Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 hejhejhej123456
tak kurcze w lydkach to brak magnezu albo klopoty z krazeniem. ale mnie bola rano miesnie i sciegna

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus.
gosa 78 Powinnas tak sobie zorganizowac dzien by miec chwile dla siebie, tylko ty sama z sob膮, najpierw warto zacz膮膰 od 10-15min pozniej stopniowo ten czas wyd艂uzac .Piszesz ,ze nie potrafisz odpoczywac , a ja ci powiem ,ze nie potrafisz byc sama z sob膮-unikasz tego zajmujac sie czym wszystkim, byle nie sob膮. Spr贸buj kazdego dnia ,znale藕膰 czas tylko dla siebie i w tym czasie, naprawde skup sie na sobie i pozw贸l przep艂ywac roznym myslom przez umys艂 , one beda non stop wirowac Tobie w g艂owie-to normalne. Nic nie zmieniaj, nie zmuszaj sie do pe艂nego relaksu. Po prostu to s膮 tylko my艣li , kt贸re s膮 czescia ciebie i sobie przepywaja ,zobaczysz ,ze ktoregos dnia poczujesz naprawde relaks. Odpoczynek nie polega na za艂ozeniu n贸g na kanape i lezeniu, opoczywac mozna nawet czyms sie zajmuj膮c ale wazne by byc w kontakcie z sob膮 i robi膰 to z przyjemnosci膮. Ale z Twojego postu ja wnioskuje jednak to napi臋cie u Ciebie. Nie znam Ci臋 ale z tego co piszesz to gonisz za "niczym" oczywiscie piszesz,ze tu cos gotujesz i juz bys chciala robic 3 rzeczy naraz...to jednak jest ucieczka przed czym艣... a przed czym to tylko od ciebie zalezy jak rozwiniesz temat i czy bedziesz miala ochote dzielic sie tym na forum.. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Robi臋 wiele rzeczy na raz bo chc臋 mie膰 wszystko co potrzeba zrobione na tip-top ( czyli obiad ugotowany, posprz膮tane itp), nie umiem siedzie膰 bezczynnie...i jak ju偶 zrobi臋 podstawowe rzeczy w domu to jak usi膮d臋 "by odpocz膮膰" to od razu my艣l臋, 偶e w艂a艣ciwie szkoda czasu na siedzenie i WYNAJDUJ臉 sobie robot臋 ( prasowanie, szorowanie 艂azienki itp). Teraz zamierzam znajdowa膰 czas na nic nie robienie- mog臋 le偶e膰 lub ogl膮da膰 telewizj臋 siedz膮c ( a nie ogl膮da膰 i prasowa膰 ubrania) tak aby odpocz膮膰 i WYLUZOWA膯, bo sama wymy艣lam rzeczy "do zrobienia", nakr臋cam si臋 by szybko, by zd膮rzy膰 i od tego te偶 si臋 denerwuj臋...Wbijam sobie do g艂owy, 偶e nie musz臋 mie膰 idealnie wysprz膮tanego mieszkania....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co mi jest?
Nie wiem czy wg was mam nerwic臋? moje objawy s膮 takie, 偶e denerwuj臋 si臋 np w pracy jak widz臋 dyrektora, jak musz臋 z nim rozmawia膰,,,,odczuwam jaki艣 strach wobec niego ( znajoma m贸wi艂a, 偶e dlatego bo jest dla mnie autorytetem i mistrzem) bo og贸lnie nie mog臋 na szefa narzeka膰, nic nigdy z艂ego mi nie powiedzia艂, nie ma krytycznych uwag do mojej pracy.Mimo to w kontaktach z r贸偶nymi osobami jestem jaka艣 napi臋ta poddenerwowana ( takie uczucie jakby strachu, dziwne emocje, serce wali, r臋ce i g艂os zatrz臋sione) a np s膮 to nowe osoby- jak np za艂atwienie czego艣 w urz臋dzie, na poczcie, czy rozmowa z nauczycielk膮 syna. Czy to nerwica?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co???/
a jakie s膮 objawy nerwicy? jak odr贸偶ni膰 np depresj臋 od nerwicy? w dzisiejszych czasach wszyscy 偶yj膮 w biegu, praca-dom, wi臋c wiele os贸b jest w pewien spos贸b poddenerwowanych....w ko艅cu co chwila s艂ycha膰 reklamy 艣rodk贸w i tabletek uspokajaj膮cych. Czy t膮 nerwic臋 po was wida膰 ( jak wida膰? tak jak wy偶ej g艂os poddenerwowany, trz臋s膮ce r臋ce))czy siedzi w was w 艣rodku? Mo偶e ja te偶 mam nerwic臋 ale tego sobie nie u艣wiadamiam?

