Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 trixy
staram sie tylko wtedy aby mnie c贸ra nie widzia艂a ale ostatnio jak mnie chwyci艂o to w艂a艣nie by艂a ze mna, ale bardzo dzielna by艂a. Wcisn臋艂am jej kit ze mam co艣 na 偶o艂膮dku i b臋d臋 rzyga膰 i ma艂a pierwsze co to wparowa艂a do o艣rodka z komend膮 : "uwaga moja mama b臋dzie rzyga膰" no i zrobi艂a mi siar臋 :) cz臋sto te偶 zanim dostane ataku to przez kilka dni cisna mnie ramiona tak jakbym nosi艂a kogos na barana i wtedy te偶 juz wiem ze ci艣nienie mi skacze i moze byc niefajnie ale na to mam propranolol :) co nie zmiania faktu, 偶e atakow nieznosz臋 !!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
trixy bardzo dzi臋kuj臋 za wszystko co napisa艂a艣 !A ten marker to ktory mam zrobi膰 jeden czy dwa?I czy jesli wyjdzie dobry wynik to znaczy 偶e si臋 nie ma raka sutka ? jejku jaka ja jestem dzis slaba,czuj臋 si臋 jak wrak czlowieka :-( Mi si臋 ko艅czy okres w艂asnie,mam dzis 5 dzien cyklu i mam plastra evra przyklejonogo,czyli to raczej nie od okresu :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
Witaj nikitka5 ! Jak marker jest w normie to nie ma co szale膰 偶e ma sie raka, chociaz wyniki zawsze powienien tam jakis lekarz obejrze膰 ale masz ju偶 punkt zaczepienia, ale s艂uchaj ja mia艂am plastry evra wtedy jak mnie piek艂a ta pacha i pier艣 - teraz mi sie wszystko 艂aczy w ca艂o艣c - og贸lnie mnie strasznie piersi bola艂y i by艂am do kitu, zmnieni艂am evre na normalne tabsy i dolegliwo艣ci sie skonczy艂y, moze to evry wina co? Ja 偶le znosi艂am plastry - nawet bardzo 偶le ! Wiesz co nieiwiem kt贸ry marker najlepiej zrobic moze by Ci jakas pani z laboratorium poradzi艂a... w sumie to obojetnie kt贸ry, my艣l臋 偶e jakby by艂o cos nie tak to wykarze obojetnie, kt贸ry ale tak dobrze to ja sie na tym nie znam. A od kiedy masz evre i od kiedy te pieczenia ? Czy to nie w zwi膮zku z tym ?

Udost臋pnij ten post

Witajcie pytam sie nikitki5 gdzie to pozytywne my艣lenie sie podzia艂o???????????????????????????????????????????????? s艂uchaliscie wczoraj dobronocki w radio 3 o pozytywnym my艣leniu ??? :)

Udost臋pnij ten post

Trixy pieczenia mialam ju偶 niestety wcze艣niej :-(( mialam teraz tydzien przerwy i wrocily,moj m膮z 艂膮czy to z dezodorantem kulkowym,bo wczoraj po uzyciu antypespiranta mnie zaczelo piec :-( a ginekolog stwierdzi艂, ze ten piek膮cy b贸l to typowy nerwob贸l i nie zleci艂 zadnych innych badan, bo mrofologia i ob sa prawidlowe i fosfataza alkaiczna. Ale m贸j synus kaszle biedny buuu, ja mam dw贸jke dzieci,corka ma 5 lat, a synek 7 mies. bardzo dziekuje za wszystko,teraz piecze mniej,w nocy by艂 koszmar :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basia20g
Witam Nikitko mozesz sie tak czuc tez po plastrach bo na poczatku stosowania czesto wystepuja skutki uboczne bo ja tez tak mialam, potem minelo ale przestalam stosowac plastry bo sie odklejaly... Jesli natomiast chodzi o ataki to ja mam albo w miejscach bardzo zatloczonych, albo jak jest duza przestrzen np rynek w miescie ale tez czasem mialam jak zostawalam sama w domu:( wiec nie mam pojecia od czego to wszystko jest zalezne. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

u mnie ciemno jak w doopie !!!! dzis wybieram sie z mezem na zakupy swiatecznedo tesco ,nie cierpie tych sklep贸w, oczywiscie maly stresik jest .. ale zastosuje dzis mega pozytywne my艣lenie :) jak wr贸ce to opowiem wam co wymy艣la艂am zeby przetrwa膰 w normalno艣ci ..

Udost臋pnij ten post

ja bylam wczoraj na zakupach, ludzi bylo mnostwo ale jakos dalam rade:) ale czekam na wskazowki o pozytywnym mysleniu:) tylko ze ja nie potrafie sobie tak wmowic jak mnie zaczyna lapac nerwica:(

Udost臋pnij ten post

Nikitka ja mia艂am takie same objawy jak ty pieczenie pach, a potem dosz艂y pieczenie sk贸ry na nogach i ramionach. To typowe nerwob贸le. Mi przesz艂o po tabletkach i jak si臋 uspokoi艂am. Wi臋c napewno nie masz guza:)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musi mi sie uda膰
nie masz guza !! to nerwy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
te偶 mi si臋 tak wydaje bo ja np. mam cz臋sto uczuci臋 jakby mi co艣 t臋tni艂o w szyi albo pieczenia na sk贸rze, czasem boli g艂owa tak jakby sie rusza艂a i mia艂a odpa艣膰 albo uczucie suchego nosa w 艣rodku, dr偶enia mi臋艣ni, gniecenie zamostkowe, zak艂ucia to tu to tam, ... oj duzo tego co cz艂owiek to nerwob贸l .......itp.... nerwob贸le potrafia by膰 upierdliwe jak nic. pozdrawiam Was, pewnie ju偶 tu dzisiaj nie zajrz臋, bo zaraz po pracy p臋dz臋 do domu po c贸rk臋 i wioz臋 j膮 do lekarza, niech ja obada co to za cholerstwo znowu ja dopad艂o, wi臋c do juterka. 3mta sie!

Udost臋pnij ten post

Nikitko to na bank nerwobole, mnie tez co chwile cos piecze(cos tzn nie napisze co ale mozecie sie domyslac:) ) odkad mialam sierpniowe zapalenie jajnikow to jestem przewrazliwiona zeby ich nie przeziebic i co chwila mi sie wydaje ze czuje lewy jajnik, a po drugie co jakis czas wydaje mi sie ze swedzi mnie.... no wiecie co, i wtedy mam takie mysli ze moze mam jakies zapalenie pochwy i te bakterie przejda dalej i spowoduja znow dalsze zapalenie jajnikow:)ostatnio w listopadzie jak bylam u ginekologa to powiedzial mi ze nic tam nie widzi, malenkie zapalenie i tyle i ze teraz jestem i pewnie bede przewrazliwiona:)dlatego glupio mi bylo isc teraz bo nie wiedzialam czy mi sie wydaje ze mnie cos piecze czy nie:) no i czy czuje ten lewy jajnik czy to jakies\"zwidy\"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhg
moze to wam sie przyda Ataki paniki spowodowane niedoborem bia艂ka reguluj膮cego emocje U os贸b cierpi膮cych na ataki paniki brakuje w m贸zgu bia艂ka, kt贸re bierze udzia艂 w regulowaniu stan贸w emocjonalnych - donosz膮 badacze z USA na 艂amach "Journal of Neuroscience". Opisane przez naukowc贸w z Narodowego Instytutu Zdrowia Psychicznego niedobory dotycz膮 jednego z receptor贸w dla serotoniny - neuroprzeka藕nika reguluj膮cego emocje i nastr贸j, odgrywaj膮cego du偶膮 rol臋 w rozwoju depresji. Zgodnie z wcze艣niejszymi doniesieniami, pewne warianty genu koduj膮cego ten receptor s膮 zwi膮zane z ryzykiem wyst膮pienia depresji klinicznej i podwy偶szonym ryzykiem sk艂onno艣ci samob贸jczych. Para badaczy - dr Alxander Neumeister i dr Wayne Drevets - przeprowadzili do艣wiadczenie w grupie 16 os贸b cierpi膮cych na ataki paniki (7 z nich cierpia艂o tak偶e na depresj臋 kliniczn膮) oraz 15 zdrowych os贸b. Aby okre艣li膰 lokalizacj臋 i liczebno艣膰 receptor贸w serotoninowych - 5-HT1A, wykorzystano 艂膮cz膮cy si臋 z nimi wyznakowany radioaktywnie zwi膮zek. Badania m贸zgu przeprowadzono z u偶yciem techniki pozytronowej tomografii emisyjnej (PET), a wyniki por贸wnano z wynikami rezonansu magnetycznego. Badanie ujawni艂o, 偶e u pacjent贸w z napadami paniki poziom jednego receptora 5-HT1A by艂 ni偶szy o blisko jedn膮 trzeci膮 w trzech obszarach m贸zgu - w przedniej i tylnej obr臋czy oraz w szwie w 艣r贸dm贸zgowiu. Pierwsze dwa z tych obszar贸w uda艂o si臋 we wcze艣niejszych badaniach powi膮za膰 z kontrol膮 stan贸w l臋kowych. Aktywacja receptor贸w 5-HT1A w szwie pe艂ni z kolei rol臋 w regulowaniu produkcji i uwalnianiu serotoniny z neuron贸w. Zdaniem badaczy te obserwacje potwierdzaj膮, 偶e zaburzenia o pod艂o偶u l臋kowym maj膮 wsp贸lne pod艂o偶e z zaburzeniami depresyjnymi. www.onet.pl

