Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 Mo偶liwe, 偶e masz jak膮艣 s艂absz膮 jej odmian臋... u mnie zacz臋艂o si臋 od g艂upiego zatrucia, m臋czy艂am si臋 ca艂膮 noc, mia艂am niesamowicie dziwne, piek膮ce odbijania (o matko, przypomina mi sie...:O) i o 5 rano zwymiotowa艂am... mia艂am ca艂y czas zamkni臋te oczy bo nie chcia艂am widzie膰 tego co zwr贸ci艂am... w ko艅cu ka偶dy kiedy艣 wymiotowa艂 i tak tego nie prze偶ywa艂, ale na mnie si臋 to jako艣 odbi艂o i ograniczy艂am swoje menu tak, 偶e jad艂am z pieczywa tylko bu艂ki, (my艣la艂am, 偶e i chleb mi w cz臋艣ci zaszkodzi艂!) z mi臋sa tylko gotowane udka z kurczaka + do tego sam ry偶 (i to by艂 m贸j obiad przed d艂u偶szy czas) z nabia艂u naturalne serki, jogurty zwyk艂e jak i chyba owocowe, cukierki zostawi艂am w diecie:D nie pi艂am nawet d艂ugo mi臋ty (??? :O) tylko zwyk艂膮 herbat臋 czarn膮, owocowych herbat te偶 nie pi艂am i dalej jako艣 nie jestem przekonana... z warzyw i owoc贸w nic, kompletnie NIC! Z zup tylko krupnik, ale go p贸藕niej w艂膮czy艂am do jad艂ospisu... ki艣l贸w, lod贸w te偶 nie jem. Z przypraw nic tylko s贸l. Nic ostrego. Do tej pory toleruj臋 suszony koperek i tylko koperek. Ale dlaczego a偶 tak od razu zrazi艂am si臋 do wszystkiego?? Nie wiem. To jaki艣 absurd. Ale pami臋tam, 偶e ju偶 wcze艣niej zatyka艂am uszy jak kto艣 wymiotowa艂, na chorego cz艂onka rodziny patrzy艂am z krzyw膮 min膮 i nie chcia艂am si臋 zbli偶a膰, bo ba艂am si臋 偶e zwr贸ci. (Albo mnie \"zarazi\" :D). Zacz臋艂am uwa偶niej sprawdza膰 daty produkt贸w, czyta膰 sk艂ady, czy przypadkiem nie ma za du偶o jaki艣 durnych konserwant贸w (je艣li cokolwiek ma d艂ug膮 dat臋 wa偶no艣ci, to CHYBA na pewno:D ma ich sporo...) Na szcz臋艣cie wr贸ci艂am do niekt贸rych lekkostrawnych warzyw. Do owoc贸w jak na razie nie... chleb podjadam... mi臋t臋 pij臋 bo przecie偶 zbawiennie wp艂ywa na 偶o艂膮dek. Jak dalej to si臋 potoczy, nie wiem. Mam nadziej臋, 偶e wr贸c臋 do wszystkiego. bo to jaki艣 koszmar je艣膰 w k贸艂ko to samo, ale jednak na szcz臋艣cie cho膰 co艣 troch臋 urozmaiconego... bo mo偶na zwariowa膰... czasem w膮tpi臋, 偶e wszystko wr贸ci do normalno艣ci. Wci膮偶 m臋czy mnie my艣l, 偶e b臋d臋 do ko艅ca 偶ycia skazana na krupniki i gotowane ryby. Ale w ko艅cu to zdrowe... ;) Przede wszystkim chc臋 je艣膰 owoce!! :( Chc臋... to ju偶 co艣. Bo jakbym ich nie lubi艂a to by by艂o 藕le. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tesciowa to nie matka to prawd Napisano Marzec 5, 2009 Synowa - ta trzecia Maja Stasi艅ska Konflikty z te艣ciow膮 s膮 stare jak sama instytucja ma艂偶e艅stwa. Z jednej strony inna kobieta zabiera ukochanego synka. A synowa my艣li: dlaczego jaka艣 obca dla mnie osoba uwa偶a, 偶e wszystko wie lepiej i mo偶e ustawia膰 mi 偶ycie. Najcz臋艣ciej wina le偶y po 艣rodku, bo obie strony pope艂niaj膮 b艂臋dy. 5 marca przypada Dzie艅 Te艣ciowej, mo偶e warto si臋 nad nimi zastanowi膰. Znacie ten dowcip: Syn m贸wi matce, 偶e zakocha艂 si臋 i chce si臋 偶eni膰. Matka na to: „No dobrze, ale musz臋 j膮 pozna膰.” Na co syn zaproponowa艂: „Przyprowadz臋 trzy kobiety i spr贸bujesz zgadn膮膰, kt贸r膮 z nich zamierzam po艣lubi膰.” Nast臋pnego dnia przyprowadza dziewczyny, a ka偶da pi臋kna i inteligentna. Sadza je na kanapie i rozmawiaj膮 chwil臋 z matk膮. Potem syn pyta: „Dobrze mamo, a teraz zgadnij, kt贸r膮 zamierzam