Udost臋pnij ten post

tez mialam podobne problemy w pracy. bolalo mnie serce. od kardiologa dostalam afobam ktory bralam 2x dziennie. bardzo mnie wyciszyl. nie balam sie rozmow z waznymi ludzmi. mialam unormowany sen. teraz biore tylko laktomag b6. najpierw 3x dziennie po 2 tygodniach 2x dziennie a teraz 1x dziennie. czuje sie b.dobrze. nie wiem co to jest nerwica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co???/
afobam ci臋 nie uzale偶ni艂? d艂ugo go bra艂a艣? ile dni- tygodni?

Udost臋pnij ten post

witam was, ostatnio to juz wogole nie mam czasu a nawet ch臋ci na siedzenie przed komputerem:/ wyczytalam w biegu jedynie bianko ze chora jestes i dosta艂as doxycycline, wiec pobierzemy razem!:) bo ja od weekendu mecze sie z bolem osemki i dostalam wlasnie ten antybiotyk, dzis juz lepiej, teraz jeszcze wzielam co12h, ale od jutra juz tylko na wieczor 1 tabletka, jak zwykle sie balam i sie boje brac ze wzgledu na skutki uboczne, no ale chyba wytrzymam (y) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co???/
stres-stop:) skoro nas witasz to mo偶e odpisz jak objawia si臋 nerwica czym r贸偶ni si臋 od depresji. Znasz osoby na topiku, czy na swoim przyk艂adzie, bo nie wiem chyba te偶 do艂膮cz臋 do grona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pozytywkaaaa
witajcie, ja od 8 lat borykam si臋 z nerwic膮 :( i niestety nic mi nie pomaga. Moja nerwica objawia si臋 skurczem prze艂yku i jest to uczucie jakbym nie mia艂a odruchu po艂ykania zacz臋艂o si臋 nagle epizodami a potem trzyma艂o non stop, jak nie my艣l臋 o tym to jest ok ale nie my艣le膰 jest ci臋偶ko .Bra艂am przer贸偶ne leki i neuroleptyki i przeciwl臋kowe i antydepresanty niestety nie pomagaj膮 mi. Jedyny ratunek to podobno psychoterapia ale nie sta膰 mnie na ni膮.My艣la艂am zeby wybra膰 si臋 na regresing hipnotyczny wystarcz膮 podobno dwie/trzy sesje i problemy zostaj膮 u艣wiadomione i znikaj膮.

Udost臋pnij ten post

Stres-stop witam i pozdrawiam cieplutko bo chyba tego nam potrzeba jeste艣my przeziebione wi臋c troche ciepe艂ka potrzeba ja tez mia艂am 2 dni 2x dziennie a dzis juz po jednej ale dzis juz jest bez por贸wnania tylko straszne os艂abienie ........ a lezec ju偶 nie moge bomnie od tego lezenia wszystkie kosci bol膮 ............. wcale sie nie dziwie ze tu ma艂o zagladasz powiem ci ze kiedys zy艂am tym forum a teraz juz tez mnie nie ciagnie 偶eby pisac czy o cos pyta膰 a jak juz napisze to przewaznie spodziewam sie krytyki albo g艂upich docinek ......... w piatek mam zn贸w psychologa zobacze co tym razem bedzie musia艂a bym zabrac ca艂a rodzine na psychoterapie bo przyczyna nie lezy tylko we mnie ale co jak nikt nie p贸jdzie i to takie b艂edne ko艂o ja staram sie zmienic dostrzegam moje b艂edy ale inni nic nie robia w tym kierunku zeby by艂o lepiej a ja niestety mmusze zyc w tym domu , wtym otoczeniu i g艂贸wnie czego oczekuje to pomocy w nauczeniu sie tego wszystkiego , u mnie tez matka wyrzadzi艂a mi straszna krzywd臋 z czego do ostatniej wizyty nie zdawa艂am sobie sprawy .........偶ycze wszystkim mi艂ego dnia u mnie niebo ciagle p艂acze pogoda nie napawa optymizmem , czekam na s艂oneczko .......