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 bardzo za wszystkie odpowiedzi. Trixy ja mam takie objawy jak ty - zaczyna si臋 od 偶o艂膮dka, taki jakby 艣cisk gdzie艣 w 艣rodku, ze sama nie wiem czy to serce czy to w艂a艣nie 偶o艂膮dek, ko艂atanie serca i wra偶enie, 偶e zaraz zemdlej臋 albo umr臋. Nienawidz臋 tego. Podobnie jak u ciebie Trixy i u ciebie Basiu, zdarza mi si臋 to w zasadzie wsz臋dzie. Zar贸wno w zat艂oczonym miejscu (cz臋sto w ko艣ciele- w og贸le mam tam ci膮g艂e l臋ki), w autobusach, tramwajach, w domu. A pr贸cz tego mniej lub bardziej towarzyszy mi l臋k. Ju偶 wcze艣niej - odk膮d pami臋tam, mia艂am takie ataki paniki, ale nie kojarzy艂am tego z g艂ow膮. Po prostu my艣la艂am, ze czasem robi mi si臋 s艂abo. :-o Dopiero jak od p贸艂tora miesi膮ca zacz膮艂 si臋 l臋k i posz艂am do psychiatry, to zrozumia艂am, 偶e to choroba. St膮d mam kolejne pytanie. Bardzo my艣l臋 o psychoterapii. Pr贸bowa艂a kt贸ra艣 z was? A jeszcze co do pieczenia pod pach膮. Czasem ca艂kowicie nieszkodliwy (pr贸cz wygl膮du) p贸艂pasiec wyskakuje na klatce piersiowej i te偶 zaczyna si臋 od b贸lu i pieczenia.

