Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 edziulek13a
boze dziewczyny ,ta nerwica suka chyba nas wykonczy,zamiast zyc,robimy sie odmiencami,tak jakby na wlasne zyczenie ,nie mamy wladzy nad tym,wiecie ja mam 38 lat zawsze sie czulam mloda i piekna,tez mialam taka aure,dlatego ludzie mnie tak odbierali,teraz sie czuje stara i schorowana to straszne,przeciez jestem takim samym czlowiekiem,wmowilam to sobie,bylismy z dziecmi u znajomych,bylo ok,sympatycznie,ale ja spogladajac na meza nawet w towarzystwie patrzylam na jego szyje ,czy oby nie ma powiekszonych wezlow chlonnych,porownywalam jego szyje z kumpla szyja,nikt tego nie widzial,robilam to dyskretnie,i czulam ze jestem nawiedzona,moja corka byla znodzona,a ja zaraz czy sie dobrze czuj,dziewczyny,czego sie boje,sama nie wiem,lakiejs choroby ,boze tez ten ciezki oddech,to nie atak,nie miewam atakow,to taki lek wolnoplynacy,duzy dyskomfort w zyciu,pa co was boli,tez tak miewacie jak ja

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takasobiestara
Pisa艂am tu kiedy艣 bardzo du偶o. z nerwic膮 偶yj臋 ju偶 40 lat. gratuluje tym,kt贸rzy bez lek贸w sobie pomogli. Ostatnie par臋 lat mam "odpuszczone" najgorsze objawy tej cholery! Trafi艂am na psychiatr臋 - wyci膮ga艂am z niego informacje:) Nie chc臋 nikogo do艂owa膰 - ale leki s膮 po to,aby 偶y膰 - W NASZYM PRZYPADKU. nie chcemy si臋 najara膰,ale normalnie funkcjonowa膰 - nie potrzebuje ich nasza psychika ale organizm. Pisz臋 o sobie i swoim do艣wiadczeniu z tym paskudztwem. Przede wszystkim wg mnie - mamy zaburzenia z serotonin膮 w m贸zgu. Jak zacz臋艂am bra膰 leki,wychwytuj膮ce zwrotnie serotonin臋 - 偶yj臋 normalnie A nie wychodzi艂am ju偶 z domu . Teraz wsi膮d臋 nawet w poci膮g i jad臋 w polsk臋. B臋d臋 tu wpada艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziulek13a
hej ,wpadaj ,wpadaj i pomagaj,bo masz duzo doswiadczenia w tej dziedzinie,kto sie zna na tej serotininie ,bo chyba mi jej brak,ogolnie stronie od lekow,ale trzeba ta serotininke wyprodukowac,kto sie na tym zna,i dlaczego jej kiedys mialam pod dostatkiem,pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziulek13a
hej nerwuski ,nie piszecie nic ,co z wami ,dobrze czy zle,wiecie ta franca naprawdw wedruje,jak mialam dlugo problemy z oddechem ,z suchym kaszlem,malo sliny,takie tam,to teraz mam znowu sygnaly jelitowe,drazliwe jelito,to smieszne,ale uzmyslowilam sobie ze jestem fizycznie zdrowa,w co nie wierzylam,jest mi troche lepiej,bo balam sie choroby,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takasobiestara
Witaj Edzia! Jestesmy dla naszego spolecze艅stwa dziwactwami! Nadwra偶liwcami - zupe艂nie ale to zupe艂nie jak kto艣 nie zetkn膮艂 si臋 z nerwic膮 - nie zrozumie nas w 偶yciu. Zawsze s艂ysza艂am - WSZYSCY JESTE艢MY ZNERWICOWANI! A ciebie do psychiatrowa. Ca艂y konflikt polega na tym - 偶e widzimy jak naprawd臋 powinien wyl膮da膰 Swiat wok贸艂 nas. a r贸偶nica mi臋dzy naszymi wyobra偶eniami 艣wiata - a prawd膮 jest tak ogromna,偶e powoduje w nas wewn臋trzny bunt i sprzeciw. Dzieje si臋 to w naszej psychice zupe艂nie nie艣wiadomie. Dostrzegam rzeczy i odczuwam(co najgorsze) - kt贸re dla tych "normalnych" - jest zupe艂nie bez znaczenia. Gdyby Swiat bra艂 z nas przyk艂a - A NIE WYSY艁A艁 NAS DO PSYCHIATRY - ZAPEWNE 呕YCIE WYGL膭DA艁OBY LEPIEJ. To tak troch臋 filozofii,na temat nasze choroby. Pomaga mi my艣l,偶e jestem o wiele lepsza od ZIMNYCH TABORET脫W. w ci膮gu mojego 偶ycia - do艣wiadczy艂am tego bardzo wiele. Stac mnie