Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 basia7771 a olej to czystym
strumieniem , nie zamartwiaj sie tym .Caluski badz silna

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
basia wiem za zapewne zabolalo to, ale sprobuj olac te docinki i na nastepny raz przygotuj sobie odpowiedzi na odczepnego! U mnie akurat jest tak ze co chwila slysze o zareczynach ze to juz pora! Jedna moja kolezanka to ma po prosy bzika na tym punkcie od pol roku mi truje dupe kiedy to jej chlopak sie jej oswiadczy bo po 3 latach to juz czas najwyzszy!!!! i ze podobno zrobi to w kwietniu w jej urodziny! szlag mnie trafia bo ludzie maja wieksze problemy niz myyslenie kiedy to zostanie sie narzeczona!!!!!!no i wogole gada ze pelno jej kolezanek juz sie zareczylo bo w tym wieku juz czas!!! paranoja!!!! Napisze pozniej, bo juz czas zeby wyjsc na autobus

Udost臋pnij ten post

do zdrowka: ja sie tak \"wylaczam\" na chwile tylko jak jestem poza domem i to tez nie zawsze ale jak zaczne o tym myslec i wpadac w panike. i co ci powiedzieli lekarze?

Udost臋pnij ten post

Witajcie u mnie wspaniale ,fryzurka sie uda艂a :) jestem bardzo zadowolona. Ale objawy nerwicy to mam typowo ksia偶kowe. U fryzjera pierwsze 15 min trzesiawa na maxa , w g艂owie tylko jedno zaraz zemdleje,zwymiotuje albo powiem ,ze 藕le sie czuje i musze isc do toalety. :D Jak kobieta mnie zagadywala fala napiecia odchodzila , jak milczelismy to znowu napiecie takie jakbym miala wybuchn膮膰! A to ca艂e napiecie pot臋gowaly 3 praktykantki , kt贸re namietnie sie wpatrywaly jak szefowa mi wlosy scinala! Boze jakie kolory mialam na buzi ;p caly czas my艣la艂am o tym ,ze one widz膮 jak dr偶e !!!! W ksia偶ce \"pokonac l臋ki i fobie\" jest taka strategia jak sie zachowa膰 u fryzjera ,ze w razie zlego samopoczucia musze zejsc z fotela i przejsc sie -to mam powiedziec fryzjerce -boze jak powiedzialabym to przy tych 3 dziewczynach mlodszych ode mnie chyba p臋kalyby ze smiechu . Wlasnie sobie w trakcie o tym przypomnialam to jeszcze bardziej sie wystraszylam. Dalam rade , ale tak mi sie w g艂owie kot艂owa艂o od my艣li pe艂nych l臋ku a偶 CUD ,偶e stamt膮d nie wyrwa艂am. Ja nie wiem czego sie dok艂adnie ba艂am, nie wiem ....??!!! wymioty, omdelenie to jakas przykrywka ... jak juz bylo po wszystkim to uswiadomilam sobie ,ze skoro 3 baby sie na mnie gapi艂y to ja juz w supermarkecie nie mam sie czego l臋ka膰 bo ludzie zajeci s膮 zakupami i nie mam z nimi a偶 tak\" intymnego\" kontaktu jak u fryzjera ! No i dawaj na zakupy do tesco(boje sie tych moloch贸w, tam mialam 1x atak przy kasie). Bylo bosko bez 偶adnych dodatkowych napi臋膰 :D i spacerkiem do domku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 misia124
Boje sie ze u mnie tez zaczyna sie nerwica...... zaczelo sie to 2 lata temu, zdradzilam meza, wlasciwie to ktos mnie wykorzystal, bylam pijana (wiem, wiem brzmi to strasznie) dusilam to w sobie ponad 1,5 roku, nie mowialam nikomu, kocham meza, nie chcialam go stracic i dziecka, mialam problemy ze spaniem, ciagle myslalam o tej podlosci ktora sie wydarzyla.... pare miesiecy temu zmarla nam bliska osoba, przyjaciel meza, bylismy zalamani, zaczelo sie..... smutek po stracie, i te mysli ze moglabym stracic meza, zaczelam sobie wymyslac ze mam hiv, kile, wzw albo bog wie co jeszcze w zwiazku ze swoja zdrada...... niedawno przyznalam sie mezowi do tej zdrady, tydzien w zyciu wykreslony, placz, strach przed odrzuceniem, ze swiat sie zawali, ale maz zostal ze mna, zapewnil ze kocha itp. jest na prawde wspaniale, to mnie trzyma przy zyciu, ale nadal ciagle mysle ze cos mi jest, jak tylko cos mnie zaboli to juz wydaje mi sie ze to objaw jakiejs choroby, ze umre, a co najgorsza ze zarazilam meza, ciagle go ogladam, jak tylko cos mu dolega wszystko trzesie mi sie w srodku, no i ta gula w gardle..... nie mowie mu o swoich myslach, nie chce go bardziej krzywdzic, straszyc, chce udac sie na badania zeby wykluczyc moje obawy ale nie mam jak, bo wszedzie musze ze soba brac dziecko, a ono juz mowi i powie mezowi ze bylam gdzies ze pobrali mi krew czy cos w tym rodzaju, ciagle sie boje, schudlam w 2 miesiace 5kg, moze to nie wiele ale jak dla mnie sporo, nie chce mi sie jesc, ciagle wynajduje nowe dolegliwosci, boje sie ze to nerwica sie zaczyna, ale bardziej boje sie ze mam ktoras z chorob ktorych tak sie boje, albo jakiegos raka, ze umre mlodo

