Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 london girl

sluby czerwiec 2009

Polecane posty

Ja ci powiem tak, na przyk艂adzie 艁osia brata, kt贸ry jak juz pisa艂am wy偶ej mieszka na g贸rze, ma kuchni臋, salon i sypialnie. 呕yj膮, jakby byli ca艂kiem na swoim. gotuja sobie sami, maja sw贸j tv, maja swoje meble, nikt im sie do nieczego nie wtr膮ca, to 偶e on jest delikatnie m贸wi膮c poj...ny, to nie znaczy, 偶e jest im 藕le. Mieszkaja sobie, 偶yja jak ma艂偶e艅stwo 偶yc powinno... Tylko w艂asnie.... Maj膮 dzia艂k臋, ale jest im tak dobrze na g贸rze u rodzic贸w, 偶e nie wiadomo, kiedy zaczna kombinowa膰 z budowa domu itp itd. Nam si臋 b臋dzie bardziej spieszy艂o, no bo nie mamy takiego komfortu i d艂ugo nie da sie tak 偶y膰, w jednym pokoju, ze wsp贸lna 艂azienka, na 艂asce rodzic贸w.... Na Twoim miejscu, skoro myslisz, 偶e mog艂aby艣 wzi膮c kredyt na mieszkanie, to we藕 kredyt, ale na dom... Mieszkajcie u rodzic贸w na g贸rze sami sobie, we藕cie kredyt i budujcie dom, pomieszkacie dwa, trzy lata u rodzic贸w, a potem p贸jdziecie na prawdziwe swoje. A, nie zajarzy艂am, bo dom ma by膰 przepisany na ciebie.... No to, rzeczywi艣cie niefajnie... Tzn. ja bym mieszka艂a na g贸rze, z rodzicami i powoli budowa艂a dom. Masz dylemat. Zgadzam si臋 z tym co napisa艂as, 偶e wiele os贸b chcia艂oby by膰 w takiej sytuacji, w jakiej jestes Ty, ale masz problem, bo jesli masz sie m臋czyc, mieszkaj膮c z rodzicami, to lepiej tego nie robi膰, ale z drugiej strony, jak masz wyda膰 kup臋 kasy na mieszkanie (plusem jest to, 偶e potem to mieszkanie dsz dzieciom, a na staro艣膰 wybydujesz sobie dom w g贸rach) albo wpieprza膰 komu艣 kas臋 do kieszeni za wynajem, to ci臋偶ka sprawa.... Macie jedno wej艣cie do domu z rodzicami? Czy osobno wchodzi sie na g贸re od razu?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
zam贸wi艂am naklejki, b臋d膮 za dwa tygodnie:) co do mieszkania, jak chcecie si臋 budowa膰 to mo偶e warto pomieszka膰 w domu rodzic贸w i budowa膰 wymarzony domek, ja bym tak zrobi艂a my mamy mieszkanie, tzn Mateusz ma wi臋c k艂opot gdzie b臋dziemy mieszka膰 po 艣lubie mamy z g艂owy:)

Udost臋pnij ten post

kawcia, tyle lat przed Tob膮. Kup mieszkanie, b臋dzie dla dzieci. Dom [po rodzicach ma byc na ?ciebie, to te偶 b臋dzie dla dzieci Twoich. Domek w g贸rach b臋dziecvie mogli wybudowa膰 na stare lata, 偶eby tam spokojnie odpoczywac na emeryturze. Ale szczerze??? Ja bym zamieszka艂a z rodzicami. Jak b臋dzienie Ok, to zawsze wtedy mo偶ecie bra膰 kredyt i albo szybciutko budowa膰 dom, albo kupowac mieszkanie. Zawsze masz wyj艣cie, jeste艣 w naprawde dobrej sytuacji.

Udost臋pnij ten post

kawcia, a co na to Tw贸j men? Co on o tym my艣li?

Udost臋pnij ten post

艢rodo, wej艣cia s膮 dwa do domu. Osobno na d贸艂 do rodzic贸w i zupe艂nie osobno na g贸r臋 :) Twoje rozwa偶ania pokrywaj膮 sie jak najbardziej z moimi, jednak czasem mam takie wahania jak dzi艣, 偶e masakra. Dom w g贸rach nie chc臋 na staro艣c, tylko chc臋 jaknajszybciej. To jest moje marzenie !! Je艣li kupi臋 mieszkanie na kredyt to ju偶 nie b臋d臋 mia艂a kasy na to by wybudowa膰 dom , kt贸ego bardzo chcemy ale teraz a nie za 40 lat:( Dom wybudowa膰 te偶 mo偶emy obok domu moich rodzic贸w, bo mam swoj膮 dzia艂k臋, ale po co budowa膰? Ja chc臋 w g贸rach a nie tu. Jesli ten dom ma by膰 m贸j, to po co mie膰 p贸藕niej w ostateczno艣ci 3? Masz racj臋, mieszkanie z moimi rodzicami to najlepsze wyj艣cie i rozwi膮zanie. I ja to wiem. Ale tak jak m贸wi臋, czasem mnie nachodz膮 takie wahania i dziwne my艣li, 偶e nie b臋dzie fajnie, 偶e nie b臋dzie dobrze. Ja wiem, w razie czego zawsze mo偶emy si臋 wynie艣膰. Wiem. ALe kurna te wahania mnie wyko艅cz膮. Dla jasno艣ci powiem 偶e mam pms :D

Udost臋pnij ten post

M贸j wci膮偶-niem膮偶 bardziej jest sk艂onny do mieszkania z rodzicami. M贸wi, 偶e to jego zdaniem najlepsze wyj艣cie, tym bardziej, 偶e on si臋doskonale z nimi dogaduje. Ja uwa偶am podobnie jak on. Zreszt膮, po 艣艂ubie zamieszkamy tutaj, a czas poka偶e co i jak : ) Og贸lnie marz臋 o domie w g贸rach, to jest nasze marzenie bo kochamy g贸ry. I najlpeszym rozwiazaniem bedzie mieszkanie wlasnie z rodzicami a w miedzyczasie budowa domu na pag贸rkach:) we藕cie mi powiedzcie ze jestem walni臋ta, 偶e mnie nachodz膮 takie wahania. PRzyda艂oby sie zeby mnie kto艣 waln膮 albo da艂 kopa w ty艂ek!!

Udost臋pnij ten post

kawciu, ja ci臋 rozumiem. Na dzia艂ce 艁o艣 rodzic贸w, na kt贸rej stoi tez ich dom stoi tez taki duzy murowany gara偶 z pomieszczeniem gospodarczym. My, zamiast gnie偶d偶enia si臋 na g贸rze, chcieli艣my zrobi膰 z tego mieszkanko, tam mieszkac i na dzia艂ce obok, kt贸ra b臋dzie nasza w mi臋dzyczasie budowa膰 dom dla nas. Ale.... Rodzice 艁osia stwierdzili, 偶e to g艂upi pomys艂, tzn. matka najpierw by艂a za, ale po rozmowie z ojcem stwierdzili, 偶e to g艂upi pomys艂. Robi膰 wszystkie doprowadzenia, pr膮d, wod臋, odp艂ywy itp itd i stwioerdzili, 偶e mo偶emy na g贸rze pomieszkac i w mi臋dzyczasie budowa膰 taki gara偶 z pomieszczeniem gospodarczym na swojej dzi艂ace, wprowadzi膰 si臋 tam i potem budowa膰 dom, ale my, tzn. bardziej ja takl nie chc臋!!! Powiedzia艂am wprost, skoro mamy mieszka膰 u Was przez jakis czas na g贸rze, skoro nie macie nic przeciwko temu, to pomieszkamy troche d艂u偶ej, ale b臋dziemy od razu budowa膰 dom, bo jaki jest sens budowania jakiegos pieprzonego gara偶u z pom. gosp., a potem budowania domu. Powiedzxi艂am 艁osiowi, 偶e skoro nie chc膮, 偶eby艣my wygospodarowali gara偶, to b臋dziemy u nich mieszkac i budowa膰 dom, bo innej opcji nie ma. Ja tam zwariuj臋, ale ku藕wa, nie ma wyj艣cia.

