Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 Ania5578
Dosta艂am Citabax!narazie p贸艂 tabletki a potem mam zwiekszac dawke!narazie rezygnuje z terapi,ale dobra dziecka!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mardzi77
Witam! Od 5 miesi臋cy m臋czy艂am si臋 z dziwnym niepokojem, l臋kami, robi艂o mi si臋 s艂abo na ulicy, w sklepie, tylko w pracy jako艣 si臋 czu艂am, cho膰 od pewnego czasu nawet i w pracy zacz臋艂am mie膰 l臋ki i strach, 偶e co艣 mi si臋 mo偶e sta膰, nawet id膮c do pracy czy wracaj膮c takie mia艂am wizje. Nie dawa艂am sobie ju偶 z tym rady sama i wybra艂am si臋 do psychiatry. Od pi臋ciu dni dopiero za偶ywam tabletki, ale wiem, 偶e czeka mnie d艂uga i ci臋偶ka droga. Musz臋 sobie z tym poradzi膰, bo mam ma艂e dziecko i m臋偶a dla kt贸rych jestem bardzo wa偶na. Aniu a je艣li chodzi o terapi臋 to id藕, ja id臋 15.04., ale wiem, z r贸偶nych rozm贸w, 偶e naprawd臋 jest pomocna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karteczka****8
tak mysle ze spotkania od czasu do czasu nawet z psychologiem s膮 pomocne aby podtrzymac si臋 na duchu:) tak偶e Aniu powinnas, no i 偶ycz臋 zdrowka dla Ciebie i dziecka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Dzi臋ki serdeczne!mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie!pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GDZIE KR脫LEWNA?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sloneczka2
Wynajmij kogos na 2 godzinki zebys mogla isc na terapie, wszystko da sie za艂atwic jak sie chce oczywiscie . A dla dobra dziecka to najlepsza by艂aby twoja terapia bo w艂asnie krzywdzisz je swoimi l臋kami ,z艂ym samopoczuciem, bo czy chcesz czy nie- ma ono wp艂yw na otoczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Witam!jak sie czujecie?Mnie nadal boli 偶o艂adek nie umiem nic jesc,nie umiem patrzec na jedzenie!!!do tego wiecznie mi zimno,nie wiem co mam o tym myslec,czy to nerwy????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Witam jak tam zdrowko?U mnie do kitu,nadal boli mnie 偶o艂adek nie umiem nic jesc,nie umiem patrzec na jedzenie!do tego mi wiecznie zimno!!!czy to nerwy???

Udost臋pnij ten post

Aniu to na pewno nerwy, musisz znalezc jakis sposob by oderwac te z艂e mysli, by na troche chociaz zacz膮c sie cieszy膰 kazda chwil膮, dziekowac za to co masz, za kazd膮 pierdo艂ke. ja tez sie jak sie denerwuje boli mnie brzuch, mam odruchy wymiotne, to taka reakcja organizmu niestety, trzymam kciuki aby lekarstwa dobrze na Ciebie wp艂ywa艂y:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mardzi77
Witam! Aniu je艣li chodzi o to, 偶e Ci jest wiecznie zimno, to Ja mam to samo i to s膮 nerwy.a dzi艣 Ja tak samo si臋 藕le czuj臋, tzn. targaj膮 mn膮 nerwy cho膰 nie mam do tego powod贸w, 偶eby si臋 denerwowa膰:( czuj臋 si臋 fatalnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Dzi臋kuje Ci za slowa otuchy,potrzebuje ich!U mnie ostatnio nie ma艂o nerw贸w!!do tego wieczne siedzienie w domu,a co za tym idzie,wiecznie mysle!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mardzi77
W艂a艣nie wybieram si臋 na kr贸tki spacer, mam nadziej臋, 偶e uda si臋 troszk臋 zapomnie膰 o tym co si臋 ze mn膮 dzieje, jest to ci臋偶kie dla mnie , bo jak tylko mam gdzie艣 wyj艣膰 to ogarnia mnie zaraz l臋k;( odezw臋 si臋 jak wr贸c臋