Udost臋pnij ten post

Nikusia , najpierw robi艂am EEG. wysz艂y troch臋 za wysokie fale theta. Lekarka powiedzia艂a 偶e bez rezonansu nic konkretniejszego nie powie. Wi臋c zrobi艂am prywatnie bardzo drogi rezonans. Wysz艂o jak najbardziej dobrze. Wi臋c zrobi艂am powt贸rkowe EEG. Znowu wysz艂y te fale ale neurolog powiedzia艂a 偶e u m艂odych ludzi te fale to norma, i 偶e jest wszystko ok. Pogada艂y艣my chwil臋 i stwierdzi艂a 偶e faktycznie pom贸g艂by mi psychiatra bo nerwica ukrywa si臋 pod postaciami r贸偶nych chor贸b, u mnie akurat wcieli艂a si臋 w padaczk臋;) no i przez ten czas od diagnozy by艂o ju偶 dobrze, dop贸ki o to nie spyta艂a艣;) wtedy raz si臋 to zdarzy艂o, po prostu przypomnia艂o si臋 mojemu m贸zgowi:)) :) nerwica to cwana bestia jest;)

Udost臋pnij ten post

Ja tez dzis mialam dziwny atak kolo12, brzuch strasznie bolal i slabo mi sie robilo. Agni to dobrze jak fryzurka sie podoba, ja zapuszczam ale mam dosc, a znowu wiem ze jak zetne to bede tez niezadowolona:)bo moje wlosy s膮 straszne zeby je u艂ozyc:(! Basia mialam dokonczyc ale szczerze mowi膮c nie chce mi sie pisac o tych zareczynach:(, po prostu mi na tym nie zalezy, a s膮 osoby w moim otoczeniu ze maja swira na tym punkcie, a dwie zostaly zaskoczone niedawno pierscionkiem i czasem mi troche przykro...ale z drugiej str zawsze powtarzalam ze ja nie chce slubu...a tu taka dziwna presja otoczenia:(Jedna z kolezanek mnie obsypuje wiadomosciami dotyczacymi zzareczyn ze np dzis w koncu wie kto bedzie gral u niej na slubie, jaki bedzie kamerzysta itp itp po prostu zaczne j膮 olewa膰 moze sie domysli ze mam dosc i mam swoje inne problemy o ktore nie raczy zapytac! W艂asnie tak wogole bede swiadkow膮 tez za miesi膮c na slubie wlasnie kolezanki ktora w sumie z powodu ciazy bierze szybki slub:)ale mam nadzieje ze bede zdrowa i nic mi sie nie przytrafi