Udost臋pnij ten post

Neonerw no pewnie ze powinienes is膰 na terapie!:) tutaj prawie kazdy z nas chodzi艂, chodzi lub sie nad terapi膮 zastanawia. Ja jeszcze w pazdzierniku mialam l臋ki takie duze ze do sklepu osiedlowego wyjsc nie moglam. L臋k mialam w sobie i strasznie sie balam. I to nawet w domu jak wszystko bylo niby okej to ja dostawalam l臋ku i mnie tak trzymalo calymi dniami!!! masakra. A na terapii mozna pogadac i wyzali膰 sie, najwazniejsze to rozmawiac o wszystkim, nawet o tym co wydaje nam sie dziwne lub smieszne. Nie mozna ba膰 sie osmieszenia. Ja swojej mowie wszystko. I mi to pomoglo, teraz nie mam l臋k贸w calymi dniami, mam nadzieje ze kiedys bede na maksa szczesliwa i wr贸ce do poprzedniego dobrego samopoczucia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
hej nerwusy ;) ! Ja chodze na psychoterapi臋, ale raz w miesi膮cu tylko, bo prywatnie i na wi臋cej mnie nie sta膰 ale pani s艂ucha mnie do b贸lu nawet 1,5h non stop. U mnie problem jest zakorzeniony juz g艂eboko w dzieci艅stwie dlatego bez terapii to ja sama nie zamkne tych etap贸w bo wielu z nich nie pami臋tam a jak zaczynamy dr膮偶y膰 to wszystko wychodzi. Masakra jak moja matka mnie skrzywdzi艂a, moja niska samoocena, l臋ki i chwiejne emocje to jej zas艂uga w pe艂ni. Kwestia teraz jak to pouk艂ada膰 tak abym z tego wysz艂a obronn膮 r臋k膮 i wreszcie zacz臋艂a 偶y膰 jak chc臋. Na moje szcz臋艣cie zawsze by艂am typem buntownika, takze udawa艂o mi si臋 przemyca膰 swoje decyzje tak czy inaczej ale co si臋 nawalczy艂am z matk膮 to moje i to zosta艂o. Ona jest takim g艂upim typem osoby 偶e pami臋tam jak mnie ju偶 w dzieci艅stwie straszy艂a 偶e "nie p贸jdziesz na dyskoteke szkoln膮 bo ci臋 zgwa艂c膮, nie pojedziesz na wycieczk臋 bo cie zgwa艂c膮, albo nie no艣 si臋 kr贸tko i obcis艂o bo napewno cie zgwa艂c膮 a poza tym szkoda kasy na zbytki" dla niej "arbeit macht frei", ona w obozie koncentracyjnym bylaby jedyna szcz臋艣liw膮 z faktu morderczej pracy i zawy偶a艂a by non stop norme. Ja nie mia艂am nawet mo偶liwo艣ci odpoczynku bo sobota rano po ca艂ym tygodniu szko艂y pobudka bo trzeba co艣 zrobi膰, byleby nie le偶e膰 bezczynnie a gdzie czas na odpoczynek ? i tak by艂o ci膮gle. Teraz to juz poza mn膮, na szcz臋艣cie. Ale dzi臋ki terapii, wiele zrozumia艂am, wybaczy艂am jej - tzn. mojej matce, bo nie chce jej nienawidzie膰, nie chce aby wzbuidza艂a we mnie jakiekolwiek uczucia i tym samym nie chce aby mia艂a na mnie wp艂yw w jakiejkolwiek materii. Przez ca艂e moje 偶ycie za du偶o by艂o tego a im by艂am starsza tym gorzej, wieczne oskar偶enia, fochy i wzrost koszt贸w jakie musia艂am dawa膰 na dom, niewa偶ne 偶e n je mia艂am si臋 w co ubra膰 a m贸j brat se balowa艂, ja mia艂am p艂aci膰 albo ... Ale to te偶 ju偶 poza mn膮, z matka nie czuj臋 偶adnej wi臋zi, nie jest mi ona potrzebna do 偶ycia. Bez niej jest lepiej, spokojniej, rodzinniej. Terapia du偶o daje, samemu sie tego wszystkiego nie pouk艂ada, za du偶o wtedy 偶alu, rostrz膮sania spraw, tu trzeba fachowca i ja polecam psychoterapie w ca艂ej rozci膮g艂o艣ci. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
Mi ostatnie dwa dni chyba 偶o艂膮dek szwankuje bo mnie boli tak 膰mi w艂a艣ciwie w klacie i jak mi si臋 odbije to wtedy jest lepiej bleeeee. Chce juz normalnie, chce byc zdrowa !!!!! Mam juz tego do艣膰. Jak mija mi tak kolejny tydzie艅 z objawami to zaczynam w膮tpi膰 w sens tego leczenia i si臋 艂ami臋 ju偶 wczoraj m贸j m膮偶 "robi艂 mi terapi臋" abym sie nie 艂ama艂a. Dobrze 偶e go mam......