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich. Przeczyta艂am sporo stron i chyba czas na moja historie bo mam nadzieje ze wsrod was znajde cenne wskazowki a moze pomoc. Wlasnie dostalam skierowanie (kolejne) do psychologa i nie mam wyjscia tylko musze tam isc. Jest zle. do dzis mialam jeszcze cudownego chlopaka ktory rozumial moje problemy (mialam takie przekonanie) i pomagal mi ale dzis chyba nie wytrzymal. powodu dokladnie nie znam bo zniknal bez s艂owa :( Sporo z was ma mezow, dzieci i pomagaja wam a ja jak zostaje sama a przeszloscia ktora wraca to tylko przyjkavciele pomagaja. Mam prace, chce sie realizowac, ksztalcic jeszcze ale zycie prywatne kompletnie mi nie wychodzi, nie potrafie nikogo juz szczerze pokochac :( tym samym krzywdze wszystkich do tej pory ktorzy chcieli mi dac to o czym tak marze ale nie potrafie tego chyba od nich odebrac :( na nerwice tez sie to prze艂ozylo wszystko bo bol w klatce piersiowej wyrywajacy ze snu, uczucie zimna czy strachu co rano . paranojaaaaaaaaaaaaaaa mozecie mi moze polecic lekarza fajnego w lublinie, tylko najlepiej nie prywatnie przyjmujacego bo narazie jeszcze nie stac mnie na takiego :( tylko czy takim na NFZ przyjmujacych mozna zaufac? jedna lekarke juz poznalam ale po 5 wizytach zrezygnowalam bo jej nie lubi艂am :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co???/
podbijam moje wcze艣niejsze pytanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moje kroki do wolnosci
MOJE KROKI DO WOLNOSCI BY艁Y TRUDNE , jak ka偶dego z nas. Wiele razy choroba wraca艂a..Na terapie nie chodzi艂am d艂ugo jestem typem samouka wiec duzo czasu spedzalam na doksztalcaniu sie na temat nerwicy i podj臋艂am z ni膮 walk臋..wszystkie nawroty i ataki traktowa艂am jak pr贸b臋 sprawdzenia moich mo偶liwo艣ci i post臋p贸w . Ponad rok trwa艂a moja choroba..Wiem kr贸tko w por贸wnaniu do niekt贸rych tu na forum . Ale chce wam powiedziec ze ja OD RAZU ZAREAGOWA艁AM .TYDZIE艃 PO ATAKU JUZ BY艁AM NA TERAPII .. Dwa tyg. po mia艂am stosy ksi膮偶ek w domu. I wzi臋艂am sie z wielkim zapa艂em do pracy nad sob膮..Bo droga ku zdrowiu to nic innego jak praca nad sob膮. Wyobra偶cie sobie jak heroiczn膮 walk臋 toczy艂am w srodku mnie samej , kiedy nawet dla wyzdrowienia poswieci艂am ma艂偶e艅stwo i luksus finansowy.M臋偶a kocha艂am jak odchodzi艂am od niego wi臋c wcale nie by艂o to takie 艂atwe. Ale musia艂am odejsc za bardzo mnie niszczy艂 psychicznie..za bardzo pog艂臋bia艂 moj膮 nerwic臋. Do dzis cz臋sto sie z nim widze gdy odwiedza nasze dziecko. (wci膮z jest diabelsko przystojny) ale ja juz podje艂am decyzje. Teraz jestem z kims innym kto mnie kocha , szanuje, a ja ? no c贸偶 nerwy mi zosta艂y(umiem wpadac w sza艂) ale nie mam l臋k贸w , atak贸w. 呕ycie zn贸w rozb艂ys艂o tysi膮cem barw..呕ycz臋 Wam tego z ca艂ego serca: WRACAJCIE DO ZDROWIA...jak najszybciej.. Mam nadzieje, ze ten materia艂 przyda sie komus jako cenna wskaz贸wka.Pozdrawiam..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyzdrowiec sposoby
1. Na pocz膮tek co艣 przyziemnego - teatr . Mo偶e wyda膰 si臋 to wam dziwne ale znam wiele os贸b, kt贸re dzi臋ki wyst臋powaniu w teatrze pozby艂y si臋 nie艣mia艂o艣ci. Ten punkt jest w艂a艣nie o nie艣mia艂o艣ci i wielu sk艂adnikach fobii spo艂ecznej. 膯wiczenia przed wyst臋pami, nauka prezencji, przyzwyczajenie, 偶e inni skupiaj膮 na tobie wzrok pomaga z ogromnym skutkiem pokona膰 nie艣mia艂o艣膰. Ca艂e zaplecze jak 膰wiczenia improwizacji, modulacja g艂osu itd. pomagaj膮 czu膰 si臋 du偶o pewniej w zat艂oczonych miejscach jak i w innych sytuacjach. Pierwsze kilka wyst臋p贸w mo偶e by膰 straszne ale p贸藕niej idzie coraz 艂atwiej a偶 wreszcie sam nie mo偶esz doczeka膰 si臋 wyj艣cia na scen臋. Mo偶e to nie pom贸c na nerwic臋, ale pomo偶e na nie艣mia艂o艣膰 i nauczy wiary w siebie. 2. S艂uchanie regularne jakiego艣 dobrego nagrania hipnotycznego np. tego do艂膮czonego do ksi膮偶ki "Zmie艅 swoje 偶ycie w 7 dni" Paul McKenna. Mo偶liwe 偶e mo偶na je znale藕膰 gdzie艣 w necie, ale ja polecam kupno ksi膮偶ki bo w samej ksi膮偶ce tak偶e jest troch臋 cennych porad. Tak czy inaczej s艂uchanie nagrania ka偶dego dnia przed snem przez okres wielu tygodni zmienia pod艣wiadome wzorce, os艂abia niepotrzebne defensywne mechanizmy i naprawd臋 pomaga. Wiem to z do艣wiadczenia, mo偶ecie zdziwi膰 si臋 po waszych reakcjach po ods艂uchaniu nagrania i pozytywnych skutkach jakie to przynosi na r贸偶nych p艂aszczyznach 偶ycia. 3. 膯wiczenia oddechowe takie jak rebirthing/integracja oddechem. Tutaj dobrym wyj艣ciem jest uzbiera膰 troch臋 kasy i zapisa膰 si臋 co najmniej na kilkana艣cie sesji z dobrym terapeut膮. Wszelkie informacje dost臋pne s膮 w sieci. Te metody (sam pr贸bowa艂em integracji oddechem) dzia艂aj膮 na g艂臋bokich poziomach psycho-cielesnych i potrafi膮 integrowa膰 emocje przynosz膮c uwolnienie. 4. Konsekwentne stosowanie metody EFT. Dwie darmowe ksi膮偶ki o tym mo偶esz znale藕膰 je艣li dobrze pami臋tam tutaj - http://www.eft.net.pl/podreczniki.php . Jakkolwiek zdaje si臋 to g艂upie b膮d藕 niedorzeczne, pot臋偶nie pomaga w walce z l臋kami i nieprzyjemnymi emocjami. Wi臋c warto spr贸bowa膰. Taki m贸j ma艂y prezent na Wigili臋, 偶ycz臋 wszystkim uzdrowienia, je艣li pomog艂em cho膰 jednej osobie, to by艂o warto. 呕egnam, ju偶 nie wr贸c臋 na to forum i mam nadziej臋, 偶e kiedy艣 takie fora nie b臋d膮 potrzebne .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znerwicowana panna stara
ja borykam sie z nerwica juz kilkanascie lat. najgorsze nadeszlo 2 lata temu. Czesto mialam napady paniki, mocno ograniczna jestem, rzadko kiedy wychodz臋, boj臋 sie sama w domu zosta膰 bo od razu zle sie czuje , serce mi wali mlotem, mam dodatkowe skurcze, boje sie isc do pracy a o szukaniu jej juz w ogole mowy nie ma bo stres mnie zzera potwornie i paralizuje do tego stopnia , ze nie moge z siebie nic wydusic:(. Nie zazywam zadnych lekow, nie chodze na terapie...bo sie po prostu boje!!! ja codziennie umieraM TRZESe sie wewnetrznie....mam dziecko, sama je wychowuj臋. Codziennie mam strach przed tym co z nia bedzie jak mnie zabraknie. strasznie sie czuje bo nie moge z nia robic tego z inne dzieci z rodzicami, marnuje jej zycie, strasznie ograniczam ja. Ma dopiero 5 lat wiec jest zdana tylko na mnie:( Brakuje mi juz sil, nie mam wsparcia m臋偶czyzny w ogole nie ma mowy bym kogos poznala bo po prostu nigdzie z nim nie pojde bo sie boje:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 warto miec
Siemens WT 46W560 BY

