Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Witaj Jagoda45 jak zdrowie ??? czy nerwica odpuscila ??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Zdr贸wko, jak wygl膮da艂o dzisiaj wy艂膮czenie 艣wiadomo艣ci u Ciebie? Wiecie, ja mam takie kr贸tkie i powtarzaj膮ce si臋 czasem par臋 razy w ci膮gu dnia... musz臋 wtedy zrobi膰 g艂臋boki wdech i si臋 czym艣 zaj膮膰, zmieni膰 pozycj臋 siedzenia, stania, cokolwiek i przechodzi... nie jest to straszne... ostatnio w supermarkecie co艣 si臋 takiego sta艂o... nagle jaki艣 niepok贸j, co艣 w g艂owie si臋 "gotuje", co艣 mi tam mrowi itp.... ;/ Masa ludzi, ha艂as, wsz臋dzie te kolorowe artyku艂y... najgorzej jest jak chodze do szko艂y... ta my艣l wyciska ze mnie wszystkie si艂y... ci膮gle si臋 boje, 偶e co艣 sie stanie... mo偶e nie jedyna mam nerwic臋 w szkole, pewnie s膮 tam jeszcze jacy艣 uczniowie z tym problemem... ale jako艣 nie chce mi si臋 wierzy膰. Jestem tam sama z tym problemem, nikt nie wie, 偶e mi ci臋偶ko. A co taka kole偶anka zrozumie? Nic... bo jest zdrowa i nie wie co to znaczy... dobrze, 偶e mam jedyn膮 dobr膮 kole偶ank臋 (niestety nie jeste艣my razem ani w szkole ani w klasie) kt贸ra te偶 jest znerwicowana... przynajmniej my si臋 jako艣 rozumiemy...

Udost臋pnij ten post

Kokosanka ,no u mnie to takie charakterystyczne. Ja odczuwam najpierw ok. 4 sekundowy l臋k i niepok贸j a potem odlatuje na kilkadziesiat sekund. Tzn. na kilka sekund mam zamkni臋te oczy, potem jakby budz臋 si臋 z tego. I nic z tego nie pami臋tam. Porobi艂am wszystkie badania i tylko te cholerne fale Theta s膮 troch臋 za wysokie. jutro id臋 do neurologa, ostatni raz mama nadziej臋

Udost臋pnij ten post

dziwne to... :O i to na pewno objaw nerwicy? to tak jakby艣 zemdla艂a, ale siedzisz, mo偶esz by膰 w miejscu, w pionie... nie upadasz... tak? :(

Udost臋pnij ten post

nie, nie upadam. nic si臋 wi臋cej nie dzieje opr贸cz tych kilku sekund nieobecno艣ci;) ale ju偶 przywyk艂am do tego jak do swej sk贸ry;) zobaczymy jutro;)

Udost臋pnij ten post

;) Mam jeszcze taki dziwny objaw... nie wiem czy rzeczywi艣cie jest nerwicowy... czasem mam wra偶enie, jakby serce bi艂o mi jako艣 pod gard艂em, nie wiem jak to opisa膰, w kt贸rym to miejscu ale jako艣 na wysoko艣ci ramion, na 艣rodku, na miejscu prze艂yku... chyba pod tarczyc膮... bo ona chyba wy偶ej jest... tak jakby puls, taki dziwny. ;) Czy to te偶 objaw nerwicy...? Pobije, pobije (populsuje...?) i przestaje...

Udost臋pnij ten post

nie mam poj臋cia. dziwne faktycznie. ale nie boli opr贸cz tego pulsowania?

Udost臋pnij ten post

nie, nic nie boli... takie bicie serca pod gard艂em, kilka sekund i koniec... puls jest wyczuwalny w nadgarstku, z boku szyi, ale to jest taki... no puls, zwyczajny, delikatny, nie wyczuwalny gdy si臋 nie dotyka tego miejsca, gdzie jest... a to jest takie jakby bicie serca pod gard艂em...albo mo偶na to nazwa膰 takim mocniejszym pulsem...

