Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Zwolnienie lekarskie- kiedy zanieśc do pracy i inne watpliwości... Pomóżcie!

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Dostałam zwolnienie od lekarza, bo jestem chora, a pracuję dopiero miesiąc:O Kiedy mam je zanieść do pracy, bo się nie orientuję (teraz lekarz kazał mi siedzieć w domu) i czy za okres, kiedy jestem na zwolnieniu nie dostanę pensji?

Gość miaaa...23
Nie wiem czy na pewno. ale wydaje mi się, że na dostarczenie L4 masz 48 godz. a pensji dostaniesz 80%. Ale nie dam sobie głowy urwać, że jest tak jak napisałam.

na dostarczenie zwolnienia masz 7 dni, może być pocztą, ale zawiadom tel. pracodawcę o nieobecności. Za okres chorobowego dostaniesz 80% wynagrodzenia.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa......
Już zawiadomiłam, ale mojego przełożonego. To ogromna firma, nie wiem, kogo powiadomić szczerze mówiąc. Zwolnienie jest na kilka dni, to może po powrocie się dowiem, co dalej. Dzięki:)

Gość aaaaaaaaaaaaaaa......
A da się to gdzieś sprawdzić? Bez sensu... Mam zwolnienie na 3 dni i miałam siedzieć w domu. To co, ma teraz iść je zanieść?:O

7 dni na doniesienie zwolnienia, jak wyzej bylo napisane, mozna tez je wyslac, najlepiej poleconym, zrob rownierz kopie i sobie zachowaj. 80% dostaniesz za kazdy dzien, chyba, ze nie nalezy ci sie chorobowe. poczytaj kodeks pracy dziecko :*

Gość 7 dni a zaniesć może ktos z
rodziny . Wynagrodzenie otrzymasz ale zmniejszone

Gość sibi
teraz sie donosi do 3 dni,ponoc się to niedawno zmieniło,bo znajoma i mama tez tak donosiły.zawiadom tel pracodawcę,a potem dowież