Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 inkkkkkkkkka
POMOCY!!! Tak jak juz pisa艂am choruj臋 na l臋k napadowy.Czy ktos z Was ma tak ze w trakcie cie偶kiego napadu l臋ku stajecie sie ca艂kowicie senni i zdarza Wam ai臋 zasnac? Czy te偶 tak bardzo sie odcinacie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pralinko
ja tez mialam okropne schizy z oczami,mety,zygzaki,iskierki itp. nosze okulary minusowe,musialo minac duzo czasu zebym stwierdzila ze to tylko nerwica...a nie odklejajaca sie siatkowka :P tez sie o to balam.....dzis juz nie mam tego problemu ale jak mam gorszy czas taki nerwowy to staje sie czula na swiatlo i czesto mnie poprostu razi-jakby swaitlowstret do tego te inne efekty ktore znasz ,jesli jestem spokojna to tego nie mam,pomogly mi tez szkla fotochromy co sie sciemniaja na dworze ,dla mnie rewelacja! to one mi duzo pomogly.....moze sprobuj przyciemnianych szkiel,do dzis jak mnie czasem dorwie panika np.poza domem to i oczy mi szwankuja -widze za jasno ,razi mnie normalne swiatlo od razu myk z torebki okulary przeciwsloneczne(nigdy sie z nimi nie rozstaje) a i tak mam na nosie fotochromy u ciebie z tego co piszesz o obecnym stanie-ciaza i spadajace plytki moga sie przyczynic do oslabienia ogolnego i zmeczenia oczu i moga pojawiac sie blyski,nitki itp. postaraj sie na tym nie skupiac ,zobaczysz ze to minie...... moja kolezanka nerwicowa tez ma schizy oczne :P co ona nie badala to ci mowie..wszystko jest w jej glowie jedni maja jazdy z sercem ,inni z bolami glowy a inni z oczami...... a co sie mezowi stalo,mial wypadek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emka2
hmmm usnac w czasie ataku leku to by byl miod normalnie ,ja to jestem tak pobudzona podczas ataku ze malo nie eksploduje...jak emocje opadna to moge sie zrobic dopiero spiaca natomiast tzw"wylaczenia" podczas ataku to i owszem moga byc ,ze czlowiek sie wylacza i czuje jakby stal obok swojego ciala....taka dezorientacja....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkkkkka
ale ja tak mam jak mam d艂ugotrwa艂y bardzo silny cgroniczny l臋k,jak cos musze zrobi膰 a bardzo nie chc臋 i si臋 strasznie boj臋,normalnie klade sie i zasypiam ,taka jakby narkopleksja:/ normamlnie sie odcinam na chwil臋 k艂ade zaypiam i budze se w dobrym nastroju,teraz wesz艂am na nowy antydepresant i to zaczyna mija膰.Bardzo mnie to martwi i boje sie tego:/

Udost臋pnij ten post

Witajcie Ale tragedia :( brak s艂贸w . Wczoraj zmar艂a mi babcia :( czuje sie fatalnie :(

Udost臋pnij ten post

Dziekuje Wanessa. Og贸lnie jest fatalnie bo tragedia narodowa :( to spad艂o jak grom z jasnego nieba :(.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwuska1
Jak sie czujecie ?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5578
Hej!ja czuje sie o.ktabletki dzialaja,troche przymulaja,mam problemy z jedzeniem ale jest duzo lepiej niz przed lekami!Przygnebia mnie ta ca艂a trogedia,musze sie trzyma膰!a ty jak sie czujesz???

Udost臋pnij ten post

Jak wp艂yne艂a na was tragedia narodowa? Radzicie sobie emocjonalnie ?? Bo mi jakos ci臋偶ko sie skupi膰 na czymkolwiek :( Przezywam to razem ze wszystkimi ,staram sie nie wypierac swoich uczuc i jakos mi l偶ej.

Udost臋pnij ten post

Straszne to co sie sta艂o:( dziwne, szok po prostu... 偶ycie jest takie kruche, wiec musimy sie cieszy膰 z ka偶dej chwili

Udost臋pnij ten post

a przepraszam nie doczytalam ze wczoraj tzn ze 9.04 ci zmar艂a, wspolczuje bardzo:( ale czas goi rany, teraz musisz sie wyplakac wydusic te emocje... pozdrawiam Ci臋 cieplutko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ano jestesmy zdrowe

Udost臋pnij ten post

Tak smutnawo u mnie , ale lepiej niz by艂o :) Mia艂am jeden atak w nocy kr贸ciutki ale sie nie wtsraszy艂am , choc w trakcie nie wiedzia艂am co robi膰. Obudzi艂am me偶a i od razu mi przesz艂o :) wczoraj mialam ca艂y dzien migrene , dzi艣 spok贸j . Ca艂y czas pracuje nas sob膮. Czasami mam do艣c analizowania i u偶erania sie ze swoimi problemami narzuconymi mi w dziecinstwie przez rodzic贸w :/

Udost臋pnij ten post

witajcie :) stres-stop znalazlam psychoterapie bardzo sie ucieszylam,ale to byl niewypal :(,mialam 2 terapie po 15 minut tylko,na pierwszej wizycie powiedziala mi ze w przyszlosci bede cierpiala na ciezka depresje,a na 2 ze nie cierpi osob ktore biora leki i czekaja na dzialanie zamiast sie brac do roboty i ze te leki bede brala do konca zycia a po 15 minutach ze juz konczymy bo ona sie spieszy na autobus-jakis koszmar-znowu sie zle poczulam :/,ale z pomoca kolezanki znalazlam w innym miescie i zaczynam 5 maja,moze tam sie uda,chociarz juz nie jestem tak pozytywnie nastawiona jak za pierwszym razem a co u Was???? pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

wanesso no to rzeczywiscie okropnie trafilas! To jakis debilny psycholog musial byc! Oby ta nastepna terapia by艂a lepsza:) Ja niedlugo ide do nowej pracy(bo mialam troche przerwy w miedzy czasie zrobilam kurs) jak to bywa przed nieznanym troszke sie denerwuje jak to bedzie, no ale mo偶e bedzie fajnie:)

Udost臋pnij ten post

Wanessa Jestem w szoku ,ze taka moze byc terapeutka odlot .Nie dowierzam jak mozna tak traktowac czlowieka , ktory przychodzi wiadomo ze z wrazliwa psychik膮 ,szok !!

