Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivett0

STARANIA Jesien -Zima 2008- DZIDZIUS LATO2009 kto zaczyna???

Polecane posty

Kruszynko kochana tak mi przykro :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( myślałam że razem rozpoczniemy nowy rok z fasolkami w brzuszku przytulam 😭😭

Kruszynka strasznie mi przykro :( Teraz do lekarza i niech rozwiaze Twoje problemy........ Lolcia ja tez mialam podobne ciagniecia i myslalam ze to jajnik,n ale lekarz mnie uspokoil ze to wiezadla :) Dorka pierwszy byl w dzien planowanej @, ale ze owulacja byla pozno to byl 11 dzien od owulki, a potem w 14 dzien po owulce juz wszytko pieknie... Dorka Ty nigdy nie meczysz

wiem Dorcia tylko chciałam zobaczyć co u Kruszyny :) Dorcia mam nadzieję że Ty jesteś w ciąży i będziesz po mnie :) czuję się już lepiej a muszę trochę pochodzić bo już od leżenia mi nie dobrze :O

Kruszyna strasznie mi przykro :(:(:(:( Ale tak jak mówi Dorka - lekarz coś na pewno zaradzi. Sylwinka a ty znowu wstajesz! Nie ładnie... Ja za to dzisiaj mialam ogromną ochotę poleżeć, ale Dzień Babci ;) Oczywiście u jednej i drugiej musiałam coś zjeść i myślałam, że pęknę :p A potem u mojej mamy (robiła mi świeczki) zjadłam jeszcze taką bagietkę z piekarnika z masłem czosnkowym :p I teraz to normalnie żaden wampir mi nie straszny :P:P:P:P

Polusia zazdroszcze Tobie ze mozesz jesc, ja nie ma zazwyczaj na nic ochoty, i caly dzien bym nie jadla gdyby nie mdlosci, wiec zazwyczaj to mandarynka czy banan i pomaga... Wczoraj nawet zjadlam kanapke z serem i szynka, wielki postep, ale dzis juz nie dalam rady bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Sylwinka oh Ty nasza energetyczna dziewucho, ksiazke wez i do lozka :)

Asia właśnie mnie się też nie chce jeść :/ I ledwo wciskałam to wszystko :/ No ale babciom nie przetłumaczysz, że nie. Bo jak to tak - dziecko będzie małe, a w ogóle na pewno będzie chorowite....

cześć dziewczyny dopiero udało mi się połączyć z internetem miałam jakieś problemy kruszynko nie daj się głowa do góry trzeba walczyć nie wolno się załamywać wiemy co czujesz każda z nas przechodziła to co ty teraz i wie jak to boli jesteś taka silna jak my i będziesz walczyć o swoje dzieciątko tak ja my :)

wiem co mówie więc nie chce słyszeć o przerwaniu staranek tylko zamów testy owu. i od następnego cyklu testowanie i działanie i oczywiście pozytywne nastawienie obiecaj!!!!!

Gość magda//
jest tu kto?? na pewno nie ....ehh nie moge spać...:(

Cześć Słoneczka. Wczoraj wróciłam od lekarza w totalnej rozsypce, całą drogę do domu beczałam. Ale dziś jest lepiej. Wiecie, Bogu dziękuję że trafiłam na takiego lekarza jak wczoraj. Poprzedni niczego nie zauważył (chodziłam na NFZ), twierdził że wszystko mam w porządku. A wczoraj diagnoza: wczesny zespół PCO :(:(:(:(:( Moje jajniki nie pracują i wyglądają jak ser szwajcarski, tyle pęcherzyków :( Dostałam luteinę 2x100mg na wywołanie krwawienia, mam brać dopochwowo przez 5 dni. Jak następnej miesiączki nie dostanę sama, to lekarz srobi stymulację jajników do pracy i monitoring, żebym mogła zajść w ciążę. Okazało się, że w tym cyklu nie miałam jajeczkowania choć wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały :( A ścianki macicy zbyt cienkie są, także nawet zarodek nie mógłby się zagnieździć. Lekarz naprawdę super, powiedział że mi pomoże i niedługo będę w ciąży. A poza tym u niego w poczekalni wczoraj wszystkie dziewczyny były z brzuszkami, więc to chyba świadczy o tym że potrafi działać :)

cześć dziewczynki:) Kruszyna jak mi przykro że to nie fasolka :(:(:( Mam nadzieję, że lekarz cos teraz poradzi i nastepnym razem sie uda. Ja wczoraj późno wróciłam i jestem dzisiaj troche nieprzytomna :O