Udost臋pnij ten post

nie wiem jak u was ale mnie na dworze jest strasznie zimno!!!!!!!! No i mi ogolnie tez czesto jest zimno, pewnie tez u mnie przez niskie cisnienie, brzuch mnie boli dzis, w艂asnie pije dziurawiec, mialam ostatnio troche stres贸w ale mam nadzieje ze to juz sie skonczy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Moja c贸reczka ma 2 latka! po wizycie o.k.dostalam tabletki(kilkumiesieczna kuracja) mimo tego czuje sie okropnie,偶oladek mnie boli nie umiem nic jesc!jutro ide do lekarza mam nadzieje ze nic zlego mi nie ma!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mardzi77
Jednak nigdzie nie posz艂am, bo troszk臋 zimno brr Aniu my艣l臋, 偶e Ci nic nie jest, bo ja mia艂am podobnie, porobi艂am wszystkie a mo偶e jeszcze nie wszystkie mo偶liwe badania i wszystko jest dobrze. Ja mam prawie 3 letniego synka, czyli tak podobnie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdzie ksi臋偶niczka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
ale mnie dowala teraz :((((((((((((((((((((9

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brakuje coponiekt贸rych;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
co to za wpis?napewno nie m贸j! czy ktos ma ten sam nick?dziwne!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
cisza tu co艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Tylko jak to zrobi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Bianka odezwij sie i inne dziewczynki dajcie znac co u was. bo ja troll

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Znowu kto艣 podszywa sie pod m贸j nic.musze go znienic.

Udost臋pnij ten post

NIE MAM JU呕 SI艁Y ! ! ! Nie wiem, jak ja wytrzymam do ko艅ca tej ci膮偶y. Ca艂y czas si臋 boj臋 i ci膮gle wy艂azi co艣 nowego. Wczoraj odebra艂am wyniki bada艅 krwi i moczu i znowu jakie艣 cuda. Krew og贸lnie nawet dobrze ale co miesi膮c spadaj膮 mi p艂ytki krwi. Nigdy nie mia艂am z nimi problemu i na pocz膮tku ci膮偶y mia艂am ich 270 tys ( norma 140tys-400tys ). Ale potem z miesi膮ca na miesi膮c ca艂y czas spada艂y i teraz s膮 ju偶 poni偶ej normy ( 134tys ) Jak tak dalej p贸jdzie to boj臋 si臋 pomy艣le膰 co b臋dzie za miesi膮c, a przecie偶 mam mie膰 cc. Podobno gdy spadn膮 do 50 tys to ju偶 jest bardzo niebezpieczne, grozi wew. krwotokiem i jest przeciwskazaniem do znieczulenia. Wi臋c nie wiem co wtedy ze mn膮 zrobi膮 - przecie偶 i tak jestem zagro偶ona dod. krwotokiem przez przoduj膮ce 艂o偶ysko. Na podniesienie p艂ytek nie ma diety ani lekarstwa jedynym wyj艣ciem jest podanie steryd贸w. Do tego jeszcze w moczu wyszed艂 mi 艣lad bia艂ka i bakterie, ale tym si臋 nie przejmuje bo ju偶 tak kiedy艣 mia艂am i mo偶na temu szybko zaradzi膰. Najgorsze, 偶e wysz艂y mi te偶 cia艂a ketonowe. Nie wiedzia艂am nic na ten temat ale przeczyta艂am w necie, 偶e mo偶e to oznacza膰 藕le leczon膮 cukrzyce i grozi膰 nawet jak膮艣 艣pi膮czk膮 ( dalej si臋 w to nie wg艂ebia艂am bo nie chcia艂am si臋 bardziej denerwowa膰 ) W moim poradniku ci膮偶owym przeczyta艂am, 偶e Cia艂a ketonowe - ich niewielka ilo艣膰 艣wiadczy膰 mo偶e o niedo偶ywieniu lub odwodnieniu, w du偶ej ilo艣ci wyst臋puj膮 przy kwasicy cukrzycowej. Nie wiem ile mi tego wykryto bo nie podana jest 偶adna konkretna ilo艣膰 tylko (+) - taki jeden plusik oz. chyba, 偶e nie du偶o bo widzia艂am kiedy艣, 偶e niekt贸rzy maj膮 na badaniach dwa a nawet i trzy takie plusiki. Mo偶e kto艣 mnie o艣wieci. Tak wi臋c oczywi艣cie wczoraj spanikowa艂am i trz臋s艂am si臋 ze strachu. Na szcz臋艣cie dzi艣 mam wizyty u dw贸ch lekarzy ( usg ci膮偶y u b. dobrego specjalisty ) i ( wizyte u prowadz. mnie ginekologa ) wi臋c mam nadziej臋, 偶e wszystko zostanie wyja艣nione i mo偶e chocia偶 troche si臋 uspokoje. Dostane te偶 z pewno艣ci膮 skierowanie do szpitala na przysz艂y tydzie艅. Boj臋 si臋 tego d艂ugiego pobytu w szpitalu ale wiem te偶 , ze bede tam bezpieczniejsza ni偶 w domu i na pewno zrobi膮 mi potrzebne badania i pewnie ju偶 bed膮 wiedzieli jak temu wszystkiemu zaradzi膰. P贸ki co od rana goni mnie do kibelka bo si臋 denerwuje przed tymi wizytami, a szczeg贸lnie przed usg czy z dzieckiem wszystko w porz膮dku i czy nie za ma艂o wazy. Kurcze mam nadzieje, 偶e nia mam tej cukrzycy bo wiem , 偶e konsekwencje dla dziecka by艂yby z艂e. Robi艂am miesi膮c temu badania cukru i na czczo by艂y w porz膮dku a po wypiciu 50 g glukozy wynik wyszed艂 co prawda na granicy ale moja ginekolog stwierdzi艂a, 偶e nie mam cukrzycy a jedynie nietolerancje glukozy wi臋c wystarczy, ze odstawie s艂odycze. Tak te偶 zrobi艂am i stara艂am si臋 nawet ograniczy膰 posi艂ki, 偶eby nie podnosi膰 za bardzo tego cukru. Mo偶e rzeczywi艣cie za ma艂o ostatnio jad艂am bo coraz cz臋艣ciej rezygnowa艂am z kolacji. Wiem, 偶e ju偶 teraz nic nie wymy艣le i musze poczeka膰 do wizyty. Odezwe si臋 wieczorem jak ju偶 b臋dzie po.

