Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivett0

STARANIA Jesien -Zima 2008- DZIDZIUS LATO2009 kto zaczyna???

Polecane posty

Oj Sylwinka, chyba dzis musisz sie upewnic ze Madzia dobrze spi :) i sie nie obudzi w nocy :) Biedny ten Twoj maz dzis bedzie :):)

Dorka, Sylwinka, a Wy znowu mi kudłate myśli z tym bananem chcecie zrobić? :P Samopoczucie takie jakieś mam przez ten ból jajnika... Ale pewnie przejdzie niedługo. Wieczór i tak będzie gorący :P Nie odpuszczę :P W listopadzie jak zaszłam, to od połowy cyklu mnie jajnik bolał, momentami bardzo i czułam się dziwnie. Więc może tak uda się w tym miesiącu... Nie chcę gybać, ale byłoby miło :) Mam schowane głęboko w szafie maleńkie buciki, czekają na wręczenie przyszłemu tacie :)

Cześć dziewczyny jestem tu nowa wogóle pierszy raz pisze o swoim problemie ja także staram się o dzicie mam synka 5 lat w ciąże zaszłam bez problemu drugą ciąże poroniłam 22 02 2008 i od tego czsu zaczeło się nierególarne cykle albo jak były to niekończące jak już się udało znaleść lekarza, któryemu udało się to wyregulowac to teraz staranianie ale niestety niewychodzi, ciesz sie ,że znalazłam miejsce w sieci gdzie można podzelić się tym co boli i pogadać z kimś kto ma podobne problemy.

Mery27 - witaj :) Nie przeraź się naszymi rozmowami o bananach:) Tak to już jest, że czasem zachodzisz od razu, a czasem trzeba trochę poczekać, ale zawsze powtarzam, że warto :)

Sylwinka - ja nie mogę do pracy brać "banana" hehe z wibratorem mi się kojarzy co najmniej... Jeszcze bym co chwilę do łazienki goniła :P

Witam Mery! Ja tez mam nieregularne cykle i niektore nawet bez owu, ale dostalam tabl na wyrownanie i jestem dobrej mysli! Na perwno wyjdzie, tylko cierpliwosci brakuje. Bardzo mi przykro ze stracilas malenstwo. My tu sie smiejemy i zartujemy i to pomaga nie skupiac sie na tych meczacych aspektach staran. Ah te banany.... no i znow nakrecacie, a mialam dzis dac mojemu odpoczac, ale jak tak dalej pojdzie to chyba go zaatakuje :)

widze że poczucie humoru was nie opuszcz to super mnie też zrobiło się jakoś weselej

mam pytanie czy uzywałyście testów owulacyjnych bo właśnie kupiłam i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam

No ale przeciez chlopaki maja dzien odpoczac, aby sie zregenerowac i atak ma byc w pt (chyba bedzie wtedy owu)... to tak na zwiekszenie prawdopodobienstwa :) ale jak kruszyna bedziesz tak nakrecac, to bedzie atak, moze sie nawet w calonocna wojne przerodzi :) no i znow sie rozmarzylam, bo wczoraj tak fajowo bylo :) Mery u nas zawsze wesolo!

Mery, ja uzywam od tego miesiaca - dzis zrobilam 3 test. Ja sie nie nadaje do mierzenia tem i obserwacji, wiec maja mi ulatwic zadanie, w szczegolnosci, ze ja nie zawsze sie regularnie przytulam. Moj chlopak uwaza ze to super sprawa i jak mam owu to mam do niego mrugnac i on juz bedzie wiedzial co z tym zrobic. Mery a jakie kupilas? Moze sie do naszej tabelki zapiszesz?

a czy któras z was dostała duphaston żeby dopomuc w zajściu w ciąże i po tym krwawiła bez końca

Ja biore duhpaston i krwawie troche dluzej (normalnie mialam @ tylko 2-3 dni a teraz ok 6-7), ale nie jakos strasznie dlugo. Biore jeszcze Metformax.

zamówiłam na allegro ale niestety nie ma nazwy są pojedyńczo pakowane i na opakowaniu jest napisanie LH Ovulation test strip zaczne go używac od wtorku jestem ciekawa czy zadziała był stosunkowo niedrogi w porównaniu do cen w aptece więc dlatego kupiłam

Sylwinka, ty jestes niepowtarzalna! Jedyna! Ja tam wierze tym testom, bo to przeciez dziala tak jak ciazowe, a im wierze. Na pewno nie zaszkodza, a tylko moga pomoc, takie ja mam podejscie. a mierzsz temp i obserwujesz wszystko?

Sylwinka, pod stołem to ja się mogę schować żeby....no........no....ciamciaramcia M zrobić :P:P:P Albo on :P:P:P

ale się rozpędziłyście z pisaniem :D:D:D normalnie myślałam, że nie zdąze przeczytac wszystkiego :P Syla nareszcie się odezwałaś :) Wydaje mi się, że Twoja odp o temp była skierowana do naszej Kruszyny bo ja wczzoraj dostałam @ i jest to najprawdziwsza i najbardziej bolesna @ jaką miałam ale cieszę się, że o mnie myślisz :D:D:D Mery fajnie, że do nas dołączyłaś :) Wspólnymi siłami odgonimy te wstrętne @@ żeby już przez najbliższych 9 miesięcy nie przychodziły :)dopisz sie do tabelki :) Jak wczoraj powiedziałam męzowi, że od Asi mąż jadł dużo jajek to teraz codziennie chce jajecznice :) A nie może bo ma podwyzszony cholesterol :P ale dla dobra dzidzi za tydzien może jeść ile jajek chce :D

Z temperaturą jest różnie nieraz wstane wyjde z łóżka i przypomne sobie o temp. wracam i mierze ,a co do obseracji śluzu to codziennie spisuje i gdyby patrząc na śluz już dawno powinnam być w ciązy śluz mam taki jak "książka pisze" dlatego dziwie się ,że się nie udaje .

grazka 23 co do jajek to mnie pocieszyłaś:) mój mąż tak lubi jaja ,że jak pytam mu sie z ilu chce jajecznice to minimum 6 to prawdziwy jajcarz.:)