Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

a czy mama w og贸le wie ,ze to wszystko" przez " mam臋(nadopiekunczosc) ???? to jest wa偶ne!! wazny punkt tej terapii , moze porozmawialbys z mama ....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ale wiem ,ze ciezko bo dogadac sie w dzisiejszych czasach z naszymi rodzicami to koszmar! ale moze tobie sie uda ....bo wesz jak ona bedzie wiedziala ,ze masz l臋ki kiedy jej nie ma , to ca艂y ten ci臋zar spadnie z ciebie ,ul偶y ci bardzoooooooooo

Udost臋pnij ten post

w og贸le cale szczescie w tym nieszczesciu ze ty chcesz to zmieni膰 ,chcesz zacz膮c 偶yc swoim 偶yciem, to jest naprawde wielki sukces!!! niekt贸rzy wcale nie widza tej granicy i tak ca艂e zycie 偶yja z mama! daleko nie trzeba szuka膰 ,wezmy np. naszego bylego premiera Jaros艂awa Kaczynskiego ( mama i kot) )po dzis dzien nie ma 偶ony i kazd膮 decyzje za nim podejmie konsultuje z mam膮 !! ;)

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki Ci za te wszystkie s艂owa Fresh;) dzi艣 mija pi膮ty dzie艅 bez nich i naprawd臋 to ju偶 jaki艣, w moim przypadku du偶y sukces:)

Udost臋pnij ten post

Lilliana no w艂a艣nie wstyd si臋 przyzna膰 bo stara jak ko艅 jestem. w marcu sko艅czy艂am 22 lata. Ale wiecie co dziewczynki? chyba troch臋 zdziwi艂am mam臋 bo jakie艣 20 minut temu dzwoni艂a do mnie. Pyta艂a co robi臋 i 偶ebym jecha艂a koniecznie wykupi膰 to lekarstwo od neurologa. Ja raczej osch艂ym tonem ca艂y czas oznajmi艂am 偶e nie wybieram si臋 dzi艣 ani jutro i wog贸le zako艅czy艂am pierwsza rozmow臋. Wiem, 偶e to mo偶e dziecinne ale pokaza艂am jej 偶e nie czekam z ut臋sknieniem i lzami w oczach tylko 偶e mam cos do roboty i po prostu po minucie zako艅czy艂am rozmow臋. Zapyta艂a mnie nawet dlaczego jestem osch艂a, na co odpowiedzia艂am ze nie jestem,. musz臋 przeci膮膰 i zdepta膰 t臋 p臋powin臋. to rozstanie i ta dzisiejsza rozmowa troch臋 j膮 skr贸ci艂y, (p臋powin臋 rzecz jasna:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emillin
tak trzyma膰 skarbe艅ku!

Udost臋pnij ten post

Hej zdr贸wko nie daj sie manipulowa膰 mamie, ona bedzie wiele razy naskakiwala na ciebie. Juz sam膮 rozmowa przez tel. pr贸bowala ci pokazac ,ze nadal jestes jej ma艂膮 dzidzi膮. Musisz wiedziec tez , ze z czasem mama sie zorientuje 偶e pr贸bujesz wyfrun膮c spod jej ochronnych skrzyde艂 i moze wywo艂ywac w tobie poczucie winy w celu zmuszenia ci臋 do bycia ma艂ym nieporadnym dzieckiem. Wina daje skuteczn膮 metod臋 manipulowania zachowaniem dziecka. Tak偶e taktyka polegaj膮ca na uwagach w rodzaju "przyniosles nam wstyd" lub "co sobie pomy艣l膮 s膮siedzi?" odnosi sukcesy. Wywo艂uje si臋 si艂y zewnetrzne ,aby艣 czu艂 si臋 藕le i zebys przypadkiem nie zacz膮艂 my艣le膰 sam za siebie.. Ten refren " jesli ci sie nie powiedzie,to przyniesiesz nam wstyd" mo偶e sprawi膰 , ze twoje zycie po jakims niepowodzeniu stanie sie nie do zniesienia.

Udost臋pnij ten post

dziewzyny zn贸w potrzebuje waszej rady ........bo wpedza mnie to juz w l臋k od 3 tygodni boli mnie gard艂o ale tak dziwnie tam ca艂kiem g艂eboko po lewej stronie taki uczucie jakby tam by艂a jakas afta czy cos boli mnie juz u ucho ca艂a lewas trona w gardle jak po艂ykam b贸l i ta zy艂a co jest na zewnatrz za uchem ane naprawde mocno ......zacz臋艂am pali膰 papierosy od miesiaca i teraz taka my艣l mnie neka ze zrobi艂 sie tak rak ze tak boli .....nigdy nie mia艂am takich problem贸w denerwuje si臋 i arytmia mi si臋 nasila coraz mocniej mi ko艂acze serce w podswiadomosci neka mnie ta my艣l .........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Estreea
Bianko, misiaczku do lekarza!!!!

