Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

kokosanko pewnie tylko strasza ze moga byc trudniejsze, wlasnie te prawdziwe egzaminy s膮 ciut latwiejsze od tych probnych:) Agni dzieki za stronke:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dosyc juz mam
Witam :) Przez weekend nie zagl膮da艂am,bo w sobot臋 jako艣 mi czasu na wszystko brakowa艂o,a niedziela taka rodzinna :P Poza tym pogoda brzydka u mnie,s艂o艅ca brak,za to chmury i zimno :O kokosanka Jak d艂ugo ju偶 chorujesz?Bo tak czytam i patrze 偶e bardzo m艂odziutka os贸bka jeste艣 :)

Udost臋pnij ten post

Mam nadziej臋, 偶e przed prawdziwymi testami nie b臋d臋 mia艂a nocnych \"wariacji\"... :) eeh... u艣wiadomi艂am sobie, 偶e testy nie wychodz膮 mi tak 藕le... pami臋tam jak膮 mia艂am super noc przed pierwszym testem w podstaw贸wce... :O a dosta艂am 35/40 p. No i po co te nerwy? :/ dosyc ju偶 mam - mo偶liwe, 偶e choruj臋 ju偶 d艂ugo, tylko objawy pojawi艂y si臋 u mnie p贸藕no... co prawda b贸le brzucha i prawdopodobnie zesp贸艂 jelita dra偶liwego mam ju偶 do艣膰 d艂ugo (zacz臋艂o si臋 jako艣 w 6 klasie podstaw贸wki) to te ataki paniki, lekkie od艂膮czenia i uczucie nierealno艣ci zacz臋艂o mi si臋 pod koniec ubieg艂ego roku. Do tej pory to mi si臋 powtarza, ale og贸lnie ca艂y czas czuj臋 si臋 jak nietrze藕wa, ca艂y czas wszystko wydaje mi si臋 jakie艣 dziwne i mam jakie艣 objawy depresyjne... tylko bym siedzia艂a bezczynnie, lub robi艂a co艣 powoli... jak co艣 mnie ucieszy (czego nie wida膰 na zewn膮trz...) to i tak \"nie mam si艂y\" si臋 u艣miechn膮膰 i og贸lnie wszystko mi jedno... :O Nawet 艣wiadomo艣膰, 偶e nadchodzi wiosna mnie nie cieszy. Jestem zoboj臋tnia艂a. To raczej nie jest ca艂y czas ale do艣膰 cz臋sto... nie jestem zupe艂nie bez kontaktu, 偶e tylko le偶a艂abym w 艂贸偶ku i z nie odezwa艂a si臋 nawet s艂owem. Chodz臋 na zakupy z mam膮, spotykam si臋 z kole偶ank膮, razem si臋 艣miejemy, gadamy... nawet jak w szkole nikt ze mn膮 nie gada to mnie to nie obchodzi - ciesz臋 si臋, 偶e mam jedn膮 blisk膮 mi kole偶ank臋 ze starej klasy, z kt贸r膮 艣wietnie si臋 rozumiemy. :):) A wi臋c to jest po prostu nerwica z lekk膮 depresj膮, tak mi si臋 wydaje... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
kokosanka Tak pytam bo mnie si臋 to zacz臋lo jak sko艅czy艂am 15 lat.Ale te偶 my艣l臋 偶e pierwsze symptomy przejawia艂am ju偶 b臋d膮c dzieckiem...P贸xniej wszystko prystopowa艂o,by艂am normaln膮 nastolatk膮,ale do czasu :O

