Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

dzieki stres-stop akurat wr贸ci艂am z miasta by艂am w aptece i kupi艂am sobie apap i jeszcze takie inne poleci艂 mi aptekarz przeciwb贸lowe ca艂kiem inne takich jeszcze nie bralam wzi臋艂am jedna i zobacze .......ale ja mam tak ze ktoku nie moge zrobic tak mnie boli jakby jajniki ............

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
to ja z kolei s艂uchajcie z powodu tego mega z艂ewgo samopoczucia mam ju偶 5-y dzie艅 okres spo藕niony. ju偶 mnie trafia. powiem wam, 偶e wstalam rano, posprz膮ta艂am. Ugotowa艂am nawet obiad tacie ( a ja noga z gotowania zupe艂nie jestem) i by艂o mi dobrze. Teraz mo偶e nie tak 艣wietli艣cie ale ok. Ale te dni mijaaj膮ce chc臋 zapomnie膰 brrr

Udost臋pnij ten post

tak bianko cos przeciwblewego i nospe, ostatnio czytalam ze jeszcze ziolka pomagaja ale to tak ogolnie w napieciach brzucha: melisa i dziurawiec:) ja kolo14 znow mialam atak:( ale zrobilam sobia pachnaca k膮piel, wzielam 2 tabl magnezu, duzo wody i z ut臋sknieniem czekam do godziny 18 bo wtedy w tv zuzel:)w sumie to ja az tak bardzo nie przepadam,ale ze moj facet oglada to ja tez:) ostatnio bylam nawet na zywo!! na poczatku czulam gule w gardle, az mi bylo nie dobrze ale potem by艂o tyle emoocji i tak mi sie spodobalo ze zapomnialam o dolegliwosciach!

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochani u mnie dobrze , zaczelam wychodzic i jest okey. Wspomagam sie validolem , biore aspargin z potasem,kwas foliowy ... Ale piszecie ,ze u was 藕le , nie ta nerwica nas wykonczy !! Bianka ja tez dostalam okresu ,w 艣rode ,caly dzien leza艂am , b贸le mialam okropne i z tego wszystkiego dodatkowe skurcze serca. B贸le mi wr贸cily juz 2 miesiac mam , odstawialm wszystkie witaminy i sie zacze艂o ... a PMS to mialam taki 偶e nas艂uchiwalam tylko serce i non stop mi wali艂o , mase bezsennych nocy , md艂o艣ci, brak apetytu!!! od tego cyklu biore castagnus i witaminy. Mam do艣c tych sensacji.Moja wyobra藕nia sie na maxa przez to rozkrecila i dostalam nawrotu nerwicy. Dzis my艣la艂am ,ze nie wyjde z domu ale nie poddalam sie , mowilam sobie najwyzej zawr贸ce sie ,nogi mi sie trzesly przetrzymalam to i jest okey. Chodze do terapeutki i zaczynamy terapie behawioralna taka na zywio艂...zobacze jak to wyjdzie .. 8 sierpnia bedzie rok jak mnie sie trzyma ta moja najukochansza,najwierniejsza psiapsi贸艂a!!! ;) Nie no musze jakos funkcjonowa膰, bo juz rok przelecialo mi przez palce na u偶alaniu sie nad sob膮 . Og贸lnie pogoda pi臋kna , zjara艂am sie na s艂onku mocno. I jestem zadowolona. pozdrawiam wszystkich ! nie mozemy pozwolic ,zeby l臋k nami sterowa艂!!

Udost臋pnij ten post

Bianko mam nadziej臋 ze b贸le ju偶 min臋艂y. Ja s艂uchajcie wczoraj po dniu sprz膮tania, gotowania czu艂am si臋 ok ale nagle wieczorem co艣 mnie zacz臋艂o nosi膰. Jako艣 nie u艣miecha艂a mi si臋 wizja wieczoru w domu. No i po d艂ugich przepychankach i zmianach decyzji znajomych pojechali艣my do Ostrowa Wielkopolskiego na dyskotek臋. Fajnie by艂o. wr贸ci艂am do domu o 5.30 a teraz ju偶 wsta艂am do ko艣cio艂a. Wygl膮dam strasznie hehe. Modl臋 si臋 tylko 偶ebym dobrze si臋 czu艂a i nic mi si臋 nie sta艂o. Weekend bez mamy i brata min膮艂,dzisiaj wracaj膮 i min臋lo bezbole艣nie. ;) boj臋 si臋 tylko powortu g艂upiego samopoczucia psychicznego. A jutro neurolog.

Udost臋pnij ten post

dobrze ze jestescie:) ja wczorajszy wieczor milo spedzilam, tylko nie potzrebnie wypilam winko i potem mialam znow schizy ze bede wymiotwac, wiec nauczka dla mnie przez najblizszy czas nie pic! ale ogolnie pogadalam sobie ze znajom膮, mi艂o by艂o. Dzis w kosciele myslalam ze zwariuje znow mi bylo zle jak przyszlam to tez:/potem wybieram sie na spacerek, bo taki piekny dzionek trzeba wykorzystac! Agni a cos na te mdlosci znasz dobrego? ja wogole apetytu nie mam!! doslownie nic bym nie jadla:/ zdrowko i jak tam , dalas rade?

Udost臋pnij ten post

Stres stop bardzo cienko si臋 czu艂am i my艣艂a艂am 偶e nie dotrzymam do ko艅ca ale jako艣 da艂am rad臋. Niedawno dowiedzia艂am si臋 偶e mama z bratem jutro wr贸c膮. Staram si臋 reagowa膰 normalnie . Chc臋 膰wiczy膰 nad sob膮:). 偶eby cholerne l臋ki nie 艂apa艂y nas. 偶ycie by艂oby lepsze nie? Stresiku ja od dziecka mam fobi臋 przed wymiotami. Towarzyszy mi do dzi艣 dnia. Ale na szcz臋scie ostatnie wymioty mia艂am chyba z 8 lat temu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta zagubiona
Witam!Nie wiem jak zacz膮膰,mo偶e od pocz膮tku,mam 27 lat,od jakiego艣 czasu mam problemy z wysokim pulsem,lekarz zleci艂 badania ekg i wszelkie badania krwi,w tym tarczycy,wszystkie wyniki dobre,przepisa艂 bisocard.Ostatnio mia艂am niesamowite uczucie,偶e si臋 udusz臋,brak mi by艂o tchu,bardzo si臋 wtedy przestraszy艂am,wyl膮dowa艂am na pogotowiu,nikt si臋 mn膮 szczeg贸lnie nie przej膮艂,stwierdzaj膮c,偶e to nerwy,pare dni temu sytuacja sie powt贸rzy艂a,lekarka przepisa艂a pramolan,od tego napadu codziennie mam ucisk g艂owy,艣ci艣ni臋te gard艂o,trudno艣ci z prze艂kni臋ciem 艣liny,og贸lne zm臋czenie,sama dosz艂am,偶e to mo偶e by膰 pocz膮tek nerwicy..Ale staram si臋 tego nie ba膰 i my艣le膰,偶e si臋 nie udusz臋,mimo to codziennie mam te same objawy plus inne dziwne uczucia.Boj臋 si臋 sama by膰 w domu,boj臋 si臋,偶e przestan臋 oddycha膰 w nocy.Zastanawiam si臋 co z tym zrobi膰,czy to samo minie,kiedy?Jak sobie z tym radzi膰,gdzie si臋 uda膰 po pomoc,a mo偶e samo przejdzie?sk膮d si臋 to wzi臋艂o.Lek na noc jeszcze pomaga,w dzie艅 otumania.Mo偶e mi kto艣 doradzi,co robi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj Aneta
Witaj Aneta, co robi膰 ? Jak najszybciej ustali膰 藕r贸艂o stresu i je wyeliminowa膰, relaksowa膰 si臋, robi膰 sesje oddechowe, k膮piele, pi膰 magnez i inne suplemety diety wspomagaj膮ce uk艂ad nerwowy i wbi膰 sobie do g艂owy, 偶e nic ci sie nie stanie, nerwica nie jest chor膮 艣mierteln膮 tylko uci膮zliw膮. trzyma si臋

Udost臋pnij ten post

zdrowko no troche czasu minie nim znow sie oswoje ze nie bede jednak wymiotowac:) wlasnie zjadlam dwie kanapeczki bo bylam strasznie glodna, jak dam rade to skusze sie na wiecej, agni masz racje ja zainwestuje w witaminy, znow zaczelam magnez brac ale te z grupy B tez sa potzrebne! Aneto skontaktuj sie z psychologiem aby poczyc sie troche bezpieczniej 馃尲 dobrze ktos poprzedni napisa艂 ze na to sie nie umiera tylko jest to uciazliwe strasznie:/ EMMO NAPISZ DO NAS COS MILEGO!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

aaa ciocia polecila na wymioty pic srebro koloidalne, tzn profilaktycznie 艂yzke dziennie, a w razie czego mozna wiecej:)no i pije juz ponad tydzien

Udost臋pnij ten post

s艂uchajcie. oczy mnie bol膮 na maxa. wog贸le ca艂y dzie艅 si臋 dziwnie czuj臋 ale to pewnie skutek ma艂ego kaca i 1,5 godzinki snu. Dodatkowo tydzie艅 okres si臋 sp贸藕nia. powiedzcie mi kobietki jak my艣licie. (nie chc臋 tego sprawdza膰 w necie bo zaraz wyczytam durnoty a z tym nawykiem te偶 chc臋 sko艅czy膰). Czy jes偶eli dostan臋 jutro jakie艣 leki antypadaczkowe, to czy b臋d臋 mog艂a zapomnie膰 o piwku ze znajomymi czy jakim艣 drinczku?? czy moze te nowoczesne leki ju偶 nie s膮 tak wymagaj膮ce?:)

Udost臋pnij ten post

zadnego alkoholu jak sie bierze leki na padaczke , tylko nasilisz objawy padaczki !! bedzie masakra!

Udost臋pnij ten post

mam znajomego kt贸ry ma padaczke bierze leki juz od 3 lat nie mial ataku zadnego ale jak sie napije traci przytomno艣膰 .

Udost臋pnij ten post

zdrowko najlepiej zapisz sobie te pytanie aby zapytac lekarza:) poczekaj do jutra z ta odpowiedzia wtedy bedziesz miala pewnosc

Udost臋pnij ten post

ja kiedys bralam lek(nie pamietam nazwy) byl mi przepisany na migrene,ale pamietam ze byl to tez lek na padaczke i wiem ze symbolicznie mozna bylo wypic, ale to wszystko zalezy od organizmu, przede wszystkim zapytaj lekarza! a zle samopoczucie dzisiejsze twoje to na bank od imprezki:)

Udost臋pnij ten post

Zdrowko wyczytalam w ksia偶ce od medycyny ,偶e " kilku pacjent贸w cierpi膮cych na padaczk臋 mia艂o te偶 takie stany , kt贸re przypomina艂y napady l臋ku panicznego. Napady padaczkowe przebiegaja z regu艂y tak, ze ulegajaca im osoba traci swiadomosc,przewraca sie, robi sie sinoniebieska na twarzy, a ca艂ym cia艂em wstrzasaja silne drgawki. Zdarzaja sie jednak te偶 takie napady,podczas kt贸rych chorzy nie trac膮 swiadomosci ,lecz doswiadczaja r贸znego rodzaju stan贸w, jak halucynacje lub deja vu. Niekt贸rzy z tych pacjent贸w opowiadaja o napadach po艂aczonych z l臋kiem,poceniem sie, czerwienieniem ,brakiem powietrza, b贸lach w klatce piersiowej,biciem serca,nudnosciami,uczuciem swedzenia,uderzeniami gor膮ca i zimnymi dreszczami.A wiec dokladnie z takimi objawami , jakie wystepuja tak偶e przy napadach l臋ku panicznego. Byli tez pacjenci , kt贸rzy mieli na zmiane 2 rodzaje napad贸w, mianowicie "normalne" , kt贸rym towarzyszy utrata przytomnosci,jak tez inne , kt贸e przypomina艂yraczej napady l臋ku panicznego . Co ciekawe ,okaza艂o sie , 偶e te osoby maja padaczk臋 p艂ata skroniowego. Przy tej szczeg贸lnej formie padaczki ognisko w m贸zgu , kt贸re wywo艂uje napady drgawek, moze sie znajdowa膰 w bezposredniej bliskosci cia艂amigda艂owatego (odpowiada za l臋ki) lub hipokampa. L臋偶膮cy tuz obokciala migda艂owatego hipokampjest najbardziej drgawkorodn膮 cz臋sci膮 mozgu. U niekt贸rych z tych pacjent贸w lekarstwa na padaczk臋 nie dzia艂a艂y w stopniu zadowalajcym : "normalne" napady udawa艂o si臋 wprawdzie opanowa膰 ,jednak te inne, kt贸re przypominaly raczej napady paniki ,zdarzaly sie nadal, cho膰 zwiekszano dawke lek贸w przeciw padaczce. Dopiero gdy zaczelismy leczy膰 tych pacjent贸w lekami przeciw l臋kom panicznym , nast膮pi艂a poprawa" wiesz i mi sie wydaje ,ze Ty masz ten "inny rodzaj padaczki "zale偶ny od l臋k贸w. ale nie mnie to oceniac-trza bybylo naprawde przeprowadzic takie wypasione badania jak to robia zagranica, zeby to sprawdzi膰. Bo rzeczywiscie moze Tobie w og贸le nie sa potrzebne leki na padaczke tylko przeciw l臋kom +terapia... zasugeruj cos u lekarza ,rozmawiaj dokladnie o swoich objawach! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nana123
dziewczyny trzeba sobie u艣wiadomi膰, 偶e l臋k to wielkie , z艂o偶one, b艂臋dbe ko艂o, ale mo偶na mu zaradzi膰. To b艂edne ko艂o staje si臋 silniejsze im wi臋cej po艣wi臋camy mu uwagi, skupiamy si臋 na nim i rozpami臋tujemy w k贸艂ko. Trzeba przerwa膰 to b艂臋dne ko艂o. Trzeba znale藕膰 zaj臋cie odci膮gajace od negatywnych my艣li, od l臋ku - cos fajnego np. ogr贸dek, malowanie, pisanie, gotowanie a nawet sprz膮tnie tylko w tym zaj臋ciu trzeba znale藕膰 rado艣膰, spok贸j i nie przejmowa膰 si臋 tym co inni o tym b臋d膮 m贸wi膰, trzeba nauczy膰 sie olewa膰 opinie innych ludzi, nie przyjmowac ich do siebie, a juz tym bardziej nie wolno wierzy膰 w to co inni m贸wi膮. Macie sw贸j rozum i wiecie wszystko , tylko kto艣 w dzieci艅stwie wam wprogramowa艂 negatywne my艣li o sobie. Je偶eki macie w膮tpliwo艣ci co do tego, 偶e na powstanie nerwicy ma wp艂yw to co si臋 dzia艂o w dzieci艅stwie - zadajcie sobie same pytanie, jakie s艂owa najcze艣ciej pamietam z dzieci艅stwa kierowane do mojej osoby.

Udost臋pnij ten post

Agnis kochana ty wiesz ze mo偶esz mie膰 racj臋. bo te nieliczne fale u mnie s膮 wlla艣nie w p艂acie skroniowym. jutro spytam o to lekark臋. ale cokolwiek nie powie ciesz臋 si臋 bo mam nadziej臋 ze zamkn臋 ten rozdzia艂;) wiem 偶e ju偶 wam to m贸wi艂am i pewnie nudz臋 ale bardzo si臋 ciesz臋 ze was mam. rodzin臋 mam kochan膮 ale bnikt nas tak nie zroumie jak osoba maj膮ca nerwic臋. buziak dla was!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia21lat
Witam. Mam do Was pytanie, byc mo偶e nie na temat ale 呕eby nie zak艂adac nowego topiku zapytam tutaj... Ot贸z od 2 tygodni nie mog臋 wog贸le spa膰.. zasypiam dopiero nad ranem przewa偶nie jak sie ju偶 rozwidnia. Mam r贸wnie偶 l臋ki. Powiedzcie mi czy to sie kwalifikuje pod psychiatre?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nana123
Liliana dzieki, 偶e przeczyta艂a艣 i wyrazi艂a艣 swoj膮 opini臋, sama mam problem z nerwic膮 lekow膮 i nistrudzenie szukam sposobu aby pozby膰 si臋 tego dziadostwa. W艂a艣nie znalaz艂am terapi臋 Richardsona i zamierzam zastosowa膰 j膮 u siebie. Kluczem do wyleczenia jest cierpliwo艣膰 i systematyczno艣膰 a sama wiesz jak u nas nerwicowc贸w z tymi sprawami :( kiepsko. Tym razem postanowi艂am , 偶e uruchomi臋 w sobie wszystkie si艂y , aby zacz膮膰 i sko艅czy膰 t膮 terapi臋 tym bardziej, 偶e nie wymaga specjalnych warunk贸w. Poza tym wyczyta艂am, 偶e za l臋ki odpowiedzialne s膮 nerki i nadnercza ze wzgl臋du na hormony kt贸re wydzielaj膮. Na stopach s膮 receptory kt贸re systematycznie uciskane powoduj膮 ustabilizowanie pracy tych narz膮d贸w, wi臋c mo偶e spr贸bujecie sobie pouciska膰 te receptory. tymi sprawami zajmuje si臋 refleksologia, akupresura lub su jok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nana123
Witaj Kasiu, uwa偶am, 偶e powinan艣 p贸j艣膰 do lekarza rodzinnego i jemu wszystko opowiedzi膰. Mo偶e jego zdanie b臋dzie bardziej wiarygodne. A poza tym do psychiatry nie trzeba skierowania i mo偶esz p贸j艣膰 kiedy chcesz. Je偶eki wcze艣niej nie mia艂a艣 podobnych objaw贸w to radz臋 zajmij sie tym szybko , 偶eby艣 nie wpad艂a w b艂臋dne ko艂o nerwicy. Przeczytaj sobie m贸j wcze艣niejszy wpis i relaksuj si臋 i rozejrzyj si臋 doko艂a siebie czy przypadkiem nie masz ko艂o siebie jakie艣 stresora lub sytuacji mocno stresuj膮cych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia21lat
nana123 dziekuje za odpowiedz. Zacz臋艂am troche czyta膰 to pierwsze forum. Teraz juz mam calkowity metlik, byc moze przezywalam taie ataki, ale nie jesem do konca pewna czy to to. Mam jeszcze jedno pytanie.. jak to jest na 1 wizycie u psychiatry? On g艂ownie pzrzeprowadza rozmowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nana123
Kasiu, ka偶dy lekarz ma swoje sposoby, ale wydaje mi sie , 偶e na pierwszej wizycie musi zrobi膰 szczeg贸艂owy wywiad 偶eby ustalic diadnoz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia21lat
pytam bo nigdy nie bylam i troche sie boje isc, chociaz wiem ze to lekarz jak kazdy inny, ale wlasnie nigdy nie wiadomo o co moze zapytac, a ja moge nie wiedziec co powiedziec, heh

Udost臋pnij ten post

do kasia21lat odpowiadaj szczerze na kazde pytanie lekarza,kazde klamstwo moze uniemozliwic lekarzowi postawienie dobrej diagnozy i co za tym idzie uniemozliwi wyleczenia cie z tego paskudztwa,ja sama kiedys mowilam ze nigdy nie pujde do psychiatry ale jak mnie to zlapalo i lekarz rodzinny stwierdzil ze to nerwica,nie zastanawialam sie nad niczym,szybko umowilam sie na wizyte(prywatnie)bo z kasy chorych czeba bylo czekac i od wrzesnia 2008 jestem pod kontrola lekarza,jest naprawde super,wyslucha doradzi,porozmawia,niestety ja sama nie chcialam isc na terapie,i jestem tylko na lekach,ale chyba od pazdziernika sie zapisze bo moja nerwica nie pozwala mi odstawic lekow,ciagle wraca,i tylko terapia moze mi pomoc.zycze Wam wszystkim duzooo dobrego samopoczucia.wiary w siebie i usmiechu na twarzy kazdego dnia.u mnie jak narazie moze byc

Udost臋pnij ten post

hej. w nocy by艂a u mnie taka burza, 偶e spec od trick贸w pirotechnicznych m贸g艂by si臋 powstydzi膰;) za 2 godziny jad臋 s艂uchajcie. wiem na pewno 偶e to co napisa艂as mi Agni-s przedstawi臋 jej i spytam o to;) . prosz臋 o trzymanie kciuk贸w;)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