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Zosta艂y mi ostatnie dni w domu, a w poniedzia艂ek ide ju偶 do szpitala i wr贸ce dopiero po cc ( pewnie za jaki艣 miesi膮c ). Bardzo si臋 boj臋 wszystkiego co mnie tam czeka i dopad艂y mnie ju偶 wszystkie mo偶liwe objawy nerwicowe. Mam ca艂y czas l臋ki, ca艂a si臋 w 艣rodku trz臋se, mdli mnie, cz臋sto musze korzysta膰 z ubikacji, poce si臋 a do tego mam takie dziwne uczucie jakby moja g艂owa nie by艂a moja, trz臋sie mi si臋 obraz przed oczami i jako艣 inaczej widze. Poza tym chce mi si臋 ca艂y czas p艂aka膰, nie moge usn膮膰 i nie mam apetytu. Ale najgorszym objawem jest to, 偶e jak wyjde na zewnatrz to potwornie razi mnie 艣wiat艂o i ca艂y czas miga mi co艣 i pulsuje przed oczami. To jakie艣 takie plamki uciekaj膮ce w jeden centralny punkt. Widze to na jasnych jednolitych powierzchniach, nawet na 艣cianie w domu w miejscu gdzie pada na 艣ciane s艂o艅ce. Pisa艂am ju偶 tutaj o tym jak bardzo si臋 tego boj臋 i ile si臋 naczyta艂am o odklejeniu siatk贸wki itd. W ko艅cu wysup艂a艂am 200 z艂 i posz艂am na OCT TOMOGRAFIE OCZU. Przeczyta艂am, 偶e to najnowocze艣niejsze i najdok艂adniejsze badanie i co si臋 okaza艂o. W艂a艣ciwie to si臋 nic ie dowiedzia艂am poza tym, 偶e siatk贸wka si臋 nie odkleja - ALE DALEJ NIE WIEM OD CZEGO MAM TE MIGAJ膭CE PLAMKI. Pani doktor, kt贸ra opisywa艂a badanie by艂a bardzo niemi艂a i nie odpowiedzia艂a mi nawet na pytanie od czego moge mie膰 taki objaw i gdzie i jak szuka膰 przyczyny. Powiedzia艂a tylko, 偶e wg. niej jestem wydelikatniona kilku miesi臋cznym le偶eniem w domu ( zagro偶ona ci膮偶a ) i ona to doszukiwa艂aby si臋 przyczyn. Po prostu mnie zby艂a. Jestem w艣ciek艂a bo zap艂aci艂am tyle kasy i dalej nic nie wiem. Rzeczywi艣cie czuje si臋 jaka艣 os艂abiona, kr臋ci mi si臋 w g艂owie, ci膮gle jestem senna ale badania krwi mam dobre bo kilka miesi臋cy bra艂am 偶elazo wi臋c anemii nie mam. Nie wiem ju偶 co mam my艣le膰. I tak nie zd膮偶e ju偶 nic wi臋cej zrobi膰 do poniedzia艂ku. Postanowi艂am, 偶e jak po porodzie mi nie przejdzie to zn贸w zaczne od wizyty u okulisty i zobacze na jakie ew. badanie mnie skieruje i bede szuka膰 dalej. Najgorsze jest to, 偶e wiele razy wstukiwa艂am w google ten sw贸j objaw oczny i nikt nie mia艂 czego艣 podobnego i w艂a艣ciwie nic nie moge na temat znale藕膰. Czy偶bym by艂a jedyna, kt贸ra to widzi, a mo偶e to jaka艣 nadwra偶liwo艣膰 na 艣wiat艂o s艂oneczne albo wszyscy to widz膮 tylko nie zwracaj膮 na to uwagi. Ju偶 sama nie wiem.

Udost臋pnij ten post

Pralinka , a to nie spowodowane tym ,ze jestes w ciazy ?? Dziewczyny maj膮 takie objawy w ciazy. Mi bardzo 艂zawia oczy jak wychodze z domu na ostre s艂once ,chodze w okularach ,czesto mia艂am zapalenie spoj贸wek.Og贸lnie to mi tez sie czasami pojawiaja plamki bia艂e przed oczyma szczeg贸lnie przed okresem i jak mnie g艂owa boli i wiem jakie to ucia偶liwe i powodujaca panike. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
Pralinko ta lekarka Cie zby艂a, poniewaz nie dolega Ci nic strasznego, uwierz, ze to podstepna NERWICA!!!!!!!!!!!!!!! 馃尲 na pewno musisz w to uwierzyc!!! nerwica potrafi dwac przer贸zne objawy, tylko w艂asnie najgorszy problem 偶e nam trudno w to uwierzyc i szukamy, szukamy bez konca przyczyn