Udost臋pnij ten post

Zdr贸wko, ale ka偶d膮 panik臋 z wy艂膮czeniem (oczywi艣cie od nerwicy) mozna nazwa膰 podszyciem pod tak膮 epilepsje..? Ja ju偶 wariacji dostaje, nieee wiem... hipochondri臋 mam, ci膮gle sobie co艣 wmawiam, 偶e zaraz co艣 si臋 stanie... zemdlej臋, zakr臋ci mi si臋 w g艂owie, mam do艣膰! Ci膮gle mam wra偶enie, 偶e to jakie艣 inne chor贸bsko! Jest jaki艣 spos贸b (mo偶e z tych Waszych ksi膮偶ek) na z艂agodzenie tych natr臋tnych my艣li? :(:( Co do tych panik to mi nawet pewnie psycholog nie odpowie, czy je da sie wyeliminowa膰 sam膮 terapi膮... skoro one pojawiaj膮 si臋 nawet w spokojnej sytuacji! :O Ja nie chce 偶adnych proch贸w, przecie偶 one t艂umi膮 t臋 nerwic臋!!! A wi臋c jedyna nadzieja na wyj艣cie z tego g贸wna to psychoterapia! Oby艣my wszystkie wysz艂y z tego z jak najmniejsz膮 ilo艣ci膮 proch贸w lub najlepiej zerow膮! To tylko t艂umi a robi ba艂agan w g艂owie:(:(

Udost臋pnij ten post

to dla ciebie kokosanko: "nie przejmuj si臋 zbytnio tym, czy prawid艂owo bije Ci serce, czy do艣膰 gl臋boko oddychaj膮 p艂uca albo czy inne funkcje organizmu przebiegaj膮 normalnie. Zdaj si臋 wy艂膮cznie na pod艣wiadomo艣膰 i sam sobie obwie艣膰 dobr膮 nowin臋, 偶e oto dzia艂a w Tobie wola stw贸rcy" to z pot臋gi pod艣wiadomo艣ci:)

