Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnggiinaa

czy na angine tylko antybiotyk ???

Polecane posty

Gość annnggiinaa

czy idzie ja innaczej wyleczyć hm..... dlaczego na gorączke nie można pić mleka ?

Gość a od kiedy to mleko
obniża gorączkę? nie wolno pić zimnych płynów i gazowanych przy antybiotyku nie wolno pic mleka i jeść nabiału, bo wtedy nie zadziała antybiotyk Angine leczy się zwykle antybiotykiem, żeby uniknąć groźnych powikłań i skrócić czas leczenia.

Gość niestety tylko
przechodziłam anginę jakieś 2 m-ce temu. Nie miałam zamiaru iść do lekarza bo uznałam, że sama się wyleczę :-P. Ale po tygodniu rozłożyłam się amen i chcąc nie chcąc podreptałam do lekarza. A ten okrzyczał mnie strasznie. Stwierdział, że anginę KONIECZNIE trzeba leczyć antybiotykami, a nie leczona wywołuje różne, bardzo groźne komplikacje. Dlatego pędź do przychodni - ja mam nauczkę moją anginę z którą tyle chodziłam leczyłam 2x dłużej :-(

Gość wergfds
hm.. jak od mleka antybiotk nie działa .. dlaczego ??? hm.. powikłanie po anginie .. pierwszy słysze .. jakie np. ??

Gość _diablica_
To jakaś bzdura, ze antybiotyki nie działają, gdy ktoś pije mleko. Antybiotyki przy długim stosowaniu wyjaławiają przwód pokarmowy, niszczą naturalna florę bakteryjną, którą możemy przywrócić przez jedzenie jogurtów i innych wyrobów mlecznych. Co do anginy to musisz ją leczyć antybiotykami, bo jest to jedyna metoda, która Cie wyleczy, a nie tylko podleczy.

Antybiotyków nie popijamy mlekiem, bo zawiera ono dużo wapnia, który wchodzi w reakcje z niektórymi antybiotykami,tworząc w ten sposób nierozpuszczalne w wodzie sole wapniowe.Wtedy lek wchłania się tylko częściowo lub jego działanie jest całkowicie zahamowane. Antybiotyki najlepiej popijać woda.

Gość wergfds
jakie sa powikłania nie leczonej anginy

ropień okołomigdałowy, który rozwija się zwykle w 4-5 dobie choroby. Objawia się on silnym, zwykle jednostronnym bólem promieniującym do ucha, z towarzyszącym szczękościskiem. Nieleczony ropień może być przyczyną szerzenia się procesu zapalnego do struktur wewnątrzczaszkowych. W takiej sytuacji zdarza się, że zagrożone jest życie chorego.

Gość Jaki antybiotyk
A kto dzis sie truje syntetycznymi antybiotykami,jest tak wiele wspaniałych naturalnych środków przeciwbakteryjnych,szybo działających i zdrowych,pozdrawiam

Gość Jaki antybiotyk
Nigdy antybiotyk,tylko Uncaria wilcacora,srebro koloidalne lub zapewr, o wiele skuteczniejsze nie powoduja powikłań i co najwazniejsze zdrowe.

Gość Jaki antybiotyk
sorki,zapper*:)

Gość łot the fak
moja mama po pzrechodzonej anginie paciorkowcowej ma nabytą wadę serca :o

Gość Jaki antybiotyk
Ano widzisz,bo Twoja mama nie wyleczyła Anginy,nie wolno sobie bagatelizowac

Gość ertyjnb
od wczoraj mam ból gardła, i rope na migdałkach no i dziś przestalam goraczkować znaczy rano jeszcze goraczkowałam czy to znaczy że ta niby "angina" przeszła ???

Gość mleko i antybiotyk
Mleko zawiera duże ilości wapnia, który z większością antybiotyków tworzy niewchłanialne kompleksy. Każdy lekarz wam to potwierdzi.

