Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość humorzasta Pani M.

Humor z życia wzięty... Ciąża, poród, macierzyństwo... i mężowie

Polecane posty

Gość humorzasta Pani M.

Jeżeli macie ochotę podzielić się zabawnymi historiami ze swego życia to zapraszam :) zacznę od siebie a dotyczy to mojego męża: dopiero teraz zauważyłam że ilekroć mój mąż kupuje wytłaczankę jajek to czegoś tam szuka zanim kupi, i nie są to potłuczone jajka... chodzi o ptasią kupę... jest święcie przekonany że jeżeli na jednym jajku jest kupa to oznacza że jajka są świeże.. :D

Gość Helena 24
he he moja mama też mówi, że jak jest kupa to znaczy że jajka są świeże :)

Gość zamknąłeś żonę
Princpolo żeby tylko panowie nie wzięli tego do siebie:D

Gość to ja sie podziele
co prawda nie o mezu, ale...bylam kiedys u siostry, ona byla w ciazy wtedy i humory miala nie z tej ziemi. siedimy wiec sobie ze szwagrem, a ona doprawiala zupe w kuchni czy cos i nagle jak nie wrzasnie: GOTUJ SIE, KURWO, ILE CIE BEDE MIESZAC!!!!!!!! :D:D:D:D:D biedny szwagierek zebyscie widzialy jego przerazona mine;)

Gość brzuchata uhahata
to ja tez cos opowiem: o porodzie: gdy rodzilam moja coreczke a trwalo to 7,5 godziny i bylam juz calkowicie wykonczona prrzyszla moja teciowa i rzucila haslem: co malenka? nie dajesz rady? myslalam ze k... cos zrobie.. teraz to moze i smieszne ale wtedy >:(

to i ja cos napisze zaznacze tylko, ze moj maly ma dwa lata i dzis z sytuacji ponizszej juz sie smieje, choc wtedy jako swiezo upieczona mama zakochana ( do dzis) w swoim malenstwie czulam sie urazona :) a mianowicie, moj synek po urodzeniu lezal na nswietlaniu, z powodu zoltaczki, stalam tam i patrzylam na niego przez szybe, przyjechal moj maz i weszlismy na sale, a wtedy moj maz podszedl do innego lozeczka i mowi \" jejku, jaki On jest sliczny\", na co ja oburzona \" to nie nasz!!!\" no i troche sie biedaczek zmieszal, ale fakt tamten malutki tez byl sliczniutki :)

Gość to ja sie podziele
hehe;)to ja tez o tesciowej przyjechala do nas na dluzej i trafila akurat na przeprowadzke do nowego lokum. w pudle w pokoju byly moje ksiazki (calkiem spore pudlo, bo lubie czytac. i tesciowa zaglada do tego pudla, i taka o to rozmowa z jej synem (podsluchana);) t: - co to? m: - ksiazki oli. t: - to co ona kurs robi jakis i tyle ksiazek? m: - nie.... t: (przerywajac): - do szkoly chodzi! m: - nie chodzi do szkoly..... t: (przerywajac i robiac bardzo zdziwiona mine: - to co ona robi z tymi ksiazkami??? m: - CZYTA... :O

Gość ghjuju
"GOTUJ SIE, K**WO, ILE CIE BEDE MIESZAC!!!!!!!!" hahahha,to boskie, sama mam ochote na ataki tekst jak cos musze ugotowac, hahhaa a reszta historyjek nie smieszna tylko zalosna

Gość porodoofka
ja w czasie zaawansowanej ciązy /aby zaoszczędzić/ nosiłam slipki mojego męża-bo większe a na jakies frywolne nie miałam ochot,i tak musiałam lezec plackiem 3 oststnie miesiące.Moj gin ma w gabinecie pomieszczenie gdzie sie mozna przebrac-wiec nawet do lekarza chodziłam w tych majtasach.Jak jechałam do porodu też...tyle,ze na izbie porodowej nie było gdzie się dyskretnie rozebrac-i moj gin oraz baaardzo efektowna położna stali i patrzyli z czego ja się rozbieram.Byłam zażenowana...

Gość fredzia4
Chcialam kiedys ugotowac jajka na miekko. Nastawilam minutnik i wolam do meza ..."Jak zadzwoni to wyciagaj jaja'!!!!...:)

Gość motyw z kosciola
bylam kiedys z kolezanka na mszy i po skonczonej mszy proboszcz czyta ogloszenia parafialne. jk sie okazalo obie gdzies w pewnym momencie odplynelysmy, bo nagle kolezanka mnie pyta: ale o czym on mowi? ja: czyta ogloszenia. ona: a podawal juz kiedy u nas wizyta duszpasterska? ja: nie, narazie bylo cos o budowie oltarza. sluchamy dalej. nagle obie uslyszalysmy to samo, bo mowie: czy on mowi o sewilli? ona: no cos takiego padlo. moze on ten oltarz buduje w sewilli? zamyslilam sie, gdy znowu slysze glosny szept kolezanki: a moze on ten oltarz buduje SE W WILLI? :D:D:D