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 id藕 do lekarza....
xanax,propranolol i pramolan, niech ci przepisze. Wszystkie te leki silnie uzale偶niaj膮 wi臋c jest to tylko 艣rodek do tego aby艣 nie ba艂a si臋 wyjs膰 na dw贸r i p贸j艣膰 do specjalisty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobry dzien
Leviatec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niechc臋lek贸w
Napiszcie mi, czy branie lek贸w przy nerwicy jest konieczno艣ci膮, nie da si臋 jako艣 wyj艣膰 z niej bez tego? Rodzice powtarzaj膮 mi codziennie, 偶e musz臋 si臋 leczy膰 lekami, ci膮gle s膮 o to k艂贸tnie, nie s膮 w stanie zaakceptowa膰 mojej decyzji, a ja nie chc臋 lek贸w, jestem pewna, 偶e jeszcze pogorszy艂yby m贸j stan, boj臋 si臋, 偶e nie by艂abym po nich do ko艅ca sob膮, boj臋 si臋 uzale偶nienia, skutk贸w ubocznych, uwa偶am, 偶e to zatruwanie organizmu. By膰 mo偶e b臋d臋 si臋 m臋czy膰 z nerwic膮 do ko艅ca 偶ycia, zdaj臋 sobie z tego spraw臋, ale nie chc臋 sztucznie zmienia膰 swojej psychiki lekami. Zapisa艂am si臋 do psychologa, chc臋 zacz膮膰 terapi臋, wszystko zrobi臋, byle nie leki, ale moi rodzice w艣ciekaj膮 si臋 jak o tym s艂ysz膮, uwa偶aj膮, 偶e tylko leczenie farmakologiczne mo偶e pom贸c. Codziennie s膮 dyskusje i k艂贸tnie, mam ju偶 tego do艣膰, jak ich przekona膰, 偶eby na mnie tak nie naciskali?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewsut
jak najbardziej terapia ci pomoze ,leki nie zawsze pomoga zwlaszcza jak sie ich boisz to i pewnie wszystkie skutki uboczne by mogly wystapic....ale na terapii moze byc zmienila zdanie na temat lekow... one pomagaja ale nie sa obowiazkowe i nie trzeba ich barc stale ,nie raz zaleca sie na krotki okres kilku miesiecy i z nich schodzi do zera! powiem ci ze znam wiele osob ktore radza sobie doskonale bez lekow ,BRAWO!!!! za chec podjecia terapii ,idz dziewczyno napewno ci pomoze,trzymam kcuki!!!!!