Udost臋pnij ten post

Nie no 艢rodo, w Twojej sytuacji masz ca艂kowit膮 racj臋!! Jak najbardziej!! Ale doskonale rozumiem, ze takie przeprawy nie s膮 ciekawe.

Udost臋pnij ten post

kawcia nie jestes wlani臋ta. Po prostu chcesz twego, co dla Ciebie b臋dzie najllepsze... Ja czasami sie zastanawiam jak d艂ugo wytrzymam z tesciami, z bratem 艁osia, kt贸rego niecierpi臋, jest gruby, oblesny i jest strasznym chamem馃槧 Niecierpie go!!!!! Czsami juz teraz mam ochot臋 stamt膮d wyjs膰. Dobrze, 偶e mama mnie kocha;)

Udost臋pnij ten post

Swoj膮 drog膮, dziwi臋 si臋 偶e si臋 nie zgodzili doprowadzi膰 wody, pr膮du itp. W sumie to nie by艂by a偶 taki problem. ALe to znowu jaka艣 tam w艂o偶ona kasa, wi臋c moze nawet lepiej, ze jets tak jak jest, teraz to juz na pewno ca艂膮 ka艣 e艂adowa膰 b臋dziecie w dom : ) a raczej jego budow臋 :)

Udost臋pnij ten post

kawcia, widzia艂as moje naklejki? Chcesz na maila? Najgorszy jest ten 艁osia brat, ja przez niego stamt膮d uciekna najpr臋dzej...:(

Udost臋pnij ten post

Dasz rad臋 艢rodo. Dzi臋kuj臋 CI za t臋 wymian臋 zda艅, bo dzi臋ki Tobie troch臋 mi lepiej i dochodzi do mnie, 偶e dobrze my艣l臋 : ) a jakby mia艂oby膰 jako艣 tragicznie, to najwy偶ej mo偶na si臋 wynie艣膰, no nie? Kurde, m膮dra kobieta z Ciebie!! m贸wi臋 Ci! Jak tylko si臋 pogodz臋 z wci膮偶-niem臋偶em to musze z nim pogadac:D

Udost臋pnij ten post

Stwierdzili, 偶e to marnowanie pieni臋dzy i sie z tym zgadzam, ale jeszcze wi臋kszym marnowaniem kasy jest stawianie jakiego艣 bezsensonego gara偶u z pomieszczeniem gospodarczym od podstaw, na dzia艂ce, na kt贸rej ma powsta膰 dom w przysz艂o艣ci. Oni sa jacys dziwni czasem...

Udost臋pnij ten post

艢roda, pewnie 偶e chc臋, dawaj te naklejki :) Ten brat 艁osia mo偶e faktycznie stanowi膰 wi臋kszy problem na d艂u偶sz膮 mee, ale musisz sobie wypracowa膰 na niego jaki艣 spos贸b. Najelpiej miej go w du偶ej D!! Ale te偶 oczywi艣cie nie daj po sobie jecha膰 ; )

Udost臋pnij ten post

kawcia, to osobne wej艣cie powinno przewa偶yc szale. nie b臋d膮 wiedzieli w zasadzie nic. A u 艁osia jest jedno wej艣cie i schody na g贸r臋... Jam twarda sztuka, k艂oc臋 si臋 z nimi i g艂o艣nio wyra偶am swoje zdanie, mo偶e dlatego chcieli, 偶eby艣my szybko budowali ten garaz z pom. gosp. To jest jaki艣 urojony pomys艂. kawcia, my chcemy dom z bali, ale s膮 takie drogie, 偶e szok....

