Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 Trixy
Witajcie, Odpowiadam na post w moim kiedunku: ja nie chce czu膰 z艂ych emocji wiec wybaczy艂am matce jakis czas temu, ale jej nie zapomne tego pewnie nigdy, nie czuje do niej nic pozytywnego i wiem 偶e jej nie zaufam, nic tego nie zmieni - tak ju偶 b臋dzie zimno i na odleg艂o艣膰 i tak jest lepiej. 艁atwo jest wyrokowa膰 "powinna艣 wybaczy膰" - czasami sytuacja doprowadza do takiego stanu, 偶e nie chcesz o takim cz艂owieku s艂ysze膰 a co dopiero mu wybacza膰...... a 偶eby to zrobic musisz o tym kim艣 my艣le膰, przemy艣le膰, zrozumie膰, straci膰 na tego kogo艣 czas, ja tak d艂ugo my艣la艂am az mi torbiel na jajniku wyr贸s艂, wybaczy艂am zszed艂 ale zapomnie膰 nie zapomne ...... Dlaczego? Matka oskar偶y艂a mnie o zn臋canie sie nad dzieckiem !!! - gdzie mi sie by to samej nawet w g艂owie nie zmiesci艂o aby to zrobi膰 w艂asnemu dziecku - dla mnie to chora kobieta, zazdrosna o wszystko i pewnie stad biora si臋 jej zawistne problemy. To jest tak jak napisa艂a Aga, ona uwa偶a 偶e wszystko jest super, ona jest super a ja jestem zawsze be, z takimi ludzmi si臋 nie da 偶y膰. Z jednej strony namawia艂a mnie do p贸艣cia do pracy, wr臋cz napiera艂a a z drugiej opowiada艂a jak to zostawi艂am jej dziecko i sobie posz艂am do pracy na ca艂y dzien a ona biedna, schorowana si臋 musi moim dzieciakiem zajmowa膰 ... Po roku sama z dnia na dzie艅 zostawi艂a mnie na lodzie i posz艂a do pracy a moje wystraszone dziecko do ciotki... Tyle 偶e moja matka ka偶dego cz艂owieka przelicza na kas臋 i jest wart tyle ile jest jej w stanie odda膰 po wyp艂acie - ja musia艂am p艂aci膰 jej 300 z艂 za opieke nad dzieckiem - jej jedyna wnuczk膮 a dodam 偶e mia艂a rent臋 i kas臋 od mojego brata dodatkowo, poza tym p艂aci艂am za jedzenie mimo i偶 sama tez kupowa艂am, p艂aci艂am czynsz, dok艂ada膰 si臋 musia艂am do dodatkowych zakup艂贸w np. Kreta do rur, chemi domowej ca艂ej itp... itp... szkoda gada膰, ale 艣rednio przy zarobkach rz臋du 1300 z艂 - 900 oddawa艂am jej i ja mam jej teraz to wszystko pu艣cic tak po prostu w niepami臋c: bo to mamusia i co ludzie powiedz膮? Mam w dupie co ludzie powiedz膮: niech gadaja co chc膮, nic z艂ego nie robi臋 i nie zrobilam, nie 偶yj臋 z ludzmi i z nimi nie spie, wazne jest to 偶e nikt mnie juz nie szczuje, nie dr臋czy i moje relacje rodzinne s膮 zdrowe, oparte na mi艂osci, zrozumieniu, szacunku.... a nie za kase. to jeden z wielu powod贸w moich akcji z matk膮, od zawsze by艂am nie do艣膰 dobra, nie do艣膰 m膮dra, nie do艣膰 zarabiaj膮ca - jej zawsze ma艂o, dzieci ze szko艂y jecha艂y na wycieczk臋 -ja nie bo szkoda