Udost臋pnij ten post

zdr贸wko tak jak ja mia艂am tylko brata urodzi艂 sie po 13 latach mojego bycia jedynaczka ............... Dlaczego ciagle mnie cos 艂apie ......tak sobie wbi艂am to gard艂o do g艂owy ze nie potrafie o niczym innym myslec ca艂y czas cos robie ale mysli ciagle ze to rak ...juz wam pisa艂am ojciec tez mia艂 raka najpierw krtani p贸zniej trzustki ............a te艣c zmar艂 na zawa艂 serca na moich oczach .......Boze jaka ja mam zniszczona psychike nie potrafie nad nia zapanowa膰 .....tu mam przebokje z sercem a tu zn贸w doczepi艂o sie gard艂o .....jestem do niczego , jestem jednym wielkim samolubem ciagle grzebie w sobie i szukam chor贸b jestem wstretn膮 hipochondryczk膮 ..........Ludzie napiszcie cos zebym sie opamieta艂a bo brne w coraz wieksze bagno ....juz sie topie w tym wszystkim ........

Udost臋pnij ten post

estrea mam problem bo do laryngologa mam dopiero wizyte w piatek a prywatnie mnie nie sta膰 ....ale do tego piatku to chyba zwariuje .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Esteaas
ale m臋czysz si臋 kochana.. powiedz czy ty chodzisz na psychoterapi臋 lub za偶ywasz leki? polecam ci bardzo psychoterapi臋, my艣l臋 偶臋 pomog艂aby

Udost臋pnij ten post

bianko jesli cie to pocieszy to mnie bol gardla trzyma zawsze miesiac! jest on strasznie uciazliwy! nie martw sie to nie rak!!! rak nie boli!!!! poza tym to za krotki czas aby powsta艂... mozliwe ze te ze od fajek sobie tylko podraznilas gardelko, ale moze z tym gardlem idz do zwyklego lekarza moze cos zauwazy jakis stan zapalny i przepisze cos mocniejszego na recepte?

Udost臋pnij ten post

moja mama miala ciag艂y b贸l gardla i okaza艂o sie ze ma zapalenie prze艂yku i le偶a艂a w szpitalu.

Udost臋pnij ten post

dziewczyny czy ktos z was bra艂 lek Sedam .........zastanawiam sie nad tym lekiem moze on z艂agodzi艂 by moje dolegliwosci ........a co do gard艂a to jutro p贸jde wiecz贸r jeszcze bardziej boli .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie dotyka膰
sedam jest na recepte i moze go lekarz psychiatra wypisa膰 ..

Udost臋pnij ten post

jej Bianeczko,jasne 偶e si臋 tak nie zamartwiaj. znam osoby kt贸re gard艂o boli prawie ca艂y okr膮g艂y rok! spokojna g艂owa! My mieli艣my z tat膮 niedawno telefon. Wiedzialam ze to mama i kazalam tacie odebra膰. s艂ysza艂am 偶e pyta艂a czy wykupi艂am lek. I z tego co powiedzia艂a wracaj膮 w pi膮tek na 100%. przez chwil臋 si臋 ucieszy艂am i zacz臋艂am zastanawia膰 czy to d艂ugo czy kr贸tko jeszcze do ich powrotu. Ale spoko, z umiarem. Staram si臋 siebie pilnowa膰 i t艂uimaczy膰 ze ju偶 pi膮ta noc min臋艂a bez nich i co? 偶yj臋:)

Udost臋pnij ten post

wiem ze sedam jest na recepte .........ale czy jest skuteczny na nerwica wegetatywna ......ja bym juz cos zacze艂a brac bo nie daje rady ....a lekarz ostatnio zaproponowa艂 mi w艂asnie ten lek .......wieci ze mam z艂e nastawienie do lek贸w ale moze ten akurat by艂 by mi pomocny ......na te ciag艂e b贸le ...

Udost臋pnij ten post

zdr贸wko gratulacje widze ze idziesz do przodu ......ja trz taka by艂am i w koncu sie postawi艂am matce i powiedzia艂am jej wszystko co mnie boli by艂o to dla nas obydwu bardzo bolesne ja p艂aka艂am , matka p艂aka艂a ale by艂o mine艂o mi jest lzej a ona powoli oswoi艂a sie z moim zdaniem ..........odwagi i do przodu .....jestes naprawde dzielna dziewczyn膮 ....pozdrawiam .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hej bianka...
odpowiem ci bo czasem podczytuje to forum i naprawde szkoda mi ciebie:( powiem tak ......sedam jest lekiem uspokajajacym pochodnym benzodiazepiny.jak kazde tego typu goowienko moze uzaleznic.......ale......tu mam propozycje dla ciebie.niech lekarz ci to przepisze ......wez go dokladnie 3 dni i zobacz czy jest roznica.jezeli bedzie dobrze bedziesz miala szanse i czas uwierzyc ,ze masz nerwice!moze zrozumiesz ,ze serce masz zdrowe i te bole generuje twoja psychika.nabierzesz wiary w to ale nerwica sie od tego nie podda....za cwana jest馃槧 co potem?nie wiem ale na dluzsza mete z tego typu prochami mozna wdepnac w kana艂....... ale sproboj.moze w ten sposob uspokoisz l臋k o serce,moze swiadomosc ,ze mozesz chemicznie przerwac beznadziejne samopoczucie da ci ulge? przypominam sobie ,ze kiedys pisalas o lekach ,ze ci nie sluza.uwierz mi.nie chcialabys wiedziec jak ja zareagowalam na poczatek leczenia antydepresantami.....:(10 dni koszmaru ....potem niewiele lepiej ........ale teraz po 10 miesiacach odzyskalam w 100%swoje zycie:):)WRESZCIE czuje sie jak czlowiek.czuje jak kiedys,robie co kiedys,nie cierpie,nie przeszywa mnie juz lek i panika,moge jesc ,smiac sie ,kochac,czuc:)....niestety wszystko to wczesniej zabrala mi nerwica i depresja.zabrala i skulila mnie w kacie pokoju......bez swiadomosci ,jak drewnian膮 wypelnion膮 lekiem kukle....i ten d艂awiacy bol psychiczny...... bianka-to samo nie minie!potrzebujesz konkretnej psychoterapi wspomaganej lekami.zapamietaj tylko poprawa nastepuje baaaaardzo powoli wiec nie zniechecaj sie. sam sedam da ci odsapnac zebrac sie do kupy:P ale to na krotka mete i doraznie. jestes fajna wrazliwa babka.....troszke zagubiona ale dasz rade! trzymam kciuki i nie czekaj juz na cud. ps.pamietaj o tarczycy!ona tez potafi umeczyc czlowieka. pozdrawiam wszystkich Magda

Udost臋pnij ten post

zdrowko widze ze niezle klopotki z mama, bianko napisalas ze powiedzialas matce co ci lezy na sercu, ja nie wiem kiedy sie odwaze:( bo przez moja matke tez mam nerwice:/ a jesli chodzi o bol gardla to mnie jak dopadnie to tez m臋czy d艂ugo:/ szczegolnie caly grudzien, bianko 偶ycze zdrowa:) zdrowko 偶ycze wytrwalosci zebys tak nie myslala o mamie:) wa偶ne 偶e ona jest 馃尲 ja jakos w miare wczoraj i dzis sie czulam mozna powiedziec lepiej niz przez ostatnie 2 tygodnie:) jutro wybieram si臋 z dziadkami na dzia艂k臋...mam nadzieje ze jakos przetrwam ich gadk臋:)

Udost臋pnij ten post

kochane jestem noga z gotowania a tato m贸wi 偶e zjadlby jutro placki ziemniaczane. w internecie s膮 oczywiscie jakies wybuja艂e przepisy. potrzebuj臋 najprostszegfo z prostych. znacie?:)))

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Od kilku dni mam powracaj膮ce my艣li, melodie piosenek, z reklam, teledysk贸w... P贸藕no przez to zasypiam, albo nad ranem. Ze strachu, 偶e mog臋 mie膰 jak膮s schiz臋 a偶 mi si臋 ci臋偶ko w g艂owie zrobi艂o. Mo偶e to by膰nerwica natr臋ctw? Mo偶e to po prostu wakacyjna nuda. Jestem na wiosce zdala od znajomych, tylko rodzina, telewizor, komputer, mo偶e to przez to. Ech, chcia艂bym sobie znale藕膰 jakie艣 pocieszenie. Prosz臋 o odpowied藕

Udost臋pnij ten post

do hej bianka dziekuje mi艂a z ciebie babka widze ze sledzisz tu moje jakby codzienne zycie mia艂am faktycznie duzo problem贸w z lekami ale chyba zaden njie byl trafiony chodzi艂am na psychoterapie ale teraz nie moga bo mam zepsute auto ale posteram sie zn贸w do niej wr贸cic .....a o sedanie pisa艂am bo by艂am dzis u lekarza z moja ciocia biedaczka ma reumatoidalne zapalenie staw贸w b贸l przeokropny meczy sie juz 16 lat znalaz艂am jej dobrego lekarza miesi.膮c temu bylismy pierwszy raz przepisa艂 leki i po miesiacu opad wr贸ci艂 z 86 do 40 poprawi艂y sie wszystkie wyniki po wyjsciu cioci rozpocze艂am z lekarzem rozmowe po kr贸tce opowiedzia艂m mu co mi jest opowiada艂am o sercu itd tak jak wam tu pisze i poprosi艂am o jakas rade zaproponowa艂 i sedam i lek na arytmie teraz nie moge sobie przypomniec ale jutro napisze kupi艂am ten sedan wzie艂am p贸艂 tabletki o 19 .00 i wiecie co narazie odpukac nie wim czy to moje pozytywne nastawienie czy faktycznie cos dzia艂a oby tak dalej Boze oby to by艂 trafiony lek chociaz na chwile odzyje .............zdr贸wko , agnis , stres-stop i zyczliwe pomaranczki pozdrawiam .....mi艂ej , spokojnej nocy ......

Udost臋pnij ten post

pozdr贸wka dla wszystkich 馃尲 jak wr贸ce to napisze wiecej ,jestem nad morzem :)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