Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

witam was dziewczyny,ja lecze sie od wrzesnia na nerwice,na poczatku bralam neurol przez 5 tyg,a do teraz biore zotral,juz 19 maja zaczelam zmniejszac dawke i w niedziele znowu mnie zlapalo,trzesienie,silne oslabienie,dziwne mysli .do tego dzis z rana dostalam wiadomosc ze moj dobry kolega popelnil samobojstwo ,czy ja kiedys wogole z tego wyjde???pomozcie prosze

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Kubasiu w艂asnie nigdy,przenidgy nie mia艂am kontaktu z lekami. ale my艣l臋 偶e to jest tak jak i moje wy艂膮czenia 艣wiadomo艣ci m贸j taki mechanizm obronny;) poczyta艂abym o tym dzisiaj ale od godz. 14.00 nie odchodz臋 od komputera w celach naukowych ech....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiszona kapucha
bierzesz leki i sciemniaj dziewczyno, ty masz cos z glow膮 !

Udost臋pnij ten post

i jak bianko sie czujeesz? Ja wczoraj mialam nawrot mam chyba grype zoladkowa, bo chcialam w koncu zjesc cos normalnego i znow mialam jazde, w dodatki cala sie trzesla az do dzis, dopiero teraz troche przeszlo:( Jak bylam zdrowa to myslalam ze nerwica mnie nie wezmie tak jak kiedys, a tu prosze znow l臋k i p艂acz znow nie moge sobie wpoic do glowy ze to przeciez chwilowe i przejdzie:( wazne jest wsparcie a ja go mam tak ma艂o od bliskich:(

Udost臋pnij ten post

Na wstepie pozdrawiam wszystkich ........juz odpowiadam biore Biofer dosta艂am wynik tylko w innych jednostkach liczony norma 0d6odo 150 ja mam 86 znaczy ze troch臋 sie podnios艂o teraz dosta艂am Sorbifer plus kwas foliowy ......moze faktycznie zaczne ten Propranolol brac regularnie zawsze bra艂am tylko jak mi ko艂ata艂o tak ze nie dawa艂am juz rady .......spr贸buje codziennie ....dziekuje ......a jesli chodzi o pokrzywe to troche poczekam w czwartek wys艂a艂am list do Ojc贸w Bonifratr贸w do 艁odzi z opisaniem co mi dolega i prosba o jakies zi贸艂ka zobacze co mi odpisza ....dzi艣 tez mi ko艂acze obiera艂am teraz rtuskawki zrobi艂am 50 s艂oik贸w litrowych teraz je zagotowywuje ..........ale przeszkadza mi to ko艂atanie , wiecie chcia艂abym nawet zeby to by艂o od tej cholernej tarczycy bo dosta艂abym leki na tarczyc臋 i moze by m9i to ustapi艂o ..........

Udost臋pnij ten post

hej dziewczynki:* wczoraj mia艂am zn贸w atak paniki...a w torebce mialam tylko persen i go zarzylam, malo pomoglo ale wrocilam do domu w gorszym stanie jak wychodzilam:( a dzis mam takie przygnebienie! Nie pisalam tego wczesniej ale za 3tyg biore slub co powoduje jeszcze wieksze napady lekowe, stres, bole glowy nie do wytrzymania itd. ojej:( Jezeli nie zemdleje przy oltarzu to naprawde! bedzie cud....;(

Udost臋pnij ten post

Zosia , kubasiia , rd , stres -stop dziekuje za wszystki rady zawsze cos sie z tego wyciagnie .......juz przekona艂yscie mnie do endokrynologa , gdyby jeszcz komus uda艂o sie wbic mi do tej durnej pa艂y ze te ko艂atania , dusznosci , dretwienia , b贸le w klatce piersiowej nie spowoduja zawa艂u |\|||\\\

Udost臋pnij ten post

bianka a jak sie czulas obierajac truskawki? pewnie lepiej, co? Bo zawsze jak czlowiek sobie znajdzie jakies zajecie to chyba tak si臋 na sobie nie skupia:) Kasiu mam nadzieje ze dasz rade z tym slubem, ja wlasnie chyba bede miala schizy przed swoim(o ile wogole bede miala ten slub) ze trafi mi sie choroba:( a robisz duze wesele czy skromnie bedzie? Bo ja za nic na swiecie nie chce wesele:( wlasnie przez stres:(

Udost臋pnij ten post

no wlasnie przez ten stres uparlam sie ze wesela nie bedzie, tylko slub i obiad dla najblizszej rodzinki (choc wszyscy sie sprzeciwiali na poczatku), ale to oni na szczescie nie decyduja;) Mimo to nie wiem jak wytrzynmam przed tym oltarzem, juz teraz sni mi sie ze panikuje i uciekam ...oczywiscie nie dlatego ze nie chce wychodzic za maz, tylko przez moja nerwice:( boje sie ze wszsyscy beda widziec jak bardzo jestem sparalizowana itd. Normalnie wszyscy sie denerwuja przed tak wielkim dniem, ale z nerwica to jest 100000 razy gorzej i w tym tkwi caly problem! Tak bardzo zazdroszcze ludziom zdrowym, ktorzy nie maja zielonego pojecia jak to jest zyc z nerwica! Bo偶e coraz czesciej nie mam sily z tym zyc!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bania kapusciana
Stres stop ty masz banie kapusciana naprawde