kasy, za moj膮 studni贸wk臋 zap艂aci艂a obca kobieta - abym posz艂a, matka jednej z kolezanek .... buntowa艂am sie - dostawa艂am kary... kieszonkowe dawa艂 mi dziadek. Pami臋tam jak na pocz膮tku szko艂y 艣redniej matka mi powiedzia艂a 偶e mam sie dobrze uczyc to p贸jde na studia, w czwartej klasie zapyta,艂am o te studia i si臋 dowiedzia艂am ze jej to nie obchodzi bo mam zarabia膰 i dawa膰 kase na dom bo dobre si臋 skonczy艂o. Zaraz po szkole posz艂am do pracy i musia艂am odda膰 1/3 zarobk贸w. Matka mi wtedy powiedzia艂a 偶e b臋dzie odk艂adac t臋 kas臋 i jak b臋d臋 na cos potrzebowac to dostan臋. W domu dalej by艂o niefajnie i 2 lata p贸偶niej upomnia艂am sie o wsparcie finansowe w momencie jak chcia艂am brac 艣lub na 60 os贸b, by艂a giga awantura, slub by艂 w koncu na 30m os贸b a finase jakie moja matka na mnie wyda艂a wyrzyguje mi do dzis jak i prezentr zreszt膮. By艂 to slub z ucieczki przed ni膮. po 5 latach sie rozwiod艂am. Po terapi wiem dlaczego, tak bardzo chcia艂am byc kochana i akceptowana 偶e wysz艂am za pierwszego m臋偶czyzne jaki mi to bezinteresownie da艂. Moj by艂y m膮偶 nie jest z艂ym cz艂owiekiem ale nie tym w艂a艣ciwym, dlatego si臋 rozwiod艂am. By艂am na kuroni贸wce i si臋 ba艂am ale da艂am rad臋. 偶yjemy w zgodzie dla dobra dziecka naszego. Wbrew woli matki wysz艂am ponownie za m膮偶, wbrew jej woli za m艂odszego, wbrew jej woli zacz臋艂am dzia艂ac dla dobra mojego i dziecka przede wszystkim i wyprowadzi艂am sie od niej i tu odesz艂o jej 偶r贸d艂o dochodu i straci艂a nade mn膮 kontrol臋 i zacz膮lo si臋 piek艂o. Oskar偶enia, wyzwiska, wszystko, nie przebiera w 艣rodkach, neka ile wlezie, nie dociera do niej nic, argumenty psychologa, moje.... Nie patrzy 偶e mo偶e krzywdzi dziecko - ona wie swoje 偶e robi dobrze, tylko komu? SOBIE ! Potrafi p贸j艣膰 do wiejskiego sklepu stan膮c na 艣rodku si臋 rozrycze膰 i opowiadac banialuki na m贸j temat i p艂aka膰 jak to ona kocha wnusie - taaaaak bardzo kocha, tak bardzo, 偶e na dzie艅 dziecka kupi艂a jej mi艣ka w lumpexie !!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko to dobrze ze jest okey! ale w takim razie co to za wy艂aczanie 艣wiadomo艣ci ??? pyta艂as lekarza ??? przeciez tak sie nie da 偶y膰 .w obawie o kolejny atak..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
Moja c贸rka ma l臋ki przez ni膮, chodzimy do psychologa, ja to wiadomo tyle lat z ni膮 to mam mega l臋ki i nerwice a po analizie dog艂臋bnej zachowan mojej matki wychodzi 偶e ona ma psychoze chyba bo to jej 艣wiete przekonanie 偶e tylko ona jest jedyna chodzac膮 prawd膮 i racj膮 Bo偶膮 a ca艂a reszta swiata robi zle m贸wi samo za siebie.

Udost臋pnij ten post

Aga nie pyta艂am lekarza ale je艣li to nie pochodzi z cia艂a to ma zwi膮zek i korzenie w duszy. My艣l臋 ze teraz to wy艂膮czanie swiadomo艣ci nawet je艣li si臋 powt贸rzy juz nie b臋d臋 strasznie analizowa膰 a przy odrobinie czasu zaczn臋 sesje u psychologa;) skoro nerwica moze udawa膰 nawet prawdziw膮 epilepsje, nowotwory to co偶 dopiero moje skromne kr贸tkotrwa艂e wy艂膮czenia swiadomo艣ci:) w kazdym razie g艂az mi z serca zlecia艂 i dzisiaj za艂ama艂am si臋 s艂yszac 偶e na wynik czeka si臋 15,20 minut a teraz jestem zadowolona na maxa;)

Udost臋pnij ten post

Trixy Kochana -szok -jakbym czytala swoj膮 historie !!!!! SZOK-niestey jak ktos nie wierzy to niech do diab艂a uwierzy -takie potrafi膮 byc matki !!!!! niekt贸re nie powinny miec w og贸le dzieci.

Udost臋pnij ten post

zdrowko, a mialas okazje zapytac... nerwica moze wszystko , ja mam czasami jakies dziwne uczucie albo w lewej rece albo w prawej -nawet nie potrafie tego opisac co to jest...eh..trzeba sie wyciszy膰 :)

Udost臋pnij ten post

a na wszystko ju偶 zacisn臋 z臋by. najwa偶niejsze 偶e badanie kt贸rego ba艂am si臋 jak nie wiem czego pozytywnie wysz艂o w ca艂o艣ci. uf;] czas zabra膰 sie za chor膮 dusz臋:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oiuyt
zdrowko-mowilam ,ze bedzie ok!pisalam ze wykryja najwyzej padaczke albo nic:) ciesze sie:D

Udost臋pnij ten post

zdrowko zapisz sie do psychiatry i psychologa niech wyjasni te twoje ataki, ale fajnie ze jest ok:)straszna ta nerwica!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Oiuyt powiem Ci 偶e twoje s艂owa tak podnios艂y mnie na duchu 偶e ja nawet dzisiaj przed badaniem i przed wynikiem kiedy mia艂am sto mysli na minut臋 przypomina艂am sobie r贸wnie偶 i Twoje s艂owa. Bardzo Ci dzi臋kuj臋 bo w te s艂owa uwierzy艂am prawie tak bardzo jak w s艂owa moich m膮drych rodzic贸w kt 贸rzy rzadko si臋 myl膮 i znaj膮 mnie na wylot:)

Udost臋pnij ten post

Sters stop taki mam zamiar. Wiesz, gdybym posz艂a do psychiatry nie b臋d膮c pewna czy w mojej g艂owie wszystko jest ok to nie wiem czy bym odnalaz艂a spok贸j. teraz wiem 偶e mog臋 spokojnie podda膰 si臋 kuracji psychologiczno psychiatrycznej;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
Tak jest niekt贸re kobiety sie powinno sterylizowa膰 od razu po urodzeniu !!! Fakt posiadania piersi nie gwarantuje 偶e sie jest dobrym materia艂em na matke. ach szkoda gada膰 !!! Ale my aga jeszcze mamy szanse by膰 inne, nie powiela膰 obrazk贸w z dom贸w rodzinnych, zmieni膰 nasze zycie na lepsze ! Ja tam uwa偶am, 偶e nie ma dobrych moment贸w na zmiany, po prostu jak jest takak potrzeba to trzeba to zrobic! Trzeba 偶y膰 tak rzeby nam by艂o dobrze i naszym bliskim, zdrowa doza egoiznu jeszcze nikomu nie zaszkodzi艂a, jak my bedziemy szcz臋艣liwe to i ludzie dooko艂a nas na tym skorzystaj膮, prawda ? :) a z innej beczki : wiecie co mi sie wydaje ze cz臋sto sami lekarze te偶 powoduj膮 u nas leki nerwicowe i zachwiania emocjonalne bo wyrokowanie od razu bez kompletu bada艅 jakie艣 choroby to jest juz nagminne a cz艂owiek zanim nie zrobi badan to szalej z niepokoju. Ja ostatnio trafi艂am na takiego konowa艂a jaki mia艂am tego torbiela na jajniku, zrobi艂 mi usg i powiedzia,艂 偶e pewnie nowotw贸r mam zrobic marker nowotworowy ca125 i si臋 modlic i o ma艂o trupem tam nie pad艂am, marker zrobi艂am, przerycza艂am ca艂y dzien - wieczorem by艂 wynik - w normie oczywiscie ale co sie zadenerwowa艂am to moje.