Udost臋pnij ten post

Jak znowu mi si臋 to pojawi to dok艂adniej to opisz臋, je艣li b臋d臋 potrafi艂a. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oliwinka
Hejo. W艂a艣nie spa艂am troszk臋. Ju偶 jakby lepiej ale ci膮gle bole艣nie pulsuje. 艢niegu u mnie pada co niemiara. Rano chyba sanki wyci膮gn臋;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odp do zielona istotka 25
no i co ta regu艂ka niby nam daje? jak jestes taka tepa to ci odp ; ciebie daje gowno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 same ma艂olaty opanowa艂y te
forum , a jak jadem pryskaja .Lepiej siee ucznie a nie wpadajcie glebiej w ten smrod - nerwica , bo bedzie po was

Udost臋pnij ten post

jestesmy juz przewrazliwione, przysluchujemy sie, sprawdzamy, ogladamy nasze objawy nerwicy, bole, klucia, zawroty glowy, jak stare babcie przed smiercia i to jest bardzo uciazliwe, cokolwiek mi nie dolega to zaraz zastanawiam sie, czy to nerwica, czy tez jakas choroba......, ale tym razem pieknie sie dorobilam. bylam bardzo przeziebiona, lalo mi sie z nosa i oczu, kichalam 100 razy dziennie i poszlam na silownie z moim mezem i kolejnego dnia budze sie z dziwnym dyskonfortem w lewym uchu....minal tydzien dziwnego uczucia w uchu i budze sie z bolem w srodku tego ucha, ktory nie ustepuje juz po 48 godzinach, chyba nawet jest gorzej. takze podejzewam ze to infekcja ucha a nie nerwica, bo bez przesady, ucho tak cholernie nie boli od nerwicy, zwlasza po przeziebieniu......ale o co mi chodzi, o to ze aby nie rozczarowac mojego meza to poszlam z nim na te silownie taka chora i musialam cwiczyc i bylam spocona i to jest nastepsto, tak bardzo kocham mojego meza, ale czasami nienawidze, bo dlaczego balam sie powiedziec ze jestem przeziebiona , dlaczego pragne byc taka idealna, bylam chora, czesto jestem, ale taka juz jestem i musi to zaakceptowac. Boze jaka ja jestem zla na niego i na siebie. Poczekam do wtorku, jak nie przejdzie to pojde do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co nutella.007
olej te negatywne mysli bo zlapie cie chorobsko nerwica i bedzie po tobie , zabieze ci cale zycie , bedziesz wtedy tylko bezradnym czlowiekiem z paskudnymi myslami , panika , leki to bedzie tylko przy tobie , tak jak u mnie juz z 30 lat i nie umie z tego wyjsc , tabletki musze zawsze miec przy sobie , bo inaczej calkiem byloby zzzzzzzzzzzllllllllleeeeeeeeeeeeeee.Pozdrawiam .

Udost臋pnij ten post

Witajcie wspierajace mnie duszyczki jakos sie kreci艂o pozytywnie do tej pory dzis rano wsta艂am z szybkim pulsem takim ze az go w sobie czu艂am jak to serducho mi wali i boje sie znowu ze to na zawa艂 przeciez niczym sie nie zdenerwowa艂am ....a taki puls do tego zalewaja mnie poty okropnie mi gor膮co .....Poradzcie mi cos czy to grozne , czy moze mi sie cos stac .......Mam jeszcze jedno pytanie jak czuje sie normalnie i ide np. odgarnia膰 艣nieg i sie zm臋cze od razu pojawia sie arytmia serce bije bardzo szybko i do tego pojawiaja sie dodatko=we skurcze taki mocne szarpniecia w klatce i od razu strach lub gdy wejde po schodach taka sama historia wog贸le jak sie troche nawet zmecze jak bym bieg艂a albo cos robi艂a co wymaga wysi艂ku od razu mam arytmie .........czy ja mam chore serce a lekarze nie potrafia tego wychwycic ........prosze wy co niekt贸re lepiej sobie juz radzicie z takimi dolegliwo艣ciami moze nie takimi bo nie wiem co to jest wiecprosze odpisac ......powiecie zapewne Bianka zn贸w swiruje ale dla mnie to jest problem ......wiecie czego sie najbardziej obawiam ...

