Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfmhhljhj

temat znany -teściowie którzy nieakceptują

Polecane posty

Gość zawsze sie zyje z tesciami
coz, sytuacja patowa. Chyba tylko jak najrzadziej sie z nimi widywac ( niech maz sie sam z nimi spotyka częsciej), zachowywac poprawna grzecznosc, nie prowokowac dyskusji , nawet potaknac dla swietego spokoju, a swoje wiedziec, w kazdym razie nie dawac im argumentow do awantur ( w mysl zasady ,ze madry głupiemu ustepuje). Mezowi na ich temat starac sie nic nie mowic, bo nic to nie da.

Gość gfmhhljhj
a co zrobić jak napadną? oskrża o zdrade?

no to powiedź, że nie uwierzysz póki dowodów na własne oczy nie zobaczysz... bo pobożne życzenia zazwyczaj pozostają tylko życzeniami

Gość gfmhhljhj
Już im to powiedziałam.. ale ok powtórze. I postaram się nie denerwoiwać :)

kochana głowa do góry... powalisz ich uśmiechem i życzliwością... a na odchodne możesz powiedzieć, że życzysz im tego, czego oni Tobie:)

Gość gfmhhljhj
Dobre, dobre :) Znikam... dzięki za rady.

najwazniejsze staraj sie mowic jak najmniej, jesli juz musi do tego spotkania. Mozesz powiedzic :"'przykro mi ,ze rodzice ( czy jak tam do nich mowisz) tak o mnie mysla, moge tylko powiedzic, ze nie zawinilam, niech wasz syn zaswiadczy".Koniec, nie rozwijaj tematu. Juz lepiej niech maz z nimi sie kloci. Siedz ze smutna ( ale nie tragiczna ) mina i nie wdawaj sie w zadne awantury. Moze im sie znudzi.

Gość gfmhhljhj
Zwykle siedzę cicho. Tym razem będę świecic przykładem, jeszcze bardziej. Niech świdczy o mnie to że mam klasę i nie awanturuję się.

no nie wytrzymam to może jeszcze powinna ich przeprosić, za to że tak o niej myślą... kochana żona powinna być najważniejsza dla męża, tak samo jak mąż dla żony. Widać mało lat masz i niewiele jeszcze na własne oczy widziałaś. Wybacz, ale jeśli mam wybierać między ojcem a mężem to wybiorę męża. Ojca owszem kocham, ale nie ojciec będzie płodził ze mną dzieci, nie ojciec zna moje potrzeby, pragnienia i troski. Ja rozumiem, że rodzice chcą dla nas jak najlepiej i my dla nich również, ale jeśli nie są w stanie zaakceptować naszych wyborów, to po prostu nie pogodzili się z tym, iż mają dorosłą córkę/syna, które doskonale potrafi zadbać o swoje potrzeby. A jeśli w opisanej sytuacji radzisz autorce podkulić ogon i siedzieć cicho, to najwyraźniej masz problemy z przecięciem przysłowiowej pępowiny rodzicielskiej i wolisz by to rodzice chronili Cię od zła tego świata. Czas dorosnąć i samemu walczyć o swoje szczęście.

autorko świeć przykładem, uśmiechaj się, bądź bardzo miła założę się, że w głowę będą zachodzić co się stało pokaż klasę i utrzyj im nosa

jesli to bylo do mnie, to mam dorosle dzieci i idealne stosunki z tesciami ( z męzem tez). Tesc mial ciezkawy charakter ale zostal "oblaskawiony" i nie ma problemu. Polecam.

do zawsze sie zyje z tesciami wąskie myślenie, kochana, to że "obłaskawiłaś" swojego teścia nie oznacza, że można tak zrobić z każdym. Są teściowe i teściowie... Jeśli nie jesteś w stanie wyobrazić sobie innej sytuacji niż twoja, to trudno... Najwyraźniej miałaś farta i mogę Ci tylko pogratulować. Jednak postawa, którą prezentujesz nie działa na każdego, niestety...