po艣lubi膰.” „T臋 w 艣rodku” - odpowiada bez wahania. - „Zgadza si臋. Sk膮d wiedzia艂a艣?” - „Bo ju偶 jej nie lubi臋”. Joann臋 jeszcze kilka lat temu ten kawa艂 raczej by nie 艣mieszy艂. W jej relacjach z mam膮 ch艂opaka iskry sypa艂y si臋 g臋sto. Alicja nie mog艂a darowa膰, 偶e jej syn pope艂nia mezalians. Ona pedagog, wiele lat by艂a dyrektork膮 szko艂y podstawowej. Mama Joasi to emerytka, ca艂e 偶ycie przepracowa艂a w szwalni. Ojciec Romka jest in偶ynierem; Joasi by艂 le艣nikiem, nie 偶y艂 od kilku lat. Niech臋膰 Alicji, to z jednej strony kwestia ambicji, z drugiej obawy, 偶e po 艣lubie rodzin臋 Joasi nie b臋dzie sta膰 na jak膮kolwiek pomoc finansow膮 c贸rce. Czar臋 goryczy Alicji przela艂a si臋, kiedy Joasia nie dosta艂a si臋 na dzienn膮 polonistyk臋, zdecydowa艂a si臋 na studia zaoczne i prac臋 w butiku. Romek studiowa艂 architektur臋. Ju偶 nie ukrywa艂a swojej niech臋ci do dziewczyny syna. - Bywa艂o, 偶e nie odpowiada艂a mi na dzie艅 dobry. Kiedy艣 siedzieli艣my w pokoju Romka, a ona wesz艂a bez pukania, 偶eby mi zakomunikowa膰, co s膮dzi o dziewczynach, kt贸re przed 艣lubem sypiaj膮 z ch艂opakami. Nie wiem, sk膮d mia艂a takie przypuszczenia. Doda艂a, 偶e je艣li z tego pojawi si臋 dziecko, to b臋dzie to wy艂膮cznie moja wina. Nie musz臋 m贸wi膰, 偶e czu艂am satysfakcj臋, kiedy miesi膮c p贸藕niej jej c贸rka w maturalnej klasie zasz艂a w ci膮偶臋 - wspomina Joasia. Joasia unika艂a wizyt w domu Romana, ale wtedy oni si臋 k艂贸cili. Nie mieli gdzie si臋 potyka膰, bo Joasia pok贸j dzieli艂a ze swoj膮 mam膮, a ile mo偶na przytula膰 si臋 w knajpach i kinach. Przekonywa艂 j膮, 偶e to te偶 jego dom, 偶e ojciec przecie偶 nic do niej nie ma, 偶e matka zawsze si臋 czepia, bo ona taka ju偶 jest. Joasi zale偶a艂o na tym zwi膮zku, ale mia艂a do艣膰 tych upokorze艅. Zaraz po studiach zdecydowali si臋 na 艣lub i wyprowadzk臋 od rodzic贸w. Mama Joasi by艂a zachwycona, lubi艂a Romana, bo „nie pije i uczy si臋”. By艂a dumna, 偶e c贸rka ma ch艂opaka z dobrej rodziny, chocia偶 jej przysz艂ych te艣ci贸w pozna艂a tu偶 przed weselem. Na 艣lubie te艣ciowa Joasi chodzi艂a nad膮sana. Dawa艂a do zrozumienia mamie Joasi, kto zap艂aci艂 za to przyj臋cie. Chocia偶 to ona nalega艂a, na huczne wesele, bo Joasia i Romek planowali skromny 艣lub i obiad dla najbli偶szych. Nikt tak nie pokocha mojego syneczka Bogus艂aw W艂odawiec, psycholog i psychoterapeuta widzi kilka powod贸w odwiecznych konflikt贸w na linii te艣ciowa - synowa. Jeden z nich to rywalizacja mi臋dzy kobietami. Rzecz zupe艂nie naturalna. Rywalizuj膮 r贸wnie偶 m臋偶czy藕ni, tyle, 偶e robi膮 to otwarcie, kobiety w spos贸b bardziej zawoalowany. Przyj臋艂o si臋 kulturowo, 偶e rywalizacja kobiecie nie uchodzi. A bywa, 偶e nie tylko wsp贸艂zawodnicz膮, ale robi膮 to bardzo ostro, r贸wnie偶 wtedy, kiedy w gr臋 wchodzi ten sam m臋偶czyzna. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Marzec 5, 2009 Witajcie Kokosanka to co opisalas o tych mrowieniach itp. ja mam tak samo dokladnie !! a jesli chodzi o czytanie forum , mi nikt nie zabroni艂 ! w koncu kabel od neta musialabym w og贸le wyrwac i nic nie czyta膰 ! wiadomo ,ze kazdemu dolega co innego , a jesli ktos sobie wkreca -no c贸偶 na tym polega nerwica ! ja nie czytajac forum , wkrecalam sobie to i tamto :D wiec to nic nie zmieni ! znowu mi plamy na