Udost臋pnij ten post

Potego podswiadomosci wlasnie przyszla wiec dzis zabiore sie do czytania! kokosanko te dolegliwosci ranne to sie nazywa zespol jelita drazliwego... pewnie wiele z nas tez to ma... ja tez niby mam...ale od momentu gdy zaczelam olewac te dolegliwosci, gdy dowiedzialam sie ze jak nie bede sie na tym skupiac to nie beda one mi dokuczac i gdy na samym poczatku pomogl mi psycholog i lek od doktora na to jest o wiele lepiej:) na codzien zapominam ze to mam:) \"icoteraz\" Ty juz kiedys opisywalas te historie na forum prawda? bo mialam wrazenie ze to juz gdzies czytalam! polecam psychologa jak najszybciej i dobrego psychiatre takiego ktory wyrazi chec Ci pomoc! a nie oleje Cie!!Trzeba szukac i nie poddawac sie! zdrowko daj znac jak poszlo, a jaka tata zaklada firme? Moj chlopak tez ma od niedawna>>> masakra same nerwy!!!!!!! Wlasnie a propo 14lutego to oprocz walentynek takze dzien chorych na padaczke, w TV mowili ze objawow moze byc mnostw, tez cos wspominali o wylaczeniu swiadomosci na pare sekund! ale mam nadzieje ze dzis ten lekarz ci pomoze!:) bianko witaj:)a mialas robione wszystkie badania na serduszko? ile masz lat? wiesz z wiekiem na pewno trzeba uwazac na serce... ktos tu pisal jeszcze ze nie wierzy lekarzom...ja tez nie, tzn jakos nie moge uwierzyc na 100% a juz na pewno nie tym konowalom internistom z mojej przychodni!!!Ginekologa mamm prywatnego...facet super ale jemu tez niepotrafie uwierzyc na dlugo zazwyczaj na miesiac i potem znow sie zaczyna myslenie:P mandzia ma juz duzy brzuszek, pewnie niedlugo urodzi:) 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

JAK ROZPOZNA膯 ZABURZENIA NERWICOWE Zaburzenia nerwicowe maj膮 charakterystyczne objawy. Najwa偶niejszy z nich to l臋k. Z nim cz臋sto s膮 powi膮zane objawy fizyczne – ko艂atania i b贸le serca, uczucie d艂awienia w gardle, dr臋twienie ko艅czyn, „jelito wra偶liwe”, zawroty g艂owy. W miar臋 czasu trwania choroby mog膮 do艂膮czy膰 si臋 objawy depresyjne - uczucie smutku, apatii, niemo偶no艣膰 radowania si臋 z czegokolwiek, brak aktywno艣ci, utrata zainteresowa艅, niech臋膰 do wychodzenia z domu, spotykania si臋 z lud藕mi. Pojawia si臋 bezsenno艣膰, zw艂aszcza trudno艣ci w zasypianiu.

Udost臋pnij ten post

Nerwica serca Objawy Duszno艣膰, mocne uderzenia serca, uderzenia krwi do g艂o颅wy. T臋tno wzrasta do 100-120 uderze艅 na minut臋. Chory od颅czuwa zimno, poci si臋. Objawy nerwicy serca s膮 zbli偶one do objaw贸w dusznicy bolesnej. Leczenie zio艂owe Mieszanka 1 Po 20 gram贸w: korzenia koz艂ka lekarskiego, ziela ruty og颅rodowej, ziela srebrnika, ziela tysi膮cznika, li艣ci melisy lekar颅skiej, korzenia biedrze艅ca mniejszego. Wszystkie sk艂adniki dok艂adnie wymiesza膰. 1 艂y偶k臋 mieszanki zala膰 2 szklankami zimnej wody, doprowadzi膰 do wrzenia, gotowa膰 pod przykry颅ciem na ma艂ym ogniu 30 minut, odstawi膰 na 15 minut, prze颅cedzi膰. Ca艂o艣膰 odwaru wypi膰 w 3 porcjach w ci膮gu dnia. Stosowa膰 u os贸b nadpobudliwych i wra偶liwych.

Udost臋pnij ten post

Nier贸wnomierne bicie serca (arytmia serca) Terminem tym okre艣la si臋 atak bardzo silnego i zbyt cz臋s颅tego bicia serca. Takie zaburzenia pracy serca miewaj膮 cz臋sto osoby nerwowe i chocia偶 te zaburzenia w pocz膮tkowym ok颅resie mijaj膮 szybko, to nieleczone mog膮 sta膰 si臋 powodem powa偶nej choroby serca lub innego narz膮du. G艂贸wne przyczyny dolegliwo艣ci to pe艂nokrwisto艣膰 wro颅dzona lub spowodowana nieumiarkowaniem w jedzeniu i pi颅ciu oraz brakiem ruchu. Nier贸wnomierne bicie serca mog膮 tak偶e wywo艂a膰 zaburzenia w trawieniu, zw艂aszcza wzd臋cia. Nale偶y dba膰 o codzienne wypr贸偶nienia. Objawy Chory ma wra偶enie, 偶e serce podchodzi mu do gard艂a, jest przera偶ony i przybity, obawia si臋 o 偶ycie. Leczenie zio艂owe Mieszanka 1 10 gram贸w ziela ruty ogrodowej; po 20 gram贸w li艣ci meli颅sy lekarskiej, ziela serdecznika; 20 gram贸w ziela macierzan颅ki piaskowej; 30 gram贸w ziela srebrnika. Wszystkie sk艂adni颅ki dok艂adnie wymiesza膰. 1 艂y偶k臋 mieszanki zala膰 1 szklank膮 wrz膮cej wody, odstawi膰 pod przykryciem na 10 minut, przece颅dzi膰. Ca艂o艣膰 naparu wypi膰 w 3 porcjach w ci膮gu dnia