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczyny! Troch臋 mnie nie by艂o. Zagl膮da艂am czasem ale jako艣 napisa膰 by艂o trudniej. Wanesso droga! To faktycznie mutant nie terapeuta ,na kt贸r膮 przysz艂o Ci trafi膰. Nie trzeba by膰 nawet psychologiem 偶eby wiedzie膰 偶e taka osoba pozbawiona jest wra偶liwo艣ci, delikatno艣ci i jakiejkolwiek empatii. Ale wierz臋 偶e znajdziesz dobrego terapeut臋. M贸j pierwszy to te偶 niewypa艂 by艂. Stres stop ja z kolei szukam pracy bo umowa mi si臋 sko艅czy艂a ale to nie takie 艂atwe okazuje si臋;) Pralinko a to co opisujesz jest tak typowo nerwicowe 偶e nie masz co si臋 doszukiwa膰 innych chor贸b. B臋dzie dobrze zobaczysz! U mnie tak sobie ostatnio by艂o. Tydzie艅 temu terapeutka odpowiedzia艂a na moje pytanie i rzek艂a ze jestem zupe艂nie zdrowa psychicznie tylko m贸j problem nazywa si臋 fiksacj膮 (w zwi膮zku z matka) no i mam przero艣ni臋te mechanizmy obronneJ Ale ja g艂upia wr贸ci艂am do domu i natkn臋艂am si臋 na artyku艂 w Internecie o osobowo艣ci Borderline. Tak si臋 tym przestraszy艂am 偶e na drugi dzie艅 do domu mia艂am jakie艣 dziwne samopoczucie, jakby zaburzenia 艣wiadomo艣ci ,takie zamglenia. W l臋ku 偶y艂am strasznym przez dwa dni. Dodatkowo 偶a艂oba narodowa i pogoda nie nastraja艂y super. Ju偶 kiedy艣 terapeutka m贸wi艂a 偶ebym lepiej nie czyta艂a niekt贸rych artyku艂贸w bo za bardzo uto偶samiam si臋 z nimi. Obieca艂am sobie ju偶 na 100% 偶e nie b臋d臋 czyta膰 wi臋cej chocia偶 szkoda bo naprawd臋 mnie to interesuje. Poza tym posz艂am do ginekologa bo od dawien dawna boli mnie co jaki艣 czas w臋ze艂 ch艂onny i trwa to ok. 2 dni. Kobieta powiedzia艂a 偶e piersi s膮 o.k. ale w臋ze艂 troch臋 powi臋kszony. Kaza艂a mi zrobi膰 badanie krwi (OB. Z rozmazem krwi). Dzisiaj odebra艂am i s膮 idealne. Tak mi ul偶y艂o.. To prawdopodobnie mastodymia. Mam troch臋 l臋ki i r贸偶ne schizy ale to te偶 dlatego 偶e dzisiaj nie by艂o terapii a ka偶da przerwa wp艂ywa na mnie negatywnieJ Ale nic, wiosna idzie i czas g艂owy do g贸ry podnie艣膰 i i艣膰 dalej;)

Udost臋pnij ten post

Jeszcze tylko niedziela w domu i odezwe si臋 dopiero jak wr贸ce ze szpitala ( mam nadziej臋, 偶e do po艂owy maja si臋 wyrobie ) no i 偶e wreszcie napisze wtedy CO艢 BARDZO POZYTYWNEGO . Modle si臋, 偶eby m贸j Synek przyszed艂 szcz臋艣liwie na 艣wiat i 偶eby艣my razem wr贸cili. P贸ki co boj臋 si臋 ... Mam takie dziwne stany, ci膮gle mi si臋 wydaje, 偶e zaraz zemdleje - czuje si臋 jako艣 dziwnie s艂aba. A wczoraj to ju偶 przysz艂o mi do g艂owy, 偶e mo偶e mam jakiego艣 guza w m贸zgu skoro dokuczaj膮 mi i te oczy i zawroty g艂owy, szum i md艂o艣ci i taka s艂aba jestem. Ale wiem, ze musze si臋 przed takimi my艣lami broni膰 i wytrzyma膰 jeszcze jako艣 ten miesi膮c - mam nadziej臋, 偶e jak bedzie ju偶 po wszystkim to poczuje si臋 chocia偶 troche lepiej. TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaki miesi膮膰
po tygodniu b臋dziesz w domu je艣li nie wcze艣niej, teraz szybko wypuszczaj膮...

Udost臋pnij ten post

Pralinko bede trzymac kciuki i sie modli膰 abys by艂a lada dzien szcze艣liw膮 ju偶 mamusi膮 鉂わ笍 a te wszystkie objawy mimo ze trudno wierzy膰, 偶e to z nerw贸w to na pewno z nerw贸w s膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pralinka33 to tak jest
w nerwicy ,szumy w uszach , lub szczelanie w glebi ucha przed oczami czasem mroczki ,zawroty glowy , wewnetrzna trzesawka , ach wymieniac by tu szlo jeszcze , ale po co .Pralinko postaraj sie o tych objawach nie myslec , mysl o twoim dzidziusiu , zobaczysz bedzie dobrze .Jak bedziesz miala dzidzie uwierz mi , bedziesz miala inne mysli , a nerwica troche lub calkiem zniknie .Powodzenia w rozwiazaniu .

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