Udost臋pnij ten post

id臋 spa膰. Wprawdzie spa艂am ca艂膮 noc ale chyba po tym stresie czuj臋 si臋 wyczerpana. Ciesz臋 si臋 dalej niezmiernie a boj臋 tylko jednego. 呕e stanie si臋 to co zwykle a mianowice z g艂owy moje objawy zejd膮 na inny narz膮d. W kazdym razie dobranoc:)*

Udost臋pnij ten post

Ale duzo nowych os贸b sie pojawi艂o:) milo milo...:) widze ze nikt za mna nie t臋sknil heheheh:) zdr贸wko super ze rezonans wykazal ze jestes zdr贸w jak ryba!:) w koncu jeste艣 zdr贸wko:) teraz tylko psycholog i zobaczysz ze bedzie dobrze, a masz juz upatrzonego jakiegos terapeute dobrego? Sluchajcie a ja w poniedzialkek wybralam sie do mojej psycholog, ona ma nowy gabinet, wiec ide wieczorkiem na wizyte i widze z daleka grupke mlodych ludzi, niektorzy w kapturach ale troch sie zl臋klam bo ciemno i kamienice i bramy i nie wiadomo co czlowieka moze spotkac w takiej bramie, ale musia艂am przejsc obok nich niestety i co ja widze??? ta grupa ludzi czekala pod nowym sklepem o ktorym ogl膮dalam program w tv! a chodzi mianowicie o \"dopalacze.pl\"! masakra! mlodzi ludzie mog膮 legalnie kupic sobie prochy albo inne 艣wi艅stwa do palenia! i to wszystko na dole nowej kamienicy w ktorej maja swoje gabinety lekarze! heheh

Udost臋pnij ten post

tez ide sie po艂ozyc, ale dzis postaram sie zasnac bez niczego w sumie jakos dzis l臋k贸w nie mam o nic, oby tylko jutro byla ladniejsza pogoda bo jak jest sloneczko to i w sercu robi sie troche radosniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
Znalaz艂am to w necie : "Najtrudniejsza jest do zauwa偶enia nerwica bezobjawowa. W tej fazie rzeczywiste objawy nerwicy ju偶 s膮, tylko s膮 tak s艂abe, 偶e prawie nikt ich nie dostrzega. Osoba, kt贸ra "trzyma si臋", czyli silnie kontroluje, lub walczy z sob膮, nawet nie zauwa偶a, 偶e w艂a艣nie buduje sobie nerwic臋, czyli stan wewn臋trznego "kontrolowanego" rozdarcia. Na zewn膮trz wygl膮da jak idea艂 - pe艂ne panowanie nad odruchami i s艂owami. Nic, tylko uwielbia膰! Tymczasem ona ju偶 mo偶e mie膰 nerwic臋 wegetatywn膮 (objawiaj膮c膮 si臋 wewn臋trznymi skurczami, zaburzeniami kr膮偶enia, oddechu, trawienia, wydalania, czynno艣ci seksualnych). Do pewnego czasu nad wewn臋trznym konfliktem mo偶emy mie膰 w艂adz臋. Mo偶emy kontrolowa膰, kt贸re my艣li wyprze膰, za kt贸re si臋 wstydzi膰 itd. Mo偶emy nak艂ada膰 maski, kt贸re ukryj膮 nasz stan emocjonalny, 偶eby inni nie widzieli, co naprawd臋 czujemy i co o sobie my艣limy! Cen膮 jest rosn膮cy stres. Ale przychodzi czas, kiedy tracimy nad tym wszystkim kontrol臋 i.... zaczyna si臋 pogarsza膰 zdrowie. Napi臋cia powoduj膮 stany b贸lowe mi臋艣ni, okolic serca, 偶o艂膮dka, lub podbrzusza. Coraz trudniej usun膮膰 je z cia艂a, a pr贸by odstresowania przynosz膮 wprawdzie ulg臋, ale te偶 wywo艂uj膮 potoki niekontrolowanych, niemi艂ych odczu膰. " 艢wi臋ta prawda !!! niestety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
i dalej : "Jak wyj艣膰 z nerwicy? Przed podj臋ciem terapii nerwicy warto zbada膰, czy mieszkanie i miejsce pracy s膮 wolne od szkodliwych wp艂yw贸w geopatycznych (np. podziemnych ciek贸w wodnych). Je艣li to konieczne, to zmieni膰 miejsce spania, przebywania lub za艂o偶y膰 ekran radiestezyjny! Jest to wa偶ne, gdy偶 niekorzystne energie mog膮 w powa偶nym stopniu pog艂臋bia膰 nerwic臋. Maj膮c na uwadze popraw臋 zdrowia, trzeba zrezygnowa膰 z picia herbaty (czarna, zielona), kawy, alkoholu i palenia papieros贸w. 艢rodki te bowiem zawieraj膮 substancje narkotyczne wywo艂uj膮ce rozregulowanie uk艂adu nerwowego. Mo偶e te偶 pojawi膰 si臋 konieczno艣膰 rozstania z toksyczn膮 rodzin膮. Wychodz膮c z nerwicy warto u偶ywa膰 mieszanek wapnia i magnezu (np. dolomit), gdy偶 one zmniejszaj膮 napi臋cie wewn臋trzne i uspokajaj膮. Zawsze warto pami臋ta膰, 偶eby nie przesadzi膰! Po zaleczeniu cz臋艣ci objaw贸w nerwicy trzeba si臋 liczy膰 z konieczno艣ci膮 usuni臋cia jej przyczyn psychologicznych. Poniewa偶 przyczyn膮 nerwicy jest przywi膮zanie do sprzecznych z sob膮 idei, wymaga艅, pomys艂贸w na 偶ycie, to najwa偶niejszym zadaniem b臋dzie przebudowa systemu warto艣ci osoby znerwicowanej tak, by znalaz艂y si臋 w nim niesprzeczne wymagania, oczekiwania, plany i wyobra偶enia. Umys艂 musi zosta膰 oczyszczony z nierealnych pragnie艅, po偶膮da艅 wymaga艅. Na pocz膮tek natrafiamy na t臋 trudno艣膰, 偶e za nierealne uznajemy w艂a艣nie to, co jest dla nas najkorzystniejsze, a co si臋 innym wydawa艂o nierealne i niew艂a艣ciwe. Dlatego osoba pragn膮ca przebudowa膰 system warto艣ci, musi bardzo du偶o czyta膰 na tematy pozytywnego my艣lenia i jak najmniej przebywa膰 w toksycznym otoczeniu. By艂oby wskazane, 偶eby spotyka艂a si臋 te偶 z osobami my艣l膮cymi pozytywnie, przebywa艂a z nimi i rozmawia艂a. Cz艂owiek znerwicowany, to cz艂owiek niespe艂niony. Spe艂niamy si臋 realizuj膮c nasze cele i odkrywaj膮c, kim naprawd臋 jeste艣my. Jednym z pierwszych zada艅 przy wychodzeniu z nerwicy, jest klasyfikacja cel贸w. Nale偶y okre艣li膰, kt贸re z nich s膮 najwa偶niejsze, a wszystkie inne skre艣li膰!!! Maj膮 to by膰 nasze cele nie cudze! W wychodzeniu z nerwicy wa偶ne jest znalezienie w艂asnej drogi. cdn ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