Udost臋pnij ten post

frosta jestes wielka ......dzieki ci za tak wyczerpujace wypowiedzi ja mia艂am juz chyba z 50 razy robione ekg holter i sa nadkomorowe dodatkowe sk贸rcze prosi艂am lekarza o leki ale on powiedzia艂 ze tego sie nie leczy ale ze wzgledu na moja prosb臋 przepisa艂 mi Opacorden i Propranolol pierwszy na jakis czas drugi w razie silnego napadu .......nie wiem teraz co sadzic czy to ze wzgl臋du na zagrozenie dla serca czy po to aby mnie uspokoic .............jesli to tylko nerwica , czy moze mi sie cos sta膰 ?

Udost臋pnij ten post

stres-stop ja tez tak mam po badaniu na jaki艣 czas mam spok贸j a p贸.zniej zn贸w sie zaczyna .....cholerna nerwica ......lekarz robi艂 mi nawet usg serca i pokazywa艂 wszystki zy艂y i nic tam nie by艂o ale to wystarczy na tak d艂ugo p贸ki nie zacznie sie nowy atak .....

Udost臋pnij ten post

CO TO JEST NERWICA SERCA? NERWICA 呕O艁ADKA ? Zaburzenia nerwicowe, w kt贸rych l臋k manifestuje si臋 objawami cielesnymi nazywamy zaburzeniami pod postaci膮 somatyczn膮. Jest kilka podtyp贸w tych zaburze艅, wszystkie objawiaj膮 si臋 dolegliwo艣ciami z r贸偶nych narz膮d贸w oraz l臋kiem przed rozpoczynaj膮c膮 si臋 chorob膮 lub chorobami. Do tej grupy w艂a艣nie nale偶膮 znane wszystkim nerwica serca, czy 偶o艂膮dka. Pacjent odczuwa b贸le, ko艂atania serca, ma nudno艣ci, biegunki. Ale objawy te偶 mog膮 dotyczy膰 innych narz膮d贸w – p艂uc, narz膮d贸w p艂ciowych. Nale偶y pami臋ta膰, 偶e wszystkie te objawy s膮 sk艂adowymi l臋ku. Osoby chore zg艂aszaj膮 si臋 na kolejne konsultacje i badania lekarskie. Z regu艂y odrzucaj膮 zapewnienia lekarzy o braku fizycznej przyczyny dolegliwo艣ci lub aprobuj膮 je na chwil臋. Buszuj膮 w internecie b膮d藕 s艂uchaj膮 przygodnych opinii w celu potwierdzenia swoich podejrze艅. Cz臋ste jest samodzielne przyjmowanie lek贸w, wizyty u znachor贸w. Objawy oczywi艣cie si臋 nasilaj膮, ale zwykle wiele czasu minie zanim zacznie si臋 specjalistyczne leczenie.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰, ja nied艂ugo jade do psycholki:D:D ... 馃尲 馃尲 :) Dziewczyny, a nie wiecie co to mo偶e by膰: jak wstaj臋, i ju偶 jestem w pionie, to dziwnie szumi mi w jednym uchu (lewym), jakby taki wiaterek, takie szzzz..... kilka sekund i przestaje... zmiana ci艣nienia, objaw nerwicy...? Kiedy艣 tak nie mia艂am... albo wieczorem le偶臋 w 艂贸偶ku i nagle jakby lewe ucho mi si臋 \"zatyka\", nie dociera do niego duzo bod藕c贸w, d藕wi臋k贸w, jakie艣 takie przyciszenie, a prawym jakby lepiej s艂ysz臋 i mam w nim taki dziwny d藕wi臋k, takie ni偶sze \"piiii\" a jak zatkam ucho palcem, to te偶 go s艂ysz臋, tylko, 偶e jest jakby w wy偶szym tonie... dziwne...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