Udost臋pnij ten post

Witam:) Neonerwusku wlasnie mnie zastanawia dlaczego akurat w kosciele najbardziej chwyta nerwica? ja juz jak mam isc to wiem ze bede sie zle czula:( dla mnie to bardzo uporczywe bo jestem osoba wierzaca i czuje potrzebe pojscia do kosciola a sie boje:( Trixi a na psychoterapie chodzisz grupowo czy jak? i co na niej robisz, co Ci daje? Myslisz ze to pomoze? buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oiuyt
nikitka przeczytaj Parestezje, spaczone odczuwanie bod藕c贸w w wyniku zmian w nerwach lub drogach czuciowych. Objawiaj膮 si臋 samoistnie wyst臋puj膮cymi wra偶eniami czuciowymi o czarakterze pieczenia, k艂ucia, mrowienia, palenia, dotycz膮cymi okre艣lonych okolic sk贸ry (w zale偶no艣ci od miejsca uszkodzenia). :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
hej Basia19g Chodze sama, nie grupowo, my艣l臋 偶e to co艣 mi daje, bo psycholog jest dla mnie kims obcym 艂atwiej mi si臋 z nia gada, nie ocenia mnie, slucha, podpowiada jak zaklasyfikowa膰 sytuacje, uspokaja, m贸wi co zrobi艂am 偶le a gdzie to ja pad艂am ofiar膮 czyjegos dzia艂ania, pozbywam sie u niej negatywnych emocji chocia偶 juz raz si臋 porycza艂am i pokrzycza艂am sobie bo by艂a taka bardzo emocjonalna sesja i wybuch艂am ale to mi pomog艂o chociaz z regu艂y po terapii czuj臋 si臋 fizycznie do kitu. Mysl臋 偶e to kwestia otworzenia si臋 i ch臋ci do zrobienia ze sob膮 wreszcie porz膮dku - ja chc臋 to mi pomaga, napewno lekarz te偶 ma znaczenie aby mie膰 z nim dobry kontakt a nie tam pierwszy lekszy konowa艂. Ja sobie chwale, gadamy, czasami musimy jak膮艣 zadr臋 rozdrapa膰 aby zaleczy膰 juz na sta艂e, analizujemy mnie i moje odczucia, moje l臋ki - sk膮d wynikaj膮 itd. Nawet si臋 czasem dziwi臋, 偶e takie stare sprawy rzutuj膮 teraz na moje doros艂e 偶ycie i dlatego teraz zachowuj臋 si臋 tak a nie inaczej w okre艣lonych sytuacjach ale jest post臋p, z powrotem panuje nad soba coraz bardziej - chodzi mi o ataki paniki. Samo gadanie z kim艣 kto nie ma na Tw贸j temat z g贸ry zdania i s艂ucha zamiast wk艂ada膰 Ci w usta swoje s艂owa i szufladkowa膰 du偶o daje.

Udost臋pnij ten post

wiesz Trixy ja chodzilam do psychiatry tez prywatnie dobrze mi sie z nim rozmawialo ale... bylo super przez 2 dni po spotkaniu a potem... znow wracalo:( musialabym chyba co tydzien minimum chodzic a na to tez kasy nie mam:( choc gdybym wiedziala ze na 100% by pomoglo to chyba bym zrezygnowala z wszystkiego na rzecz terapii ale ja nie wiem jak w to wierzyc skoro mi pomagalo na 2 dni:(

Udost臋pnij ten post

Jak dobrze, 偶e jeste艣cie na tym forum, bo zawsze jest 艂atwiej radzi膰 si臋 kogo艣, kto wie o co chodzi i ma pewne do艣wiadczenie. :) Justah dajesz mi nadziej臋 na to, 偶e mo偶na jako艣 przezwyci臋偶y膰 l臋ki i i艣膰 dalej, a tego bardzo bym chcia艂a. A tobie te偶 偶ycz臋 jak najlepszego samopoczucia jak najd艂u偶ej. :) Trixy ja mog臋 i艣膰 nawet na terapi臋 grupow膮, wiem 偶e bardzo by mi si臋 przyda艂a, ale troch臋 nieporadna jestem w tej kwestii. Chodzi mi o to, 偶e ani nie wiem gdzie, ani jak. Chyba zaczn臋 szpera膰 w internecie i czego艣 szuka膰. Obawiam si臋 te偶 kwestii finansowej, bo te偶 nie sta膰 mnie raczej na cz臋ste wizyty. Poza tym jak przeczyta艂am wszystko co napisa艂a艣 to widz臋, ze problem jest wywo艂any przeze mnie. Moi rodzice s膮 bardzo kochaj膮cy i wspieraj膮cy, oczywi艣cie maj膮 swoje wady, ale... To ja sama wymaga艂am od siebie zawsze ponad norm臋, zawsze na czas, a najlepiej przed czasem, zawsze ze wszystkich swoich si艂. Chyba rzeczywi艣cie musz臋 i艣膰 rozgrzeba膰 to wszystko, 偶eby znale藕膰 przyczyn臋 i jako艣 sobie pom贸c. Wspaniale trixy, 偶e masz m臋偶a i 偶e ci臋 wspiera. Ja opieram si臋 na rodzicach i kole偶ankach. Brakuje mi partnera, z kt贸rym nawzajem mogliby艣my si臋 wspiera膰. Basiu mi si臋 wydaje, 偶e w ko艣ciele tak chwyta, bo po pierwsze jest du偶o ludzi. Ja si臋 zawsze boj臋, 偶e zaczn臋 mdle膰 albo dziwnie wygl膮da膰 i to zwr贸ci uwag臋 wszystkich, b臋dzie karetka i wielkie show. Wiem, 偶e to dziwne, ale tak mam. A po drugie czasem jak ksi膮dz ma kazanie, to ja potrafi臋 si臋 wy艂膮czy膰 i tak zatopi膰 w swoich my艣lach i l臋kach, 偶e potem ci臋偶ko jest mi \"wr贸ci膰\". Moje l臋ki ca艂y czas nap臋dza teraz my艣l, 偶e to choroba do ko艅ca 偶ycia, 偶e nie dam rady wykonywa膰 偶adnej pracy, 偶e nie za艂o偶臋 rodziny przez to dziwactwo itd. Postanowi艂am jednak dobrym wzorem p贸ki co spisywa膰 sobie na karteczce wszystkie pozytywy i szuka膰 jakiego艣 psychoterapeuty.

