczyc sie tego jezyka bo jak sobie podszlifuje lepiej bede miec wieksza szanse.

gazeta wyborcza , a jaki kierunek studiujesz? jak trafilas do wloch? :PP

www.empik.com/hiszpanski-no-hay-problema-poziom-podstawowy-pc-multimedia,3041036,p

Gość dzej zi
To ten kurs, ale mozna dostac go taniej.

wiem ale juz zamowilam na tej stronie :P dzieki za pomoc ;))