Udost臋pnij ten post

r-d napisz mi ile razy dziennie biezesz ten Propranolol , czy ty tez mia艂as takie szarpniecia serca ......mnie to juz wyka艅cza w ciagu dnia w r贸znych sytuacjach mi szarpie niekiedy wog贸le nie jestem nerwowa ..........a jak sie po艂oze spac w momencie jak juz mam zasypiac to sie zaczyna co jakis czas takie tapniecie seca az w nogach i gardle to czuje , szarpnie kilka razy nie zwracam uwagi ale to zaczyna sie nasil;ac i coraz bardziej az wpadam w panik臋 , nie potrafie sobie z tym poradzic ............dziewczyny to mnie wykonczy , z tym nie wygram ...........wiem ze jestem juz upierdliwa .....doskonale o tym wiem ale co mam zrobic jak wygrac walke z arytmia ??????????????

Udost臋pnij ten post

Witajcie Ja naszcz臋scie na swoim 艣lubie jeszcze bylam zdrowiutka jak rybka ;) wiec wspominam go bardzo mi艂o ...:)

Udost臋pnij ten post

bianka---- wiesz co, ja przezy艂am z tym 15 lat. Na pocz膮tku robi艂am badania, by艂am te偶 u kardiologa, kt贸ry oczywi艣cie niczego nie stwierdzi艂. W tej chwili nie mam az takich ko艂ata艅 a jedynie hmmm chlupni臋cia, jak siedz臋 to az podskocz臋, czasem tez w nocy. Nie robi臋 sobie z tego NIC !!! Co mo偶e si臋 zdarzy膰 skoro mia艂am to tyle razy i nic si臋 nie wydarzy艂o? A no wielkie nic! Skupiam si臋 na pracy, dzieciakach a jeszcze rok temu mia艂am na g艂owie studia, ma艂o tego jeszcze rok wcze艣niej rozw贸d... I 偶yj臋!!! Telepa艂o, chlupa艂o, ko艂ata艂o, ale nic mi si臋 nie sta艂o:) I tak w艂asnie trzeba my艣le膰, jak zaczyna ko艂ata膰 to bra膰 si臋 za jak膮艣 robot臋 a szybko oka偶e si臋, 偶e nie ko艂acze i nie telepie:) Odwr贸cenie uwagi i nie ws艂uchiwanie si臋 w siebie to jest to, co pomaga nerwicowcom:) Sprawdzi艂am na sobie:) Pozdrawiam wieczorowo nerwuski:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r-d
biore 2 x dziennie regularnie, wiesz ze mozesz sie tak czuc dlatego ze wlasnie nie bierzesz ich regularnie,jak ci sie ma inaczej unormowac rytm serca?

Udost臋pnij ten post

kasiu to jak tylko obiad z najblizszymi to w sumie dobrze w twoim przypadku, ja tez o tym mysle:) wszyscy okropnie sie denerwuja przed slubem, nawet te twarde kobiety ostro to przezywaja i musza wspomagac sie nawet czyms na uspokojenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmak
stres-stop ty ie bierz slubu z tym galganem swoim , pisalas ze on taki straszny i pijak i ze ukrywasz przed nim swoja nerwice i wizyty u psychologa ,ze horror przezywasz jak jestes z jego rodzicami ! to chyba nie jest dobry kandydat na meza!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
to ja mam ze czuje niepokoj, niepokoj...lek..wydaje mi sie bez sensu wszystko ale wbijam sobie do glowy ze to chwilowe...ale w momentach paniki-kiedys mialam dusznosci- teraz "jakby skok cisnienia" co lekarz nazwal "wyrzutem adrenaliny-moj organizm podobno byl przystosowany ze zyje w napieciu a teraz sam wyrzuca adrenaline w momencie kiedy nie zdaje sobie sprawy podobno mam si duzo ruszac itd a ja sie boje z domu wyjsc ostatnio wzielo mnie w urzedzie siedze spokojnie, rozmawiam i nagle kolatanie serca i jakby uderzenie cisnienia krwi do glowy, goraco...pomaga mi to rpzejsc woda..z ktora sie nie rozstaje jak wychodze z domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj ale tutaj zlosliwe trole
SIEDZ膭,LUDZIE POPRAWCIE SIE ,nie badzmy do siebie swiniami

Udost臋pnij ten post

Hej. Najpierw chcia艂abym co艣 wyja艣ni膰 pomara艅czom lub czarnym, kt贸rzy z braku odwagi podszywaj膮 si臋. Nie bior臋 偶adnych lek贸w. Skoro jestem tutaj anonimowa to po jak膮 choler臋 mia艂abym k艂ama膰?? Czemu mia艂oby to s艂u偶y膰. Nienawidz臋 jak kto艣 mi co艣 zarzuca. Na przysz艂o艣膰 takie wpisy ignorowa膰 b臋d臋 ale chcia艂am tylko to powiedzie膰. Nie pot臋piam tych co leki bior膮 ale sama ich nie u偶ywam. Na Stres stop te偶 nie wiem kto z jakiego powodu powiedzia艂 偶e ma 艂eb kapu艣ciany.. ech.. szkoda gada膰 chwilami. A tak poza tym dzie艅 min膮艂 ok., tylko pierwszy raz od 8-u dni mia艂am wy艂膮czenie 艣wiadomo艣ci. Mam tygodniow膮 przerw臋 od psychoterapii i ciekawe czy moja strefa nie艣wiadomo艣ci ze strachu tak nie zareagowa艂a;)) )

Udost臋pnij ten post

znowu mia艂am wyl膮czenie. pewnie istnieje sytuacja kt贸rej pod艣wiadomie si臋 obawiam i pewnie st膮d to..;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdroowko
ciekawe czy ta posychoterapia zdziala cuda w tych wy艂aczeniach ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdr贸fko
moze poszukaj jakiejs ksiazki o tych wylaczenach ..

Udost臋pnij ten post

nie wiem czy chc臋 czyta膰. nie martwi臋 si臋 a偶 tak bo po konsultacji neurologiczno-psychiatryczno-psychologicznej wiem ze to nerwica. jak my艣lcie,czy pomimo niezbyt dobrego samopoczucia psychiczno fizycznego powinnam ddzisiaj wybra膰 si臋 na impr臋?

Udost臋pnij ten post

zdrowko idz, ale pod warunkiem ze bedziesz w dobrym dla Ciebie towarzystwie! Pewnie zapomnisz o tym ajk znajdziesz sie pomiedzy osobami ktore lubisz:)

Udost臋pnij ten post

tak, id臋 ze znajomymi kt贸rych lubi臋, i z kole偶ank膮, co jest najwa偶niejsze 偶e ona b臋dzie. wprawdzie nie czuj臋 si臋 jako艣 w formie ale id臋 mimo wszystko. dobi艂y mnie te dwa wy艂膮czenia i musz臋 odreagowa膰. wiecie ju偶 si臋 do tych wy艂膮cze艅 przyzwyczai艂am ,wiem co to jest a mimo to zawsze w dziwny nastr贸j mnie wp臋dz膮;/

Udost臋pnij ten post

witam dziewczyny... wczorj na imprezie mia艂am po raz czwarty wy艂膮czenie przy kole偶ance.. zacze艂am 艣ciemnia膰 偶e to zawroty g艂owy.. mama to ju偶 si臋 zdenerwowa艂a bo tweirdzi艂a ze ju偶 udaj臋. ale ja nie udaj臋. wiecie co my艣l臋? ja jestem taka ze jak co艣 przeczytam o jakim艣 objawie choroby to nie na 100% ale na 90% ten objaw za czas nied艂ugi u mnie wyst膮pi. Psycholog ostatnio t艂umaczy艂a mi mechanizm obronny i co艣 tak rzek艂a 偶e jak tak dalej b臋d臋 reagowa膰 czy co艣 takiego to zawiesza膰 si臋 b臋d臋 co godzin臋. i ja potem o tym my艣艂a艂am w domu no i co? teraz kilka razy dziennie to mam. Dziewczyny, potrzebuj臋 waszego dobrego s艂owa.. ci膮gle pow膮tpiewuj臋 czy to nerwica . no ale zobaczcie,.. opr贸cz fal Theta kt贸rymi neurolog z racji mojego m艂odego wieku wog贸le sie nie przeje艂a to nic mi nie jest fizycznie w g艂ow臋. Psychiatra powiedzia艂a 偶e nerwica ma takie cudactwa w swych objawach 偶e to u mnie na pewno ma pod艂o偶e psychogenne., psycholog m贸wi 偶e to mechanizm obronny. mam ksi膮偶kowe objawy nerwicy.. wi臋c to raczej nerwica tylko prawda?? jestem jeszcze przed okresem, te偶 mam prawo mie膰 dziwne objawy..

Udost臋pnij ten post

sorry 偶e tak jeszcze dr臋cz臋 ale nawet jak w wyszukiwark臋 wpisze si臋 zaburzenia 艣wiadomo艣ci w nerwicy to okazuje si臋 ze jest cos takiego i wsp贸lnale偶y do nerwicy histerycznej. psychiatra powiedzia艂a 偶e u mnie ta nerwica jest taka wymieszana, tzn. po troszeczk臋 z ka偶dej. tak sie tu uspokajam ale wiem ze wy to zrozumiecie jako towarzysze niedoli.

Udost臋pnij ten post

zdrowko! no skoro lekarze mowi膮 ze to nerwica to pewnie tak jest:) wiem ze to bardzo uciazliwe, ale chodz dalej do psychologa nie poddawaj si臋!!!

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki Stres stop;) w艂asnie. po ostatniej wizycie naprawd臋 tydzie艅 mia艂am boski. teraz z powodu nieobecnosci psycholog pi膮tkowa wizyta przepad艂a mi. ale jak sie wezm臋 znowu od tego pi膮tku to mam nadziej臋 p贸jdzie lepiej;)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