Gość motyw z kosciola
dobre to bylo, co nie?;)

Gość uoppppppppppppppppppp

3 doba po porodzie..wracam z dzieckiem ze szpitala..w domu mam jeszcze drugie..troche starsze....mąż pownosił torby i wychodzi z domu..raptem odwraca się,puka w czoło jakby o czymś zapomniał..i wypala: TO O KTóREJ MAM PRZYJśC NA OBIAD? wymiękłam :O

Gość siup
z moim M to wstyd na zakupy wychodzić :o :D:D ostatnio w supermarkecie mieliśmy zakupić pokrowce do samochodu i noże to najpierw chcial nimi ze mna walczyć jak szpadą...a z pokrowców wyjął zagłówki i sobie oraz naszemu 6 miesiecznemu synkowi ktorego trzymał na rękach założył je na głowę pani w kasie sprawdzając zauważyła brak zagłówków i chciała nas wysłać po nowe :D myślała ze maja takie czapki :o a ostatnio gdy płaciłam jego kartą pani pyta gdzie mąż pokazuję ze stoi kawałek dalej i wołam go...pani zdążyła kartą przejechać przez czytnik a on podchodzi i jej mówi "przepraszam dlaczego pani uzywa mojej karty jak ja tej pani nie znam(wskazując na mnie) :o akurat w tym czasie zapłakał nasz synuś a on do niego" no dobra żartowałem wiem ze to mama" :D:D

Mi się za to zdarzyło zapomnieć o mężu podczas zakupów. On jest bardzo cierpliwy i naprawdę zawsze mi dobrze doradza, więc kiedy idę sobie kupić jakiś ciuch to prawie zawsze go ze sobą zabieram. Ale pewnego dnia ( pracował wtedy na nocne zmiany) poszliśmy wybrać sukienkę karnawałową. Przymierzyłam kilka- wybraliśmy wspólnie jedną, ale kiedy przechodziłam obok wieszaków w drodze powrotnej do przymierzalni zobaczyłam jeszcze 2 inne, które mnie zainteresowały. Przymierzyłam obie i stwierdziłam, że ta którą wybraliśmy była najlepsza. Odwiesiłam pozostałe, poszłam do kasy zapłacić i wyszłam. Dopiero w autobusie przypomniałam sobie, że był ze mną mój mąż, który podczas tych przymiarek siedział na parapecie- zmęczony biedaczek. Kiedy biegiem wróciłam po niego on sobie smacznie zdrzemał tam, gdzie go zostawiłam tylko ekspedientki miały ubaw po pachy- postanowiły go nie budzić, bo tak słodko spał:P

Gość do gory pod same chmury
do gory pod same chmury

ja mam historyjkę z moim wtedy dwulatkiem z mszy na Wielkanoc. Rzadko jesteśmy w kosciele- ale syna przygotowałam przed samymi świętami- wiedział ładnie co i jak. Drugiego dnia już nie mógł się doczekać skończenia mszy, bo wiedział, że pójdziemy zobaczyć czy grób jest pusty. Przy grobie oczywiście tłum, ale mały się wcisnął do przodu- schylił się z podgląda z niedowierzaniem. Jezusa zamiast wyjąć- nakryli białym płótnem. Mówię do synka szeptem- i widzisz grób jest pusty- a on na cały głos- jak mówiłaś, że Jezusa nie będzie a nogi mu wystają. Mówiłaś, że grób ma być pusty. Chciałam go uciszyć i zabrać, ale on jeszcze głośniej- ludzie w śmiech, a dzieci wokół też domagały się wyjaśnień czemu nogi mu wystają. Mąż na końcu kościoła udawał, że raczej nie przyszliśmy razem :)

Gość hellołłłłłłł
jakim grobie????????

Jak to jakim grobie? No przecież Wielkanoc to czas zmartwychwstania Jezusa, prawda? A zmartwychwstał z grobu.... W kościołach są takie groby obrazujace to wydarzenie.

Hehe dobre z tym kościołem. Jak ja byłam mała kiedyś niedyskretnie zaczęłam dyskutować "dlaczego ksiądz chodzi w sukience?" ;) A jak posypał mi głowę popiołem to wstałam i się otrzepałam po czym założyłam czapkę i powiedziałam że więcej w kościele nie ściągnę:)

Ja z kościoła w dzieciństwie to pamiętam najbardziej mojego dziadka regularnie przysypiającego i o zgrozo! chrapiącego na mszy i babcię, która go równie regularnie szturchała, żeby nie zasnął:P

ja z dziecinstwa pamietam w kosciele tylko sufit ;) bo jak zasypialam na mszy to mi glowa uciekala do tylu a siostra mnie ciagle szturchala zeby obudzic ;)