Udost臋pnij ten post

zdrowko to moze tobie sie zaczela narwica przez padaczke?bo nie wiedzialas co sie z toba dzieje i zaczelas sie denerwowac?dziwne, przeciesz z epilepsja to sie chodzi do neurologa a nie do psychiatry.to znaczy ze ja tez to moge miec?trace nieraz swiadomosc na pare sekund, jakbym nie wiedziala gdzie jestem i co tam robie pozniej takie \"przebudzenie\" i jest ok chyba ze zaczynam sie denerwowac to ta chwilowa utrata swiadomosci powtzarza sie parokrotnie(przez to ze taki atak trwal ok 20-30min trafilam na pogotowie,bo zaczelam sie denerwowac i nie wiedzialam co sie ze mna dzieje) :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak przezwyci臋偶y膰 nerwic臋
Wyj艣cie z kr臋gu ciemno艣ci, czyli jak przezwyci臋偶y膰 nerwic臋. “L臋k jest przeciwstawny mi艂o艣ci i jedno niszczy drugie” Wsp贸ln膮 cech膮 wszystkich zaburze艅 nerwicowych, jakie dotykaj膮 znaczny, jak si臋 okazuje procent spo艂eczno艣ci, jest tak zwany mechanizm “b艂臋dnego ko艂a”. Gdyby bli偶ej przyjrze膰 si臋 wszystkim objawom nerwic, mo偶na uzna膰 go za g艂贸wn膮 o艣 nap臋dzaj膮c膮 ca艂y ten proces. Jak opu艣ci膰 to szata艅skie “ko艂o nie-fortuny”? Spr贸bujmy odpowiedzie膰 na to pytanie. Zaburzenia nerwicowe i mechanizm b艂臋dnego ko艂a. Zaburzenia nerwicowe charakteryzuje bardzo du偶a r贸偶norodno艣膰, zar贸wno przyczyn jak i objaw贸w. Od napi臋cia mi臋艣ni ca艂ego cia艂a, przez b贸le g艂owy, 艣cisk gard艂a, odr臋twienia, zaburzenia ci艣nienia i rytmu pracy serca, a偶 po bezsenno艣膰, duszno艣ci czy brak 艂aknienia. Ka偶dy typ nerwicy posiada w艂asne, swoje grupy objaw, r贸偶nicowane dodatkowo u ka偶dej spo艣r贸d chorych. Wsp贸lne badania psycholog贸w, psychiatr贸w i neurolog贸w ca艂ego 艣wiata dowiod艂y jednak, i偶 jednym z podstawowych mechanizm贸w nap臋dzaj膮cych wszystkie objawy jest tzw. mechanizm ‘b艂臋dnego ko艂a’. Polega on na wyst臋powaniu l臋ku (jest to charakterystyczne dla ka偶dego typu zaburzenia psychicznego, r贸wnie偶 psychoz), kt贸ry jest czynnikiem samonap臋dzaj膮cym wszelkie objawy wegetatywne, czyli dolegliwo艣ci b贸lowe, wszelkiego rodzaju zaburzenia natury psychiczno – fizycznej. To ‘perpetuum mobile’ kr臋ci si臋, gdy偶 l臋k pot臋guje objawy wegetatywne, kt贸re pot臋guj膮 z kolei l臋k. Z punktu widzenia logiki sytuacja jest kr贸tko m贸wi膮c beznadziejna. Ratunkiem mo偶e by膰 roz艂o偶enie mechanizmu na czynniki pierwsze oraz dotarcie do ich 藕r贸de艂. Przyczynowo – skutkowy ci膮g zaburze艅. Po pierwsze spr贸bujmy krok po kroku cofa膰 si臋, by u艂o偶y膰 przyczynowo-skutkowy ci膮g zdarze艅. L臋k z definicji to stan emocjonalny, kt贸ry zwi膮zany jest z antycypacj膮 nadchodz膮cego ‘zagro偶enia’. W samej definicji wi臋c tkwi przyczyna ka偶dego l臋ku - czynnik zagra偶aj膮cy lub mog膮cy zagrozi膰. ‘Sytuacja’ w tym przypadku jest obiektem abstrakcyjnym, co