Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyyyyyyyyyyypada

wypada dzwonic do gina w niedziele?plamię..

Polecane posty

Gość wyyyyyyyyyyypada

4 tc-od 2 dni zauwazam na bieliznie malutkie brązowe plamki.Dzis niedziela-co robic?

Gość earten
Taaaak...najlepiej zawracaj kumuś głowę w niedziele, bo masz plamki.... Bossssshhhh ludzie są bezczelni.

Gość wyyyyyyyyyyypada
skoro normalne 4 tc to niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak się dzieje?

Gość emmmmv
Jak dla mnie dzwonienie w niedzielę to szczyt bezczelności.

Gość ajrisss
jasne, ze dzwon. ja bym zadzwonila. ja do swojego dzwonilam gdy sie cos dzialo. earten - glupek z ciebie. w ciazy zadnych plamek nie powinno sie ignorowac!!!

Gość Magnoliowa
To plamienie może być śladem miesiączki, która właśnie teraz miałaby miejsce,nie dzwoniłabym. Niektóre kobiety miesiączkują jeszcze kilka razy na początku ciąży.

Gość ajrisss
dajcie spokoj. przeciez sobie dziewczyna tych plamien specjalnie nie ustawila na niedziele! przeciez chodzi tylko o porade telefoniczna. czy odebranie telefonu naprawde zepsuje komus niedziele??? niech jej poradzi, powie czy ma jechac do szpitala czy siedziec w domu. a wy z jakims szczytem bezczelnosci wyjezdzacie... wnioskuje, ze nigdy nie bylyscie w ciazy... do autorki - lepiej dmuchac na zimne. pozdrawiam

Gość wyyyyyyyyyyypada
a skad moge wiedziec czy to miesiaczka czy poronienie?

Pewnie, że zadzwoń ! Plamień nie można ignorować bo mogą się źle skończyć! Ja zawsze dzwoniłam jak coś mnie niepokoiło. Magnoliowa > plamienie może być oznaką miesiączki jak i również początkiem czegoś złego. Tego się nie zgadnie więc po co ryzykowac:O

Gość ajrisss
"Nie każde plamienie czy krwawienie musi skończyć się poronieniem, jednak jest to wyraźny sygnał dla ciężarnej o konieczności konsultacji lekarskiej. Poronienie zazwyczaj rozpoczyna się plamieniem lub skąpym krwawieniem ciemną krwią." "Nie wolno czekać aż plamienie czy krwawienie ustąpi samo. Każda przyczyna krwawienia powinna być wyjaśniona i nie wolno jej bagatelizować, bowiem konsekwencje dla matki i płodu mogą być bardzo poważne." tu masz calosc: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,14,Krwawienie%20z%20dr%C3%B3g%20rodnych%20w%20ci%C4%85%C5%BCy nie sluchaj tych co kaza ci siedziec w domu, tylko dzwon. lepiej dmuchac na zimne, niz potem czegos zalowac.

Gość normalne w 4 tc
Dlatego ze to moze byc jeszcze takui okres a nie plamienie.A nawet jesli cos sie dzieje z ciaza to w 4 tygodniu nic nie zrobia.

Gość ajrisss
normalne w 4tc - "w 4tc nic nie zrobia" - lepiej wiec siedziec w domu i nawet nie sprawdzic???

Pewnie, ze dzwonic Ja zawsze dzwonilam, nawet w niedziele Dostałam od lekarza numer tel. po to zeby dzwonic jak cos mnie zaniepokoji , a plamienie wląsnie jest taka oznaka Wiec bez zastanowienia DZWOŃ, albo podjedz do szpitala niech Cie zbadaja

Gość hjktfdgcht
ale sprawdzi i co...bardzo czesto ciaza w tym wieku sie nie utrzymuje.Kobiety niekiedy nawet nie wiedza ze byly w ciazy bo idzie razem z okresem.

Gość wyyyyyyyyyyypada
4tc-ale po zapłodnieniu a nie od ost.mies.W sumie to...wiec 6 tc,choc gin oststnio stwierdził,ze wielkosc pecherzyka wskazuje na 4tc

Gość yfjgtm
Dzwon i nawet sie nie zastanawiaj. Nie daj Boze poronisz i do konca zycia bedziesz sobie wypominac, ze dziecko moglo zyc, a Ty sie martwilas, czy przypadkiem lekarza nie urazisz. Na bank milion ciezarnych do niego dzwoni. Od tego jest lekarz i jak jest normalny to zrozumie. Sprawa zycia i smierci, a te sie zastanawiaja czy wypada...No ludzie!!!

a jakie znaczenie ma niedziela? lekarz to specyficzny zawód i skoro podał swój numer to po to by dzwonić! dzwoń i już ja już kilka razy dzwoniłam do gina o różnych porach - po to oni są i po to im płacimy

jaasne, przecież dziś niedziela, facet chce odpocząć od cipek i plamień, chce spędzić czas z żoną i dziećmi a oni z nim przecież. Zawsze możesz podjechać na ostry dyżur jak się coś będzie dzało, daj odetchnąć lekarzowi w niedzielę.

Gość siuśka przestań się odchudzać
bo ci mózg odchudziło kretynko

jakie masz watpliwosci, jesli dla ci lekarz swoja komorke leczysz sie prywatnie to nie widze powodu dla ktorego mialabys sie zastanawiac.. lekarzem sie jest 7 dni w tyg.... normalnie bym zadzwonila i powiedziala co sie dzieje i tyle twoje dziecko jest najwazniejsze .....

Gość hjktfdgcht
do szpitala jedz zamiast siedziec na kafe skoro sie tak martwisz.A poza tym,plamisz od dwoch dni i w niedziele sie oknelas zeby zadzwonic?

jasne że wypada! powiem więcej trzeba! mi lekarka dając prywatny numer powiedziała "dzwonić o każdej porze dnia i nocy, 7 dni w tygodniu, niedziela, święta, zawsze kiedy coś się dzieje. to twoje dziecko, to twoje ciało to twoje życie, to życie twojego dziecka, więc się nie wahaj tylko dzwoń! ja po to jestem zeby ci pomóc, zawsze!!!" jak do tej pory tylko raz skorzystałam, ale wiem zę ZAWSZE mogę zadzwonić. plamien=ń w ciąży się nie lekceważy. zadzwoń do lekarza i to jak najszybciej. może to nic poważnego, ale może.... a gdyby coś sie stało to do końca zycia byś sobie nie wybaczyła. to zbyt poważna sprawa - tu chodzi o życie, o życie tej malej bezronnej istotki :)

Gość wyyyyyyyyyyypada
to moja 2 dziecko i w pierwszej ciąży też krwawiłam,ale podowem była nadżerka.Do szpitala pojadę,jak tylko wróci mąż.

plamienie nie jest normalne co za bzdura !!! moze wystapoic ale nie powinno jesli jest trzeba to sprwdzic co sie dzieje ( moja bratowa też miał małe plamki i nie zadzwoniła bo buyło głupi pózniej zapozno poroniła) dał telefon dzwon !!!

plamienie nie jest normalne co za bzdura !!! moze wystapoic ale nie powinno jesli jest trzeba to sprwdzic co sie dzieje ( moja bratowa też miał małe plamki i nie zadzwoniła bo buyło głupi pózniej zapozno poroniła) dał telefon dzwon !!!