by艂o na wiele po艣wi臋cenia i pomocy innym - kiedy zachodzi艂a potrzeba. Taborety - znik艂y. Przemy艣lcie swoje 偶ycie - napiszcie,czy te偶 tak odczuwacie? Leczenie pomog艂o mi w pozbyciu si臋 balastu w postaci taboret贸w. Mia艂am wreszcie odwag臋 z "OFIARY LOSU" - odzyska膰 swoj臋 imi臋. Czy macie podobne do艣wiadczenia - nie wiem! Zy艂am z nerwic膮 w czasach,kiedy nikt o niej nic nie wiedzia艂,leczona by艂am prochami uspakajaj膮cymi - i tyle. Pomaga艂y na par臋 godzin. Nie mylcie tutaj jednak nerwicy z depresj膮. To ju偶 inna bajka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie rozumie cie
takasobiestara, piszesz jakos tak chlodno , niezrozumiale , o taboretach , ach ......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takasobiestara
zy艂am w czasach i w艣r贸d ludzi,kt贸rzy kompletnie nie rozumieli mojego problemu. Nie do艣膰,偶e m臋czarnia to jeszcze upokorzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no tak takasobiestara
do dzisiaj sa tacy ludzie co nas nie rozumiej膮 upokarzaj膮, ale prosze cie pisz jasniej ,jakie leki bralas , jak dlugo meczysz sie z tym itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziulek13a
czesc moje bratnie dusze,co do tej tezy ,ze nasza nerwica wytworzyla sie ze sprzecznosci naszego umyslu i czanu,to coc w tym jest,osoby znerwicowane nie sa szczesliwe ze swojego zycia,nie dzieje sie tak jak by chcialy,powstaje pewien konflikt miedzy nami i wszechswiatem,to bariera nie do pokonania dla nas,dlatego czujemy sie tak samotnie,ale coz naleze do was i narazie nie potrafie sobie pomoc,ty jakas tam baba,mowisz ze ci wszystko przeszlo ,co robilas przeciwko nerwicy oprocz lekarstw,zazdroszcze ci jak wyleczylas swoj umysl.Bianka ,stresik jak na was dzialaja te potworne mrozy,ja to bym najlepiej zapadla w sen zimowy,a tu nadal trzeba funkcjonowac,bola mnie miesnie i stawy ,nie wiem czy to objaw nerwicy,czy depresji,bo depresje tez mam,taka niechec do zycia,pa,pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takasobiestara
Zmieni臋 sw贸j nick na TUJA. Edzia - widz臋,偶e zrozumia艂a艣 o czym m贸wi臋! Z nerwicy nie wyleczy艂am si臋 ca艂kowicie Po prostu,uczymy si臋 z ni膮 偶y膰 - osoby kt贸re przesta艂y tu juz pisa膰,zapewne znalaz艂y swoj膮 drog臋. niestety - pisz臋 tu o ludzkiej nietolerancji - kto艣 mi zarzuci艂,偶e to zimny artyku艂 - no w艂a艣nie - co tu si臋 rozczula膰, na zimno trzeba t膮 chorob臋 zrozumie膰. Zimni ludzie na ni膮 nie choruj膮. A o lekach - napisa艂am - nazw nie podam,jest ich pewnie wiele - to leki o zwrotnym wychwycie serotoniny. Psycholodzy Wam ich nie przepisz膮. Zacz臋艂am od fluexetyny - zaczyna dzia艂a膰 po 2 tygodniach brania. Przy tym schud艂am 10 kg - bo dzia艂a jednocze艣nie na Laknienie. Nerwica - kto jej nie mia艂 - nie ma poj臋cia ile ma objaw贸w,wszelkie b贸le te偶 mog膮 by膰 jej objawem. To narazie - trzymajcie si臋 nerwuski!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anielka45
stres-stop poszukaj samej siebie. pozostan ze swoim b贸lem , nie zag艂uszaj go tabletkami bo on wr贸ci ze zdwojona si艂膮.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziulek13a
Tuja,jakie mialas objawy fizyczne ,wegetatywne nerwicy,jakie zwalczylas i jakie jeszcze pozostaly,jestes weteranka w tej dziedzinie,napewno masz wieksze pojecie o mechanizmie nerwicy ,ja dopiero powoli ja rozgryzam,ale i tak nie warto jej poswiecac uwagi i nie rozmyslac,chyba lepiej ignorowac dolegliwosci,jak myslicie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TUJA!!
