Go艣膰 Tommo Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Kozucha - szkoda tylko, 偶e do Ferfeckiego mam oko艂o 100km... To mnie skutecznie zniech臋ci艂o. Bo o ile kwota za wizyt臋 jest w zasadzie wsz臋dzie standardowa, to doliczanie do niej 50z艂 za paliwo sprawia, 偶e chyba b臋d臋 zmuszony poszuka膰 kogo艣 bli偶ej :(( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2009 kokosanko gratuluje:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do mjhmjh Napisano Kwiecie艅 30, 2009 ale pogotowie do psychiatryka kto艣 potrafi艂 zam贸wi膰?? Osoba w ci臋zkiej depresji raczej nie wykona telefonu:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pytanie do kozucha Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Mo偶esz napisa膰 co艣 wi臋cej o tym lekarzu? Czym leczy, czy prowadzi te偶 psychoterapi臋 nerwic i tak dalej :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mjhmjh Napisano Kwiecie艅 30, 2009 powinnam zostawic to bez komentarza ale moze warto odpowiedziec. mialam nerwice taka jak wiekszosc tutaj.ataki paniki,l臋k. pytam sie kto z waszej rodziny w tej chwili reaguje w jakis szczegolny sposob?...probawali zachecic mnie do psychiatry,psychologa ale ja sie balam prochow.czulam sie normalna -jaki psych.?dam rade......! lekow nie chcialam bo to oglupiacze i uzalezniacze-dokladnie tak samo twierdzilam. tak sobie zylam jak wy -raz lepiej raz gorzej. pewnego ranka juz nie wsalam z lozka......czulam ,ze popierdolilo mi sie w glowie.to bylo straszne!potworne.nie moglam stac na nogach,mysli szalaly,wymiotowalam ,czulam sie odretwiala i bardzo chora.i wtedy rodzina zadzwonila po pogotowie.wszyscy myslelismy ,ze to jakas choroba.w szpitalu stwierdzono depresje l臋kowa. BARDZO ZALUJE ze balam sie lekow i musialam przez to przejsc. leczenie bylo dlugie ale skuteczne.leki nie zrobily mi zadnej krzywdy.moge powiedziec ,ze zawdzieczam im zycie. jasne ,ze nie zawsze podaje sie leki psychotropowe przy nerwicy ale ja wiem ,ze takie napiecie (zly komfort zycia przez objawy nerwicowe,wieczna obawa ,niepokoj ,lek)bardzo zle robi na psychike.zreszta osia kazdej depresji jest l臋k....... wsanialy lekarz psychiatra (ordynator szpitala)poswiecil duzo czasu tlumaczac mi co sie dzieje ze mna. krotko mowiac system nerwowy cierpiacego na nerwice jest nadwrazliwy.odbiera bledne bodzce stad ataki leku,objawy fizyczne.w tym okresie dobra psychoterapia moze bardzo pomoc.niestety nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie depresja......a to juz zupenkie inna historia.to pieklo w czlowieku,brak uczuc,nienawisc do siebie,bezsens zycie i bol psychiczny.poczucie ,ze sie jest smiertelnie chorym.to taki wieczny atak paniki z wrazeniem choroby fizycznej.brak sil i trudnosci w poruszaniu sie. wtracilam sie na ten topik bo mnie trzepie jak czytam ze prochy to prochy tamto.prochy oglupiaja i uzalezniaja a psychiatrzy to durnie... tak benzodiazepiny uzalezniaja mi leki antdepresyjne nie wyrzadzily zadnej szkody.odstawianie ich bylo bezproblemowe.w czasie ich zazywania nie czulam zadnego otepienia i klopotow z praca mozgu.czulam sie normalnie.bralam je pod scisla kontrola lekarza.TO SA POWAZNE LEKI ale jak kazde inne maja przyniesc ulge choremu. kopiowanie internetowych smieci na temat lekarstw ,wzajmne staszenie nie jest przyjaznym ostrzezeniem ale ryzykownym zachowaniam mogacym zniechecic kogos do leczenia a to ogromna odpowiedzialnosc. pozdrawiam serdecznie i zycze odwagi sily w walce z tym dziadostwem ania Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pytanie do kozucha Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Aniu dzi臋kuj臋my ze podzielilas Napisano Kwiecie艅 30, 2009 si臋 swoimi prze偶yciami Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pytanie do kozucha Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Mo偶esz napisa膰 co艣 wi臋cej o tym lekarzu? Czym leczy, czy prowadzi te偶 psychoterapi臋 nerwic i tak dalej :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pytanie do kozucha Napisano Kwiecie艅 30, 2009 i jakie艣 namiary na niego!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kat von D 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2009 a po diabla wy sie podszywacie pod pomara艅czowe ?? :P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 eloeloeleo Napisano Kwiecie艅 30, 2009 mam nerw ;p Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a po diab艂a pytasz Napisano Kwiecie艅 30, 2009 ?:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 podszywaj sie P Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tu glupki siedz膮 i si臋 nudz膮 Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pl-aneta 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2009 przeciez maj贸wka sie zaczyna , wiec wszyscy sie nudza i wala sm臋ty. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Holinko Napisano Kwiecie艅 30, 2009 hej. Mam pytaNie. Czy w nerwicy jest tak 偶e dusi was czasami? tak jakby w szyi was gdzie艣 co艣 dusi艂o? bo ja mam du偶o nerwicowych objaw贸w i taki r贸wnie偶. moze nie cz臋sto ale uci膮偶liwie.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kozucha Napisano Kwiecie艅 30, 2009 Mnie nie dusilo ale mia艂am uczucie kulki w gardle, Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Holinko Napisano Kwiecie艅 30, 2009 ostatnio czyta艂am 偶e objawy nerwicy wyst臋puj膮 r贸偶nie u r贸偶nych os贸b. wi臋c te moje duszno艣ci mo偶e tak w艂a艣nie wygl膮daj膮;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2009 kto艣 pyta艂 od jakich lek贸w sie uzalezni艂am wi臋c juz odpowiadam ....zaczyna艂am od leku pod nazwa Lerivon ,p贸zniej Cypriamil Ludiomil , Sulpiryd Oxezepam , Relanium , Pramolan ,Doxepin Cloranxen , a na koncu by艂 Anafranil i tranxene te ostatnie bra艂am dwa lata zaczyna艂am od ma艂ych dawek a skonczy艂am na przekroczeniu maxymalnych dawek dwukrotnie bo coraz gorzej sie czu艂am ......to nie wszystkie lekie jakie bra艂am ale juz pozosta艂ych nie pami臋tam to by艂o 13 lat temu jak nerwica sie zacz臋艂a a leki bra艂am do momentu zajscia w ci膮ze to jest 7 lat do ty艂u .......nawet nie chce sobie przypominac tego co by艂o wtedy teraz sama sie dziwie ze to przezy艂am ........pozdrawiam i zycze dobrej nocy ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2009 A tak a pro pos ja tez mam ataki dusznosci wtedy zawsze biore walidol i po dw贸ch tabletkach niekiedy trzech przechodzi ........ja juz chyba mia艂am wszystkie dolegliwosci nerwicowe teraz kiedy wy piszecie to przypominam sobie jak ja to mia艂am ......teraz juz naprawde zmykam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Maj 1, 2009 Sluchajcie olejcie te dolegliwosci, jest ladna pogoda, nawet jak nie mozecie nigdzie ddalej sie ruszyc to chociaz na laweczke przed domem sie wybierzcie! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pl-aneta 0 Napisano Maj 1, 2009 a jak ktos nie ma 艂awki przed domem bo mieszka w blokach i nawet balkonu nie ma :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Maj 1, 2009 Witam Majowo :) zaczynam maj贸wke na rowerze :) pozdrawiam wszystkich Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dziewczyny...... Napisano Maj 2, 2009 polecam do przeczytania http://stanislaw.porczyk.eu/nietypowe_dolegliwosci/ przeczytajcie wszystkie dajace sie podswietlic tematy z lewej strony. zdrowka zycze. byly nerwus.....:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kubasia 0 Napisano Maj 2, 2009 bianka widz臋 , 偶e mog艂yby艣my sobie r臋k臋 poda膰, te偶 mam za sob膮 niez艂膮 list臋:/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Maj 4, 2009 i jak wa min膮艂 weekend? Mi troche smutno,ale jakos da艂am rade Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Maj 4, 2009 hej dziewczyny:) co dla mnie jest niebywa艂e to to 偶e pierwszy i drugi maja sp臋dzi艂am na imprezie;) nawet mia艂am niewielkiego kaca co ju偶 dawno mnie nie nawiedza艂o;) by艂o fajnie ale wczorajsze duszno艣ci przys艂ni艂y mi rado艣膰. Miewam duszno艣ci jak to w nerwicy bywa. Ale zwykle jest to tak 偶e podusi mnie troch臋 i przestanie. Wczoraj jednak tak zacz臋艂o mnie dusi膰 偶e serce mi 艂omota艂o ,nawet chwilami zabola艂o, oddech p艂ytki, a偶 s艂abo mi si臋 robi艂o. Spanikowa艂am. My艣la艂am ze po pogotowie b臋dzie trzeba dzwoni膰. Nic nikomu nie powiedzia艁AM ,Tylko mamie kt贸ra wesz艂a po co艣 do pokoju. Nie przej臋艂a si臋 zbytnio i dobrze. P贸艂 nocy mia艂am otwarte okno. Ale pierwszy raz prze偶y艂am takie mega duszno艣ci. Boj臋 sie 偶e teraz b臋d膮 mnie nawiedza膰;/ czy tak jest w nerwicy? s膮 takie duszno艣ci jakie ja mia艂am wczoraj prawda? a w czwartek psychoterapia;)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kubasia 0 Napisano Maj 4, 2009 Zdr贸wko to normalne przy nerwicy, ja te偶 tak mam i to od 14 lat:) Nie b贸j si臋 i naucz oddychania przepon膮. Mi tez pomaga po艂o偶enie si臋 na brzuchu i nie myslenie o tym. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Maj 4, 2009 tak ja tez je mam:) wogole moj ojciec chory a ja juz sie boje ze zlapie cos od niego:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Maj 4, 2009 ach dobrze 偶e jeste艣cie;) duszno艣ci towarzyszy艂y mi zawsze ale od wczoraj widz臋 ich prawdziw膮 nerwicow膮 ods艂on臋. Okropne!! i wiecie jaki mam nowy problem? z ty艂u na szyi od wczoraj wyczuwam malutk膮 gulk臋. Na pocz膮tku my艣la艂am 偶e ro艣nie mi tam pryszcz. Mi je偶eli gdzie艣 wychodzi to zwykle bolesny. Ale to nie jest pryszcz. I przy dotykaniu boli albo jak naci膮gam szyj臋. Ju偶 siedz臋 i umieram ze strachu.. to okropne ba膰 si臋 czego艣 ca艂e 偶ycie. No ale to ju偶 zdominowa艂o moje my艣li;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach