Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 no c贸偶 zulu_gula
Nie kazdy ma takie zdolno艣ci jak ty jadowito艣c i kopiowanie informacji z google !!!!napewno odziedziczylas to w genach!!!.Twoja osobowo艣膰 jak膮 reprezentujesz to mniej niz zerrroooooo!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Okre艣lenie „nerwica” zosta艂o wprowadzone w XVIII wieku przez lekarza, Williama Cullena. Przyj膮艂 on t臋 nazw臋 w trakcie swoich bada艅 nad histeri膮 (kt贸ra tak偶e jest rodzajem nerwicy). Nazwa mia艂a wskazywa膰 na to, 偶e nerwica wi膮偶e si臋 z nieprawid艂owo艣ciami w uk艂adzie nerwowym. I chocia偶 nadal istniej膮 zwolennicy tej teorii, od czas贸w Zygmunta Freuda przyjmuje si臋 raczej, 偶e nerwica powstaje naskutek nieprawid艂owo艣ci w rozwoju emocjonalnym jednostki lub jako skutek silnych uraz贸w psychicznych. Przyczyn膮 nerwic s膮 wewn臋trzne konflikty jednostki, z kt贸rymi nie jest ona w stanie poradzi膰 sobie w obliczu panuj膮cych powszechnie norm spo艂ecznych i oczekiwa艅 ze strony najbli偶szego otoczenia. Efektem zaistnienia takiego konfliktu s膮 objawy nerwicowe, kt贸re roz艂adowuj膮 napi臋cie i odcinaj膮 emocje od realnego – wydaje si臋, 偶e niemo偶liwego do rozwi膮zania – konfliktu. Cz臋stymi konfliktami nerwicowymi s膮 wahania dotycz膮ce pragnienia niezale偶no艣ci i jednoczesnej obawy przed ni膮 lub odpowiedzialno艣ci i poczucia braku kompetencji, kt贸ra pozwoli艂aby j膮 dope艂ni膰. aka nerwica? Najcz臋艣ciej wyst臋puj膮cymi rodzajami nerwic s膮 nerwica l臋kowa oraz nerwica natr臋ctw. Ta pierwsza objawia si臋 l臋kiem powstaj膮cym w okre艣lonych sytuacjach: na przyk艂ad w szkole, zat艂oczonym autobusie, podczas przebywania w rozleg艂ej, nieograniczonej przestrzeni. Dawniej w psychiatrii r贸偶nicowa艂o si臋 nerwice l臋kowe ze wzgl臋du na przedmiot, kt贸ry wywo艂uje niepok贸j jednak od jakiego艣 czasu zebrano schorzenia l臋kowe w jedn膮, og贸ln膮 kategori臋. Nerwica natr臋ctw objawia si臋 przymusem wykonania pewnej czynno艣ci i l臋kiem, je艣li czynno艣膰 ta zostanie zaniechana. Zwykle s膮 to czynno艣ci, kt贸re zar贸wno otoczeniu jak i samemu choremu wydaj膮 si臋 nieracjonalne, na przyk艂ad wielokrotne mycie r膮k w obawie przed zarazkami, czy wielokrotne zamykanie drzwi na zamek. Natr臋ctwom zwykle towarzyszy przekonanie, 偶e czynno艣ci, kt贸r膮 si臋 wykona艂o, nie wykona艂o si臋 tak jak nale偶y. Nerwica mo偶e jednak mie膰 wiele innych objaw贸w: chory mo偶e by膰 przekonany, 偶e za chwil臋 umrze (偶e dostanie zawa艂u lub 偶e w艂a艣nie zaczyna si臋 u niego zawa艂 lub wylew), mo偶e nieustannie wierzy膰, 偶e jest na co艣 chory i regularnie, bez realnie istniej膮cej przyczyny odwiedza膰 lekarza. Co zrobi膰? Chocia偶 nerwica obserwowana „z zewn膮trz” wydaje si臋 chorob膮 niezrozumia艂膮, a nawet 艣mieszn膮 (tak zosta艂a przedstawiona w „Dniu 艣wira” Koterskiego), jest jednak chorob膮 a osoby na ni膮 cierpi膮ce prze偶ywaj膮 koszmar samotno艣ci i poczucia niezrozumienia. Na szcz臋艣cie nerwice mo偶na skutecznie leczy膰. Objawowe leczenie polega na podawaniu lek贸w, najcz臋艣ciej przeciwl臋kowych lub antydepresyjnych. W celu uzyskania takich lek贸w konieczna jest wizyta u lekarza psychiatry. Nale偶y pami臋ta膰, 偶e tego typu lek贸w zwykle nie mo偶na przyjmowa膰 zbyt d艂ugo, poniewa偶 bywaj膮 one uzale偶niaj膮ce. Leczenie przyczynowe polega na poddaniu si臋 psychoterapii. Nie jest to kuracja 艂atwa ani tania, jednak przynosi ona d艂ugotrwa艂e efekty, kt贸re znacznie poprawiaj膮 jako艣膰 偶ycia chorego, a w niekt贸rych wypadkach – ca艂kowicie usuwa objawy nerwicowe. Rodzaj贸w psychoterapii istnieje wiele. Ka偶dy z nich ma swoje wady oraz zalety. Najg艂臋bsza jest terapia psychoanalityczna oraz psychodynamiczna. Ich czas trwania wynosi na og贸艂 kilka lat. Nieco 艂atwiejsze do przej艣cia, kr贸tsze, a zarazem mniej kosztowne s膮 terapie behawioralne lub poznawcze. Pacjent zanim zdecyduje si臋 na podj臋cie psychoterapii powinien zorientowa膰 si臋 na czym ka偶da z nich polega aby dobra膰 t臋, kt贸ra najbardziej b臋dzie mu odpowiada. W wyborze odpowiedniej psychoterapii mo偶e tak偶e pom贸c psychiatra.

Udost臋pnij ten post

zajmij sie soba bo niedlugo cie nerwica ostra dopadnie a to co wklejam uwaznie czytaj na pewno juz niedlugo ci sie przyda!!

Udost臋pnij ten post

bedziesz miala zajecie na dlugo , oj na dlugo... czytaj uwaznie i siedz pod kompem i pilnuj!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moonika120474
Witam. Od kilku lat choruje na nerwice l臋kowa. Pocz膮tkowo wcale na to nie zwracalam szczeg贸lnej uwagi poprostu wydawa艂o mi sie 偶e mam gorsze dni ni偶 inne i na tym koniec. Niestety to nie tak. Z czasem moja nerwica zaczela zamieniac si臋 w fabie!!! a konfretnie zrodzi艂 sie we mnie ogromny strach rzed zachorowaniem na raka. Do calego tego koszmaru dosz艂a choroba mojej mamy niestety na raka. Jej choroba trwa艂a prawie 9 lat i niestety w tym roku sko艅czy艂a si臋 przegrana dla nas wszystkim. Pochowa艂am jedyna tak bliska mi oso臋-matk臋. I mam wra偶enie 偶e moja choroba wziela teraz gor臋 nademn膮, te ci膮g艂e l臋ki, ci膮gle doszukiwanie sie u siebie raka (ogl膮danie znamion z przekonaniem 偶e z nimi dzieje co艣 nie tak), ci膮gla panika, kolatanie srca, wymiotu i wybuchy gor膮czki itd...... ja mam tego do艣c. Lecze sie u psychologa i psychoterapeuty, biore leki ale niestety mam wra偶enie, 偶e na niewiele to si臋 zdaje, a wr臋cz obawiam si臋 偶e ja zwariuje z sama sob膮, poprostu sie nienawidze za te ci膮g艂e 臋ki, obawy, strach i panike. Ja nie umiem normalnie 偶y膰!!! Prosze powiedzcie mi czy kto艣 z Was zwalczyl ta chorob臋 i czy to jest wogle realne? Prosz臋 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 6na9
Dobra a teraz pos艂uchaj wed艂ug mojej wiedzy i prze偶y膰. Pierwsze co kup ksi膮偶k臋 pod tytu艂em sekret. Przeczytaj i uwierz. Po drugie idz do psychologa. po trzecie hipnotyzer. Po czwarte mo偶esz je偶eli my艣lisz 偶e mo偶esz zapami臋taj to.

Udost臋pnij ten post

Dziekuje ci Emmo ......jestescie kochane pocieszacie mnie , t艂umaczycie a ja ciagle w tym tkwie i nie potrafie nic do przodu .....wszystko skupi艂o sie na sercu ......dzi艣 zn贸w od rana ko艂atania robie wszystko tak jak mi emmo t艂umaczy艂as ale ja jestem juz s艂aba od tych tapni臋c .....robi艂am 4 razy holtera w tym jeden w szpitalu kardiologicznym w zabrzu ......robi艂am niedawno pr贸b臋 wysi艂kowa i jak wesz艂am na tasme to juz by艂am prawie na koncu badania ale musieli sko艅czyc bo juz nie dawa艂am rady fizycznie a serce ani razu nie szarpn臋艂o dopiero jak wysz艂am z gabinetu w drodze do auta zacz臋艂o mi chlupac , szarpa膰 , ko艂atac .....mia艂am usg serca i chyba ze sto razy ekg .......lekarz stwierdzi艂 nadkomorowe dodatkowe skrcze ......oraz wypadanie jakiego艣 p艂atka .......bra艂am ten Opacorden i jakos funkcjonowa艂am ale lekarz odstawi艂 z powodu tarczycy to ten lek tak mi rozregulowa艂 tarczyce i teraz biore tylko Propranolol a im bardziej sie ws艂uchuje tym bardziej mi to szarpie ........jak mam z tym zyc ....ja sie juz za艂amuje i to chyba dlatego ze nie chce tego zakceptowac ja za wszelka cene chce sie tegopozbyc .......

Udost臋pnij ten post

M贸wie wam 偶e mia艂abym wi臋kszy komfort fizyczny jakbym wiedzia艂a 偶e ca艂a rodzina na ty艂eczku w domu pozostanie. Nienawidz臋 samotno艣ci. A przez nerwic臋 kole偶anek te偶 zbytnio nie mam i 偶ebym mia艂a w sumie ochot臋 kogo艣 zaprasza膰 to nie.. w艂a艣nie taki ze mnie dzikus;) ju偶 sama nie wiem czy to co towarzyszy mi to dejavu, odrealnienie czy po prostu moja wybuja艂a, l臋kowa natura;) mi艂ego dnia ;)

Udost臋pnij ten post

U mnie noc przebiegla bez koszmarow, rano myslalam co bede robic dzis, ale na szczescie inna kolezanka wyciagnela mnie na pare godzin na miasto i wroci艂am padnieta! Dostalam od wczoraj taka gule w gardle na poczatku panikowalam ze cos mi stoi w gardle i beda przeboje zoladkowe ale to chyba nic groznego! Bianko tak sobie tez myslalam o tobie ze ciagle boisz sie tego serduszka, ale mysle ze wazne jest abys co jakis czas chodzila na te badania jednak zeby lekarze mieli cie pod kontrol膮 i zapewniali ze jest ok, mi np na jakis czas takie zapewnienie starczy...fakt nie na dlugo ale chociaz na troche. Pamietaj zaakceptuj te swoje serduszko takie jaki jest! Agni pisalas tydzien temu ze jedzesz nad wode? bedzesz jechac? czy jednak nie? zdrowko zaplanuj sobie jakos te sobote, moze wypozycz jakies fajne filmy?

Udost臋pnij ten post

mam pro艣be do Emmy w sumie glwonie do niej:) ale innych tez prossze o pomoc Chciaa艂am sie dowiedziec jakie tytuly ksiazek polecasz, bo wybieram sie do biblioteki i chcialabym wypozyczyc sobie jakies ksiazki aby mnie pozytywnie nastroi艂y:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia_ samosia
zdrowko a nie mozesz jechac z mama, przynajmniej sie rozerwiesz ....

Udost臋pnij ten post

Bianka....., nie od razu Rzym zbudowano......, nie oczekuj cudow, po jednorazowej probie ignorowania ataku, pisze probie, bo zrezygnowalas...... . Ale nie o tym chce ci napisac. Mam znajomego ktory jest po ciezkiej operacji bajpasow serca....., nie wiem czy sie prientujesz, ale to bardzo powazne i ma o wiele mniej dolegliwosci niz ty, wrecz powiedzialabym, ze ich nie ma porownujuac z toba. Nie chce bynajmniej umniejszac twojego cierpienia. Chodzi o to, ze jakbys miala cos powaznego z sercem, to dawno juz by to wykryli, zwazywszy na ilosc badan jakie wykonalas. Plus, podczas badania wysilkowego, zanim jeszcze rozpoczelas, bylas juz zmeczona.... i o czym to swiadczy? Brak kondycji...., nagwalt potrzebujesz kardio..., musisz cwiczyc, chocby nie wiem co. Kiedy to zrozumiesz. Praca w ogrodze to tylko przyjemnosc. Nie powiem, swietny pomysl, ale musisz sie pocic. Zacznij od specerow, po trochu i do celu.

Udost臋pnij ten post

do pseudonimkaaaaaa Co do ksiazek, to musisz siegnac po jezeli interesujesz sie joga Kelder Peter_ -_ 藕r贸d艂o wiecznej m艂odo艣ci i nawet Biance by sie bardzo przydalo, bo ksiazka zawiera specjalne cwiczenia uzdrawiajace, tzw. rytual, ktory wykonuje sie rano i wieczorem. Dzieki nim wyzwalasz zachamowana energie ogranizmu, badz ja wyrownujesz. Zla energia odpowiedzialna jest za choroby. Ksiazka bardzo do mnie przemowila, bo rozmowialam z osobami, ktore te cwiczenia stosuja i mowia, ze zauwazyli ogromne pozytywne zmiany. Jedna moja kolezanka po kilku miesiacach stosowania tej specjalistycznej jogi byla jak nowonarodzona. Nastepnie...., powiem, ze jest to niezbednik w rozwoju osobistym.., ksiazka pt. Walsch_ -_ Rozmowy_ z_ Bogiem_ 1. Ponadto, naprawde warto: - Osho - Apteka dla duszy - Louis Hay - Mo偶esz uzdrowi膰 swoje 偶ycie - Myss_ Caroline_ -_ Anatomia_ duszy i pare innych, ale ta na dobry poczatek wystarcza...., dodam ze znajduja sie w moim chomiku, wiec mozesz sprawdzic ogolnie, czy przemawiaja do ciebie. Szukaj w E-BOOKS - duchowi przewodnicy, a strona to http://chomikuj.pl/oswiecona. Powodzenia Ja obecnie jestem na etapie czytania Pieknie zyc...Marii Powsinskiej. Niestety nie jest dostepna w internecie, poniewaz to nowosc. Ale sliczna ksiazeczka, natchniona boskoscia. Autora pisze o Aniolach i o Aniele Strozu, jako naszym obroncy i nie tylko oczywiscie, ale swietnie skomponowana, pelna slicznych obrazkow. Uwazam tylko, ze raczej trzeba byc chrzescijaninem, badz wierzyc a Anily, ale ta ksiazka miala sens.

Udost臋pnij ten post

I na koniec....., Zdrowko...., tak! ty nie chcesz dorosnac. Wrecz chorobliwie pragniesz pozostac dzieckiem. Ktoz moze ci miec to za zle? Kazdy by tak chcial. Ale niestety swiat zostal tak skonstruowany, ze nie mozemy sobie na to pozwolic, a przynajmniej wiekszosc z nas. Z jednej strony zazdroszcze ci relacji z rodzina. A z drigiej, to zabrnelo za daleko. Nawet mama mowi ci, ze musi od ciebie odpoczac. I ma racje. Jestes dorosla, choc nie chcesz sie takiej widziec. Twoj najwiekszy problem to: Robisz wszystko aby sie nie zmieniac. To bardzo zle. Zmiany sa konieczne, nawet jezeli rania. Pamietaj, ze aby przestac sie bac trzeba wyjsc strachowi na przeciw! To stare jak swiat. I dziala! Tak samo, jak unikanie osob ktorch sie nie lubi. Nie! Trzeba sie spotkac z ta osoba i wyjasnic sytuacje. Popadlas w rutyne zycia. Zamknelas sie w swoim kokonie i uwazasz ze takim rozwiazaniem uchronisz sie przed dorosloscia, a jak widzisz, pogarszasz tylko sytuacje, bo to nie dziala na dluzsza mete. Jestes dorosla kobieta, odpowiedzialna za siebie i innych, np mlodszego brata. Zawsze pozostaniesz dzieckiem dla swich rodzicow, tego sie nie obawiaj, ale nie mozesz byc dzieckiem dla siebie samej, bo juz jestes na to za duza.

Udost臋pnij ten post

Dobrze 呕e jeste艣cie dziewuszki!!! Dzi臋kuj臋 Emmo!! Popwiem wam 偶e strasznie by艂o popo艂udniu. Kiedy mama rozmawia艂a przez telefon ja pods艂uchiwa艂am nieco, ona to zobaczy艂a i wkurzy艂a si臋. Ja widzia艂am dzisiaj jak ukradkiem ogl膮da艂a moje EEG i chcia艂am pods艂ucha膰 czy mo偶e m贸wi膮 o mnie.. Ja psychiczna miazga, mama powiedzia艂a ze chyba zwariuje. Ja na to,偶e ja te偶 chyba zwariuj臋 na co ona wysz艂a z domu.. potem przeprosi艂am j膮 bardzo.. ale dziewczynki.. dzisiaj wydawa艂o mi si臋 ze jestem milimetr od zwariowania… okropne.. a na wesele posz艂abym z ch臋ci膮 ale to id膮 rodzice a ja zostaje z m艂odszym bratem na noc., pilnuj臋 go.. dobrze 偶e jutro psychoterapia, mo偶e co艣 mi podpowie.. by艂am wychuchana jedynaczk膮 i teraz s膮 efekty.. s艂abo艣膰 psychiczna TOTALNA… wiem, ze ju偶 nieraz m臋czy艂am ten temat ale powiedzcie czy my nawet przy najwi臋kszych do艂ach, zdaj膮c sobie spraw臋 z tego co nam dolega mo偶emy zwariowa膰? Wiem,ze jednym z objaw贸w nerwicy jest l臋k przed zwariowaniem. W艂a艣nie go mam;) no i apetytu nie mam ech ech

Udost臋pnij ten post

I psycholog powiedzia艂a 偶e panicznie boj臋 si臋 偶e matki mo偶e nie by膰 obok mnie.. to prawda.. takim dzieciakiem jestem! A by膰 nie powinnam.. i dlatego zamiast cieszy膰 si臋 z wakacji ja z dr偶eniem serca oczekuj臋 kiedy mama wyjedzie do kogo艣 odpocz膮c.. bo to zrobi na pewno.. chc臋 tego bo chc臋 jej dobra a z drugiej strony jestem ja-dwudziestokilkuletni bobas w pieluszce;) dobrze ze was mam;) rodzin臋 te偶 mam super..taka 偶e teraz odczepic si臋 nie potrafi臋;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do zdrowko
zdrowko ty jestes juz doros艂膮 kobieta a zachowujesz sie dziewczynka 2 letnia, ja nawet w twoim pisaniu nie odnajduje zadnej kobiecosci!! ty moze jestes chlopiec w skorze dziewczynki.?? :D hihihi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co zdr贸wko
Bardzo 艂adnie ze masz fajna rodzinke i ze 艂acza was wielkie wiezi rodzinne , a konkretnie z matka , u mnie tak samo jest , aledziewczyno nie do przesady ,oderwojcie ta pempowine // rozwie藕膰 si臋 z mausi膮, Mo偶e kto艣 zna psychoterapeut臋, kt贸ry m贸g艂by Ci臋 wyleczy膰 z emocjonalnego uzale偶nienia od mamusi?bo inaczej bedziesz tak jak emma napisa艂a oblepiona w kokon.musisz byc silna bez mamy , jestes dorosla kobieta , ocknij sie

Udost臋pnij ten post

wiem pomara艅czko;) racj臋 masz;) pracuj臋 nad tym. Jutro zn贸w psychoterapia,wyp艂acz臋 tam wszystko,ca艂y dzisiejszy dzie艅;)

Udost臋pnij ten post

Co do przepowiedni...., hmmm. Kiedys pewnie by mnie to bardzo ciekawilo. Ale teraz juz nie czytam o kataklizmach, staram sie nie czytac o zlych rzeczach generalnie. A tak szczerze..., co bedzie to bedzie. Mam 27 lat i mnostwo szczesliwych chwil za soba. Ponadto liczy sie tu i teraz..., mam nadzieje, ze nic zlego nie stanie sie w 2012, ze nie sprawdza sie przepowiednie. Chociaz juz tyle zlego wydarzylo sie na swiecie. Przeciez ciagle panuja wojny i zamachy terrorystyczne. Zbyt duzo jest tego teraz na moja szukajaca oswiecenia glowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kersiti
Emmo i masz racj臋. Po co czyta膰 takie rzeczy. Bogu zostawmy przepowiednie. Zdr贸wko ty si臋 tak nie martw bo sama widzisz 偶e to fazy przej艣ciowe i staniesz na nogi. Pani stres stop polecam lekarza. A teraz ja: mam nerwic臋 od 5 lat. Dzi艣 jest naprawd臋 dobrze ale wiem co przechodzicie.

Udost臋pnij ten post

Emma , stres-stop , zdr贸wko , agnis .....zocha ...pozdrawiam wszystkich dziekujem za wpisy ....dziewczyny to cholerstwo nie chce odp贸scic dzis zn贸w juz pare razy mia艂am chlupni臋cia w serduchu jak wypi艂am kawe wczoraj kawy nie pi艂am i tez mia艂am i mimo tego niziutkie cisnienie i straszny b贸l g艂owy ...jak sie po艂ozy艂am spac to pare razy wybudzi艂o mnie to szarpni臋cie .........kazda z nas ma jakis problem ale chyba ty emmo i zdr贸wko maja najgorzej to tak samo upierdliwe jak te moje ko艂atania chcia艂am sie zapisac do kardiologa i nie wiem co mam robic juz u tylu by艂am i wszyscy uwazaja to za b艂achostke nie chxce z siebie juz robic wariata ............to chyba nerwowe bo beta blokery nie dzia艂aja tak jak powinne to chyba nerwy .......ale czy napewno Jade teraz z dzie膰mi do alergologa c贸rka i syn podejzenie astmy dzis sie okaze co naprawde jest dzis spirometria u c贸rki a u syna testy ....mi艂ego dnia dziewuszki ..........ja juz od rana mam towarzyszke na sercu ......wierna jak cholera nie op贸szcza mnie nawet na krok .........

Udost臋pnij ten post

bianko trzymam kciuki 馃尲 ja znow mam gule w gardle, wogole stwierdzilam ze powtarza sie to co mialam rok temu czyli dusznosci, szybkie bicie serca, krecenie w glowie itp. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Kersiti..tak fale .dobrze nazwane. Wczoraj my艣la艂am 偶e wariuj臋 i czeka mnie pok贸j bez klamek, dzi艣 jest ju偶 lepiej;) powiem wam 偶e ostatnia moja sesja psychoterapeutyczna by艂a cienka jaka艣 a dzi艣 kiedy ja na 艣wie偶o by艂am po wczorajszym mega dole ,stan臋艂am na wysoko艣ci zadania, zasadzi艂am ty艂ek na fotel i m贸wi臋 co mnie dr臋czy. Ale za to psycholo偶ka,dla odmiany by艂a dzisiaj jaka艣 dr臋twa. Nic konkretnego mi nie powiedzia艂a i dodatkowo pozwoli艂a sobie na przeci膮g艂e ziewni臋cie w trakcie mojego monologu. My艣la艂am ze jej powiem za to, 偶e brzydko ufarbowa艂a w艂osy;)  dzi艣 stwierdzi艂a 偶e (tak jak Emma zreszt膮 powiedzia艂a ostatnio) ze chyba troch臋 ciesz臋 si臋 z niepotwierdzonej jeszcze mini padaczki. Powiedzia艂a ze tak pod艣wiadomie poza tym m贸wi艂a co艣 o tym 偶e wida膰 i偶 w rodzinie brak jest pierwiastka m臋skiego, tzn, kobiety wygaszaj膮 rol臋 m臋偶czyzny, w tym wypadku mojego taty hehe;) nie wiem jak u was,u mnie uuuupaaa艂

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochani ja dzis juz zaliczylam atak migreny i mega ko艂atanie serducha, my艣la艂am ze odjade do Hadesu :D cisnienie podczas ataku az strach pisac :/ teraz mam 120/80 p77 czuje sie swietnie ... ale to ko艂atanie mnie wykonczylo , dawno tego nie mialam....chyba na zmiane pogody ... albo od ma艂ego stresu migrenowego , bo juz sie ba艂am ze bede dzis kw臋kac od tej migreny !!!! masakra ...na dzis mam dosc!!! stres-stop jedziemy nad morze , nasz wyjazd jest bardzo elastyczny :) w kazdej chwili mozemy wyjechac ...a chcesz sie za艂apac ? ;) Bianka wspolczuje Ci bo ja dzis leza艂am na podlodze i mialam r贸zne mysli ,ze chyba zara odjade ..a jak sobie cisnienie zmierzylam to jeszcze gorzej sie poczulam .... Zdrowko Ty sie nie zamartwiaj!!! jest dobrze ....chyba nie chcialabys miec mega ko艂ata艅 ?!!!!! ;) nic sie nie b贸j ,jak bedziesz sama z bratem ,nic sie nie stanie ! no chyba ,ze duchy przyjda;) pozdr贸wka dla wszystkich 馃尲

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