Udost臋pnij ten post

Eh... :( wr贸ci艂o to cholerstwo...? :O Ale mia艂a艣 jakie艣 trudne prze偶ycia w dzieci艅stwie jak i przed kolejnym powrotem nerwicy? Ile teraz masz lat...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
Teraz jestem 10 lat starsza :) Od 10 lat zmagam si臋 z tym g贸wnem.teraz wychodz臋 z domu (nie zawsze jest kolorowo :( ) ale by艂 czas 偶e miesi膮cami nie wychodzi艂am z 4-ech 艣cian.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
kokosanka Nie stresuj si臋 ;) Kilka lat zmarnowa艂am,bo wstydzi艂am si臋 komukolwiek o tym powiedzie膰.Przez bliskich tez nie by艂am za bardzo zrozumiana.Wtedy o nerwicy jeszcze si臋 tak nie m贸wi艂o wiele jak teraz.Nie mia艂am internetu...P贸藕niej lekarz og贸lny zdiagnozowa艂 moj臋 l臋ki jako nerwic臋 l臋kow膮.By艂y pierwsze leki - bez powodzenia.mia艂am wszystkie mo偶liwe skutki uboczne.kaza艂 mi natychmiast je odstawi膰.P贸藕niej wizyta u psychiatry,a raczej wizyta psychiatry u mnie...Zn贸w leki (ju偶 mia艂am opory przed wzi臋ciem)....Niestety,te偶 klapa.P贸藕niej nast臋pny lekarz i nastepne leki.Wzi臋艂am je dopiero po 11 miesi膮cach od wizyty,bo si臋 ba艂am.Wtedy by艂am ju偶 z moim narzeczonym.niestety i po tych lekach bardzo 藕le si臋 czu艂am.Od tamtej pory 偶adnych lek贸w nie bra艂am i nie bior臋.Dora藕nie co艣 zio艂owego.3 lata temu zacz臋艂am psychoterapie..By艂y 4 spotkania.Przesta艂am chodzi膰 po tym,jak pani powiedzia艂a mi tekst : "Ch臋c za艂o偶enia rodziny wynika u Pani z tego,偶e dziecko wi膮ze si臋 z siedzeniem w domu..."G贸wno prawda!To w艂膮snie dzi臋ki temu 偶e zasz艂am w ci膮偶e zacz臋艂am wychodzi膰.Teraz te偶 przezywam l臋ki jak mam gdzie艣 jecha膰 ale wiem 偶e musz臋 i wychodz臋.P贸藕niej na mie艣cie zapominam o tym i cz臋sto zostaje jeszcze czas na mi艂y spacer :)Wi臋c jednak nie siedz臋 w domu :) Zamierzam podj膮c na nowo psychoterapi臋 (oczywi艣cie z innym psychoterapeut膮).Wiem 偶e ci臋偶ka praca nad sob膮 to w moim przypadku klucz do sukcesu. Zastanawiam si臋 kto z Was zadawa艂 sobie to samo pytanie co ja?A mianowicie "Dlaczego dosta艂am nerwic臋 za darmo,a tak膮 cen臋 musz臋 p艂膮ci膰 za pr贸b臋 偶ycia normalnie? " Przepraszam za tak膮 chaotyczn膮 wypowied藕 ale miewam 100 my艣li na minut臋 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
kokosanko a zapisalas sie juz do psychologa, chodzisz regularnie? bo to wazne

Udost臋pnij ten post

Aha... ale nie masz jakich艣 atak贸w paniki? Tylko zwyk艂e obawy, strachy...? Bellergot - chodz臋 do psychologa.

Udost臋pnij ten post

hmm kokosanko nie wiem bys musiala psychologa zapytac co o tym s膮dzi, tzn o tym co ty podejrzewasz czy nerwica powiazana z depresja czy cos takiego:) \"dosyc juz mam \" kazdy chyba sobie zadawl to pytanie, pewni ci powaznie chorzy na raka itp tez sobie to pytanie zadaja, a nikt nie zna odpowiedzi...chyba trzeba przyjac to co los nam dal i jak zawsze zadac pytanie: dlaczego ja? spokojnej nocy 馃尲

Udost臋pnij ten post

Tak, musz臋 si臋 spyta膰... jak narazie stwierdzi艂a u mnie zaburzenia obsesyjno - kompulsywne... :P to mam na pewno... :D dobranoc wszystkim 鉂わ笍 馃尲 :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
Witam wszystkich :) kokosanka Ataki paniki by艂y...I to potworne.艁apa艂o mnie nagle w domu,nie wiadomo sk膮d i my艣la艂am 偶e zaraz umr臋.Kompletnie nad tym nie panowa艂am.Na pocz膮tku w takich atakach wola艂am znajdowa膰 si臋 w jednym pomieszczeniu z kim艣 bliskim,ale z czasem wola艂am by膰 sama.Przeszkadzali mi inni.Nie chcia艂am si臋 widywa膰 ze znajomymi...Teraz z czasem ataki ust膮pi艂y..W sumie lekarz powiedzia艂,偶e nie tyle one ust膮pi艂y,co ja nauczy艂am si臋 im zapobiega膰.

Udost臋pnij ten post

Witajcie po kilku dniach przerwy..a ja jakos tak 3 dzie艅 na spokojnie :) nie wychodze z domu (oprocz dzisiejszych zakupow).. i wszystko jest ok.. spi臋 do \"poludnia\" poogladam tv, poslucham muzy , troszke na necie.. i staram sie \"regenerowac\" si艂y na kolejne trudne dni -=> szko艂a itp.. przed wyjsciem do miasta mialam \"wojne w brzuszku\" ale jak juz wyszlam jakos tak minelo.. :D piszecie ze nie lubicie takiej pogody a ja wrecz przeciwnie (moze nie jak jest zimno) ale uwielbiam jak pada deszcz.. a ja ide (pod parasolem:)) i moge sobie spokojnie pomyslec

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 lubi臋 deszcz, ale jak jest dodatkowo zimno, to lubi臋 siedzie膰 w domu i patrze膰 przez okno. :):) A jak pada taki letni deszczyk i jest ciep艂o to jest super i lubi臋 si臋 w nim pomoczy膰 :P

Udost臋pnij ten post

ja zagladalam juz dzis:) tyle ze sie nie odezwalam:) Martwie sie bo moj chlopak ma takie problemy a ja nie moge mu pomoc:(

Udost臋pnij ten post

czesc ... czuje sie dzisiaj fatalnie co chwila mi s艂abo glowa boli i telepie mnie na maksa.... czy ktos mnie rozumie wesprze poda d艂o艅?

Udost臋pnij ten post

mazanek a masz tylko dzisiaj tak? moze to chwila slabosci, na pewno sie polepszy 馃尲 pomysl ze to tylko nerwy, ze to tylko chwilowe....pogoda nie sprzyja fakt, chociaz dzis u mnie od rana slonce! masz zaplanowany dzisiejszy dzien?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 flowi
I ja do艂膮czam do grona nerwicowc贸w... zawsze mialam sklonnosci do nerwicy.. ale teraz dopadla mnie na dobre bo dostaje ataki :-( oczywiscie sie trzese np w nocy, nie moge miec zbyt emocjonujacego dnia (np isc do znajomych) bo atak nocny murowany... wczoraj pierwszy raz byla u psychiatry dostalam jakis lek boje sie go brac zeby sie nie uzaleznic... moj Tato choruje od 30 lat na nerwice :-( ma malutkie dziecko bardzo sie boje co to bedzie, w mezu nie mam kompletnie zadnego wsparcia raczej szydzi sobie z moich dolegliwosci i krzyczy na mnie ze mam sie uspokoic takze wszystkie ataki ukrywam przed nim, nawet przed chwila jak uslyszal ze w pracy zle sie poczulam szybko sie rozlaczyl... najgrosze to nie miec wsparcia w najblizej osobie... tylko Tato mnie rozumie bo sam przez to przeszedl i przechodzi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ffffka
Biedny jeste艣,nerwica jaka艣,a mo偶e ser ci szkodzi,..... Podam ci przepis Ga艂czy艅skiego na nerwic臋,a ser musisz zmieni膰 sam: ........... Mnie to te偶 zdenerwowa艂o, lecz na nerwy spos贸b mam: Moczy膰 nogi!Moczy膰 nogi! ...........,Moczy膰 nogi!, ........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wirrussssssssssss
Kontrabas, podobnie jak inne instrumenty z tej rodziny (skrzypce, alt贸wka i wiolonczela) powsta艂 w pocz膮tkach XVI wieku. W przeciwie艅stwie do wymienionych wy偶ej, nie ma 藕r贸de艂 w 偶adnym z dawnych instrument贸w. Pocz膮tkowo prawdopodobnie by艂 wiolonczel膮 o ni偶szym stroju. Ze wzgl臋du jednak na to, 偶e pud艂o wiolonczeli by艂o zbyt ma艂e, by odpowiednio wzmocni膰 tak niskie d藕wi臋ki, zacz臋to budowa膰 instrumenty wi臋kszych rozmiar贸w.

Udost臋pnij ten post

flowi a moze sprobuj tych lekow, potem zacznij chodzis do psychologa zeby moc sie wygadac i z czasem na pewno sie polepszy 馃尲

Udost臋pnij ten post

Hahaha :D:D Te niekt贸re pomara艅cze mnie bawi膮:D Temat o nerwicy a tu nagle jaki艣 kontrabas:D:D Wiesz flowi, ja te偶 cz臋sto si臋 strasznie denerwuj臋 wieczorem w 艂贸偶ku, nawet jak na drugi dzie艅 czeka na mnie co艣 przyjemnego, jak np. spotkanie z kole偶ank膮. Nawet takie rzeczy mnie \"denerwuj膮\"... dziwne... za bardzo wszystko prze偶ywam...

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 kochani. Mam nadziej臋, 偶e ju偶 za kilka dni znajd臋 chwilk臋 偶eby co艣 skrobn膮膰. T臋skni臋;)

Udost臋pnij ten post

Wiecie co pewnie wam pisalam ze w sumie to juz od dwoch miesiecy mam mega kurwice, po prostu szlag mnie trafia na bezradnosc, mam mega klopoty:(ale nie moge napisac na forum , nikt chyba nie moze pomoc:(to jest okropne:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stres-stop wywal twe problemy
na forum , przeciez te forum to terapia do wyzdrowienia .

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