Udost臋pnij ten post

Pralinka szczerze Ci wspo艂czuje ,modle sie abys dotrwala do konca ciazy i by艂a pozytywnie nastawiona .

Udost臋pnij ten post

Ania5578 na stronce u gory pisze moje konto tam kliknij i zaloguj sie ,bedziesz miala nick na czarno i swoje haslo i nikt sie nie bedzie podszywal,pozdrowienia dla Was

Udost臋pnij ten post

Wr贸ci艂am i jestem padni臋ta. Zaliczy艂am usg w Warszawie i gina pod W-w膮. Obydwaj lekarze stwierdzili, 偶e te ketony w moczu to z diety i nie ma si臋 czym przejmowa膰, bo kwasica cukrzycowa to jest przy jakich艣 bardzo wysokich cukrach a nie przy moim 139. ( tylko sk膮d oni wiedz膮, jaki mam teraz cukier, badanie mia艂am 4 tyg temu ). Natomiast na p艂ytki bede dostawa膰 w szpitalu sterydy, dosta艂am skierowanie na 19 kwietnia i zostaje ju偶 do porodu cc. Dzidziu艣 wa偶y 2100 ( 33 tyd ) i jest wszystko z nim ok. tylko nie chcia艂 dzisiaj pokaza膰 buzi. 艁ozysko jest przoduj膮ce centralnie i dlatego w艂a艣nie ide do szpitala i bede mia艂a cc. Tak wi臋c zosta艂 mi w domu jeszcze tydzie艅. I co z tego, 偶e mnie uspokoili skoro i tak si臋 boje i tak. Od rana si臋 denerwowa艂am a ju偶 w drodze do lekarza to ma艂o nie zemdla艂am. I do tego jeszcze miga艂y mi ca艂y czas te plamki przed oczami ( mimo, 偶e nie by艂o specjalnie s艂o艅ca ) wi臋c mo偶e to jest u mnie na tle nerwowym. Ju偶 sama nie wiem bo tyle przekopa艂am internet i 偶adna choroba oczu nie ma takiego objawu.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