Udost臋pnij ten post

hej dziewczyny,czy ktoras z was brala alprazolam?(benzodiazepiny)?jesli tak to jak go ostawiala?bo ja juz chyba sie uzalezilam :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmm.9
vanesa-dawno temu bralam .ile teraz bierzesz i jak d艂ugo? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmm.9
hej:) sporo......... jak sie czulas zaczynaj膮c brac tzn.na ile byl skuteczny a na ile jest teraz?pytam bo sprawdzam czy wzrosla tolerancja na lek. kazde benzo to gowno.ja bralam zwykly nie sr wiec moglam dzielic dawki i tak powoli odstawilam. sr sie nie dzieli wiec pozostaje ci wziac tylko jedna na dobe,po tyg bierz co dwa dni ,potem co trzy albo juz wcale zalezy jak samopoczucie... napislabym ,ze psychiatra pomoze ale chyba nie... bo raczej to on cie wpakowal w benzo...? napisz cos wiecej :) jak sie teraz czujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmm.9
1mg na dobe to duzo wiec nie odstawiaj nagle!wiem ,ze mozna do 4mg brac ale wtedy to juz chyba odwyk. ja bralam tez 1 mg na dobe wiec zeby cie pocieszyc nie mialam zadnych klopotow z odstawieniem .dobrze sie czulam ,nic sie nie dzialo.ale moj to nie sr i dzielilam tabsy na kawalki.powoli schodzac z dawki.

Udost臋pnij ten post

bianko dobrze pamietam, 偶e w sobote c贸rka 艣lubuje? pozdrawiam gor膮co, bo ju偶 takie zimno na dworze mamy 馃尲

Udost臋pnij ten post

witaj stres-stop tak na chwilke tu wpad艂am i jestem zaskoczona ze ktos pamieta艂 ze mooja c贸rka jutro wychodzi za m膮偶 .......ale mi艂e to ze ktos jednak pamieta ..dziekuje ...... Tak po za tym samopoczucie nienajlepsze duzo spraw , obowiazk贸w a to wp艂ywa na moja psychike , dwa tygodnie trudne teraz wr贸ci艂am od psycholozki troche mi lepiej , bardzo mnie podbudowa艂a psychicznie ......jutro najgorsze to ze musze uczesac panne m艂oda i 4 g艂owy p贸zniej b艂ogos艂awienstwo m艂odych i kosci贸艂ek to najgorsze do przezwyci臋zenia ze wzgledu na moje emocje , p贸zniej juz 贸jdzie z g贸rki .......trzymajcie za mnie kciuki bym da艂a rade temu wszystkiemu podo艂ac ........ pozdrawiam wszystkich ........u nas przepiekna pogoda ......oby jutro tak by艂o ......

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