Kruszyna no to super że wiesz co leczyc i teraz bedziesz w ciązy i to pewnie szybciutko :)

Wiem grażka, tylko dlaczego poprzedni lekarz cały czas twierdził że jest ok??????? Takiego to bym normalnie udusiła!!!! Na szczęście nie jest za późno i to dopiero wczesne stadium choroby. Nie będę mierzyła temperatury już, to nie ma sensu. Zdam się na lekarza, jest naprawdę świetnym specjalistą. Sam powiedział że niedługo zajdę w ciążę i dobrze że od razu do niego przyszłam.

a u mnie znow test pokazał, że owulacji jeszcze nie ma :O Sylwinka mam nadzieję, że dzisiaj juz w ogole nie plamisz i dobrze sie czujesz :)

Najważniejsze to miec dobrego lekarza :) to juz połowa sukcesu :) Mój kazał mi czekac z jakimikolwiek badaniami do maja ale jak w lutym dostane to zmieniam lekarza bo ten mnie tez wkurza:O Kruszyna a może wcale nie poroniłaś? wtedy tez mogły testy wychodzic pozytywne ale @ sie az tak nie spozniała. co lekarz na to powiedział?

Powiedział że miał już kilka takich przypadków. Po prostu organizm czuje jakby była ciąża, stąd moje częste chodzenie siku i spuchnięty brzuch, ból piersi - typowe objawy ciąży. A tak naprawdę jajeczko nie mogło się wydostać z jajnika i zostało w środku. Dlatego nie było @. Wszystko mi wyjaśnił, pokazał na monitorze co widać na USG i w ogóle. Teraz mnie bardzo brzuch boli, ale uprzedził że tak może być.

ale mi chodziło o te wczesniejsze poronienia. tez mogły testy wykazac ciaze a moglo jej nie byc, ale teraz to juz tego nie mozna sprawdzic.

Czesc dziewczynki! kruszyna, super wiesci, tzn nie super bo najlepiej by bylo jakby wszystko bylo super zdrowe, ale wiem jak sie czujesz. jak teraz wiesz w czym problem i leczysz to daje to nowa sile! lekarz na pewno ci pomoze zajsc i zaraz bedziesz z brzuszkiem chodzic! jak mi powiedziala moja jaki mam problem z jajnikami i dala tabl, od razu jakos uwierzylam ze jednak mi sie uda! no do mnie jeszcze @ nie przylazla, ale jeszcze ma czas... wczoraj bylam w kinie na super filmie i sie tak jakos wyluzowalam ze zupelnie zapomnialam o wszystkim :) a zaraz jade z moim kroliczkiem do weterynarza na zabieg :( moja mala biedulka :(

Kruszyna, wlasnie sobie zdalam sprawe ze przeciez ja mam PCO! zupelnie nie skumalam ... to zespol policystycznych jajnikow, no i to nie choroba tylko taka uroda :) tak mi mija gin powiedziala. to utrudnia zajscie ze wzgledu na to ze owu nie zawsze sa, pomimo tego ze wydaje nam sie ze tak... powiedziala ze przy pomocy tabl pobudzi mi jajniki do pracy i nie ma juz zadengo problemu. wiec glowa do gory! podobno co 10 kobieta to ma i nawet nie sa swiadome :) kochana uda nam sie! troche meczace to ze niestety wszystko musimy miec monitorowane, ale damy rade! buziak!

Kruszynko najważniejsze że trafiłaś teraz na wspaniałego lekarza i niedługo będziesz w ciąży :):) Dorcia no to wiesz że Ty musisz być w ciąży bo nie chcę sama być :D:D a ja się dobrze czuję już nie plamię apetyt mam więc jest git :D:D Asiu mnie zawsze energia rozpiera i ciężko mi leżeć stale w łóżku :D:D

Witam dziewczyny Kruszyna ciesze się, że trafiłaś na dobrego lekarza wiem coś na ten teraz głowa do góry i pozytywne nastawienie zobaczysz, że szybciutko wszystkie będziemy ci gratulować wiadomo z jakiego powodu :):)

Kruszyna najważniejsze, że trafiłaś na dobrego lekarza! A czasami bardzo trudno takiego znaleźć... I teraz na pewno się uda! Sylwinka tylko się nie przemęczaj! Ja dzisiaj poleżę w łóżeczku, bo mnie coś zaczyna kaszleć :/ Później zrobie jeszcze syropek z cebuli...

