Go艣膰 Trixy Napisano Grudzie艅 12, 2008 Z tych co ja stosowa艂am to nie zawieraja waleriany i nie uzale偶niaj膮. J generalni sie boje uzale偶niaczy i unikam ich jak ognia no chyba ze musz臋... jak teraz coaxil ale to ponoc delikatny lek. Ja biore r贸偶nie - jak mnie trzepie to stale 3x dziennie a jak jest spoko to doraznie. Jade po mal膮 do zer贸wki, papa Wst膮pie popo艂udniu do Was ! :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Zuzann.a 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 Ja ju偶 pisa艂am, 偶e od sze艣ciu lat choruj臋 na depresj臋 i nie potrafi臋 jej pokona膰. Jestem DDA czy li doros艂ym dzieckiem alkoholika, chocia偶 m贸j tata nigdy nie przyzna艂 si臋, 偶e ma problem i nigdy nie pozwoli艂 sobie pom贸c. Cztery lata zabi艂 si臋 w malignie alkoholowej dok艂adnie drugiego stycznia. Kocha艂am go pomimo tego, 偶e krzywdzi艂 mnie mam臋 i siostr臋. Odk膮d pamietam w domu zawsze by艂y awantury. Tata bi艂 mam臋, kt贸ra z biegiem czasu przesta艂a by膰 bezbronna i stara艂a si臋 broni膰. Pamietam jak mama zabiera艂a mnie do babci po ka偶dej z awantur, a ja t臋skni艂am za tat膮 i nie do ko艅ca rozumia艂am dlaczego nie mog臋 z nim by膰. Zawsze by艂o mi go bardzo 偶al. Dzieci艅stwa nie mia艂am. Nie wolno mi by艂o w wakacje zosta膰 d艂u偶ej na dworze ni偶 do 19-nastej. a wiadomo , 偶e najlepsza zabawa rozkr臋ca si臋 po zmroku. Ja wtedy musia艂am by膰 ju偶 dawno w domu. Pamietam kiedy艣 nie zastosowa艂am si臋 do tego i wtedy tata zamkn膮艂 mnie na balkonie i kaza艂 mi tam kl臋cze膰 z podniesionymi r臋kami. Czu艂am strasznie upokorzona czu艂am, 偶e nic nie znacz臋. Mia艂am wtedy gdzie艣 oko艂o o艣miu lat i wtedy po raz pierwszy pomy艣la艂am, 偶e chcia艂abym nie istnie膰. Niegdy nie by艂am dostatecznie dobra dla rodzic贸w, zawsze por贸wnywali mnie z innymi i w tym por贸wnaniu wypada艂am kiespko. Dostawa艂am czw贸rk臋 a oni mnie pytali czemu nie pi膮tk臋. Mama te偶 mnie krzywdzi艂a.Nie dawa艂a mi matczynej mi艂osci i zrozumienia. Pami臋tam jak kiedy艣 z ciekawo艣ci si臋gn臋艂am po papierosa.Przy艂apa艂a mnie na tym. I przez dwa tygodnie szuka艂a pretekstu, 偶eby mog艂a mi przyla膰, zabrania艂a p艂aka膰 , bo grozi艂a, 偶e powie ojcu. Z biegiem czasu jak przesta艂am si臋 ba膰 taty sta艂am si臋 rozjemc膮 pomi臋dzy rodzicami. Potem sta艂am si臋 dla nich rodzicem. Mama oczekiwa艂a, 偶e b臋d臋 za ni膮 podejmowa艂a decyzje. Nigdy nie zapomn臋 maturalnej klasy. Mama rozsypa艂a si臋 zupe艂nie i znalaz艂a si臋 w szpitalu psychiatrycznym. A ja sama z tatem m艂odsz膮 siostr膮 i babci膮, kt贸ra u nas mieszka. Tata pi艂 a ja musia艂am nadrabia膰 min膮 przed mam膮, 偶eby nie martwi艂a si臋 o to co w domu. W domu musia艂am 艂agodzi膰 z艂o艣ci taty, 偶eby babcia i siostra mia艂y spok贸j. iprzy tym wszystki uczy艂am si臋 do matury i do olimpiady. Pami臋tam jak czeka艂am kiedy wreszcie zaczn臋 studia i uwolni臋 sie od domu. Uda艂o si臋 na studia dosta艂am si臋 bez egazamin贸w. Po pierwszym roku nie chcia艂am wraca膰 do domu, wi臋c posz艂am do pracy. Pracowa艂am w sklepie spo偶ywczym, kt贸rym kierowa艂o ma艂偶e艅stwo. Z biegiem czasu szef zacz膮艂 si臋 do mnie przystawia膰, klepa膰 mnie po pupie i takie tam, pr贸bowa艂am si臋 broni膰, nie pozwala膰 mu na to, ale on szanta偶owa艂 mnie na r贸偶ne sposoby, a mnie zale偶a艂o na pracy bo nie chcia艂am wraca膰 do domu. W ko艅cu dosz艂o do najgorszego bo szef mnie zgwa艂ci艂. Przez wiele lat trzyma艂a to w sobie i nikomu nie m贸wi艂am. Powiedzia艂am to