Udost臋pnij ten post

a mo偶e oni po prostu chc膮 偶eby艣cie te偶 mieli gara偶:D:D nie no, teraz troch臋 偶artuj臋, ale masz racj臋. Skoro oni marnowaniem kasy nazywaj膮 doprowadzenie medi贸w, to czym nazw膮 budow臋 jakiego艣 pomieszczenia? Pustaki na ten gara偶 spokojnie mog膮 p贸j艣膰 na Wasz dom:) Rodzice tacy niestety s膮, czasem trudno nam ich zrozumie膰. Ja ostatnio pok艂贸ci艂am si臋 z mam膮, bo m贸wi艂am, 偶e piec jak ju偶 chc臋 na gaz. Ziemny trzeba doprowadzic z piwnicy, wszytsko jest przygotowane, tylko rurki poci膮gn膮c, ale to trzeba gazownik贸w itp. Wi臋c ja m贸wi臋 偶e na butl臋, to ona zacz臋艂a wymy艣le膰, 偶e butle wybuchaj膮, ludzie si臋 zatruwaj膮 i 偶e g艂upi pomys艂. Po czym musia艂am jej t艂umaczy膰 偶e skoro to ma by膰 nasze mieszkanie u g贸ry to my decyzdujemy, bo inaczej jaki ma to sens? Zrozumia艂a. Zreszt膮 ona si臋 wcale nie wtrynia, ale na ta butl臋 zareagowa艂a napraw臋 bojowo:O

Udost臋pnij ten post

艢rodo!! Dom z bali! to偶 to nasze marzenie w艂a艣nie!! Dom z bali w g贸rach, no dla mnie marzonko : ) Dla wci膮偶-niem臋za tak偶e :) W zale偶no艣ci od cen kt贸re jak wiesz i tak ju偶 s膮 wysokie podejmniemy decyzj臋 czy b臋dzie z bali czy normalnie z drewna. Powiem Ci, 偶e podoba艂 mi si臋 dom, kt贸ry by艂 w "nigdy w yciu", tylko jakby by艂 troszk臋 wi臋kszy :) Bo z tego co widzia艂am na projekcie malutki by艂 :) Cho膰 w sumie mog艂abym mie膰 maluki, byleby w g贸rach i byleby drewniany. Latem i wiosna usi膮艣膰 na schodach z kawk膮 w r臋ku, piesek lata doko艂a, ptaszki 膰werkaj膮... ah, rozmarzy艂am sie ... :)

Udost臋pnij ten post

i dlatego chyba zaczn臋 gra膰 w totka:D Mo偶e si臋 poszcz臋艣ci, ju偶 nie musz臋 mie膰 niewiadomo ile, milion by mi wystarczy艂 :) Cho膰 co do zasady jestem zdania 偶e jak cz艂owiek sam czego艣 nie zarobi to mu tez nikt nic nie da..

Udost臋pnij ten post

Mo偶e i chcieli....:;) ale my nie chcemy mie膰 wolnostoj膮cego gara偶u. My chcemy mie膰 wbudowany w powierzchni臋 domu i ju偶. Dziwni sa czasem. a brata 艁osia mam g艂臋boko gdzies,ale wkurza mnie samym byciem tam na g贸rze. Nie czuj臋 si臋 przy nim swobodnie, to jest chyba najgorsze. Udajemy, 偶e jest Ok, a szczerze si臋 nienawidzimy. Dobrze, 偶e chocia偶 偶on臋 ma jako tak膮.... ;) W tym tygodniu jedziemy po meble do IKEA i jak te艣c przyszed艂 mi zmierzy膰 艣ciane, to przylaz艂a tez te艣ciowa i gada mi, 偶eby nie na tej 艣cianie, bo mam艂, tylko na tej drugiej, zam贸wi膰 na wymiar u staolarza itp itd. M贸wi臋, ja juz sobie upatrzy艂am i tak zostanie, i by艂 koniec dyskusji. Nie rozumiem, po co ona chce nam na si艂e cos sugerowa膰, tak jak ona by mia艂a tam mieszka膰, ja szkoda czasem s艂ow. ale te艣cia ma zajebistego, nerwus ale poztywnie sie wkurza, jest naprawde OK.