sk贸rze wyszyly 2 ! szyja mnie dzi艣 boli na zmiane pogody , wichura na maxa ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nicka27 Napisano Marzec 5, 2009 A ja mam dzi艣 doo艂a,jest mi zle i wog贸le czasem sie zastanawiam jak ja jeszcze z tym wszystkim daje rade dzis tyle sie odenerwowa艂am ze masakra wiem ze teraz czeka mnie ciezka noc ciezko to odreaguje. Nie biore lek贸w tylko zio艂owe czasem sie zastanawiam czy sie nie poddac i nie zaczac ale jeszcze NIE.probuje walczyc sama z roznymi skutkami.nied艂ugo mam wizyte u neurologa niemam pojecia na czym ta wizyta bedzie polega膰,i niewiem czy to wogole ma sens bo kolejne wyniki wychosza dobrze i dobrze.jestem z艂a sama na siebie ze tak upad艂am.!!!i nie mam sama do siebie juz si艂!!!i zapomnia艂am has艂o zeby zaczernic nick ale to niewazne.pozdro Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 a bo mi dzi艣 malutki punkt po prawej stronie j臋zyka tak dziwnie mrowi艂, ale tak inaczej ni偶 takie zwyk艂e mrowienie... ;) wi臋c co... to brak magnezu, nerwica? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 Agni-s u mnie te偶 dzi艣 wia艂o... :P w og贸le nie mog臋 doczeka膰 si臋 wiosennych burz, bardzo je lubi臋. :) A z kt贸rej cz臋艣ci Polski jeste艣 bo ja, je艣li mo偶na tak powiedzie膰 z "centralnego wschodu". :D:D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sama sobie odpowiesz Napisano Marzec 5, 2009 kokosanko bo przeciez jestes taka m膮dra, lekarze nie poznali na co chorujesz :O Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 jak ju偶 masz co艣 do powiedzenia to przynajmniej buduj sensownie zdania... :O ostatnio mam jakie艣 duszno艣ci, nawet je艣li nie jest duszno w pomieszczeniu... sama nie wiem czy moje leki na astm臋 co艣 dadz膮, bo mam wra偶enie, 偶e to nerwowe... m贸j wdech jest ci臋偶ki i czuj臋 si臋 jaka艣 niedotleniona... :O jak zrobi臋 zupe艂ny wydech to mi jako艣 \"ci臋偶ko na p艂uchach\", a jak wdycham, to ko艂o nosa nie \"czuj臋 powietrza\". Jaki艣 zaduch. :O:O Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 Jak sobie przestan臋 wachlowa膰 twarz to ona robi si臋 jaka艣 ciep艂a i w og贸le wok贸艂 mnie jest duszno. Dodatkowo jestem s艂aba, r臋ce mi "opadaj膮" i bol膮 mnie mi臋艣nie ramion... w og贸le czuj臋 takie pulsowanie serca w klatce piersiowej... mam cz臋sto delikatne mrowienia z ty艂u g艂owy i lekkie ale jakie艣 t臋pe uciski w czole... :O A, w tym artykule co wklei艂am to trafnie jest opisana cz臋艣膰 napadu paniki: "poczucie nierealno艣ci otoczenia" - o to w艂a艣nie mi chodzi艂o; to jest jakby po艂膮czone z tym os艂abieniem 艣wiadomo艣ci... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 iuiuiu Napisano Marzec 5, 2009 frosta nie masz pojecia co piszesz.....:O myslisz ,ze jak nie bedziesz brala lekow to bedziesz lepsza?silniejsza? BARDZO CIE PROSZE-udowodnij swoja teorie.mysle tu o zrodlach ktore sa godne zaufania. odpowiedz sobie na pytanie -czemu tak obsesyjnie uwazam ,ze leki psychiatryczne sa niczym bomba atomowa lub wybuch w czarnobylu?dlaczego straszac duzo slabsze od siebie osoby nie odczuwasz l臋ku ,ze moze np.popelnia samobojstwo bo sie przestaly leczyc? dlaczego czujesz sie upowazniona do potepiania lekarzy przepisujacych te