Udost臋pnij ten post

nikitko tak sobie myslalam juz wczoraj nie wlaczalam kompa, wiec pisze dzis: Id膮 swieta, wiec zapomnij o bolu i pieczeniu a poczujesz sie lepiej, postanow sobie za zaczniesz znow sie martwic po nowym roku a teraz sobie odpusc bo idzie taki swiateczny czas gdzie kazdy powinien byc usmiechniety:) Nie martw sie prosze teraz, musisz miec sile!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
bo : "Kiedy widzimy ci膮gle tych samych ludzi staj膮 si臋 oni w ko艅cu cz臋艣ci膮 naszego 偶ycia. A skoro s膮 ju偶 cz臋艣ci膮 naszego 偶ycia, chc膮 je zmienia膰. Je艣li nie stajemy si臋 tacy jak tego oczekiwali, s膮 niezadowoleni. Poniewa偶 ludziom si臋 wydaje, 偶e wiedz膮 dok艂adnie jak powinno wygl膮da膰 nasze 偶ycie. Natomiast nikt nie wie jak powinien prze偶y膰 w艂asne. [ Paulo Coelho ] " i to prawda i np. gadanie z kims bliskim o swoich k艂opotach nie zawsze daje wymierne korzy艣ci, poniewaz ten ktos zamiast na zimno analizowac Twoja sytuacj臋 b臋dzie Ci podsuwa膰 rozwi膮zanie jakie wg. niego do ciebie pasuje a tak wcale nie musi by膰 ... ! Takie jest tez i moje zdanie. np. Moja matka zawsze 偶y艂a czyim艣 偶yciem i 艂adowa艂a si臋 z butami w czyje艣 偶ycie, wyrokowa艂a o kim艣 ostro, narzuca艂a swoj膮 wole i przekonania a teraz jest sama z moim bratem i nikt jako艣 nie wierzy w jej paranoje na m贸j temat i nie chce miec z ni膮 za duzo do czynienia aby i jemu nie zacz臋艂a na si艂臋 pomagac w 偶yciu. Tak to ju偶 jest, 偶e ludzie stronia od takich ludzi - wszystkowiedz膮cych. Moja matka zaszufladkowa艂a mnie jako histeryczk臋, reaguj膮c膮 p艂aczem i przesadzaj膮c膮 i tak mnie zawsze traktowa艂a a nie zastanawia艂a si臋 sk膮d u mnie taki problem, 偶e si臋 buntuje, wkurzam bo nie dawa艂a mi mi艂o艣ci i bezpiecze艅stwa, bo straszy艂a, zani偶a艂a moj膮 samoocen臋, dla niej ja jestem nikim, maszynk膮 do robienia pieni臋dzy tylko nigdy do艣膰 skuteczn膮 aby ja zadowoli膰, tylko si臋 bardzo zdziwi艂a bo ja ju偶 od dobrych 12 lat dzia艂am po cichu jak chce i nie jestem s艂aba jak osika bo swoje sprawy za艂atwiam sama. Bez niej mimo i偶 wszystkim opowiada jak to ona mi zycie uk艂ada za mnie. Teraz chodzi jak zmora z wiecznym wyrazem w艣ciek艂o艣ci na twarzy, juz ma taki sta艂y grymas a jak mnie widzi to jak w艣ciek艂y byk, r臋ce jej lataja jak paralitykowi. Szkoda gadac sama chcia艂a to ma. 呕bym ja jeszcze by艂a trudnym dzieckiem ale nie 艣wiadectwa z czerwonym paskiem, troch臋 tam buntowania ale zawsze w normie. Ale widzicie niby jestem silna ale nie na tyle silna aby obronic si臋 przed jej toksyczno艣ci膮... teraz si臋 z niej lecz臋 z dala od niej i w mojej rodzinie nie ma ju偶 dla niej miejsca i nie b臋dzie. Nie chc臋 mie膰 toksycznych ludzi dooko艂a siebie mam w pracy i to mi wystarcza, a na to nie mam wp艂ywu z kim pracuje ale na to kto jest uczestnikiem mojego zycia prywatnego mam wp艂yw i ona nie jest na liscie porz膮danych. Nareszcie umiem o tym otwarcie m贸wi膰 juhuuuuuu ! Nareszcie mnie to nie rusza jjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeessssssssss!!! Ale sie ciesz臋 za艣 post臋p :) cz艂owiek nigdy nie wie kiedy si臋 otworzy ...... Dzieki forumki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
Wiecie ja te偶 jak kiedy艣 chodzi艂am do psychiatry to 2 dni by艂o oki a potem znowu d贸艂 ale prawda jest taka, 偶e si臋 nie przyk艂ada艂am, teraz sama du偶o sobie t艂umacz臋 np. omawiamy jakis temat i ja potem jeszcze go trawi臋 jakis czas t艂umacz膮膰 sobie t臋 sytuacj臋 w okre艣lony spos贸b i w konc zamykam ten etap i przechodzimy dalej. Teraz chodze do psychiatry po leki a do psycholog pogada膰 i taki tandem na mnie dzia艂a lepiej. Do psychiatry na kase chorych, si臋 mi uda艂o trafi膰 ca艂kiem przypadkiem, pods艂ucha艂am, 偶e jest taki lekarz i przyjmuje tu i tam i posz艂am i bardzo jestem zadowolona. A co do psychologa to spyta艂am wprost mojego lekarza rodzinnego czy zna kogo艣 godnego polecenia a potem poleci艂a mi go jeszcze moja poprzednia pani dr psychiatra tak偶e mia艂am potwierdzenie z dw贸ch stron. Z mojej pani doktor musia艂am zrezygnowa膰 mimo iz by艂a fantastyczna bo by艂a bardzo droga i nie wyrabia艂am. Moj obecny psychiatra leczy mnie za darmo bo pracuje w zozie, dopiero zaczynamy z tym coaxilem ale jestem dobrej my艣li. Do psychologa chodz臋 od 6 miesi臋cy. Jest w porz膮dku.