i na koniec optymistycznie : "Bez wzgl臋du na to, jak si臋 r贸偶nimy pogl膮dami i samoocen膮, nasze 偶ywotne interesy s膮 takie same! Oto one: Zas艂ugujesz na mi艂o艣膰 i szacunek. Z natury jeste艣 dobry i niewinny. Masz prawo odnosi膰 sukcesy w ka偶dej dziedzinie 偶ycia. Masz prawo by膰 bogaty i cieszy膰 si臋 偶yciem. Masz prawo by膰 szcz臋艣liwy bez wzgl臋du na to, czego 偶ycz膮 ci inni. Masz wolno艣膰 wyboru i potencjaln膮 mo偶liwo艣膰 dokonywania wybor贸w najwy偶szej jako艣ci. B贸g Ci臋 kocha bez wzgl臋du na to, co uczyni艂e艣. Musisz to teraz tak pouk艂ada膰 w g艂owie, 偶eby egzekwuj膮c swoje prawa nie narusza膰 praw innych, kt贸rzy zas艂uguj膮 dok艂adnie na to samo, co ty. Je艣li nie widzisz takich mo偶liwo艣ci, to znaczy, 偶e ju偶 masz nerwic臋. Nerwica jest z艂ym doradc膮, wi臋c warto si臋 jej pozby膰. Walka z nerwic膮 jest skazana na niepowodzenie, poniewa偶 nerwica jest wa艣nie owocem walki z sob膮. Od nerwicy mo偶na si臋 jednak uwolni膰 akceptuj膮c swoje s艂abo艣ci i odkrywaj膮c sw贸j potencja艂". Rodzimy dzieci, znosimy facet贸w :) co wiecej wychowujemy ich i kochamy, nie spimy po nocach, robimy za domowe ksiegowe, tachamy siaty, dbamy o wszystko tylko zapominamy o sobie !!! Mo偶e czas zadbac o siebie - wierze, 偶e potrafimy. NERWICA NIE MOZE NAS POKONAC !!! nie mozna sie podda膰 ...... Ja mam nadal werwe ju偶 drugi dzie艅, mimo ze mnie g艂owa boli i sie troszke trz臋s臋 ale to efekt zaczecia coaxilu ja reaguje generalnie na kazdy lek jak nie biegunka albo b贸lem 偶o艂膮dka to czyms takim, wiec postanowi艂am sobie nie wkr臋cac i sie nie dac jak d艂ugo wytrwam? niewiem, ale sie staram. Praca nad soba jest strasznie upierdliwa i 偶mudna i czasami juz nie mam motywacji i tak fajnie jest sie pod艂amac, pobecze膰 sobie ale wtedy wiem, ze znowu da艂am krok w ty艂 ale akceptuje to i ide dalej. Objawy somatyczne bardzo mnie m臋cza : nieznosze jak mi wali serce tak ze nie moge ustac na nogach i boli w jego okolicy albo jak mnie chwyta skurcz w klatce piersiowej i boli jak 1000000 igie艂 ale wiem 偶e to minie - ale czasem ju偶 nie mam si艂y..... Gdybym nie widzia艂a mojego nieprzytomnego ojca na pod艂odze po zawale moze bym tak nie prze偶ywa艂a ka偶dego b贸lu w klatce piersiowej a tak to se pi臋knie wkrec臋 偶e i mnie to czeka i mam atak paniki - bosko ale teraz ju偶 to wiem a serce przebadalam i sie tak 艂atwo nie dajeale 艂atwo nie jest a to juz 5 lat min臋艂o.... dobra nie sm臋c臋 - dobrej nocki i jutrzejszego dzionka !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 neonerw
Ja dzi艣 dowiedzia艂am si臋, 偶e mam nerwic臋 l臋kow膮. Od ponad miesi膮ca l臋k towarzyszy mi ci膮gle i wsz臋dzie - dom, praca, dzie艅, noc. Kilka razy mia艂am napady paniki z ko艂ataniem serca, duszno艣ci膮, uciskiem w gardle i poczuciem, 偶e zaraz zemdlej臋. Wszystko to odczuwa艂am pierwszy raz w 偶yciu. Do tej pory wszystko by艂o ok, mia艂am dobry nastr贸j, radzi艂am sobie ze stresem, sz艂am do przodu. Od momentu wielkiej decyzji, jak膮 by艂a dla mnie pozostawienie jednej pracy z my艣l膮 o innej, zacz臋艂y si臋 wszystkie te objawy. Pocz膮tkowo zacz臋艂am diagnozowa膰 sobie wszystkie choroby somatyczne - tarczyca, 偶o艂膮dek, serce. Na ko艅cu zdecydowa艂am si臋 na psychiatr臋, ale czu艂am 偶e ju偶 najwy偶szy czas. Dzi艣 pewnie nie posz艂abym na wizyt臋, gdybym nie wzi臋艂a leku uspokajaj膮cego. Porozmawia艂am sobie z pani膮 doktor, dosta艂am leki. Teraz czuj臋 si臋 troch臋 lepiej, ale nie wiem jak b臋dzie jutro. My艣l臋, 偶e moje problemy mo偶na odda膰 w tym: " Poniewa偶 przyczyn膮 nerwicy jest przywi膮zanie do sprzecznych z sob膮 idei, wymaga艅, pomys艂贸w na 偶ycie, to najwa偶niejszym zadaniem b臋dzie przebudowa systemu warto艣ci osoby znerwicowanej tak, by znalaz艂y si臋 w nim niesprzeczne wymagania, oczekiwania, plany i wyobra偶enia." Musz臋 sobie wszystko na nowo pouk艂ada膰 w g艂owie...

