Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 warszafianka
teraz ja mam jak膮艣 derealizacj臋... mam wra偶enie 偶e jestem niewidzialna.... ps. Vanessa wez wpisz w google derealizacja i depersonalizacja, napewno cos znajdziesz. skoro 5 razy nikt ci nie odpowiedzial najwyrazniej nie ma tu takiej osoby

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do Emma
Bardzo ci臋 lubie czyta膰 , twoje wpisy mnie uspakajaj膮.Fajnie te偶 napisa艂a艣 prawde do zdr贸wko.Nie przejmujmy si臋 jadowatymi trolami oni to dopiero maj膮 problem.Pozdrawiam sedecznie .zocha.

Udost臋pnij ten post

Nie wytrzymam ten sram to faktycznie SRAM ty nie masz co robic ....poszukaj dobrze moze znajdziesz forum dla psychicznych bo to jest dla nerwicowc贸w , po za tym jesli ktos wierzy nie musi byc zakonnica tylko po prostu wierzacym bo zosta艂 ochrzczony i nalezy do Boga ....... a tez jestem osoba wierzaca i nie wstydze sie do tego przyznac modlitwa rozpoczyna i konczy m贸j dzie艅 tylko moja wiara jest jeszcze za s艂aba .....niedojza艂a ....bo gdybym dardziej wierzy艂a i zaufa艂a Bogu to by艂a bym innym cz艂owiekiem ....... Jesli chodzi o Sulpiryd to wcale mi nie pom贸g艂 tylko rozregulowa艂 m贸j organizm z tych wszystkich lek贸w kt贸re kiedy艣 bra艂am najbardziej pom贸g艂 mi Anafranil ........ Wanessa ja tez juz przerabia艂am odrealnienia , patrzy艂am w lustro i tak jak bym to nie by艂a ja Emma jestes super Babka i bardzo lubie czytac twoje wypowiedzi ......

Udost臋pnij ten post

Ludzie z nerwica , depresja s膮 czesto religijni; w religii pociaga ich idea zbawienia, najmocniej za艣 obietnica uwolnienia od cierpienia i przebaczenia winy. Ich pragnienia cz臋sto pod膮zaja w kierunku mistycznego zjednoczenia sie z tym, co boskie,i z ca艂a rzeczywisto艣ci膮, co cz臋sto spodziewaja sie znale藕膰 w medytacji. Opr贸cz religii chrzescijanskiej , w kt贸rej szczeg贸lnie przemawia do nich idea艂 pokory i oczyszczajacego cierpienia , zwracaja si臋 jeszcze niekiedy w strone buddyzmu , kt贸ry poci膮ga ich wyrzeczeniem sie 艣wiata. Rzec mo偶na ,偶e interesuj膮 ich wszystkie formy wiary , kt贸re daja mo偶no艣膰 zapomnienia o sobie i umiejetnos膰 oderwania si臋 od w艂膮snego \"ja\". Osoba depresyjna, nerwicowa zbyt wiele okoliczno艣ci uznaje za wole Boga lub zrzadzenie losu,przez co czuje sie zwolniona z odpowiedzialno艣ci w duchu 藕le rozumianej pokory. W objawach chorobowych mo偶e doj艣膰 u niej do wyst膮pienia manii religijnej , w kt贸rej bedzie sie identyfikowa膰 z Chrystusem albo czuc sie zbawicielem 艣wiata itp. Cz艂owiek zdrowy z lekk膮 tylko domieszkacech depresyjnych czy nerwicowych jest zdolny osiagnac w swej religijno艣ci du偶a g艂臋bie i uwewnetrznienie przezyc , co nierzadko umo偶liwia doswiadczenie dozna艅 o charakterze mistycznym. \"B膮dz wola Twoja\" prowadzi do zgody na to ,co przynosi los ; taka postawa daje cz艂owiekowi wielk膮 si艂臋. Stad tez ma on wobec losu nastawienie aprobuj膮ce , w najdojrzalszej postaci uwa偶a go za amor fati; wykazuje nieco zbyt wielk膮 sk艂onno艣膰 do tego ,aby ciosy ze strony 偶ycia kojarzyc wy艂膮cznie z w艂asnymi winami, got贸w do ich odpokutowania. Dlatego 艂atwo moze sie stac ofiar膮 tych, kt贸rzy potrafia to wykorzystac. W sferze etyki czesto traktuje przykazania i zakazy zbyt dos艂ownie i z tego powodu czuje przerastajacy go cie偶ar tych wymaga艅 , co zarazem pot臋guje jego poczucie winy.Odpowiadaja mu wyrzeczeniea, rezygnacja i asceza,mog膮 one jednak stac sie dla niego 艣rodkiem u艂atwiajacym ucieczke od 艣wiata i wlasnych problem贸w. Jak zwykle i w tej sytuacji wszystko rozgrywa sie na ostrzy no偶a i niewiele potrzeba, by orzekroczyc cienka granice pomiedzy autentycznoscia a nieautentycznoscia. Cz艂owiek zdrowy majacy w swym usposobieniu lekko zaznaczone cechy depresji czy nerwicy charakteryzuje sie umiejetnoscia wczuwania sie w sytuacje drugiego czlowieka i otwarto艣cia, troskliwoscia, gotowoscia niesienia pomocy i ch臋cia rozumienia innych. Potrafi przebaczac, opiekowac sie cierpliwie i pozostawiac sprawom czas by dojrza艂y , nie jest zbyt egoistyczny. Wytrwa艂osc i umiejetnos膰 znoszenia przeciwnosci losu stanowia ich g艂贸wne przymioty. Do ludzi tego typu odnosi sie celne zdanie Carla Spittelera z jego Prometeusza i Epimeteusza, iz sa \"zawstydzeni swiadomoscia wlasnej wartosci \" bowiem raczej ukrywaja sie w cieniu , tak ze trzeba ich odkryc.S膮 czesto jak przyslowiowa cicha,lecz majaca g艂臋bie woda; serdecznosc, g艂ebia uczuc i ciep艂o to ich najpiekniejsze cechy. S膮 wdzieczni zato, co posiadaja,a powodzenie w r贸znych sprawach nie tyle przypisuja sobie i swoim zdolnosciom,co traktuja jako podarunek i 艂aske. W ten spos贸b dowodza swej ogromnej skromnosci zyciowej.

Udost臋pnij ten post

witam was:) wczorajszy dzien w miare dobrze mi min膮艂,ale non stop krecilo mi sie w glowie jak gwa艂townie wstawalam, pewnie niskie cisnienie bylo, bo dzis juz lepiej. Mia艂am rano ma艂e l臋ki ale w sumie ok. Mi tez wiara w Boga pomaga, bez niego by艂oby o wiele gorzej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zwyklaniezwykla
WItajcie, jestem tutaj, bo nikt nie moze mi pomoc. Najblizsi twierdza, ze nie ma czegos takiego jak nerwica lekowa, a moje ataki paniki sa z byle powodu. Mam 28 lat, dwie sliczne i zdrowe coreczki. Jakis miesiac temu zle sie poczulam. Zmierzylam cisnienie - 170/103, puls 190. Polozylam sie na podlodze, bylam pewna, ze za chwile wszystko skonczy sie zawalem. Polozylam sie na podlodze z mokrym recznikiem na szyji i tylko lzy splywaly mi po policzkach, na mysl, ze zostawie dwie male, kochane istotki spiace za sciana....Maz wezwal pogotowie. Byla 1 w srodku nocy. Po 15 minutach przyjechalo pogotowie. Zmierzyli cisnienie - 130/80. Popatrzyli na mnie jak na wariatke. Pytali czy wypilam alkohol. Oczywiscie, ze nie! Nie pije alkoholu. Lekarz stal i dlugo mi sie przygladal. Stetoskopem badal przez 5 minut serce, nic nie uslyszal. Dali zastrzyk na uspokojenie oraz drugi przeciwbolowy... Rankiem obudzilam sie z plusem 120 i cisnieniem 150/100. Wezwalam lekarza rodzinnego. Dal leki na cisnienie - 1x tertensif, 2 x 1/2 betalog25. Po kilku dniach cisnienie spadlo do 90/60, ale strach nadal byl. Nie spalam po nocach. Ciagle balam sie, ze w srodku nocy, we snie cisnienie tak podskoczy, ze serce tego nie wytrzyma. Lekarz rodzinny wezwany zostal ponownie. Zredukowal dawke lekow na cisnienie o polowe - do 1 tabletki betalogu 25 rankiem. 4 dni temu znowu dostalam ataku paniki. Pojechalam na pogotwie. Cisnienie 140/100, puls 160. Lekarz (tym razem inny) stweirdzil nerwice lekowa. Najgorsza chorobe - jak to okreslil. Ale chorobe od ktorej sie nie umiera. Zrobiono ekg, serducho zdrowe. Dostalam leki przeciwlekowe, pol tabletki rano i pol wieczorem. troche mi lepiej, ale ciagle budze sie noca i nasluchuje, czy oby serce nie bije za szybko... Na problemy ze snem pomaga mi visci. Przy ataku paniki slucham ulubionej muzyki, czasami pomaga...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
do WANESSA "odczucie ze nie jest sie sob膮?" KILKA LAT WSTECZ...JAK SIEGAM PAMIECIA TEZ TO MIALAM...JAK ROZMAWIALAM TO JAKBYM STALA OBOK ALBO "JA TO JUZ KIEDYS MOWILAM I WIDZIALAM TE SYTUACJE WCZESNIEJ NIE MAM TEGO TERAZ...A WTEDY NIE WIEDZIALAM ZE TO NERWICA MYSLALAM ZE MOZE PRZEMECZENIE, NISKIE CSNIENIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do zwyklaniezwykla
jaki tabletki dosta艂a艣 przeciwl臋kowe?

Udost臋pnij ten post

dziekuje za odpowiedz,czyli to moj kolejny objaw nerwicy,u mnie problem jest taki ze one wszystkie razem wystepuja,i wtedy nie radze sobie z nimi,jestem od wrzesnia na zotralu,od 19 maja lekarz zmniejszyl mi dawke do 2 tabletek,zamiast 3,ale od 1 czerwca znowu zaczela mi sie wracac,i znowu zwiekszenie dawki :(((chyba juz z tego nie wyjde :(

Udost臋pnij ten post

milky5 a ty juz pokonalas nerwice?jesli tak to samej ci sie udalo czy leki ci pomogly?pytanie kieruje rowniez do innych pa艅

Udost臋pnij ten post

ale ,ze niby co waszym zdaniem jest nie tak z stres-stop??????????/ przeciez dziewczyna chodzi do psychologa ....

Udost臋pnij ten post

\"Coraz cz臋艣ciej wydaje mi si臋, 偶e Wis艂awa Szymborska jednak mia艂a racj臋. A w艂a艣ciwie to nabieram pewno艣ci. Ten kraj jest chory. Patriotyczne to nie jest, ale to nie dlatego, 偶e nie kocham tego kraju, bo kocham. To raczej przez ludzi, kt贸rzy w nim 偶yj膮 i tu znowu musze wyt艂umaczy膰, 偶e nie wszystkich. Tylko tych, kt贸rzy na codzie艅 zdobi膮 ekrany naszych telewizor贸w. Tak, tak, m贸wi臋 tu o naszych kochanych politykach. Przykro patrze膰 na to wszystko, co si臋 teraz dzieje, na ten ca艂y cyrk z kt贸rego 艣mieje si臋 ca艂y 艣wiat\"

Udost臋pnij ten post

dobry cytat ktory pasuje tez do kafeterii... pomaranczowi> to oni maja zaburzenia psychiczne inne niz nerwica, wogole takie zachowanie swiadczy o niedorozwoju umyslowym, ale wlasnie swiat jest pelen takich imbecyli

Udost臋pnij ten post

oliwines ja oprucz krwi i moczu nie mialam zadnych badan robionych,tylko prywatny test zrobilam zeby wykluczyc borelioze no i to wszystko :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ninniiio
ktos jej daje dobre rady tylko a nie dokucza..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do WANESSA1984
kochaniutka NERWICY SIE NIE DA POKONAC, ANI LEKAMI , ANI PSYCHOTERAPIA .Jedynie musimy sami sobie pomoc w tej chorobie , tylko jak!!nie wiadomo jak, jak cie ta choroba zaatakuje to juz po czlowieku, to jest najgorsza choroba , tylko ze na nia sie nie umiera,Ale zyc musimy dalej , musimy sobie ulzyc w tej chorobie To co pisze to jest czysta prawda , tylko ze czlowiek nie lubi czytac prawdy , najlepiej prawde sie zawsze gnoji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mikolllo
tylko Wanesso zacznijmy od tego czy to nerwica..

Udost臋pnij ten post

uzadlil mnie szerszen i od tego sie zaczelo,16 godzin po uzadleniu sie zaczelo,i do tego na urlopie,po powrocie sama umowilam sie na wizyte do psychiatry,ktory stwierdzil ze to nerwica ale badan zadnych nie robilam

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczyny;) i po ostatniej pi膮tkowej sesji znowu czuj臋 si臋 dobrze. Pewnie nie na d艂ugo ale to chyba dow贸d kolejny 偶e 偶adnej padaczki nie mam bo od wizyty nie mam dolegliwo艣ci a padaczka nieleczona tak d艂ugo jak u mnie mia艂aby swoje dolegliwo艣ci z 20 razy dziennie codziennie. Ale teraz jestem rozpalona, w gardle mnie drapie, mi臋艣nie i troszk臋 nerki mnie bol膮. Musz臋 si臋 wygrza膰 w nocy bo jutro musz臋 do szko艂y i na 偶adne przezi臋bienia letnie czasu nie mam;)

Udost臋pnij ten post

NIE WIEM JAK TO JEST Z TA NERWICA BO PRZECHODZE TO PIERWSZY RAZ,ALE POROZMAWIALAM Z MOIM LEKARZEM I POWIEDZIAL ZE ATAK NERWICY MOZE BYC JEDNORAZOWY,ZE PO LEKACH WRACA SIE U 2/3 OSOB,A PO PSYCHOTERAPI U 1/3,WIEC TO MNIE TROCHE USPOKOILO ZE MOZNA Z TEGO WYJSC

Udost臋pnij ten post

A ja musze sie wygadac bo jakos nie mialam komu, chyba i mnie nerwica dopadla znow w postaci bolu, sama nie wiem, od wczoraj co chwile mnie rwie w lewej pachwinie no i jak to ja zastanawiam sie czy to jajnik, pecherz, a moze zwykla nerwica wysyla takie sygnaly abym sie na tym skupiala? no i od jakiegos czasu pobolewa mnie z boku w pasie cos,ale dostalam skierowania od internisty na usg, krew no a potem czeka mnie gastrolog!:( Tym sie az tak nie przejmuje, ale gorzej z tym na dole, oczywisice nad niczym nie moge sie skupic tylko na bolu, boli czy nie itp:( Ale dzis do 艂ozka biore pot臋ge podswiadomosci i mam nadzieje ze skorzystam z niej:)

Udost臋pnij ten post

STRES-STOP NIE MARTW SIE TA POGODA DAJE NAM POPALIC,RAZ DESZCZ A RAZ SLONCE,TO DLATEGO NAS WSZEDZIE I WSZYSTKO BOLI,A JAK TY WYSZLAS Z NERWICY?

Udost臋pnij ten post

a ja si臋 k艂ad臋. boj臋 si臋 ze to nerki. Z lekka jakby mnie mdli艂o. Mama da艂a Ibuprom i kaza艂a si臋 l臋gn膮膰. S艂ucham;) moim charakterem zaraz doszukam si臋 pewnie grypy AH1N1 :D 偶yczcie mi s艂odkich sn贸w:P

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