powoduje semantyczn膮 r贸偶nic臋 pomi臋dzy l臋kiem a strachem, gdzie w tym drugim ‘czynnik’ jest skonkretyzowany. L臋k to te偶 forma przygotowania si臋 organizmu na dany czynnik, jak i jego reakcja nast臋pcza. W tym momencie przechodzimy do drugiej fazy – objawowej. Pocenie si臋 r膮k, 艣cisk 偶o艂膮dka czy sta艂e napi臋cie mi臋艣ni jamy brzusznej daj膮 z kolei nast臋pne sygna艂y psychice o tym, 偶e ‘co艣 si臋 dzieje’. To wzmaga nasz niepok贸j i tak w k贸艂ko. Autoanaliza oraz relaks. Jak wi臋c nie dopuszcza膰 do samonakr臋cania si臋 tej machiny? Jest kilka sposob贸w. Po pierwsze wa偶na jest racjonalizacja objaw贸w, kt贸re odczuwamy poprzez t艂umaczenie ich 藕r贸de艂 i skupienie si臋 na nich. To pozwoli trafi膰 do sedna sprawy. Na pewno pomo偶e nam te偶 wiedza, o tym czym jest l臋k, dlaczego si臋 pojawia i jak go minimalizowa膰. L臋ki nerwicowe to l臋ki irracjonalne, spot臋gowane i przesadzone. Dlatego ich si艂a mo偶e by膰 tak destrukcyjna. Kolejnym etapem mo偶e by膰 skierowanie energii w艂asnej ku pozytywnym rzeczom, sytuacjom, aspektom. L臋k przeciwstawiamy relaksowi, i tu bardzo pomocny jest ‘trening autogenny Schultza’, zestaw sze艣ciu 膰wicze艅 odpr臋偶aj膮cych poszczeg贸lne elementy naszego cia艂a, co 艂膮czy si臋 z odpr臋偶eniem tak偶e psychicznym rzecz jasna. Wiele pacjent贸w docenia ‘zbawienn膮’ moc tej formy relaksu jako ucieczki od trudnej rzeczywisto艣ci. Nabieramy wtedy nowych si艂, poniewa偶 podczas 膰wiczenia to psychika najbardziej odzyskuje utracon膮 energi臋. Wiele pacjent贸w stosuje autosugestie, kt贸re powtarzane kilkadziesi膮t razy, wch艂aniane s膮 przez pod艣wiadomo艣膰, co powoduje w konsekwencji zmian臋 w trybie my艣lenia i sposobie post臋powania. Ponadto pacjent musi przyj膮膰 za nadrz臋dn膮 prawd臋, 偶e ‘nie taki diabe艂 straszny, jak go maluj膮’, oraz powinien nauczy膰 si臋 dystansowania do spraw, kt贸re sprawiaj膮 mu trudno艣ci. Tylko taka postawa mo偶e by膰 dobrym wyj艣ciem do rozpocz臋cia terapii nerwicy. 艢wiadomo艣膰 proces贸w i racjonalizacja. My艣l臋, 偶e istnieje tyle sposob贸w radzenia sobie z l臋kiem ile samych os贸b, kt贸rych to dotyczy. Nie ma jednoznacznych wytycznych informuj膮cych jak l臋k zwalcza膰, poniewa偶 jego rodzaj贸w mo偶e by膰 niesko艅czenie wiele. Wa偶na jest samo艣wiadomo艣膰 pacjenta o czynnikach powoduj膮cych okre艣lone reakcje jego organizmu oraz umiej臋tno艣膰 patrzenia na siebie z pozycji osoby trzeciej. Rola psychoterapeuty jest w tej sytuacji nieoceniona, jednak 偶aden chory nie mo偶e wyleczy膰 si臋 z tego typu dolegliwo艣ci, je艣li sam nie w艂o偶y w proces leczenia cho膰by minimum ch臋ci. Psychoterapie mo偶na wspiera膰 r贸wnie偶 seansami relaksacyjnymi, (seanse ciszy, kontakt z natur膮, joga) czy muzyk膮, kt贸rej zbawienny wp艂yw na psychik臋 znany jest nam nie od dzisiaj. No i mi艂o艣膰 – ona przetrzyma wszystko.

