Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsdf

poradzcie babcia a corka

Polecane posty

Gość sdfsdf

moja 4 letnia corcia czasem, srednio raz na tydzien nocuje u babci(mojej mamy). Mama sama chetnie ja zabiera, nie pracuje wiec ma czas. I ja odpoczne (mamy jeszcze niemowle w domu).czesto jest tak ze mala nie chce wracac do domu, chce zostac jeszcze jedna lub dwie noce, ama tez nalega. Ale wiem, ze za duzo malej ppozwala, jest bardziej ugodowa, ustepuje malej zawsze, po prostu ją rozpuszcza, rozpieszcza, Pozwala jej na rzeczy ktore ja jej nie pozwalam. A kiedy mala wraca do domu to jest rozwydrzona, nie swoja, bardzo niegrzeczna i przchodzi jej dopiero nast. dnia, Rozmawialam o tym z mama ale to nic nie dalo, dalej namawia mala ze by u niej ciagle nocowala a ta tak bardzo chce. Niewiem, puszczac ja tak czy nie??? Nie chce zeby nie podlapala zlych nawykow i sie nie rozpuscila za bardzo ale ona bardzo lubi tam jezdzic> co myslicie

Gość znam ten temat
babcia zawsze wie lepiej i nie słucha prob corki odnosnie wychowania wnuczki . Prawda jest ze matka wychowuje a babcia rozpieszcza . ale jezeli rozpieszczanie doprowadza do tego ze pozniej matka nie daje sobie rady z dzieckiem pozniej - nalezy powaznie sie zastanowic . wiadomo ze nie zakazesz babci widywania sie z wnuczka .proponowalbym powazna rozmowe z matka ( czyli babcia) jesli to nie da efektow radzilabym ograniczyc na pewnien czas spotkania babci z corka. albo niech babcia z wnuczka spotykaja sie w dzien a na noc niech mala wraca do domu.

Gość dzieci nie sa takie glupie
i szybko zalapia co wolno przy mamie, a co przy babci. A babcie - cóz - sa od tego, zeby rozpuszczac...Nie przeskoczy sie tego.