dopiero po jaki艣 trzech latach swojemu obecnemu m臋偶owi. Wci膮偶 trudno m贸wi mi si臋 o gwa艂cie, ale pr贸buj臋. Przez ca艂y czas jak pracowa艂am rodzice pr贸bowali na mnie wywrze膰 nacisk 偶ebym wraca艂a do domu, ale ja si臋 nie godzi艂am na to, chcia艂am mie膰 swoje zycie, bez nich. W ko艅cu oni postanowili mnie si臋 wyrzec. Zosta艂am zupe艂nie sama i wtedy si臋 rozsypa艂am wtedy zacz臋艂am chorowa膰. Mia艂am pomoc obcych ludzi, a rodzic贸w niewiele obchodzi艂 m贸j los. Przez chorob臋 straci艂am drugi kierunek studi贸w nie da艂am rady. Nie chc臋 ju偶 wi臋cej oddawa膰 chorobie.Lata m臋ki smutku i rozpaczy, dwie pr贸by samob贸jcze to chyba do艣膰, ale ci膮gle nie potrafi臋 si臋 z tym upora膰, nie mog臋 si臋 od niej uwolni膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Zuzann.a 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 Szukam jakiego艣 wsparcia grupy ludzi, kt贸ra potrafi艂aby mnie zrozumie膰. Chc臋 w jakis spos贸b wywali膰 z siebie brud przesz艂o艣ci odci膮c si臋 od tego i zacz膮c 偶y膰 samej jest jednak trudno.Nie mog臋 narazie p贸j艣膰 do psychologa bo mnie na to nie sta膰, m膮偶 wyrabia ksi膮偶eczk膮 ubezpieczeniow膮, wi臋c mo偶e wtedy. Poratujcie mnie wiec je艣li mo偶ecie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 Zuzia to co napisalas... Boze wspolczuje Ci:( aloe musisz byc silna, jak Ci sie uklada z mezem tzn wspiera Cie i mozesz na nim polegac? Trzymaj sie cieplutko Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kokietka8484 Napisano Grudzie艅 12, 2008 co sie ze mna dzieje??? Wiem ze izyta u lekarza niezbedna, ale moze ktos byl w podobnej sytuacji??? Jakies 10 lat temu zachorowalam na nadicsninie, na skoki cisnienia, minelo pare lat czuje sie coraz gorzej, biore tabletki na obnizenie cisnienia, ale mam wysoki starsznie mi slabo jak mi skoczy cisnienie (a chyba powinnam byc raczej pobudzona??? ) drgawki, uczcie strachu, dusznosci, cos zatyka mnie w gardle nie moge przelkn膮c sliny , skok powyzej 170 na 100 drezenie r膮k, nie wiem czy to nerwica????? Wyniki mam w miare ok. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Zuzann.a 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 M膮偶 mnie wspiera i stara si臋 rozumie膰 ale jemu te偶 czasem jest trudno i rozumiem to i staram si臋 szanowa膰. Chc臋 tylko 偶eby ten koszmar si臋 sko艅czy艂 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 ja piernicze co za ludzie zyja na tym swiecie, a tej patologii bedzie coraz wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdrowko mialam ci napisac jeszcze wczoraj ale zapomnialam ze chyba fajnie masz ze masz taki dobry kontakt z mama,bo tak wywnioskowalam:) Ja niestety nie, nie moge sie jej zwierzac, jest jedna z ostatnich osob ktorej mowie co mi dolega, zle mi z tym strasznie ale ona mnie nie nauczyla rozmawiac ze soba itp wiem ze bardzo mnie kocha, boi sie o mnie ale nigdy tego nie mowi tylko wszytsko ukrywa... tez ma nerwice ale miedzy nami jest przepasc nadajemy na innych falach. Nie wiem co zrobic...nie wiem czy chce cos zrobic bo jak nieraz probowalam to spotkalam sie z niezrozumieniem, albo widzialam jak przezywa cos w sobie i nie potrafila mnie pocieszyc:( mam nadzieje ze bede lepsza matka, pamietajcie jak macie dzieci zeby od malenkiego uczyc rozmawiac o uczuciach i je czesto okazywac:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 