Udost臋pnij ten post

Witajcie ... ;/ nio i zn贸w zaczyna sie.. ;/ juz mam dosy膰 siebie , tego 偶ycia i wszystkich dolegliwo艣ci... to ju偶 jest zbyt \"bol膮ce\". dzisiaj mam do szkoly i od rana jest tragicznie ;/ juz se wkrecam ze a jak zle sie poczuje co wtedy (wiezie mnie tato0 i czeka godzine jak skoncze) ale to jakos nie daje mi pewnosci.. wiem tez ze jak zajade a bedzie zle to poprostu nie pojde (moge zwolnienie przyniesc) ale mimo to jestem za艂amana.. brzuch mni daje o sobie tak zna膰 ze mam wrazenie ze zaraz pobiegne do.... ;/ za艂aama艂am sie... ;(

Udost臋pnij ten post

MaUa7 nie wkrecaj sobie takich glupot ze zle sie poczujesz, powiedz sobie \" co z tego jak sie zle poczuje, najwyzej , gdzies to mam czy cos mi sie stanie czy nie\" a jak juz cie dopadnie l臋k to mow sobie ze za chwile mi nie bo to tylo nerwy i nic ci sie zlego nie stanie! powodzonka馃尲

Udost臋pnij ten post

stres-stop ale ja teraz nie wkrecam juz mi zle latam z pokoju do lazienki.. otwieram okno denerwuje sie az w srodku mi wszytsko chodzi.. juz tyle razy probowalam mowic sobie ze nic nie bedzie a gdy bedzie zle przyjedziesz do domu wezmiesz zwol i po sprawie po co te nerwy ale to juz mam chyba zjeb... psychike..;/ w dodatku ta agorafobiaaaaaaa... to juz mnie wykonczy :( juz ubralam sie itp a o 4 jade.... odliczam minuty kiedy wsiade do samochodu... pewnie na poczatku dorgi bedzie ok ale jak zobacze napis miasta znowu zacza sie \"schizy\" i znow bol brzucha jakby mialam pekn膮c :( to juz 7 rok:( jezdzenia po R脫呕NYCH lekarzach :( ja naprawde chce wstac i powiedziec Jestem drowa nic mnie nie boli.. wyjsc gdzies i cieszyc sie zyciem anie siedziec w 4 scianach pokoju.. i myslec.. juz nigdy nie bede szczesliwa.. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SzukamPomocyIZrozumienia
Od 3 miesiecy mam bole staw贸w, bole miesni, pieczenie mrowieni itp, stopy piety rece, goraczka 37,5, bol oka slabe widzenie i plamy na oczach, bol gowy,dretwienie rak nocne, sinienie reki, bol polowy twarzy.., szyji ... odczuwam silne bole calego ciala wraz ze dr偶eniem i jeszcze sie troche tego znjadzie.. Mialam robiony glowy, tarczyce, borelioze, arab, wszystko dobrze.. Jets coraz gorzej a lekarz przepisal mi SULPIRYD..? nie czuje leki nie boje sie.. poportsu wciaz czuje straszny bol Prosze pomo偶cie.. Nie mam z kim o ty pogadac, niewiem co robic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SzukamPomocyIZrozumienia
rezonans glowy wyszedl prawdi艂owo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
MaUa wiec wstawaj codziennie rano i na przekor psychice mow ze jestes zdrowa! do poprzedniczki>>> psycholog koniecznie, po jakims czasie postawi cie na nogi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do MaUa
MAM TO SAMO Z BRZUCHEM!!!! Bierzesz co艣 na to??

Udost臋pnij ten post

MaUa, te偶 mam takie b贸le. K艂uj膮cy b贸l, 偶e a偶 usta膰 nie mo偶na i wszystko tak je藕dzi w jelitach... :( Nikusiu, dlaczego my艣lisz, 偶e masz epilepsje, przecie偶 tak z niczego raczej nie mo偶e si臋 wzi膮膰... musia艂aby艣 mie膰 za sob膮 jaki艣 wypadek czy co艣... Z reszt膮 ja ju偶 nic nie wiem... dr臋cz膮 mnie jakie艣 g艂upie my艣li, nie ma nawet marnej godziny, 偶ebym mog艂a by膰 spokojna... :O

Udost臋pnij ten post

Aha, stres-stop dzi臋ki za t臋 rad臋 z tej ksi膮偶ki... w艂a艣ciwie to ja nie potrafi臋 znale藕膰 w swoim ciele w pe艂ni dobrze czego艣 sprawnego. No ale bez przesady, na pewno co艣 jest. Ale jak co艣 cierpi, to i cierpi ca艂y organizm... chyba, no nie? :O Nie mam kondycji, szybko si臋 mecz臋, jestem alergikiem z upierdliwym AZS, cz臋sto choruj臋 na zatoki, dodatkowo jeszcze nie w pe艂ni prosty kr臋gos艂up, krzywa noga i w og贸le. No i oczywi艣cie nerwica - przy niej, to wszystko co mi dolega wcale mi nie przeszkadza!!! :O Trudno jest raczej wyleczy膰 chorob臋 duszy. Bo np. kr臋gos艂up to par臋 miesi臋cy 膰wicze艅 i po wszystkim. A w psychice wszystko mocno tkwi... :( Nie b臋d臋 tu narzeka膰, nie jestem zdolna do ci膮g艂ego narzekania, bo kto艣 by m贸g艂 sobie pomy艣le膰: "po co ona tak narzeka, ludzie maj膮 gorsze problemy". No ale ponarzeka膰 warto. Nawet na co艣 b艂ahego... S膮 niepe艂nosprawni, na w贸zkach. Pomy艣lcie sobie czasem: "Musz臋 wzi膮膰 si臋 w gar艣膰. W Afryce ludzie g艂oduj膮 i choruj膮 a ja wszystko widz臋 w czarnych barwach! Pora to zmieni膰 i zacz膮膰 dzia艂a膰. Walczy膰 z tym co mnie gn臋bi." Teraz zawsze jest mi przy takim u偶alaniu g艂upio, wol臋 pop艂aka膰 sama w pokoju i nawet wtedy pr贸buj臋 by膰 jak najciszej, 偶eby nikt nie s艂ysza艂. wszystko t艂umi臋, opowiadam po cz臋艣ci przyjaci贸艂ce lub pisz臋 w zeszycie. W nim to wszystko wyrzucam.