Gość cbadef
Mleko nie pomaga w leczeniu anginy tylko jest przyczyną w jej powstawaniu: Cytat: Daniel Reid - "Na straży trzech skarbów" "Mleko i jego przetwory" Cielęta powinny pić mleko krowie, tak jak niemowlęta do czasu odstawienia od piersi mleko swych, matek. Obydwa rodzaje mleka natura przygotowała dla odpowiednich przewodów pokarmowych. Dowiedziono w sposób naukowy, że cielęta zdychają po podaniu im pasteryzowanego mleka ich własnych matek zazwyczaj w ciągu sześciu tygodni, zatem podejrzenie, że pasteryzowane krowie mleko nie jest najzdrowszym, podtrzymującym życie pożywieniem dla cieląt, nie mówiąc o ludziach. Mleko krowie zawiera czterokrotnie więcej protein i jedynie o połowę mniej węglowodanów niż mleko człowieka, pasteryzacja zaś niszczy enzymy mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca (katar). Jednak część rozkłada się wewnątrz, tworząc doskonałą pożywkę dla infekcji - śluz, źródło reakcji alergicznych wywołujących sztywnienie stawów z powodu odkładającego się wapnia. Wiele przypadków chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chorób skóry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetworów mlecznych.

Gość cbadef
Cyt. z artykułu: MLEKO CICHY MORDERCA " Kazeina " Jej zawartość w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia. Jej ubocznymi produktami trawienia jest gęsty śluz, który gromadzi się w jelitach, które są zablokowane i mają utrudnioną absorpcję substancji odżywczych. Mleko krowie jest jednym z najbardziej śluzotwórczych pokarmów. Jego duże stężenie powoduje zaczopowanie i podrażnienie układu oddechowego, gromadzi się w całym ciele i stanowi potężne obciążenie dla układu wydalniczego. Dr Norman Walker, liczący sobie 109 lat i prowadzący badania od 50 lat uważa, że kazeina jest głównym czynnikiem chorobotwórczym tarczycy. Proszę jeżeli pijesz mleko przeczytaj całość: http://www.faceci.com.pl/mleko.html

Gość ale tu nie o mleko chodzi
tylko o chemie,że tych syntetycznych antybiotyków nie wolno brac,a przy naturalnych mozna i mleko pic,chociaz mleka nie powinno sie pic wogóle,ale to juz z innych względów:)pozdrawiam

Gość Pytanie retoryczne
A nie zastanowiło Was nigdy dlaczego anginy sa zazwyczaj jednostronne - boli tylko prawy, albo tylko lewy migdał? Przecież bakterie atakują - i co jeden migdał się broni i walczy, a drugi odpoczywa? I dlaczego lekarze straszą powikłaniami, ale nie umieją przedstawić żadnej statystyki - ile procent powikłań występuje po nieleczonej anginie? Może ktoś poda mi linka do takiej statystyki - bo szukam w internecie i nie mogę nic znależć.

Gość wergthnjbd
powikłania po anginie .. jakie ?? pierwsze slysze

Gość powikłania
Powikłania mogą wystąpić, jeżeli nie jest leczona ! Tak jak po nie leczonej grypie, moja babcia dostała zapalenia mięśnia sercowego po grypie i umarła. Ja miałam kiedyś anginę, zlekceważyłam ją i skończyło się ropnym zapaleniem ucha. Mam teraz zrosty w uchu. Co wcale nie znaczy, że powikłania występują za każdym razem.

Gość Pytanie retoryczne
Ale jaki jest procent powikłań? 50% czy 0.1% - bo to jest różnica. Po co straszyć ludzi jak procent powikłań jest znikomy? I nie ma tu żadnego mądrego co podałby linka oo statystyki powikłań.

Gość a jeszcze angina
potrafi zniszczyć serce i stawy. Ale oczywiście, leczyć się nie trzeba, może was ominą powikłania - co to za myślenie w ogóle ? :| gówniarstwo.

Gość Pytanie retoryczne
Ale ja nie twierdzę, że nie trzeba się leczyć - pytam o konkretną stronę internetową ze statystyką powikłań! Bo wszyscy straszą powikłaniami - ale moim zdaniem są to obiegowe opinie, a nie wiedza podparta faktami. Chcę faktów statystycznych!

Gość receopadaja
niepotrzebne są fakty statystyczne (które notabene często są przekłamane)... przespaceruj się do biblioteki po jakikolwiek podręcznik akademicki do medycyny i tam sobie poczytaj. Będziesz miała swoje "fakty".

Gość igu878
Małym aparatem jest na pewno Sanity Simple. Nie wiem czy można na rynku jeszcze mniejsze urządzenie kupić które miałoby tak samą wydajną inhalację. Cała rodzina u mnie z tego korzysta. Są jakby trzy programy inhalacji – nos i jama ustna, tchawica i oskrzela i najbardziej zaawansowany – płuca. Także w zależności od schorzenia można sobie dobrać dopasowaną inhalację.