Edzia -witaj! O objawach mog艂abym pisa膰..i pisa膰.. Przede wszystkim - odbiera si艂臋,cz艂owiek nie wierzy w nasileniu tej choroby,偶e b臋dzie w stanie co艣 zrobi膰. Ja mam nerwic臋 tzw wegetatywn膮 serca. Jest jednak co艣 takiego,jak naposz臋 o sobie - jeszcze wra偶liwe Istoty,臋d膮ce na tym topiku - zaczn膮 odczuwa膰 je - sugestia. Nerwica - potw贸r w g艂owie - 偶ywi si臋 naszym strachem - tylko jak si臋 nie ba膰? Ba艂am si臋 przez ca艂e 偶ycie.Nie ma mo偶liwo艣ci przyzwyczajenia si臋 np do atak贸w paniki. Lepiej pisz o sobie - b臋dziemy dyskutowa艂y. Od nerwicy si臋 nie umiera - TO JU呕 WIELKI POZYTYW. Jestem tego przyk艂adem. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TUJA!!
Edzia -witaj! O objawach mog艂abym pisa膰..i pisa膰.. Przede wszystkim - odbiera si艂臋,cz艂owiek nie wierzy w nasileniu tej choroby,偶e b臋dzie w stanie co艣 zrobi膰. Ja mam nerwic臋 tzw wegetatywn膮 serca. Jest jednak co艣 takiego,jak naposz臋 o sobie - jeszcze wra偶liwe Istoty,臋d膮ce na tym topiku - zaczn膮 odczuwa膰 je - sugestia. Nerwica - potw贸r w g艂owie - 偶ywi si臋 naszym strachem - tylko jak si臋 nie ba膰? Ba艂am si臋 przez ca艂e 偶ycie.Nie ma mo偶liwo艣ci przyzwyczajenia si臋 np do atak贸w paniki. Lepiej pisz o sobie - b臋dziemy dyskutowa艂y. Od nerwicy si臋 nie umiera - TO JU呕 WIELKI POZYTYW. Jestem tego przyk艂adem. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witajcie edziupytasz Tuje o objawy to ci napisze co ja przechodzi艂am , dobrze juz wiesz ze moja zmora to serce ko艂atania , dodatkowe skurcze , szybki puls silne zawroty g艂owy takie 偶e m膮z musia艂 mnie prowadzic bo swiat ca艂y mi wirowa艂 do takiego stopnia ze nie raz az zyga艂am b贸le brzucha , ciag艂e zapoalenia jelit , wzdecia , md艂osci zgaga , naprzemienne biegunki zaparcia mrowienie dretwienie po艂owy cia艂a od czubka g艂owy po pi臋te potworne l臋ki b贸le kregos艂upa juz nawet wszystkiego nie spamietam ca艂y czas serce dawa艂o mi taki wycisk ze w koncu powiedzia艂m sobie juz mam do艣c jak mnie ma sz艂ag trafic to prosze i wiesz co od wczoraj boli mnie brzuch w klatce jakby pali艂 sie ogien od zo艂膮dka az do buzi w po艂udnie nie mog艂am juz sobie poradzic w艂ozy艂am palucha do buzi zeby sprowokowac wymioty , z偶yga艂am sie samym kwasem nawet nie mo偶esz sobie wyobrazic jak mnie pali i to nie tak bardzo w zo艂adu jak tu w prze艂yku i zn贸w przychodza mi mysli do g艂owy czy nie mam tam jakiegos raka ale badania robi艂am kilka razy i nic nie by艂o a pali ze nie mozna wytrzymac nie wiem co mam wzi膮艣c zeby sobie ul偶yc kupi艂am manti ale jakos nie dzia艂a ........... Tuja ciesze sie ze jaka艣 doswiadczona osoba do nas do艂aczy艂a , wierze 偶e wiele mozemy sie od ciebie nauczy膰 ........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do TUJA!!
Witaj , z calym szacunkiem do ciebie ,ale to co piszesz to juz wiemy .Napisz cos sensownego i bedziemy dyskutowac .Narazie piszesz zagatkowo , a jak dla mnie za malo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do TUJA!!