leki?dlaczego myslisz ,ze ci wolno? to nie jest chemiczny spokoj.to jest chemiczna rownowaga...ktorej wiekszosci tu brakuje. nie jestes upowazniona do gloszenia teori bez pokrycia.nie masz stosownego wyksztalcenia,nie jestes lekarzem..... wyczytalas to w necie?czy wdeplas kiedys w benzodiazepiny i uprzedzilas sie? nie wiem co ci jest ale jestes za...jebiscie pewna swego nie majac przy tym racji! TAK!zgadzam sie,te leki to nie cukierki!!ale na litosc boska nie kr膮z po topikach pierniczac o chemicznym spokoju i koncu swiata po zaprzestaniu leczenia. stara rura juz jestem.przeszlam depresje ,nerwice.wiem w jakim bagnie bylam.wiem co sie WTEDY czuje! bralam leki.odstawilam.7 lat bez nawrotu.mozg mam caly.czuje sie swietnie.no i gdzie ten twoj kataklizm po skonczonym leczeniu:O nikitka5:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do iuiuiu Napisano Marzec 5, 2009 leki psychotropowe sa na ciezkie zaburzenia psychicznie typu schizofenia i silna depresja a nie na nerwice !!! widocznie ty masz silne zaburzenia psychiczne i nie wal tu pierd贸艂!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 o rany, jakie te pomara艅cze maj膮 problemy psychiczne :) to im potrzebna pomoc. :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka Napisano Marzec 5, 2009 DO IUIUIU 艢rodki farmakologiczne s膮 WSKAZANE tylko przy depresji,przy nerwicach absolutnie nie, bo one jej nie lecz膮 tylko przymulaj膮 ,wyciszaj膮 na chwil臋 l臋ki,dzia艂aj膮 jak 艣rodek przeciwb贸lowy na b贸l z臋ba. Czy ibuprom leczy chory z膮b?-NIE! T艂umi tylko b贸l a chory z膮b jak by艂 chory,tak jest nadal. I kiedy ibuprom przestanie dzia艂a膰 z膮b boli nadal.Nerwice s膮 w naszej g艂owie i je艣li sami sobie nie pomo偶emy np.terapi膮,czy sugesti膮 to leki nie pomog膮. Ja bynajmniej nie s艂ysza艂am aby psychotropy wyleczy艂y kogo艣 z nerwicy,wci膮gn臋艂y tylko w uzale偶nienie co jest gorsze niz te wszystkie l臋ki i odczucia wegetatywne razem wzi臋te AMEN Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 Mo偶e uda mi si臋 pokona膰 nerwic臋 psychoterapi膮 i lekkimi zio艂owymi lekami. Te skutki uboczne sztucznych proch贸w s膮 beznadziejne... moja mama 艂yka艂a prochy na depresj臋 i jak dowiedzia艂am si臋 co jej by艂o... to jakie艣 chore :O to by艂o po jakim艣 Lamitrinie, ale on jest na co艣 innego, a tylko chyba pomaga przy depresji... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka Napisano Marzec 5, 2009 Na mnie benzodiazepiny dzia艂aj膮 cudownie,mam je zawsze w torebce,bo czuj臋 si臋 z nimi bezpiecznie. Bior臋 je sporadycznie,kiedy nie daj臋 juz rady. Zreszt膮 psychiatra zakazal mi za偶ywania ich,bo bardzo silnie uzale偶niaj膮 i co potem? Moja kole偶anka musia艂a bra膰 ju偶 takie ilo艣ci benzodiazepin,偶e sko艅czyla na odwyku i wy艂a z b贸lu duszy i cia艂a bez nich. Teraz omija je szerkim 艂ukiem a nerwice wyleczyla dzi臋ki terapii. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 5, 2009 c贸偶, trzeba wierzy膰, 偶e si臋 uda... i likwidowa膰 przyczyny... dobranoc :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka Napisano Marzec 5, 2009 IUIUIU no zastanw si臋 ,je艣li boisz si臋 wymiotowa膰 ,albo boisz si臋 wody,paj膮k贸w,samolot贸w-to czy leki psychotropowe spowoduj膮,偶e przestaniesz si臋 ich ba膰? Musisz stawi膰 czo艂a l臋kom,oswoi膰 je i tylko w ten spos贸b z nimi wygrasz.Wiesz jak ja wyleczy艂am l臋k przed 艣mierci膮? Ju偶 tak mi by艂o wszystko jedno,ju偶 tak mnie zycie wkurwialo,ze kiedy przychodzi艂a panika stwierdzi艂am,偶e wali mnie to,mog臋 umrze膰, bo co to za 偶ycie? K艂ad艂am si臋 wtedy na 艂贸偶ku i spokojnie czeka艂am a偶 umre. Serce wali艂o jak m艂ot,trz臋slam si臋 jak galareta,a ja sobie le偶臋 i czkam na 艣mier膰 ,kt贸ra uwolni mnie wreszcie od tej pierdolonej nerwicy. I le偶e sobie,a 艣mier膰 nie nadchodzi.l臋k min膮艂,serce wr贸ci艂o do normy i teraz ju偶 w domu mnie nie 艂apie. Ale w pracy owszem,bo jak tu umiera膰 przy wsp贸艂pracownikach hihi. Trzeba samemu nad tym pracowa膰-ale to bardzo ci臋藕kie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Marzec 6, 2009 cze艣膰 dziewczyny. U mnie ci臋zko. Te praktyki s膮 okropne. Jestem wyko艅czona psychiczno fizycznie. Bogu dzi臋ki, 偶e weekend si臋 zaczyna. Jad臋 do domku dzisiaj. Nie b臋d臋 mie膰 internetu wi臋c mo艂ego weekendu;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do dziedziczka Napisano Marzec 6, 2009 nie zgadzam sie z toba ze nerwice idzie wyleczyc dzieki terapi , to dlaczego ja sie nie wyleczylam !tylko tkwie w tym gownie juz 45 lat .Tylko teraz wiem ze nie umre jak mam tak paniki .Zawsze musze miec w torebce przy sobie tabletki ale mojego lepszego samopoczucia.Z domu wychodze zawsze z kims , bo inaczej to szkoda gadac .Tak wiec wcale terapia nie jest skuteczna , to jest tylko takie gadanie .Pozdrawiam .nerwusek Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 6, 2009 nicka , kokosanko, agni kokosanko mzoe jednak sprobujesz jakis witaminek? U mnie juz dzis pochmurno:(Dzis na wieczor ide do kumpeli na parapetowke, oczywiscie pic nie moge przez ten antybiotyk:)ale co tam chociaz posiedze sobietroche wsrod ludzi, bede znala tylko j膮, ale dobrze ze chociaz j膮, bo nie lubie siedziec sama wsrod obcych:/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 6, 2009 do " do dziedziczka" bo kazdy czlowiek jest inny...kazdy reaguje inaczej Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka Napisano Marzec 6, 2009 DO "DO DZIEDZICZKA" To jesli masz nerwic臋 od 45 lat rozumiem,ze leki te偶 za偶ywa艂e艣(艂e艣)-i co one Ci臋 wyleczy艂y? Nie! Bo leki psychotropowe NIE LECZA!! One dzia艂aja identycznie jak alkohol-znieczulaja nasz膮 dusz臋,ale nie lecza. Co innego antydepresanty (kt贸re nie nale偶膮 do psychotrop贸w),one wychwytuj膮 w m贸zgu serotonin臋, kt贸rej nam brakuje a bez obecno艣ci kt贸rej popadamy w depresje.Na nerwice lekarze tez przepisuja antydepresanty.O tym,偶e serotoniny mi brakuje 艣wiadczy fakt,i偶 codziennie musz臋 wpieprza膰 porcje s艂odyczy czekoladowych ,kt贸ra t膮 serotonine posiada,ale co,nerwica siedzi we mnie nadal. Nie m贸wie,偶e terapia wszystkim pomaga,ale jesli co艣 ma wyleczyc nerwice,totylko terapia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
neonerw 0 Napisano Marzec 6, 2009 Witajcie! Dziedziczko ja te偶 nosz臋 leki w torebce, ale obywam si臋 bez nich ju偶 z jakie艣 2 miesi膮ce. Mam nadziej臋, ze tak zostanie. :) Ostatnio bardzo du偶o czasu sp臋dza艂am poza domem, dlatego jak wraca艂am nie mia艂am ju偶 si艂y si膮艣膰 do komputera. Za to prawie na 100% zaczn臋 prac臋 w kwietniu. Nie wiem jeszcze czy od 1 czy po 艣wi臋tach, ale w ko艅cu! M贸j znajomy czuje si臋 coraz lepiej i nied艂ugo wydzie ze szpitala. Rozwi膮za艂am kilka problem贸w rodzinnych. To pozytywnie. troch臋 jednak zatraci艂am sama siebie w tym wszystkim i teraz przeznaczam czas dla siebie. Inaczej ci膮gle b臋de si臋 m臋czy艂a. Czas o siebie zadba膰! :) Dobrego dnia i nie dajcie si臋! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czy ktos stosuje atarax Napisano Marzec 6, 2009 i jak sie po nim czuje Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 6, 2009 atarax to jest to samo co hydroxyzinum, ja bralam hydro na noc, teraz tylko w wyjatkowych sytuacjach, ten lek nie ma skutkow ubocznych poza zamuleniem organizmu Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka Napisano Marzec 6, 2009 Ka偶dy lek dzia艂a inaczej na ka偶dego i nie mo偶na tu por贸wnywa膰. Ja po hydroxyzynie rozmawia艂am z c贸rk膮 i nagle usn臋艂am,w ubraniu. I spa艂am od godz. 17 do 9 rano nast臋pnego dnia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka prosze cie Napisano Marzec 6, 2009 powiedz mi a jak膮 dawke zabrala艣 ze zasnelas.Bo ja mam 25mg.Troche boje sie tego.Z gory dzieki za odp Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Tequilka_84 0 Napisano Marzec 6, 2009 Nie mam si艂y czytac ca艂ego topiku, za duzo stron :P Ja jestem krolikiem doswiadczalnym dla lekarzy,,, moze ktos z was mial podobnie?? Zacze艂o ise jakies 3-4 lata temu. Nag艂e bole zo艂adka nie do wytrzymania, i zawsze szpital-tam zawsze dawali mi cos przeciwbolowego i kroplowke i powrot do domu. Na poczatku ataki mialam bardzo czesto. miesiac dwa mam spokoj i wszytsko wraca... jak sie niecierpliwie, czekam na cos waznego to zawsze mnie boli zo艂膮dek... na poczatku delikatnie ale pozniej to tylko szpital mnie ratuje bo zaczynam sie dusic, kilka razy stracilam przytomnosc... Teraz na szczecsie bole sa rzadsze i zawsze o 2-3 w nocy... Mialam robiona kilka razy juz gastroskopie i nic nie wykaza艂a. Leczyli mnie juz chyba na wszytsko i nic nie pomaga... Jad艂am przez miesiac czasu bellergot 3 x dziennie po 2 tabletki i nic,,, Jak na noc jadlam pramolan to na poczatku nie bola艂o, ale po jakis 2-3 tygodniach od brania pramolanu znowu wszytsko wrocilo.. Juz normalnie si艂y nie mam chodzic po lekarzach...... i nic im nie daje gadanie ze zazwyczaj w nocy mnie boli, lub jak cos mi sie przysni i sie denerwuje, , , Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziedziczka Napisano Marzec 6, 2009 Ja wzi臋艂am tylko raz najs艂absz膮 dawk臋 tej hydroxyziny,pocz臋stowala mnie kole偶anka i chcia艂am spr贸bowa膰 jak zadzia艂a. Wi臋cej jej juz nie u偶ywa艂am ,bo nie mam problem贸w ze snem,chcia艂am tylko na uspokojenie nerw贸w. A kole偶anka podawa艂a j膮 10-letniemu dziecku i dziecko w og贸le nie reagowa艂o,ani 艣pi膮ce,ani spokojniejsze nie by艂 .Nie b贸j si臋, ale pierwszy raz wypr贸buj w domu,najlepiej w sobot臋 偶eby w razie czego w niedziel臋 jeszcze dospa膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
frosta 0 Napisano Marzec 6, 2009 bedzie dobrze Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach