Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

艢WIAT POKOJU (MI艁O艢膯) w kt贸rym mo偶emy: · tworzy膰 swoje 偶ycie bez potrzeby kontrolowania innych; · u偶ywa膰 swej si艂y, by dzia艂a膰 i panowa膰 nad w艂asnym 偶yciem; · wsp贸艂pracowa膰 z innymi i dzieli膰 si臋 z nimi energi膮 i mi艂o艣ci膮 – w贸wczas ka偶dy wygrywa; · 偶y膰 w 艣wiecie, kt贸ry jest przyjazny i wspieraj膮cy; · 偶y膰 w tera藕niejszo艣ci i pozwoli膰 jej by膰 tak膮, jaka jest; · 偶y膰 tu i teraz, ufaj膮c w pe艂n膮 mi艂o艣ci przysz艂o艣膰; · akceptowa膰 swe uczucia jako w艂asne, pochodz膮ce z naszych decyzji i wybor贸w, przekona艅, postaw i my艣li, i w konsekwencji kocha膰 najpierw siebie, a potem innych. cie偶ko 偶yc wed艂ug tych porad !

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nerwico daj zyc
Magnez najlepiej przyjmowa膰 z witamin膮 B6 - Mg+B6, bo lepiej si臋 wch艂ania. W DZIENNEJ DAWCE maksymalnej do 500mg (np. 2x 240mg, lub 1x 500mg - to wa偶ne!!!). Wielu ludzi zaczyna kuracj臋 od powa偶nych lek贸w, a wystarczy czasem samo uzupe艂nienie magnezu, aby stan si臋 ustabilizowa艂. Mam w rodzinie i u znajomych podobne objawy i zaleceniem lekarzy by艂o uzupe艂nienie niedobor贸w tych pierwiastk贸w. To naprawd臋 nie jest czcze gadanie, bo ww. pierwiastki decyduj膮 o pracy naszego serca, mi臋艣ni i stanie dobrego nastroju. Cz臋sto bagatelizujemy je, licz膮c na jak膮艣 cud-tabletk臋, kt贸ra nas uzdrowi. A wystarczy samemu przeanalizowa膰 w艂asny tryb 偶ycia i sprobowa膰 tych *ma艂ych kroczk贸w* polepszenia swego stanu zdrowia. Je艣li jeste艣 introwertykiem i trudno jest Ci si臋 uzewn臋trznia膰 i zwierza膰 w bezpo艣rednim kontakcie z lud藕mi, to (w Twojej obecnej sytuacji) nawet nawi膮zanie kontakt贸w z innymi przez internet, te偶 jest jak膮艣 form膮 terapii. Ty sam najlepiej siebie znasz i je艣li przeanalizujesz sw贸j tryb 偶ycia, od偶ywiania, odpoczynku....... To mo偶e zrozumiesz, co powiniene艣 poprawi膰, lub wyeliminowa膰 ca艂kowicie (na ile to mo偶liwe?) te czynniki, kt贸re powoduj膮 pogarszanie si臋 Twojego samopoczucia. Jeste艣 bardzo m艂ody i masz wielkie mo偶liwo艣ci na uporanie si臋 z tym, ale musisz w to wierzy膰. Wi臋kszo艣膰 naszych chor贸b zaczyna si臋 w g艂owie, je艣li od razu poddajemy si臋, to nie pomo偶e nam najlepszy terapeuta. I dalej id膮c, nie pomo偶e te偶 samo pozytywne my艣lenie, bo trzeba si臋 jeszcze wysili膰 na jakie艣 dzia艂anie. Niech to *dzia艂anie* zacznie si臋 nawet od za偶ywania magnezu, rezygmacji z kawy lub innych u偶ywek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ommoll
A GDZIE JEST EMMA.... GDZIE ZDR脫WKO.... GDZIE BIANKA....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ommoll
GDZIE KOKOSANKA, OLIWINKA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stres daje nerwic臋
Jednym sposobem pozycia si臋 nerwicy jest pozbycie si臋 stresu, oraz w艂a艣ciwe zagospodarowanie czasu wolnego np. poprzez sport rekreacyjny. Oto cyt. z www.vademecum.zdrowia.prv.pl Jak przeciwdzia艂a膰 stresom? DEFINICJA STRESU (med.): stan ustroju wywo艂any ka偶dym szkodliwym bod藕cem o odpowiednim nat臋偶eniu (stresorem), np. wtargni臋ciem bakterii chorobotw贸rczych, urazem, wstrz膮sem psychicznym. Stresory wp艂ywaj膮 pobudzaj膮co na wydzielanie hormonu przedniego p艂ata przysadki m贸zgowej kortykotropiny (ACTH), aktywizuj膮cego kor臋 nadnerczy, zapocz膮tkowuj膮c w ten spos贸b reakcje alarmow膮 (uruchamianie si艂 obronnych organizmu). Wszystkie nieswoiste odczyny sk艂adaj膮 si臋 na og贸lny zesp贸艂 adaptacji ustroju, ze wzmo偶onym wydzielaniem kory nadnerczy, przebiegaj膮cy w trzech fazach: reakcji pogotowia, okresu obrony (oporu), okresu wyczerpania (ci臋偶kiej choroby prowadz膮cej nawet do 艣mierci). DEFINICJA STRESU (psychologiczna): czynniki zewn臋trzne, kt贸re utrudniaj膮 lub uniemo偶liwiaj膮 zaspokojenie potrzeb i wykonanie zamierzonych zada艅, zagra偶aj膮 czym艣 jednostce lub wp艂ywaj膮 na obni偶enie poczucia w艂asnej warto艣ci. Cokolwiek przydarzy ci si臋 nieprzyjemnego, zbagatelizuj to, zamiast wyolbrzymia膰. Wiele zdarze艅 ma tylko takie znaczenie, jakie im przypisujemy. Podchod藕 do wszystkiego z dystansem. Zdarzy ci si臋 k艂贸tnia, upomnienie w pracy, powiedz sobie, 偶e minie tydzie艅, a nie b臋dzie si臋 o tym m贸wi膰. Nic nie jest tak stare jak wczorajsza gazeta. Pora偶ka nic bardziej stresuj膮cego. Ale podejd藕 do tego z filozoficznym spokojem. Powiedz sobie, 偶e to nie pora偶ka, tylko przypadkowe nieporozumienie. Staraj si臋 kompensowa膰 stresy czym艣 przyjemnym. Id藕 do kina, kosmetyczki lub fryzjera, albo po prostu zafunduj sobie troch臋 wieczornego spokoju w mi艂ym towarzystwie. W pracy zaczynaj dzie艅 od tego, co najtrudniejsze. W ten spos贸b nie b臋dzie si臋 to za tob膮 wlok艂o. Nigdy nie odk艂adaj na jutro tego, co mo偶esz zrobi膰 dzisiaj, bo b臋dziesz mia艂(a) wyrzuty sumienia. Ten stres uczyni ci臋 mniej wydajnym. Nie daj si臋 unie艣膰 po艣piechowi innych. R贸b tyko to, co konieczne i zrezygnuj z niepotrzebnych dzia艂a艅. Lepiej dobrze wykona膰 jedno lub dwa zadania, ani偶eli wiele i nie sko艅czy膰 偶adnego. Do swego codziennego rozk艂adu wpisz kilka przerw do wykorzystania w dowolny spos贸b, nie wymagaj膮cy od ciebie przystosowania si臋 do 艣rodowiska, np. zadzwo艅 do swojego najlepszego przyjaciela, przyjaci贸艂ki. Naucz si臋 wyra偶a膰 swoje uczucia. Wi臋kszo艣膰 ludzi cierpi膮cych na typowe schorzenia stresopodobne nie ma zwyczaju p艂aka膰 i uwa偶a 艂zy za oznak臋 s艂abo艣ci. Profilaktycznie wspomagaj sw贸j organizm magnezem wiedz膮c, 偶e 1 minuta stresu niszczy 1/2 dziennego zapotrzebowania na magnez, a kt贸ry jest niezb臋dny dla prawid艂owego funkcjonowania systemu nerwowego w tym m贸zgu, siedliska pami臋ci i inteligencji. Najlepiej tolerowanym preparatem zawieraj膮cym magnez s膮 tabletki musuj膮ce pod nazw膮 "Magnez Plusz", zreszt膮 optymaln膮 dawk臋 magnezu zawiera proponowana w "Zasadach dietetycznych" tabletka falvitu lub multivitaminy. Z produkt贸w spo偶ywczych du偶e ilo艣ci magnezu zawiera kakao i czekolada. Pami臋taj! Magnez jest niszczony nie tylko przez stres ale r贸wnie偶 przez kaw臋 i alkohol. Cz臋sto stosuj relaksacj臋 wg zasady: oddychaj r贸wnomiernie i spokojnie, nast臋pnie stopniowo wyd艂u偶aj oddech. Wci膮gnij powietrze, licz膮c do czterech, i tak偶e licz膮c do czterech, wstrzymaj oddech - zauwa偶, jak ogarnia ci臋 spok贸j. Wypu艣膰 powietrze, licz膮c do czterech i, licz膮c do czterech wstrzymaj oddech. Wykonaj w ten spos贸b 10 oddech贸w, po czym zacznij oddycha膰 normalnie- stwierdzisz, 偶e tw贸j oddech jest spokojny i odpr臋偶ony.

Udost臋pnij ten post

pozdrowienia dla wszystkich , ktos pyta艂 dlaqczego nie pisze .....a co mam pisac jedno i to samo w k贸艂ko mam ci膮gle ten sam problem z ko艂ataniami serca ........i juz nie chce mi sie pisac magnez biore Propranolol bioere i dalej to samo juz mam tego do艣膰 ........niekiedy ca艂y dzie艅 normalnie p艂ynie robie to co mam zaplanowane i wcale sie nie denerwuje , niekiedy siedze spokojnie ogladam telewizje albo jestem w wannie i serducho zaczyna ruszac najpierw puls coraz szybszy a p贸zniej serce dodatkowe skurcze kt贸re mnie juz nie denerwuja tylko wkurwiaj膮 ....... Czy kto艣 ma jakis spos贸b na to cholerstwo ??????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pooll
Bianka, w ko艅cu jeste艣;) a od zawsze masz takie problemy z sercem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pussa
Witajcie Dzis juz lepiej . Przed poludniem sie nakrecilam ,ze zawa艂 dostane albo mnie sparalizuje i wy膰 mi sie chcialo. W tym miesiacu ten PMS mnie wykonczy , czarne my艣li. G艂owa mnie boli. A wczoraj mialam po 24 tak膮 s艂abos膰 ,偶e szok. Co艣 mnie bola艂o jakby w lewej piersi mam takie nerwobole !!! Ale sie zrelaksowalam i mi przeszlo , a juz mysla艂am ,ze noc mam z g艂owy. Nie jest 藕le. Weekend sie zacza艂 bedzie dobrze , aby do @ . Od nowego cyklu b ede brala tabsy z czosnkiem i wiesiolkiem zeby sie troche podrasowa膰 ale bede wali艂a na odleg艂o艣膰 ale co mi tam ,zdrowie najwazniejsze jeszcze lepiej to chyba bede w koncu to klot膮

Udost臋pnij ten post

Pewien cz艂owiek powiedzia艂 kiedy艣 do swego nauczyciela: – Modli艂em si臋 do Boga o moc uzdrawiania i pomagania innym przez dziesi臋膰 lat. I B贸g spe艂ni艂 moj膮 pro艣b臋. Mog臋 by膰 teraz wielkim nauczycielem i uzdrowicielem, tak jak ty. Starzec popatrzy艂 na niego ze wsp贸艂czuciem i odrzek艂: – Lepiej by by艂o, gdyby艣 pomodli艂 si臋 do Boga o odebranie ci tej mocy i zamiast niej obdarzenie ci臋 zdolno艣ci膮 widzenia w艂asnych grzech贸w.

Udost臋pnij ten post

Niekt贸rzy z was mog膮 teraz pomy艣le膰: "Ale偶 ja jestem 艣wiadomy swoich grzech贸w, wszystkich swoich b贸l贸w i cierpienia. Bez wahania przyznaj臋, 偶e Jestem ofiar膮 tego grzesznego 艣wiata, 偶e sam Jestem grzesznikiem i powinienem by膰 ukarany. 呕ycie Jest przecie偶 Jednym pasmem cierpie艅". Niekt贸rzy s膮 przekonani, 偶e mo偶emy rozwija膰 si臋 duchowo tylko przez cierpienie. Inni trzymaj膮 si臋 roli ofiary, poniewa偶 tak jest im wygodnie. Nie lubi膮 siebie tak bardzo, 偶e ich poczucie winy i potrzeba karania siebie nie pozwalaj膮 im zobaczy膰, kim naprawd臋 s膮. To prawda, 偶e cierpienie mo偶e by膰 pot臋偶nym narz臋dziem przebudzenia, ale jest ono 艣rodkiem od celu, a nie samym celem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 K艂贸膰my si臋 bez z艂o艣ci
...to zgoda. A czym innym globalnie ocenia膰 system jako --z艂y--, dlatego 偶e wtedy powstaje pytanie o to, czy jest jaki艣 lepszy system. - Tak, ale na szcz臋艣cie...bo jednak O艣wi臋cim czy Ko艂yma by艂y czym艣 znacznie --gorszym-- ni偶 te - niew膮tpliwe zreszt膮 - zagro偶enia wsp贸艂czesno艣ci. - Zaznaczy艂bym jednak, 偶e w wersji wyg艂oszonej Papie偶 u偶y艂...偶e Jan Pawe艂 II postrzega ich zbrodnie jako extremum --z艂a--. W Kalwarii Papie偶 zaapelowa艂 o "jedno艣膰 wiary, jedno艣膰 ducha i my艣li". Jaki to mo偶e mie膰 sens w spo艂ecze艅stwie, kt贸re - inaczej ni偶 w okresie rozbior贸w, do kt贸rego Papie偶 nawi膮za艂 - jest pluralistyczne? - Kiedy s艂ucha艂em Papie偶a, pomy艣la艂em, 偶e tu nie chodzi o kwestionowanie...mi艂osierdzie jest wsp贸艂dzia艂aniem w z艂u, utwierdzaniem --grzesznika-- w przekonaniu, 偶e wszystko b臋dzie w ko艅cu rozgrzeszone...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pussa
A opiszesz? m贸wi艂a Ci?

Udost臋pnij ten post

Po u艂o偶eniu si臋 w cichym, spokojnym miejscu, post臋puj wed艂ug nast臋- puj膮cych zalece艅. 1. Na pocz膮tek we藕 trzy g艂臋bokie oddechy z przepony, za ka偶dym razem wydychaj膮c powietrze bardzo powoli. Pod- czas wydechu wyobra藕 sobie, 偶e ca艂e napi臋cie zgromadzone w Twoim organizmie uchodzi z niego. 2. Zaci艣nij pi臋艣ci. Utrzymaj je mniej wi臋cej siedem do dziesi臋ciu sekund i rozlu藕nij na pi臋tna艣cie do dwudziestu sekund. U偶ywaj tych przedzia艂贸w czasu dla wszystkich pozosta艂ych grup napinanych mi臋艣ni. 3. Podci膮gnij przedramiona do ramion i napnij bicepsy obu r膮k. Przytrzymaj… a nast臋pnie rozlu藕nij. 4. Napnij tricepsy (mi臋艣nie na tylnej stronie ramienia) poprzez wyprostowanie r膮k i zablokowanie ich w 艂okciach. Przytrzy- maj… a nast臋pnie rozlu藕nij.28 Jak radzi膰 sobie z l臋kiem 5. Napnij mi臋艣nie czo艂a, unosz膮c brwi najwy偶ej jak potrafisz. Przytrzymaj… a nast臋pnie rozlu藕nij. Wyobra藕 sobie, 偶e mi臋- 艣nie czo艂a, rozlu藕niaj膮c si臋, staj膮 si臋 g艂adkie i bezw艂adne. 6. Napnij mi臋艣nie znajduj膮ce si臋 wok贸艂 oczu, zaciskaj膮c zam- kni臋te oczy. Przytrzymaj… a nast臋pnie rozlu藕nij. Wyobra藕 sobie uczucie g艂臋bokiego rozlu藕nienia rozchodz膮ce si臋 wok贸艂 Twoich oczu. 7. Napnij mi臋艣nie szcz臋ki, otwieraj膮c usta tak szeroko, jak to tylko mo偶liwe i rozci膮gaj膮c w ten spos贸b mi臋艣nie, znajduj膮ce si臋 w okolicy stawu 偶uchwy. Przytrzymaj… a nast臋pnie roz- lu藕nij. Pozw贸l ustom, aby pozosta艂y rozchylone tak, aby 偶uchwa zwisa艂a swobodnie. 8. Napnij mi臋艣nie karku, odchylaj膮c g艂ow臋 do ty艂u, tak jakby艣 chcia艂 ni膮 dotkn膮膰 plec贸w (uwa偶aj, aby nie dozna膰 kontuzji). Skup si臋 wy艂膮cznie na napinaniu mi臋艣ni karku. Przytrzy- maj… a nast臋pnie rozlu藕nij. Ten obszar cia艂a jest szczeg贸lnie podatny na napi臋cia, wi臋c wskazanym jest powt贸rzy膰 cykl napinania i rozlu藕niania mi臋艣ni dwa razy. 9. We藕 kilka g艂臋bokich oddech贸w i dostosuj si臋 do wagi Twojej g艂owy, zatapiaj膮c j膮 w powierzchni, na kt贸rej spoczywa. 10. Napr臋偶 ramiona, podnosz膮c je tak, jakby艣 chcia艂 dotkn膮膰 nimi swoich uszu. Przytrzymaj… a nast臋pnie rozlu藕nij. 11. Napnij mi臋艣nie w okolicy 艂opatek, 艣ci膮gaj膮c je maksymalnie do ty艂u. Przytrzymaj je w napi臋ciu… a nast臋pnie rozlu藕nij. Poniewa偶 r贸wnie偶 ten obszar jest szczeg贸lnie podatny na napi臋cia, mo偶esz powt贸rzy膰 cykl dwa razy. 12. Napnij mi臋艣nie klatki piersiowej, bior膮c g艂臋boki wdech. Przy- trzymaj do dziesi臋ciu sekund… i rozlu藕nij je powoli. Wy- obra藕 sobie, 偶e ca艂e napi臋cie wyp艂ywa z Ciebie wraz z wydy- chanym powietrzem. 13. Napnij mi臋艣nie brzucha, wci膮gaj膮c go. Przytrzymaj… a na- st臋pnie rozlu藕nij. Wyobra藕 sobie fal臋 rozlu藕nienia, promie- niuj膮c膮 na ca艂y brzuch.Rozlu藕nij swoje cia艂o 29 14. Napr臋偶 doln膮 cz臋艣膰 plec贸w, wyginaj膮c je w 艂uk (je艣li cierpisz na b贸le plec贸w, mo偶esz pomin膮膰 t臋 grup臋 mi臋艣ni). Przytrzy- maj… a nast臋pnie rozlu藕nij. 15. Napnij po艣ladki, ci膮gn膮c je do siebie. Przytrzymaj… a na- st臋pnie rozlu藕nij. Wyobra藕 sobie mi臋艣nie znajduj膮ce si臋 w okolicy bioder i to, jakie lu藕ne i bezw艂adne si臋 sta艂y. 16. Napnij mi臋艣nie ud. Najprawdopodobniej b臋dziesz musia艂 napi膮膰 r贸wnie偶 biodra i po艣ladki, gdy偶 wszystkie te mi臋艣nie maj膮 swoje przyczepy na ko艣ciach miednicy. Przytrzymaj… a nast臋pnie rozlu藕nij. Poczuj, jak Twoje mi臋艣nie staj膮 si臋 g艂adkie i rozlu藕nione. 17. Napnij 艂ydki, podci膮gaj膮c stopy do g贸ry w kierunku kolan (zginaj ostro偶nie, aby unikn膮膰 skurczu). Przytrzymaj… a na- st臋pnie rozlu藕nij. 18. Napnij mi臋艣nie st贸p, zawijaj膮c palce u n贸g do do艂u. Przy- trzymaj… a nast臋pnie rozlu藕nij. 19. Niech Tw贸j umys艂 przejrzy cia艂o w poszukiwaniu wyst臋puj膮- cych napi臋膰 mi臋艣ni. Je偶eli kt贸ry艣 z obszar贸w mi臋艣ni pozostaje spi臋ty, powiniene艣 powt贸rzy膰 dwa do trzech cykli napinania i rozlu藕niania dla takiej grupy. 20. Teraz wyobra藕 sobie fal臋 rozlu藕nienia, wype艂niaj膮c膮 powoli ca艂e Twoje cia艂o i stopniowo penetruj膮c膮 wszystkie grupy mi臋艣ni, pocz膮wszy od g艂owy, a偶 do palc贸w st贸p. Ca艂a sesja progresywnego rozlu藕niania mi臋艣ni powinna zaj膮膰 od dwudziestu do trzydziestu minut. Nabywaj膮c do艣wiadczenia, mo偶na skr贸ci膰 czas konieczny do wykonania ca艂ej sekwencji do pi臋tnastu – dwudziestu minut. Pomocnym b臋dzie, je艣li nagrasz na kaset臋 podane powy偶ej polecenia w odpowiedniej kolejno艣ci, aby pom贸c sobie pod- czas 膰wiczenia. Mo偶na r贸wnie偶 zakupi膰 gotow膮 kaset臋 z profesjonal- nie przygotowanym programem progresywnego rozlu藕niania mi臋艣ni. Niekt贸rzy zawsze korzystaj膮 z pomocy nagrania, podczas gdy inni po kilku sesjach wol膮 wykonywa膰 je „z pami臋ci”.30 napinania i odpr臋偶ania. Progresywne rozlu藕nianie mi臋艣ni jest nieco bar- dziej „medycznym podej艣ciem” do napi臋cia cia艂a, ale nale偶y zauwa偶y膰, 偶e pasywne rozlu藕nianie mi臋艣ni dzia艂a r贸wnie skutecznie.

Udost臋pnij ten post

Wypr贸buj jog臋 S艂owo joga oznacza 艂膮czy膰 lub jednoczy膰. Z definicji joga stara si臋 pro- mowa膰 jedno艣膰 umys艂u, cia艂a i ducha. Chocia偶 w kulturze zachodu joga bywa traktowana na r贸wni z gimnastyk膮 czy stretchingiem, to w rzeczywisto艣ci obejmuje ona szeroko poj臋t膮 filozofi臋 偶ycia i wypra- cowany system doskonalenia osobowo艣ci. System ten uwzgl臋dnia po- gl膮dy na kwestie etyczne, diet臋 wegetaria艅sk膮, znane wszystkim po- stawy (gimnastyczne pozycje cia艂a, tzw. asany), specyficzne praktyki dotycz膮ce kierowania i kontrolowania oddechu, sztuk臋 koncentracji i g艂臋bok膮 medytacj臋. Joga umo偶liwia zwi臋kszenie sprawno艣ci, gibko艣ci oraz rozlu藕nienia cia艂a. 膯wiczenia mog膮 by膰 wykonywane zar贸wno w pojedynk臋, jak i w grupach. Wielu ludzi jest zdania, 偶e joga jednocze艣nie zwi臋ksza energi臋 i witalno艣膰 oraz uspokaja umys艂. Dzi臋ki temu, 偶e 膰wiczenia jogi pole- gaj膮 mi臋dzy innymi na utrzymywaniu cia艂a w 艣ci艣le ustalonych pozy- cjach i nast臋puj膮cym po tym rozlu藕nianiu cia艂a, mo偶na je por贸wnywa膰 do progresywnego rozlu藕niania mi臋艣ni. Podobnie jak inne, bardziej dynamiczne 膰wiczenia, joga wspiera integracj臋 cia艂a i duszy. Ka偶da asana jogi odzwierciedla pewien stan umys艂u, kt贸ry d膮偶y do poddania si臋 (np. asany, w kt贸rych cia艂o jest wygi臋te do przodu), czy te偶 wzmac- niaj膮ce pewno艣膰 siebie (tutaj cia艂o jest wygi臋te do ty艂u). Je偶eli b臋dziesz zainteresowany praktykowaniem jogi, to najlepszym miejscem do roz- pocz臋cia nauki b臋dzie szko艂a jogi w okolicy Twojego miejsca zamiesz- kania. Je艣li takiej nie znajdziesz, zawsze mo偶esz spr贸bowa膰 pracy z kaset膮 wideo. W ostatnich latach joga sta艂a si臋 bardzo popularn膮 metod膮 redu- kowania niepokoju i stresu. Naszym zdaniem zas艂uguje ona z ca艂膮 pew- no艣ci膮, aby spr贸bowa膰.

Udost臋pnij ten post

Otw贸rz sw贸j umys艂 na nowe mo偶liwo艣ci Determinacja i wiara to pocz膮tek ka偶dego sukcesu. Otwieraj膮 Ci臋 one na nowe mo偶liwo艣ci – mo偶liwo艣ci robienia tego, co chcesz robi膰, i zostania tym, kim by膰 pragniesz. Potrzebujesz za艣 tylko jednej, jedynej my艣li, by zasia膰 to bezcenne ziarno. Jak mo偶esz to zrobi膰? Pierwszym i najwa偶niejszym elementem ka偶dego sukcesu jest... otwarcie w艂asnego umys艂u. Zamkni臋ty umys艂 odgradza wszelkie kreatywne rozwi膮zania problem贸w i eliminuje szanse na pojawienie si臋 nowych mo偶liwo艣ci. Zamkni臋ty umys艂 utrzymuje Ci臋 dok艂adnie tam, gdzie aktualnie jeste艣 w swoim 偶yciu, gdzie by艂e艣 zawsze i gdzie – je艣li czego艣 radykalnie nie zmienisz – zawsze b臋dziesz. Zamkni臋ty umys艂 powoduje: Ci膮g艂膮 walk臋, by cho膰 troch臋 posuwa膰 si臋 naprz贸d. Ci膮g艂e konflikty i przeszkody, stale obecne resentymenty, pojawiaj膮ce si臋 w niemal ka偶dej nowej sytuacji. Pretensje do samego siebie – z powodu nierobienia i nieosi膮gania tego, czego pragniesz. Zawi艣膰 odczuwana za ka偶dym razem, gdy spotykasz kogo艣, kto odni贸s艂 wi臋kszy od Twojego sukces, lub gdy cho膰by s艂yszysz albo czytasz o kim艣 takim, bowiem sam chcia艂by艣 by膰 na miejscu tej osoby. 呕adna z tych rzeczy nie pomo偶e Ci osi膮gn膮膰 sukcesu. Wyobra藕 sobie szalej膮ce w ciasnej zagrodzie dzikie mustangi. Pragn膮 sta膰 si臋 wolne. Jak d艂ugo ogrodzenie stoi, a brama jest zamkni臋ta, te mustangi, cho膰 wolno艣ci pragn膮 nade wszystko, wolne nie b臋d膮. I co si臋 z nimi dzieje? S膮 coraz bardziej i bardziej w艣ciek艂e, pragn膮 stratowa膰 tego, kto je tam zamkn膮艂. Nienawidz膮 go i w pewnym sensie tak偶e wini膮 za sw膮 sytuacj臋. Za ka偶dym razem, gdy widz膮 w oddali inne konie, wolne i z wygl膮du szcz臋艣liwe, gniew, resentyment i nienawi艣膰 tych uwi臋zionych mustang贸w wzrasta i zazdroszcz膮 one swym szcz臋艣liwszym wsp贸艂braciom.

Udost臋pnij ten post

Kiedy naprawd臋 otworzysz w艂asny umys艂, z艂o艣膰, resentymenty, nienawi艣膰 i zawi艣膰 znikn膮. To jednak, powiedzmy sobie szczerze, wymaga nieco pracy. Sp贸jrzmy wi臋c, jak dzia艂a ludzki umys艂. My艣l, ca艂kiem tak samo jak dzia艂anie, jest pewn膮 energi膮 w ruchu. My艣li wi膮偶膮ce si臋 z emocjami nios膮 z sob膮 jeszcze wi臋cej energii. Kiedy powstaje dowolna my艣l, a szczeg贸lnie taka, z kt贸r膮 wi膮偶膮 si臋 silne emocje (jak w przypadku marze艅 o sukcesie), uruchamiasz energi臋, kt贸ra pozwala Twojej my艣li si臋 rozwija膰, Tobie za艣 pozwala bada膰 jej zawarto艣膰 i tworzy膰 nowe my艣li na jej podstawie. Dzieje si臋 tak ca艂kiem samorzutnie.

Udost臋pnij ten post

Wszyscy my艣limy, ale nie wszyscy realizujemy nasze marzenia. Jest tak dlatego, 偶e my艣li mog膮 by膰 z natury pozytywne lub negatywne. Co wi臋cej, nawet my艣li, kt贸re uwa偶asz za pozytywne, mog膮 w istocie przeszkadza膰 osi膮gni臋ciu Twych cel贸w. Powiedzmy, 偶e marzysz o posiadaniu nowego domu. Ci膮gle wi臋c my艣lisz w ten spos贸b: „Chc臋 kupi膰 nowy dom!”. Wydaje si臋 to pozytywn膮 my艣l膮,zgoda? Jednak tak nie jest. Dlaczego? Bo Twoje „chc臋” sprawia, 偶e chcesz go kupi膰, zamiast go kupi膰. Je艣li nadal b臋dziesz tego chcia艂 w ten sam spos贸b, to pewnie nigdy swego celu nie osi膮gniesz.

Udost臋pnij ten post

To, co sam o sobie m贸wisz. Oto par臋 drobnych przyk艂ad贸w tego, co sami o sobie potrafimy m贸wi膰 – w my艣lach albo g艂o艣no. S膮 to takie jakby etykietki, kt贸re sami sobie przyklejamy, i kt贸re nas naprawd臋 niesamowicie ograniczaj膮: *Nie jestem do艣膰 dobry do tej pracy. *Nie jestem do艣膰 atrakcyjny, by ta dziewczyna ze mn膮 si臋 um贸wi艂a. *Jestem zbyt nie艣mia艂y. *To mi si臋 nigdy nie udaje (albo jeszcze du偶o gorsza wersja: „To mi si臋 nigdy nie uda”). *M贸j ojciec mia艂 racj臋. Nigdy nic wielkiego nie osi膮gn臋. *Nie powinienem za wiele oczekiwa膰 od 偶ycia. Jak cz艂owiek jest w porz膮dku, nie stanie mu si臋 krzywda. A je艣li si臋 szarpie i mu si臋 nie udaje, to dopiero wychodzi na g艂upka!

Udost臋pnij ten post

W ten spos贸b sami sobie przyklejamy metki z negatywnymi ocenami, kt贸re nas nast臋pnie niesamowicie ograniczaj膮. A przecie偶 to tylko drobna cz臋艣膰 tego, co z艂ego na sw贸j w艂asny temat potrafi, w ci膮gu cho膰by jednej doby, powiedzie膰 ca艂kiem normalny, psychicznie zdrowy i og贸lnie w porz膮dku cz艂owiek! Wi臋kszo艣膰 tych samoumniejszaj膮cych stwierdze艅 pochodzi bezpo艣rednio z naszego zaprogramowania. Poniek膮d to zadziwiaj膮ce, jak niewielu ludzi na tym najlepszym ze 艣wiat贸w naprawd臋 lubi samych siebie! I naprawd臋 nie jest to sprawa weso艂a, poniewa偶 to, co ci ludzie o sobie m贸wi膮, tak samo niezawodnie definiuje ich rzeczywisto艣膰, jak i ich samych. Jest to bowiem nic innego, ni偶... Samospe艂niaj膮ce si臋 proroctwo — kiedy m贸wisz, 偶e czym艣 jeste艣, stajesz si臋 tym!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pussa
co u was? a to dla tych kt贸rzy prosili. Na zdrowie;) 艁opianowa p艂ukanka przeciw wypadaniu w艂os贸w Dwie 艂y偶ki rozdrobnionego korzenia 艂opianu zalej dwiema szklankami ciep艂ej wody. Przykryj i gotuj przez 5 minut. Potem wystud藕 i przeced藕. Umyte w艂osy op艂ucz odwarem, lekko masuj膮c sk贸r臋. Nie osuszaj膮c, owi艅 g艂ow臋 r臋cznikiem. Po 5 minutach w艂osy rozczesz i zostaw do wyschni臋cia. Tonik z rzepy wzmacniaj膮cy w艂osy Rzep臋 sporej wielko艣ci zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odci艣nij sok i wetrzyj go w sk贸r臋 g艂owy, najlepiej na p贸艂 godziny przed myciem. Efekt: hamuje wypadanie, wzmacnia w艂osy Maska nawil偶aj膮ca dla w艂os贸w suchych Dojrza艂y owoc awokado starannie rozgnie膰 widelcem. Dodaj 3 艂y偶ki majonezu lub 艣mietany. Powsta艂膮 papk臋 na艂贸偶 na uprzednio umyte w艂osy i owi艅 g艂ow臋 r臋cznikiem. Po up艂ywie 30 minut umyj g艂ow臋 szamponem. Intensywna od偶ywka z 偶贸艂tkiem i olejem rycynowym Zmieszaj ze sob膮: jedno 偶贸艂tko, 2-3 艂y偶ki oleju rycynowego, 艂y偶eczk臋 dro偶d偶y, kilka kropel soku z cytryny i 艂y偶eczk臋 od偶ywczego balsamu do w艂os贸w. Od偶ywk臋 dok艂adnie wetrzyj we w艂osy i sk贸r臋 g艂owy. Owi艅 g艂ow臋 czepkiem oraz r臋cznikiem (ciep艂o poprawia wnikanie sk艂adnik贸w od偶ywczych). Potem umyj w艂osy szamponem zio艂owym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pussa
Widz臋, 偶e najpierw kto艣 skasowa艂 wypowiedzi os贸b mi 偶yczliwych i jeszcze kto艣 podszywa si臋 pode mnie.. ale c贸偶. ja pisz臋 dalej. Co u was? gdzie wszystkie "czarne" osoby? dziekuje znowu wszystkim za odpowiedz ale ci臋zko mi zrozumie膰 jak od nerw贸w moze tak byc przeciez nie wiem co tam jest w tym miejscu watroba woreczek albo jeszcze jedna opcja chodzi mi po g艂owie moze jak mi badali jelita cos mi uszkodzili w tym miejscu bo to by tak pasowa艂o w tym zgjeciu nie pod samym zebrem tylko ponizej az do pachwiny csami czuje promieniowanie no i z ty艂una tym poziomie co z przodu koncza sie zebra tylko to jest z ty艂u .I nie sa to zadne sk贸rcze tylko k艂ucie mocne k艂ucie kt贸re przeszywa mnie na wskros ......przepraszam ze marudze was boli po lewej stronie a mnie prawa moze mam cos z tymi jelitami .......dziewczyny dlaczego do cholery musi mnie ciagle gdzies bolec ......jak pokonam jeden b贸l to nastepny zaczyna sie zn贸w w innym miwjscu i nie wiadomo czy to nerwy czy jaka艣 choroba ..... szkoda ze nie znalaz艂as jakiegos artyku艂u na ten temat moich dolegliwosci .....ten na temat nerwicy serca wiele mi daje ....a jesli chodzi o to b贸lgotanie to tez tak mam ,c贸rka m艂odsza tez tak ma to normalne jak w niedziele by艂am w kosciele posz艂am do spowiedzi i ksiedzu tez tak burcza艂o i nic tam nie pi艂 a tak g艂osno burcza艂o ze szok ...... w moim badaniu z kolonoskopi napisali mi w swietle jelita dosc duza ilosc tresci p艂ynnej b艂ona 艣luzowa o prawid艂owyo zarysowanej siatce naczy艅, znaczna spastyka w obrebie lewej po艂owy jelita .Po za wzmo偶ona spastyk膮 nie wykazano zmian patologicznych ......co znaczy to s艂owo spastyka ....czy ktos moze mi powiedziec ...moze to jest ta przyczyna b贸lu ......martwie sie .....

Udost臋pnij ten post

Pussa mam do ciebie prosb臋 ...czy mozesz mi dac namiary na ten artyku艂 o nerwicy serca bo ja juz wysiadam by艂am u lekarza zmieni艂 mi lek na Rytmonorm 8m godzin mam spok贸j a p贸zniej zn贸w sie zaczyna ...... POwiedzia艂 mi kr贸tko Pani ............ma pani serce zupe艂nie zdrowe to wszystko ma swoje pod艂oze w psychice musi pani leczyc psychike a nie serce ....dosta艂m Doxepin ale boje sie go wzi膮艣膰 ....czy ktos zna ten lek ?pr贸bowa艂 go ?leczy艂 si臋 nim ? prosze o odpowiedz zyczliwe osoby .....

Udost臋pnij ten post

pozdrawiam was dziewczyny 鉂わ笍 u mnie jakos smutne dni, w srode mialam wolne odwiedzilam kolezanke i bylo po prostu super!!! no a wczoraj i dzis totalny d贸艂 ze nie moge czesciej jej odwiedzac poagadac sobie wyjsc na taki spacer, bo w srode bylo baaaaaaaaaardzo cieplo wiec tez udalysmy sie na dluzszy spacer z jej coreczka:) ... ehhh

Udost臋pnij ten post

dziewczyny dobija mnie ten zyciorys psychologiczny :/,nie mam pojecia jak to napisac,nigdy tego nie pisalam :(,a musze go miec na poniedzialek,moze ma ktoras z Was jakis wzor ???.kto wymyslil jakies testy psychologiczne brrrrrrr

Udost臋pnij ten post

Witajcie wanessa 偶yciorys to nic innego jak cv , wzor贸w masz du偶o wpisuj膮c w google has艂o "偶yciorys" musisz napisac sw贸j prawdziwy ..... 馃尲

Udost臋pnij ten post

ale w tym sa durne pytania np.swiatopoglad,stosunek do religi,tepe tojakies,czy tak jak w zyciorysie powinno to byc w podpunktach?czy opisane?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