....... male sprostowanie ....mialo byc napisane zagadkowo.

Udost臋pnij ten post

tuja napisz cos wiecej o sobie ,co masz obecnie za problemy ,jakies pozostalosci nerwicowe,my chcemy sie od ciebie czegos nauczyc,a Bianke wpelni rozumiem,bo przechodzilam podobne stany,moze nie az tak dramatycznie,ale mdlosci,krecenie w glowie uczucia gorac i suchosc gardla,tez myslalam ze to musi byc jakas choroba,bo az niemozliwe zeby psychika powodowala takie realne bole,co otym myslisz,a do Bianki,boze nie masz zadnego raka,wiesz otym,to logika,lecz emocje,ten chory strach cie napedzaja,wiem ,tez tak mam,tego co jest gleboko w nas ciezko przechytrzyc,nie rezygnuj,pogon te strachy,zaraz ide lulu,tez sie niespecjalnie czuje,mojeplecy bola,mam wrazenie jakby mi cos na plecach siedzialo,taki ciezar zycia,pa,pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TUJA!!
Nie wiem czy pisz臋 zagadkowo Bianko! Wszystkie opisane przez Ciebie objawy by艂y i u mnie. sama m臋ka przez tyle lat. Odpuszcza艂a i wraca艂a. Ko艂atania serca mam do tej pory,szczeg贸lnie przy zmianach pogody. Mam kup臋 do艣wiadczenia - nie umar艂am,do tego mia艂am straszne problemy w 偶yciu rodzinnym. Najdziwniejsze,偶e w momentach zagro偶enia dla moich dzieci - suka nerwica - ust臋powa艂a. Ja by艂am nie wa偶na. Nie chc臋 si臋 tutaj wymadrza膰. Na pocz膮tku napisa艂am - pomog艂y mi leki i 偶a艂uj臋 m臋ki tamtych lat - 偶e wcze艣niej ich nie bylo. Kiedy艣 wyci膮gn臋艂am wniosek - 偶e tylko wi臋kszy strach,potrafi zag艂uszy膰 ten m贸j - ale to chore,no nie? Znam kilka os贸b w moim wieku z nerwic膮 - funkcjonuj膮 normalnie - Pytam znajomej nie widzianej od lat - ODPU艢CI艁A? odpowiada - "a sk膮d - bior臋 tabletk臋 i 偶yj臋 normalnie". Nie jestem inna,ni偶 Wy, dziel臋 si臋 z Wami tylko i wy艂膮cznie moi偶liwo艣ci膮 pomocy dla siebie poprzez leki. Swiat - niestety pozostanie taki jaki jest a my swoich charakter贸w nie zmienimy. nie wierzycie - ale ten konflikt prze偶ywamy w ten spos贸b. Prowadzi艂am dzieci do lekarza,a one mnie przeprowadza艂y przez ulic臋,nauczy艂y si臋 偶y膰 z chor膮 matk膮. Ca艂e 偶ycie pracowa艂am - nigdy od psychiatry nie dosta艂am nawet dnia zwolnienie,chocia偶 prowadzona by艂am do niego przez innych ludzi. Dojazdy do pracy - nieraz ze strachu nie mog艂am zasn膮膰 - jak przejd臋 przez ulic臋,w autobusie czy tramwaju - zawsze sta艂am przy samych drzwiach,aby na kolejnym przystanku - jak do niego dojad臋 偶ywa - szybko wybiec. Tramwaj lub samoch贸d - w mojej g艂owie wydawa艂 dzwieki nadjezd偶aj膮cego czo艂gu. Swiat woko艂o wydawa艂 si臋 nierealny,nierzeczywisty. Czasami odpuszcza艂o - ale spokoju nie by艂o - bo by艂 strach,偶e zaraz wr贸ci - I POTW脫R WRACA艁. Nie wiem,jak prze偶y艂am to przez tyle lat.

Udost臋pnij ten post

To jeszcze raz ja,hej Tuja przeoczylam twoj 1 post,o tej zmorze ,ktora w nas siedzi i straszy i zebys wiedziala ,ze tak jest,ale dlaczego logika nasza,jestesmy rozumnymi istotami,nasz rozum nie ma wplywu na naz lek,przeciez nieraz sobie mowie jest ok,bo nie jest zle,niczego mi w zyciu nie brakuje,mam meza ,oboje pracujemy 2 piekne cory,uregolowane klocki,dlaczego ja sie boje,a boje sie nieomal wszystkiego ,wszedzie te watpliwosci,nieracjonalne myslenie ma gore nad logika,to powoduje ,ze psychika rozkolatana,brak wiary ,ze jest dobrze,mysle ,ze trzeba inaczej postrzegac swiat ,zeby sie go nie bac,albo rzeczywiscie cos mam tez z ta serotynina,moze powinnam ja podwyrzszyc,ale nie biore lekaestw,narazie,nie wiem moze powinnam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Konstelacja
Witam, ja swoj膮 histori臋 o zwyci臋stwie z chor贸bskiem opisa艂am w publikacji Uniwersytetu Jagiello艅skiego "Moja w臋dr贸wka". Jest to darmowa publikacja, kt贸ra wysy艂ana jest ka偶demu potrzebuj膮cemu przez organizator贸w akcji. W ksi膮偶ce opisane s膮 historie zmaga艅 student贸w z nerwic膮, depresj膮, anoreksj膮, bulimi膮, schizofreni膮, psychoz膮. Wi臋cej informacji w poni偶szym linku http://www.trzymsie.pl/group/18

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TUJA!!
Edzia - pozosta艂o艣ci zosta艂y - niestety! Przede wszystkim - OSAMOTNIENIE! Kiedy艣 m贸j psychiatra powiedzia艂 mi co艣 wa偶nego - czujesz,偶e umierasz? - powiedz 艣mierci - BIERZ MNIE SOBIE !! Zdziwi艂am si臋 - a on mi wyt艂umaczy艂. Przecie偶 mamy w sobie wiar臋 we w艂asn膮 niesmiertelno艣膰 -I TAK MNIENIE DOSTANIE! konsekwencje chor贸bska s膮 bardziej natury psychologicznej i mi臋dzyludzkiej. Ludzie mnie nie rozumiej膮 - a ja te偶 przestalam by膰 wyrozumia艂a dla nich. Leki mnie odmieni艂y - mo偶e to 偶le? nie wiem - ale pozby艂am si臋 balast贸w na kt贸re do niedawna si臋 godzi艂am i mia艂y wp艂yw na moje "ego". Zerwa艂am do艂uj膮ce mnie kontakty,a tam gdzie musz臋 je utrzymywa膰 - robie to ze 艣miechem w sercu.Mo偶liwo艣ci s膮 inne - zawsze mog臋 szuka膰 kontakt贸w innych - tylko,偶e ju偶 chyba nie chc臋 - zycie mnie zm臋czy艂o. Nie jestem sama - m膮偶 ze mn膮 wytrzyma艂 - a ja z nim !! Chocia偶 akurat nie wiem,czy rozstanie nie by艂oby dla mnie lepsze - stresowa艂 mnie swoim charakterem. Polubi艂am swoj膮 samotno艣膰 i internet.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TUJA!!
Edzia - nie masz wp艂ywu na dzia艂anie Twojej w膮troby,czy trzustki. To tak dla przykladu - tu logika nie pomo偶e. Nerwica wegetatywna - wewn臋trzna, na nic t艂umaczy膰 nerkom - aby funkcjonowa艂y prawid艂owo! Nie mamy na to wp艂ywu.

Udost臋pnij ten post

fajna dyskusja przeczyta艂am wszystko co obie pisa艂y艣cie i dodam 偶e naprawde nie mamy na to wp艂ywu widze to na w艂asnym przyk艂adzie rozwala mi偶o艂膮dek prze艂yk jakby ca艂y spalony i nagle troch臋 sie uspakja a po chwili jak juz zda艂am sobie ztego sprawe 偶e troche mi lepiej to odezwa艂o sie serce szlag mnie trafia z tym sercem juz nie raz powiedzia艂 偶e jak mi tak szarpie to wyszarpa艂a bym to serce i wyrzuci艂a w cholery .....serce to ma byc m贸j przyjaciel to najpiekniejszy , najbardziej uczuciowy organ , a ono jest dlla mnie utrapieniem ........Tuja napisz mi prosze jak u ciebie wygl膮daj膮 te ko艂atania , i jak sobie z tym radzisz ja biore ten Propranolol ale dzis nie dzia艂 albo to od tego wiejacego wiatru albo juz nie wiem co .........boje sie po艂ozyc do 艂贸zka bo od razu sa jazdy w 艂贸zku to bardziej odczuwam .......siedz臋 i pisze tu do was a w klatce czuje bum..bum.. bumm. i nagle stop i bumbum az mna trz臋艣ie .......a puls to jakbym z maratonu przybieg艂a ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziulek13a
wiecie ze to swieta racja,nerwica nas osamotnia,a ja tego nie chce,jestem na to jeszcze za mloda mam 38 lat,male dzieci 4 i 7 ,ja musze dzialac,wiec wygodne osamotnienie to dla mnie nie rozwiazanie sprawy,dlaczego osamotnienie jest wygodne,bo wtedy nie musicie sie produkowac i macie duzo czasu dla swojej znienawidzonej przyjaciulki,absurd co nie,ale tak jest,zauwazylam ze mamy jakas chora potrzebe poswiecac naszej nerwicy duzo czasu i energi,ona wysysa z nas wszystkie sily,tyle juz wiem,ona nas nie zabije ,ale zrobi z nas odlutkow,tak nie moze byc.Bianka jeszcze zyjesz,odpuscila na troche franca,tak jak opowiadasz z tym sercem to podziwiam cie ,bo masz rodzine ,ze jeszcze wszystko dzwigasz,sprzatasz ,gotujesz,mysle ze twoje serducho potrzebuje wiecej ciepla ,spokoju ,harmonii,zrozumienia i milosci,bo ja zauwarzylam ,ze jak jest milo i sama sie proboje dobrze nastawiac ,to jest lepiej,pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To ja Tuja
wITAJCIE - Edzia ,Blanka z ca艂膮 pewno艣ci膮 偶yjecie !!!! Jeste艣cie zapewne w pracy,lub na uczelni ? Ja mam ten "luksus",偶e ju偶 nie musz臋 - W艁A艢CIWIE NIC NIE MUSZ臉 - patrz臋 tylko,jak jeszcze u偶ywaj膮 偶ycia ludzie w moim wieku.Ech.. Bianko - ko艂atanie serca,galopuj膮cy puls,skacz膮ce ci艣nienie - diabelnie denerwuj膮ce objawy. Nadal nie jestem do nich przyzwyczajona - zdarzaj膮 mi sie co jaki艣 czas,ko艂atanie ,jak z艂apie to ppotrafi m臋czy膰 kilka dni - a potem mam przerw臋 - zapominam i zyj臋 nadal. Kardiolog stwiedzi艂 - nerwica i da艂 mi co艣 na uspokojenie! Takie byle co,co i tobie Blanko!.臋 偶o艂膮dka, Leki o dzia艂niu wt贸rnym wychwycie serotoniny bardzo mi pomog艂y. Znajdzcie dobrego psychiatr臋 - byle jakich jest pe艂no,a jakie bzdury potrafi膮 gada膰 he..he..zaliczy艂am ich przez te lata wielu. Naprawd臋 - nie musicie si臋 tak m臋czy膰! Leki te bierze si臋 przez jaki艣 czas - ok p贸艂 roku, Zycie mia艂am bardzo ci臋偶kie -nie przez wzgl膮d na nerwic臋 - 偶y艂am ci膮gle w strasznym stresie,by膰 mo偶e dlatego niepozby艂am si臋 objaw贸w zupe艂nie - ale Wy macie szans臋. Zapewne dodstkowo masz nerwic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TO JA TUJA
kTU艢 PODEBRA艁 MI NICK..HE..HE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TO JA TUJA
eDZIA - akurat takie zaj臋cia,jak robota w chacie,wysi艂ek,pozwalaja zapomnie膰 o nerwicy i na pewno nie maja z艂ego wp艂ywu. Nasze my艣li nie s膮 przy "przyjaci贸艂ce" ale zaj臋te czyms innym. Dobrze te偶 robi膮 rob贸tki szyde艂kiem,czy na drutach. a jak czujecie si臋 w t艂umie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziulek 13
ja jestem przed poludniem w domku,julka moja mlodsza ma przeczkole do 12 ,wlasnie musze ja odebrac,starsza Wikusia pierwszoklasistka,tez musze odebrac o13,wiec sprzatam ,gotuje,nie szydelkuje ,bo nie potrafir,ale to fakt,zajecie sie czyms w domu ,pomaga w zapomnieniu o naszych utrapieniach,kobitki ,sorry za moja ortografie,ale mieszkam juz 20 lat w hannowerze ,jako 16 tu przyjechalam z rodzicami,mowimy po polsku z mezem i dziecmi,ale zapomnialam troche ortografi,buzaczki dla was,hej Tuja czemu ci zabieraja nic,musze was jakos rozpoznawac ,bo pogubie sie

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