Udost臋pnij ten post

dzie艅 dobry;) Justah w艂a艣nie zadnego specjalisty sobie nie namierzy艂am ale zrobi臋 to je艣li odwiedzi mnie jeszcze raz atak nie艣wiadomosci. Powiem wam, 偶e lekarze s膮 r贸zni. Ja trafi艂am na jak膮艣 niemraw膮 neurolog. Juz wczesniej jak u niej by艂am stwierdzi艂am to i potem chcia艂am is膰 do innego. Ale mama poleci艂a mi 偶ebym do niej zn贸w posz艂a bo ona mnie ju偶 zna. I sp贸jrzcie. Kiedy ja spyta艂am o zwi膮zek moich dolegliwo艣ci z nerwic膮 baardzo s艂abo wiaza艂a te dwie sprawy. A ja si臋 produkowa艂am mowiac jej ze miewam l臋ki,fobie i to z czym na co dzien sie zmagamy. Chyba jaka艣 nie偶yciowa by艂a. Na przysz艂o艣膰 w razie czego juz si臋 do niej nie wybior臋. Zastanawiam si臋 mimo iz jestem ju偶 taka du偶a czy nie mam fobii szkolnej;) Ja teraz mam ci臋zko na uczelni. Du偶o rzeczy zaleg艂ych nie odda艂am, wiele nie wiem jak zrobi膰, a przede mn膮 jeszcze ogrom. Ja si臋 wiecznie martwi臋 szko艂膮, teraz to wyjatkowo. No i zawsze id臋 tam z dusz膮 na ramieniu i w przeswiadczeniu ze pewnie nikt mnie nie lubi. Musz臋 isc do psychologa aby pom贸g艂 mi uwierzy膰 w siebie bo kruchutko u mnie z tym. Ale co zrobic z tym wszystkim na uczelni? uu mi艂ego dnia!!

Udost臋pnij ten post

trixy wypowiedz z 21:55 do mnie to pasuje, caly czas sie maskowalam, a wyszla ze mnie tej wiosny, nie az tak bardzo jak to maja niektore z was...ale jednak a najgorzej to jak cos boli to wariuje. Wczoraj nie moglam zasnac, nie wiem czy ja sie uzaleznilam od czegos nasennego??????????? bo wczoraj nic nie bralam, noc byla niespokojna dwa razy sie budzilam, mialam glupie sny:( juz wiele razy zdarzylo sie ze nie bralam nic na sen ale ostattnio przez chyba 2-3tyg bralam hydroxyzyne przed spaniem i moze dlatego? lece zaraz na autobus

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich:) wiecie co bardzo sie ciesze ze ,,wciagnelam\" sie w ten post:) powiem szczerze ze kilka razy probowalam tu pisac ale zawsze jakos mnie kazdy zbywal i nie potrafilam sie wlaczyc w dyskusje tak jak inni a teraz... jestem bardzo mile zaskoczona Wasza zyczliwoscia i zrozumieniem:) bardzo dziekuje bo zrozumiec moga sie tylko te osoby ktore przechodza przez to ,,cholerstwo\". Trixy przeczytalam uwaznie to co napisalas nt nerwicy. I bardzo madre slowa zauwazylam mianowicie iz nerwica to sa sprzeczne idee wymogi i pomysly na zycie. I mnie to troche zmartwilo gdyz na poczatku mojego zwiazku nie zauwazalam tego ze moj maz ma inne wymagania i spostrzezenia dotyczace zycia. Dla niego najwazniejsza jest praca a zapomina o tym ze zwiazek trzeba pielegnowac poswiecac troche czasu drugiej osobie ktora sie kocha, dbac o nia i dostrzegac w niej kobiete. On wymaga ode mnie zebym ciagle cos robila jak on a ja wbrew sobie to robie zeby tylko uniknac klotni. Ciezko bylo mi sie przestawic z mojego poprzedniego zwiazku gdzie mielismy dla siebie duzo czasu i spedzalismy mile chwile(dlatego mimo to ze bylo to 6 lat temu do dzis o tym mysle i nie potrafie zerwac kontaktu z moim bylym:() Moj nowy (terazniejszy) zwiazek oparty jest na czyms innym czego oczekuje od malzenstwa. Albo po prostu nie potrafie zrozumiec ze wtedy bylam mloda a teraz jest dorosle zycie i wyglada inaczej. Moze to jest przyczyna mojej nerwicy? Zaczela mi sie ona po roku znajomosci z moim obecnym mezem i nie wiem skad sie wziela:( Wydaje mi sie ze nie mialam jakiegos konkretnego bodzca ktory by ja spowodowal. Dopiero po tym co dzis przeczytalam od Trixy pomyslalam ze przyczyna moze byc tesknota za tym co bylo kiedys i brak tego co potrzebuje w terazniejszym zwiazku? co z tego ze mam dom, samochod, pieniadze jak nie mam najwazniejszego UCZUC ktorych potrzebuje. Z moim bylym nie mielismy kasy bo sie jeszcze uczylismy na wakacjach tylko pracowalismy dorywczo ale bylam najszczesliwsza na swiecie bo mielismy SIEBIE I co ja teraz biedna zrobie:( A jesli chodzi o Zdrowko to ja nie wiedzialam ze nerwica moze powodowac az takie objawy jak napady padaczkowe... ze tak potrafimy sobie to sami spowodowac natretnymi myslami:( Dzizabel a co u Ciebie? dalej niewiadoma odnosnie wyjazdu? buziaki dla wszystkich

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 za powitanie. :) Ja te偶 dosta艂am hydroksyzyn臋, ale w syropie na sen. Obudzi艂am si臋 dwa razy w nocy, ale udawa艂o mi si臋 zasn膮膰. Jako, 偶e jestem bardzo 艣wie偶a w tym temacie, jestem dosy膰 zdezorientowana. Czy kto艣 z was chodzi na psychoterapi臋 albo pr贸bowa艂?? Nie chcia艂abym faszerowa膰 si臋 lekami, kiedy jest mo偶liwo艣膰 innego dzia艂ania...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
witajcie wsp贸lnicy niedoli :) ! Ja tez przez d艂ugi czas przed coaxilem teraz bra艂am 艣rodki zio艂owe o homeopatyczne i Wam powiem ze par臋 z nich naprawd臋 fajnie dzia艂a : leciutko wycisza, u艂atwia zasypianie a nie otepia, ja codziennie prowadze auto z moj膮 6 letnia c贸r膮 w 艣rodku to nie moge sobie pozwolic na zasypianie za kierownic膮 a po solidnej dawce ataraxu by艂am lekko otumaniona niestety i musia艂am ratowac sie innymi 艣rodkami i nadal to robi臋 oto one : 1. SONNA STRES - syropek homeopatyczny, pyszny, dzia艂a 15 minut po wzi臋ciu na mnie ale uwaga jak si臋 przegnie to si臋 ma piekny efekt przeczyszczaj膮cy, ale og贸lnie dzia艂a fajnie. 2. suplement diety SPOX i SPOX NOC tez fajny, zawiera melis臋, chmiel i witaminy - nic szkodliwego, delikatnie sobie tam dzia艂a. 3. Hydroxyzinum vel atarax zawsze mi pomaga zasn膮膰 ale i ot臋pia niestety, sprawdza si臋 przy atakach nerwicowychjako uspokajacz. 4. Moje znajome bior膮 Valused i sa bardzo zadowolone ale ja nie pr贸bowa艂am podobno jest skuteczny.

Udost臋pnij ten post

Witajcie Na mnie dobrze dziala relamax z melissa i mgb6. Dobrze 艣pie i og贸lnie mnie uspokaja. A valerin forte mnie rozdraznia jeszcze bedziej niz jestem przed zazyciem. Chyba 藕le toleruje valeriane .

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