Udost臋pnij ten post

nalpki bed膮 za 2 tyg., to z takiego sklepu 艣lubnego a nie z netu wi臋c zdj臋膰 nie mam:)ale jak tylko b臋dzie to poka偶e:) 艢roda poka偶 nalepki

Udost臋pnij ten post

kawcia, ja dok艂adnie taki z prawdziwych bali. Jak jad臋 do domu, do mojej may, to mijamy taki prawdziwy dom z bali. Normalnie jak teraz bed臋 jecha艂a, to zrobi臋 ze dwie ,trzy fotki i ci poka偶臋. Ja wczoraj m贸wi艂am 艁osiowi, 偶ebysmy zacz臋艂i gra膰 w totka. A n贸偶 widelec cos sie trafi... :):):) Zaraz Ci wy艣l臋 maila z naklejkami na w贸dk臋 i pojemniki na ciostao.

Udost臋pnij ten post

艢roda, doskonale to rozumiem, zawsze si臋 jeden z te艣ci贸w taki trafi. Taki wiesz, "doradzajacy". Mnie te偶 to zawsze wkurza. Moja te艣ciowa te偶 taka by艂a, ale kilka razy z ni膮 mia艂am tak膮 wymian臋 zda艅 to ju偶 si臋 uspokoi艂a i nie szaleje: ) A moja mama za to czasem tak w艂asnie post臋puje, cho膰 naprawd臋 bardzo bardzo rzadko : ) Kurna, czeka nas remont kuchni i 艂azienki na g贸rze, o maj gat : )

Udost臋pnij ten post

艢roda, my艣l臋 偶e doskonale wiem, jaki masz na my艣li :) Ja kocham g贸ry i bardzo czesto w nich jestem, a tam domy z bali to praktycznie podstawa : )

Udost臋pnij ten post

Ja moja te艣ciowa czasem po prostu zlewam, niech sobie opogada. Po prostu nie biore sobie do serca tego, co sobie gada. A niech sobie gada... Ja meble i tak postawi臋 na tej 艣cianie, na kt贸rej chcia艂m postawi膰 i ju偶.... :P :):):):) kawcia, ju偶 ci wysy艂am maila. Ludzi mi si.e nasz艂o, cholera, jak nigdy... 馃槧 Zaraz p贸jdzie do ciebie... ;)

Udost臋pnij ten post

Ja p贸ki co to mam upatrzon膮 kanap臋 z ikei:) Tak膮 wielk膮 i zapadaj膮c膮 si臋 , noi 艂贸偶ko chcia艂abym mie膰 kute:D a poza tym zero pomyslu. aLe wszytsko wyjdzie w praniu, wi臋c nie ma co rozpacza膰 : ) czekam na maila : ) Kurde, przez t臋 gadki z Tob膮 ju偶 mi si臋 chce tu mieszka膰 i urz膮dza膰 : )

Udost臋pnij ten post

eeee no, wszytsko 艣wietnie, ale ta podusia to po, 偶e tak spytam?:) Pomy艣leli艣cie o wszytskichm chyba, ja bym na wi臋kszo艣膰 nie wpad艂a:)

Udost臋pnij ten post

No my te偶 w tym tygodniu jedziemy do IKEA, 偶eby wybra膰 szaf臋, mam dwie propozycje. Komode, tez dwie propozycje, ale najgorzej bedzie z szafka pod tv, masakra. Kurcze, ja ju偶 chc臋 tam pakowac swoje rzeczy... :):)

Udost臋pnij ten post

Poduszka??? Hm. Mia艂o byc tak, 偶e moja siostra i siotrzeniec bed膮 nie艣li obr膮czki, ale teraz to juz sama nie wiem. B臋dzie na obr膮czki na pewno, ale nie wiem, czy po prostu 艣wiadek nie b臋dzie na poduszce nam ich podawa艂. Mia艂o by膰 tak 艣艂odko, ale nie b臋dzie, to by艂 g艂upi pomys艂. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Na co by艣 nie wpad艂a, opr贸cz poduszki?

Udost臋pnij ten post