STARACZKI: NICK...... .........Termin @.... .........CYKL....MIASTO.....WIEK...IL DZ. Jordan.pl.............6.12....................1.......Po znań.......22.....0 scarlet83.............08.12..................1........Pi ekary.........25..0 magdafikus..........14.12..................2...Zduńska Wola..32........1 nadmanganian......16.12....................?........Wars zawa..33.....1 dedo..................27.12..................1.......Tyc hy...........28....0 aulidka...............06.01....................2......Ty chy...........29..... Novida.............12.01.09................10......Dubl in.......30........0 Sylwinka...........13.01...................3....Jar oci n.........25........1 Kruszyna2008.........16.01..............2........Bie sko.........23......0 olenka81............16.01..................4........Lond yn.......27.......0 Dorka..............23.01(?)...................2.... .Londyn..........28.....0 Kiciuchna............25.01....................4......Gda ńs k.......25.....0 agi26................28.01.09..............4......Lo nd yn. .....26 ........0 SYLA30..............29.01.09..............4.......W-WA.. ........29.......1 MERY27...............31.01...................3.......Wrz e snia.....27.....1 anna999............31.01....................3.....Lublin ........26.........0 _neti_.............01-03.02.................5.......Lubl in.........25.......0 Grażka23...........05.02...................3.....woj.śl ąskie...23.........0 milka czekolada....07.02.09.................5.....Sieradz......... 2 6...... magda//.............14.02.09.................9......Krak ó w........23......0 ZACIĄŻONE: NICK............TC........... TERMIN PORODU .........WIEK........PłEC Kasia.T21.............14............27.07.2009......... .....26............. lolcia26................13............06.08.2009........ .....26..........??? Polusia86..............12.............08.08.2009........ ...22...........??? GaGa_...................11...........06/08.08.2009...... ....29............ koteczek19833.........11.........13.08.2009...........2 5............... Asiaaaa...................9.........16,08,2009.......... ..22.............??? Sympatyczna79......... 10.........19.08.2009 ..........29..............??? aska.osa..................7...........09/09/09....... ... .26.............??? Klaudia.P..................6...........(),(),09......... .......21............??? Aniutka*...................5...........23.07.2009....... ...25.............??? lamajra....................5...........15.08.2009....... ......26...........??? K. Liszt....................3...........14.09.2009 (?)..........26..........??? kasza83...................??...........21.07.2009....... .... 25............??? żabka24...................15...........10.07.2009....... .....24..........??? PLANOWANE IMIONKA POCIECH ******************************************************** ****************************** NICK................IMIONA.............................. . ....................... Agi26..............MAJA/ANTEK ale nie na 100%............................. Syla30.............MAJA/OSKAR też nie na 100%............................. Gaga..............MAJA/SZYMON........................... ..................... Grazka23........MAJA/ KUBUS .... .......................................... Aska.osa.........ZUZIA/KUBUS ale nie na 100%............................. lolcia26...........ANTOŚ na 1000...%/Hania? Emilka?.................... KOTECZEK19833..EMILKA/MARCIN............................ ............... Dorka..............Julia/Milo (Miles) Klaudia.P.......Dagmara/Oktavian........................ .... .............. K. Liszt........... Basia / Andrzej lub Paweł..nie na 100%............... Asiaaaa........... Zuza/ Paweł żabka24..........Paulinka/Dominik,Wiktor lub Igorek Poprawiam tabelkę bo dziś zaczął mi się 13 tydz :D

hej własnie zobaczyłam tabelke i widze, ze mery czekamy do tego samego dnia na nie przyjście @ :) Kruszynka wszystko bedzie dobrze:) moja bratowa miała guzy na macicy i lekarz nie dawał im szansy bez leczenia na dziecko, a tu po 6 mc zaszła w ciąże !!! teraz jest mały bobasek, podczas porodu usunął jej lekarz guzy i kazał na drugie dziecko nie czekac a brac sie po roku do roboty , widzisz ?bedzie dobrze Mery jeszcze 9 dni niepewności :/ jeśli sie nie uda od razu ide przed owulacja do lekarza