Udost臋pnij ten post

psycholog mi kiedys powiedziala ze to normalne jak jest dobrze pare dni tylko od wizyty a potem znow sie zaczyna bo proces nerwicy wymaga czasu i nic sie nie da naprawic za pierszym razem od razu:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trixy
napewno nastawienie to podstawa a ci臋偶ko si臋 pozytywnie nastawia膰 jak dzieje si臋 z nami niefajnie ale nie ma innej rady, jak chcemy si臋 tego paskudztwa pozbyc to MUSIMY !

Udost臋pnij ten post

dzieki dziewczynki:) wiesz co Neonerwusku ja mam tak samo z kosciolem jak Ty, ze boje sie ze zemdleje i wszyscy beda na mnie patrzec i dlatego jak ide do kosciola siadam z tylu i wtedy troche lepiej... no i identycznie mam ze podczas kazania sie wylanczam i wtedy zaczyna sie nakrecanie.. kiedys pamietam szlam na sam przod w kosciele a teraz chowam sie jak szara myszka gdzies z tylu:( najgorsze jest to ze moj maz mnie nie rozumie czasem:( a co ja przeszlam jak bylam swiadkiem na slubie albo chrzesna. Och to bylo na serio ciezko... a zdarzylo sie Tobie Neonerwusku albo komus innemu zemdlec w kosciele od nerwicy?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