Udost臋pnij ten post

tak, nawet chcialam kupic ten lek ale nie znalazlam opinii na jego temat....

Udost臋pnij ten post

to ja do艂acze do narzekajacych na brzuch, tez mnie boli tak wysoko po lewej ale uparcie wmawiam sobie ze to tylko stres, jutro sprobuje z debridatem bo mam jeszcze pare tabletek.

Udost臋pnij ten post

Teraz jak wzi臋艂am wdech to na linii prze艂yku poczu艂am co艣 takiego ci臋偶kiego, jakby puls... dziwne. To jest co艣 podobnego w艂a艣nie do tych puls贸w w gardle... trudne to do opisania... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bonczek
ale ty infantylna jestes kokosanka !! zajmij sie nauka .

Udost臋pnij ten post

Nie wiem czy mam napisac czy nie ???????????/ale nie potrafie sobie sama poradzic ot贸z po艂ozy艂am si臋 wczoraj spac poczyta艂am gazet臋 nic o chorobach bro艅 boze ....o kosmetykach o dietach no i w koncu zasn臋艂am i taki moment przyszed艂 ze cos szrpn臋lo mi w sercu tak mocno ze sie przebudzi艂am i to juz by艂 koniec co jakis czas to sie powtarza艂o .....zn贸w za艂ozy艂am s艂uchhhhhhawki z aparatu do mierzenia cisnienia i zacze艂am s艂ucha膰 co sie tak naprawd臋 dzieje ot贸z serce bi艂o normalnie i co jakis czas najpierw us艂ysza艂am taki szum tak szzzzzzzzzzzzzzzi poznie buch takie mocne t膮pni臋cie serca wzi臋艂am propranolol ale nic tak mi szarpa艂o do 3 30 nad ranem .....serce przebadane niedomykalno艣膰 zastawki mitralnej i nic wiecej a ja jestem tym juz za艂amana nie potrafie sobie z tym poradzic .......prosze poradzcie mi co艣 pom贸zcie bo sie za艂ami臋 ......boje si臋 zawa艂o a jednoczesnie realnie my艣l膮c to smierc kt贸rej sie tak boje by艂 by jedynym moim wybawieniem .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pomy艣l sobie
tak jak moja ciocia, kt贸r膮 te偶 m臋czy艂a podobna przypad艂o艣膰. Ot贸偶 pewnego dnia tak si臋 wkurzy艂a na ci膮g艂y l臋k i uczucie umierania kt贸re by艂o oczywi艣cie tak jak u Ciebie objawem nerwicy, 偶e powiedzia艂a sobie: trudno nic na to nie poradz臋, jak mam dosta膰 zawa艂u i umrze膰 to niech dostan臋 i wreszcie b臋dzie koniec mojej udr臋ki!:D Jak mo偶esz si臋 domy艣li膰 objawy zmniejszy艂y si臋 a z czasem usta艂y:) B艂臋dem jest to, 偶e pos艂usznie zrywasz si臋 na 偶膮danie chorej psychiki i mierzysz ci艣nienie... Czy Ty chodzisz na psychoterapi臋?

Udost臋pnij ten post

chodze na psychoterapie psycholog juz mi tysi膮c razy m贸wi艂a ze to od nerwicy ale do mnie to nie dociera ......jestem jakas nienormalna ten lek przed zawa艂em jest silniejszy odemnie .....Boze nie wytrzymam tego zn贸w teraz mi sie to dzieje ........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cynamoon
nie wiem to jakie dziwne u Ciebie Bianka , chodzisz do psychologa , c贸rka twoja studiuje medycyne niby mialam egzamin z kardiologii a ty masz l臋ki na punkcie serca - chyba tu cos nie gra ??!! albo sama siebie oklamujesz !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pomy艣l sobie
na jaki rodzaj terapii chodzisz? Mo偶e powinna艣 zmieni膰 terapeut臋?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