zuza dobrze ze masz meza, faceci czesto nie rozumieja kobiet a szczegolnie naszych nerwow bo sa wiadomo inaczej skonstruowani:) ale jak chociaz troche cie rozumie to bardzo dobrze!:) tu mozesz sie zawsze wygadac:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 basia20g Napisano Grudzie艅 12, 2008 no wlasnie dobrze miec takiego faceta... moj maz mnie rozumial ale troche tylko wtedy jak chodzilam do psychiatry a teraz ja narazie nie chodze to mi nie wierzy uwaza ze wymyslam:( ja mam nie wiem czemu straszny lek wysokosci, robi mi sie niedobrze i slabo jak patrze w dol:( i moj maz tego nie rozumie tylko krzyczy ze wymyslam...:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 basia20g Napisano Grudzie艅 12, 2008 nie wiem czemu wyszlam pomaranczowa:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 \"Nie ma sporu co do tego ,偶e ogie艅 kt贸ry trawi ci臋 dzisiaj od 艣rodka ,zapali艂 si臋 wiele lat temu, ale jesli pali sie jeszcze dzisiaj, to znaczy ,偶e kto艣 dok艂ada drewna i podtrzymuje ten p艂omie艅. I nie bede ukrywa艂 ,偶e podejrzewam oto w艂asnie ciebie samego. Rzecz jasna -nie robisz tego specjalnie, po prostu nie zdajesz sobie sprawy, ze podtrzymujesz ogie艅, nieustannie dok艂adaj膮c do艅 艂atwopalnych materia艂贸w w postaci Twoich nierealistycznych my艣li i idei . My艣li i idee u doros艂ego cz艂owieka zrodzi艂y sie przy okazji zdarze艅 jakie mialy miejsce w jego dzieci艅stwie. Dziecko i nastolatek sa bardziej podatne na zaszczepienie tych absurdalnych mysli , poniewaz ich rozum nie jest jeszcze w pe艂ni rozwiniety i brakuje im doswiadczenia.\" Zuzanna nie ma cudownego leku na uzdrowienie z nerwicy. Ty by艂as szczeg贸lnie doswiadczona przez los ! rodzice , pozniej problem w pracy z nachalnym szefem kt贸remu nie potrafi艂as sie postawi膰 a wiesz dlaczego ?-bo my艣lalas ze tak musi byc. A wcale ,ze nie musia艂o ale twoja s艂aba wolna ci na to pozwoli艂a . Brak pewno艣ci siebie i wiary ,ze bedzie lepiej rujnowa艂o twoje 偶ycie. Musisz sie pozbiera膰 i odciac myslami od tego co by艂o , bo to nie wr贸ci a i tak tego co bylo nie naprawisz ! Owszem rozmowa z psychologiem ci pomo偶e bardzo duzo , jesli opowiesz to co tu napisa艂as. U ciebie jak najbardziej wskazana jest terapia z uwagi na to ,偶e masz za sob膮 gwa艂t. Ja nawet nie wiem co w tym przydku tu napisa膰. Dla mnie to by艂 mobbing w najdrastycznijeszym wykonaniu- \"normalna \" w swiecie osoba to zg艂osi艂aby to na policje , ale rozumiem ciebie dlaczego tego nie zrobi艂as bo wiem jak膮 mialas sytuacje w rodzinie . Strach, l臋k i to znecanie psychicznie nie pozwoli艂y ci na to. W tym wszystkim faktycznie mozna zaprzestac racjonalnych dzia艂an ! Proponuje Ci zebys kupi艂a sobie ksiazki o zaburzeniach l臋kowych itp. zebys choc troszke zrozumiala swoja sytucje, ale tez napisalas ze jest ci ciezko finansowo. Czytaj duzo w internecie , wejdz tez na forum www.forum.nerwica.com tam jest duzo ludzi w podobnej sytuacji jak Ty. pomoga ! ja tez tam jestem zalogowana juz bardzo d艂ugo . Nie poddawaj sie , przesz艂as wiele jestes silna choc brak ci wiary i silnej woli nad tym trzeba pracowa膰. Masz me偶e to najwazniejsze , czyli ulozylas sobie zycie z dala od rodzic贸w -a to jest dobra droga do \"normalnosci\" Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 basia20g to ta sama basia19g ?? ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 Stres stop masz racj臋. 呕ycz臋 ka偶demu na 艣wiecie takiego kontaktu jaki mam z mam膮. Gdyby nie ona w moim 偶yciu nie wiem na kogo bym wyros艂a. Z tat膮 tez mam dobry kontakt, taki jak c贸rka z ojcem. Z mam膮 zawsze jest inaczej. Kobieta z kobiet膮:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 zdr贸wko to skad u Ciebie ta nerwica jak masz ogromne wsparcie ze strony rodzic贸w??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 haha no w艂asnie,dobre pytanie. Mnie si臋 wydaje ze to wynika z ich nadopieku艅czo艣ci odk膮d zacz臋艂am stawia膰 pierwsze kroki. To tez jest niedobre. Mama dr偶a艂a o kazdy m贸j katar, kaszel i by膰 moze nie艣wiadomie tym wywo艂a艂a moje dziwactwa;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 trixy Napisano Grudzie艅 12, 2008 Zdr贸wko, jak czytam Ciebie to sie boj臋, 偶e ja sama bed臋 przez moja nadopieku艅czo艣膰 powodem nerwicy u mojego dziecka w przysz艂o艣ci, musze przystopowac bo tak jak moja matka dawa艂a mi tego wszystkiego za ma艂o to ja daje chyba az nadto mojej c贸rce i choduj臋 ma艂ego rozpuszczonego diabe艂ka :) a to tez nie dobrze ! Stasra艂am sie jej rekompensowac wszelkie problemy mi艂o艣ci膮 i w imi臋 tej mi艂o艣ci np. te偶 robi艂am wszystko za nia i teraz mam 6 cio letnia dzidzk臋, ktora doskonale wszystko umie ale wiecznie toczy ze mna boje ze nie potrafi i ja mam to zrobi膰...... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kierowniczka13 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 witam wszystkich widze ze moj opis nikogo nie zainteresowal ale trudno czasem sa wazniejsze sprawy niz moje czytam wszystkie posty i szkoda mi niektorych dziewczyn co przechodza tragedia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 Trixy po prostu jeste艣 odzwierciedleniem mojej mamy w tym co mowisz. Bo ona ma bardzo liczne rodze艅stwo. W dziecinstwie dosta艂a ma艂o mi艂o艣ci, by艂o tyle dzieci, cz臋sto zaniedbane. I ona m贸wi to samo, ze przela艂a na swoje dzieci t臋 mi艂o艣c kt贸rej ona sama nie dosta艂a. I to chyba w nadmiarze si臋 okazuje;) w艂a艣nie tak to dzia艂a;) Ale nie martw si臋. Skoro teraz to wiesz, to na pewno b臋dziesz mimo wszystko bardziej uwa偶a膰;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 kierowniczka13 co sie dzieje ?? jak zdr贸wko?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 trixy Napisano Grudzie艅 12, 2008 pewnie tak tylko ja nie mam licznego rodzie艅stwa tylko jednego brata, kt贸ry tez si臋 na mnie wypi膮艂 i jest teraz sam z matk膮. nie ma nawet znajomych bo jest strasznym bucem - tez nieomylnym. Moja matka nie zdaje sobie sprawy jak bardzo go krzywdzi bo karmi go 偶贸艂ci膮 a on podaje j膮 dalej, Ja na szcz臋艣cie mam charakter po tacie, upierdliwy charakter wra偶liwca - marzyciela ale wol臋 juz to ni偶 charakter materialisty mojej matki. wam powiem, ze terapia duzo daje,czytanie duzo daje, gadanie o problemach nawet tu na forum, mozna sobie wszystko 艂adnie przemy艣le膰, pouk艂adac, zaszufladkowac na nowo.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 kierowniczko, nikitko co u was????????????? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 trixy Napisano Grudzie艅 12, 2008 Skarby mamy weekend i bardzo dobrze, jest czas kolejny na odpoczynek przed nowym tygodniem. Troszke sie obawiam bo w艂a艣nie mi mija zwolnienie lekarskie jakie mia艂am od wtorku po poniedzia艂kowym ataku i od tego poniedzia艂ku musze wr贸cic do mojej niewdzi臋cznej roboty ale mysle, 偶e teraz z coaxilem jako艣 sie da (pracuje w dziale eksportu) a we wtorek mam konsultacj臋 u mojego fajnego pana doktora - jestem jako艣 pe艂na nadziei i ten lekarz tez na mnie tak jakos uspokajaj膮co dzia艂a a to tez wa偶ne aby ufac lekarzowi i aby lekarz by艂 pewien tego co m贸wi, zaleca a nie, ze pacjent po wizycie u lekarza jest gorzej sko艂owany ni偶 przed. A to niestety si臋 cz臋sto zdarza. Troszke mnie muli po tych tabsach ale nie jest zle. :) Kochan odpoczywajcie, relaksujcie si臋 i nie dajcie wyprowadzi膰 z r贸wnowagi, do mi艂ego paaaaaa !!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 Kurcze zle wpisalam pseudonim dlatego wyszlam na pomaranczowo:) tak basia20g to ja;) ja wlasnie skonczylam na dzis porzadki przy remoncie a jutro od nowa:( mam sama jechac samochodem i juz dzis mnie nerwica dopada, nie wiem czemu zawsze podczas jazdy, chyba ze jade jakimis spokojnymi malo ruchliwymi uliczkami... milego wieczorku buziaki Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikitka5 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 hej, ale nas duzo,ja nie nad膮偶am ju偶 ;-) kierowniczko napisz co u Ciebie ! By艂am u psychiatry, mam recepte i wskazania ;-) i zadanie domowe ... mam przynie艣c zeszyt w ktorym bede przez tydzien pisalaa same pozytywy,trudne to b臋dzie bardzo,ale postaram si臋. Stress stop a co u Ciebie ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 a ja mam katarek:(myslalam ze mi przesz艂o ale wlasnie znow leci mocniej:( pozatym jeszcze czuje lewy jajnik i troche mam stracha (no wiadomo swieta i sylwester ida) no ale chyba jakos przetrwam:) Myslalam dzis nad prezentami co kupic i nic nie wymyslilam:( Nikitko fajnie ze bylas na wizycie, mam nadzieje ze bedzie coraaz lepiej z toba, musisz miec duzo sil dla dzieci!!!!!Zapisz sie jeszcze do psychologa by moc sie wygadac:) mandzia odezwij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oiuyt Napisano Grudzie艅 12, 2008 nikitko-jakie dostalas leki?:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 stres-stop znasz cykl kobiety?? jajniki pracuja caly czas , .zapisz sie na 28dni.pl i zacznij siebie obserwowac, moze sie wyleczysz z obsesji jajnikowej.mierz temperatury bedziesz wiedzia艂a czy masz dwufazowy cykl , czy tempka po @ sie nie podwy偶sza , jak bedzie wysoka bedziesz mog艂a wykryc wczesnie stan zapalny.itp. og贸lnie to pozwoli ci zapozna膰 sie ze swoim cia艂em i zblizyc do niego ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oiuyt Napisano Grudzie艅 12, 2008 oiuyt idz do lekarza to bedziesz wiedzial jakie ci przepisa艂 @ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 a no w艂asnie nikitka5 sie nie pochwali艂a ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Grudzie艅 12, 2008 nawet jak biore tabletki anty????? przepraszam:( ale od sierpnia to moja chora obsesja:( zawsze olewalam i sie nie przejmowalam tym co zwiazne ze sluzem, okresem itp, a ze w sierpniu po raz drugi mnie dopadlo zapalenie jajnikow to teraz wariuje:) wstyd mi bo kupe lat okres miesiac w miesiac a ja takie pytania zadaje:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach