Gość Pcoswiczka Napisano Grudzień 24, 2008 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wszystkich marzeń spełnienia Smacznego karpika, tłustego śledzika, barszczyku czerwonego, a pod choinką prezentu pięknego. Dużo szczęścia, zdrowia i radości życzy Ania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Grudzień 24, 2008 ALE JAJAAA!!!!!!!!!!!!!! NORMALNIE NIE WIERZĘ:):):) :D:D:D CZEGOŚ TAKIEGO BYM SIĘ NIE SPODZIEWAŁA NO SZOK NAJPRAWDZIWSZY!!!!:D:D:D REWELACJA!!! MAMO SAMIEGO GRATULACJE NAJSZCZERSZE COŚ PIĘKNEGO!! :D STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!!!;) BOSKIE WIEŚCI I PRAWDZIWA NIESPODZIANKA ŚWIĄTECZNA I CUD BOŻY!!! ALEŻ SIĘ CIESZĘ BASIU I MAMO SAMIEGO !!!! :) PIĘKNE WAS ŚWIĘTA CZEKAJĄ!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Grudzień 24, 2008 mamo Samiego to cudownie mam nadzije że to już się tylko potwierdzi bardzo bardzo serdecznie Ci gratuluje i medycyna to nie wszytko Pan Bóg wie co robi i kiedy wesołych świąt dla wszytkich patinko na Ciebie też przyjdzie czas -popatrz ile ja musiałam czekać i mama Samiego a jednak doczekałyśmy się:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pierniczek_83 0 Napisano Grudzień 24, 2008 Mamo_Samiego NAJSZCZERSZE GRATULACJE !!! Rany naprawdę działa Magia Świąt - wysyp ciążek :D Na pewno wszystko się potwierdzi. Nie martw się i ciesz się :) Tak na marginesie - myślę, że nie musisz brać teraz Luteiny - lepiej zaczekać aż lekarz zaleci. Bo przecież może nie być potrzebna :) Przynajmniej moją jedną pobiły 3 dwie kreski :) Patianko i na nas pewnie przyjdzie czas. Ja nadal czekam na @. Piersi bolą okropnie, jestem jak balon spuchnięta :O Ciągnie mnie w dole brzucha i w krzyżach już z 3 dzień. Luteinę odstawiłam już 5-6 dni temu...Ona chyba w ogóle nie działa na mój organizm :O W każdym razie Chcę Wam wszystkim złożyć najszczersze życzenia Wesołych, Radosnych i Zdrowych Świąt !!! Żeby spełniły się Wasze marzenia Żeby choroba nie dawała się we znaki Żeby Wasze pociechy w brzuszkach rozwijały sie jak najlepiej, A te już na świecie nie dawały się we znaki Żeby w Waszym życiu nie zabrakło nigdy miłości oraz oddanych przyjaciół A w sercach zawsze gościło szczęście oraz nadzieja mimo trudności Wesołych Świąt i żeby ten przyszly Nowy Rok był jeszcze lepszy od poprzedniego !!! Życzy Pierniczek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Grudzień 24, 2008 ALE SIE CIESZE !!!!! MAMO SAMIEGO -GRATULUJE !!! I znowu mnie dreszcze radosci przeszly :D Pierniczek, cos to podejrzane jest..moze tescik za szybko zrobiony ??? Trzymam za ciebie kciuki. A ja bede musiala sie przejsc do lekarza, bo cos dziwnie mnie jajniki bola :( I tabletki mi nie sluza, przytylam znowu ..juz 4 kg od urodzenia dziecka . Jeden listek = 1 kg na plus. Do tego libido rowne zero. Zle sie z tym czuje. Chyba jednak chce brac metforminke i niech sie dzieje wola nieba ;) Chcialabym jeszcze kiedys zobaczyc znowu dwie kreseczki :) A poki co Wesolych Swiat i spelnienia marzen !! Niech dzieciaki zdrowo rosna w brzuszkach, te urodzone dobrze sie chowaja..a te jeszcze nie ujawnione niech szybko przychodza bo mamusie czekaja na swe skarby !!! http://www.bobasy.pl/k/anitet/842473/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamccia83 Napisano Grudzień 24, 2008 Swiat bialych, pachnacych choinka, skrzypiacych sniegiem pod butami, spedzonych w cieplej rodzinnej atmosferze, pelnych niespodziewanych prezentów. Swiat dajacych radosc i odpoczynek, oraz nadzieje na Nowy Rok, zeby byl jeszcze lepszy niz ten, co wlasnie mija Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pierniczek_83 0 Napisano Grudzień 24, 2008 Dzięki Surfitko za pocieszenie :), ale właśnie dostałam plamienia. Pewnie @ pojawi się za jakieś 2-3 dni. Ale nie załamuję się, bo w końcu od niedawno się \"świadomie\" staram. Choć poprzednie dwa lata bez zabezpieczeń specjalnych i nic. To nic. I na mnie przyjdzie czas. Ja sie poczęłam w noc Sylwestrową :D Może w Nowym Roku :) Ja już pojedzona jak bąk. Ide legnąć i trawić w spokoju :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fafforek 0 Napisano Grudzień 24, 2008 WESOŁYYYYYYCH ŚWIĄĄĄĄĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tralalalalalal ,Mamo Samiego moje ogromniaste gratulacje!!!!!!!!!!! haha:D:D Cuda się dzieją normalnie na świecie!!!!!!!!!! :D:D Ja też tu napiszę Wam tę wiadomość niedługo... normalnie zobaczycie!!! I wszystkie Dziewczynki starające się też!!! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Grudzień 25, 2008 pierniczku:) ja się rok wogóle nie zabezpieczałam a świadomie to nawet nie wiem ile juz minelo jakos po wakacjach chyba ale co tam doczekamy sie kurde ja już bym chciala byc na następne święta w stanie błogosławionym! faforrek heheh tak trzymaj ;) a gdzie sie podziewa niesia nasza hej hej odezwij się kochana buziaki objadlam sie pasterke zaliczylam a teraz pewnie do 3 bede czytac jak nie dluzej buuuzki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nati87 0 Napisano Grudzień 25, 2008 Mamo Samiego- serdeczne gratulacje:):)Pan Bóg wie kiedy działać:)Trzy niespodzianki w tak krótkim czasie... no ładnie:)Teraz już wiem na pewno, że każda z nas będzie miała dzidzię:)Jeszcze raz gratuluję i wszystkiego dobrego:D A tak na marginesie to ja biorę Siofor już prawie 3 tyg. i schudłam 4 kg:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiulka 1981 0 Napisano Grudzień 25, 2008 Mamo Samiego GRAAAATULACJE WIELGACHNE!!! Normalnie łezki się do oczu cisną!!! Dziewczyneczki moje drogie - może troszeczkę spóźnione ale prosto z serduszka życzonka : wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze, radości, miłości i spokoju, samych pogodnych dni i błogosławieństwa Bożego Dzieciątka w waszych/naszych starankach o najukochańsze maleństwa :) Pozdrowionka i buziale dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mama_Samiego 0 Napisano Grudzień 25, 2008 Hej hej, dzięki dziewuszki - musi być dobrze. Z tego wszystkiego nawet wam życzeń nie złożylam. Wiec choć na ten drugi dzień świętowania - radości, szczęścia, błogosłowieństwa Bożego aby w nowym roku spełniły się wasze marzenia. Fafforek - ty też jesteś w ciąży - czy coś źle zrozumiałam? Zrobiłaś test? Przyznaj sie! No a u mnie ciąza daje się we znaki - dzisiaj był dzień płaczu. Ale juz jest dobrze. Ide lulać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fafforek 0 Napisano Grudzień 25, 2008 Ja jeszcze nie Mamo Samiego, ale myślę, że to kwestia czasu :) krótkiego czasu :) Zresztą skoro Forumowiczki zachodzą \" parami \", to Któraś z nas musi Ci potowarzyszyć :P:P buziaki!!! :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bercia-28 0 Napisano Grudzień 26, 2008 mamo_samiego no w szoku jestem!!!!!!!!! GRATULUJE rany mówiłam że te świeta są magiczne :-D ale suuuuuuuuuper:-D mówiłam że moja gin jest dobra:-) żartuje wiem że to nie tylko jej zasługa ale chyba dobrze na twoją psychike podziałała a to winko na pewno nie zaszkodzi dzidzi bo jest jeszcze malutka i nie wszystko do niej przenika zresztą ja w sylwestra 04/05 też poszalałam a pózniej okazało się ze w ciaży jestem i co synek zdrowy wiec nie przejmuj się tym ale fajne wieści aż miło wchodzić na forum :-))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pierniczek_83 0 Napisano Grudzień 26, 2008 A ja dziś chodzę na rzęsach z bólu. Przyszła Pani @ i pokazuje co potrafi :/ Rano miałam wrażenie, że będę chodzić na czworakach :O Jestem już umęczona bólem i małą powodzią ech. Jutro będzie lepiej :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Grudzień 26, 2008 pierniczek zaciśnij zęby weź morze leków i właź pod kołderke, brrr nie cierpię tego bólu buzka dla wszystkich ..kto umiera z przejedzenia????..bo ja zdycham ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pierniczek_83 0 Napisano Grudzień 27, 2008 Starające się: Nick..........Wiek.....Miasto.......Ilosc cykli...Data II kresek/ew.@ Sarah28.......28.......Dortmund.....2.............? Patiana ......25........Poznan.........2...............brak Pierniczek...25 .......Kraków ....... 2............ok. 25.01.09 Kasia..........29.......Pszow..........17...........22.1 0 idka20........23.......Konin..........6..............?< br /> mikiO ........30 ...... Rybnik ....... 3 lata Pcosowiczka 31......świętokrzyskie 2............? aniasz_75....33......Jelenia Góra....2lata........? repetytorium..23....Olsztyn....... NIE.............18.12.08 agagreg..........21 Berlin.............1,5 roku.......? A_psik .........24 Czestochowa..ok.26 cykli......ok. 15.11.08 olaszu2.........24 Wawa........ rok..........??? niesia25........25....Poznań........... .................... brak Fafforek....24.....Skarżysko Kamienna..... Ciężaróweczki: Nick......Wiek.......Miasto..........Tydzień ciąży.......Termin porodu asiulka1981....27....Wyszków........5................... 25 lipca ? basiamm...27.........Tychy................6............. ... ..VII/VIII? agnieszka0212-81...27...W-wa......11...................1 czerwca.09r Bercia ....28.......Częstochowa.....12...................16 maj Ola_K-P....26......Warszawa.........22t3d............... .2 marca Mama_Samiego...29...Częstochowa...?...................? Mamuśki: Nick......Wiek......Miasto...........Wiek dziecka.......Imie dziecka Sarah28.....28....Dortmund.........7 lat.................Lukas Surfitka...29......Krakow/NY.......4,5 mies..............Nina kitka76...32.......Gdynia.............1 miesiąc..........Dominika Bercia.....28.......Czestochowa.......3 lata...........Wiktor mama_Samiego...28 Częstochowa .....3,5 roku.........Samuel Lucynka..........29..Przemyśl...........9 lat..............Oliwia dunia26...26.......Kraśnikk/Lublin......19 dni ........Kubuś ja biedna.....24......świętokrzyskie.....3 tygodnie....Miłosz Mamę_Samiego i Fafforka proszę o uzupełnienie tabelki :) Ja załapałam doła i siedzę w nim jak głupia. Kolejna para z otoczenia zobaczyła wczoraj II kreski. Starali się jakieś pół roku i już uważali, że mają problem. Bardzo im gratuluję, ale (nie odbierajcie tego źle) nigdy nie przypuszczałam, że będzie mi się tak trudno cieszyć z czyjegoś szczęścia :O Zawsze mi się zdawało, że zajdę z palcem w nosie a tu lipa, ech. Niby jestem na początku drogi, ale to nie tak do końca. To które z nas zostały jeszcze na placu boju? Ja, Patiana, Fafforek...i kto jeszcze? Chyba zacznę znów mierzyć temperaturę od tego cyklu. A w przyszłym roku może clo... Patianko dzięki za wsparcie :) Spałam jak suseł i dziś jest znacznie lepiej, choć nie doskonale :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Grudzień 27, 2008 pierniczku ja biore clo 4 cykl i nic wcześniej tez bralam 4 cykle i nic...zastanwiam sie czasem czy moge isc jeszcze raz pod noz tym razem na laparo pewnie sie nie orientujesz czy to jest mozliwe??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fafforek 0 Napisano Grudzień 27, 2008 Mało nas tu zostało na placu boju :) ale to dobrze :)to oznacza, że i na nas przyjdzie czas :):) Nick..........Wiek.....Miasto.......Ilosc cykli...Data II kresek/ew.@ Sarah28.......28.......Dortmund.....2.............? Patiana ......25........Poznan.........2...............brak Pierniczek...25 .......Kraków ....... 2............ok. 25.01.09 Kasia..........29.......Pszow..........17...........22.1 0 idka20........23.......Konin..........6..............?< br /> mikiO ........30 ...... Rybnik ....... 3 lata Pcosowiczka 31......świętokrzyskie 2............? aniasz_75....33......Jelenia Góra....2lata........? repetytorium..23....Olsztyn....... NIE.............18.12.08 agagreg..........21 Berlin.............1,5 roku.......? A_psik .........24 Czestochowa..ok.26 cykli......ok. 15.11.08 olaszu2.........24 Wawa........ rok..........??? niesia25........25....Poznań........... .................... brak Fafforek....24.....Skarżysko K........ponad rok Ciężaróweczki: Nick......Wiek.......Miasto..........Tydzień ciąży.......Termin porodu asiulka1981....27....Wyszków........5................... 25 lipca ? basiamm...27.........Tychy................6............. ... ..VII/VIII? agnieszka0212-81...27...W-wa......11...................1 czerwca.09r Bercia ....28.......Częstochowa.....12...................16 maj Ola_K-P....26......Warszawa.........22t3d............... .2 marca Mama_Samiego...29...Częstochowa...?...................?< br /> Mamuśki: Nick......Wiek......Miasto...........Wiek dziecka.......Imie dziecka Sarah28.....28....Dortmund.........7 lat.................Lukas Surfitka...29......Krakow/NY.......4,5 mies..............Nina kitka76...32.......Gdynia.............1 miesiąc..........Dominika Bercia.....28.......Czestochowa.......3 lata...........Wiktor mama_Samiego...28 Częstochowa .....3,5 roku.........Samuel Lucynka..........29..Przemyśl...........9 lat..............Oliwia dunia26...26.......Kraśnikk/Lublin......19 dni ........Kubuś ja biedna.....24......świętokrzyskie.....3 tygodnie....Miłosz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fafforek 0 Napisano Grudzień 27, 2008 Pierniczku, Patianko, to że nas tak mało, to nie znaczy,że nam się nie uda :) bo się uda na pewno!!! :) Patianka a czemu kolejny raz pod nóż?? byłaś już wcześniej?? z jakiego powodu?? Mój lekarz ma na temat pco takie zdanie, że najlepiej działa na nie laparo właśnie. On z usg i poziomu hormonów nic nie stwierdza. Ciekawe czy ma rację...` Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Grudzień 27, 2008 Nick..........Wiek.....Miasto.......Ilosc cykli...Data II kresek/ew.@ Sarah28.......28.......Dortmund.....2.............? Patiana ......25........Poznan........4...............brak Pierniczek...25 .......Kraków ....... 2............ok. 25.01.09 Kasia..........29.......Pszow..........17...........22.1 0 idka20........23.......Konin..........6..............?< br /> mikiO ........30 ...... Rybnik ....... 3 lata Pcosowiczka 31......świętokrzyskie 2............? aniasz_75....33......Jelenia Góra....2lata........? repetytorium..23....Olsztyn....... NIE.............18.12.08 agagreg..........21 Berlin.............1,5 roku.......? A_psik .........24 Czestochowa..ok.26 cykli......ok. 15.11.08 olaszu2.........24 Wawa........ rok..........??? niesia25........25....Poznań........... .................... brak Fafforek....24.....Skarżysko K........ponad rok Ciężaróweczki: Nick......Wiek.......Miasto..........Tydzień ciąży.......Termin porodu asiulka1981....27....Wyszków........5................... 25 lipca ? basiamm...27.........Tychy................6............. ... ..VII/VIII? agnieszka0212-81...27...W-wa......11...................1 czerwca.09r Bercia ....28.......Częstochowa.....12...................16 maj Ola_K-P....26......Warszawa.........22t3d............... .2 marca Mama_Samiego...29...Częstochowa...?...................?< br /> Mamuśki: Nick......Wiek......Miasto...........Wiek dziecka.......Imie dziecka Sarah28.....28....Dortmund.........7 lat.................Lukas Surfitka...29......Krakow/NY.......4,5 mies..............Nina kitka76...32.......Gdynia.............1 miesiąc..........Dominika Bercia.....28.......Czestochowa.......3 lata...........Wiktor mama_Samiego...28 Częstochowa .....3,5 roku.........Samuel Lucynka..........29..Przemyśl...........9 lat..............Oliwia dunia26...26.......Kraśnikk/Lublin......19 dni ........Kubuś ja biedna.....24......świętokrzyskie.....3 tygodnie....Miłosz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Grudzień 27, 2008 fafforku mialam resekcje rok temu tyle ze od pazdziernika postanowiłam ze musze zmiany wprowadzic poniewaz nic sie nei dzialo po resekcji a nie zabezpieczalam się wogóle tak wiec zyje sobie na clo i mysle o laparo ( na resekcji bylam po to by worcily mi cykle no i i dlatego ze rok nie mialam okresu i n i eszlo tabletkami go wywołać ...temat rzeka tak wiec mozna powiedziec ze walcze juz od roku bo wczesniej clo i tak dostawlam i tak a poki co kobieta leczenia nie zmienila i nadal sie tym faszeruje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulare 0 Napisano Grudzień 27, 2008 hej dziewczynki!! Gratuluje mamusia i cieżaróweczka ;) a ja mam takie pytanie brałam clo od 5 do 10 dnia a pozniej od 16 do 25 duphaston kiedy najlepiej zrobic test? jestem teraz 3 dzien po skonczeniu duphastonu i @ nie ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pierniczek_83 0 Napisano Grudzień 27, 2008 Fafforek, jak się patrzy na tą tablekę to rzeczywiście nas ubywa, ale nie jest nas tak mało :) Patiana, trochę poszukałam. Ale jedyne co znalazłam to zabiegi w odwrotnej kolejności czyli najpierw drilling a potem dopiero resekcja klinowa (jeśli pierwsze nie pomogło). I tyle wiem. W każdym razie jedno i drugie daje praktycznie te same korzyści. Tyle, że drilling jest mnie inwazyjny. Efefkty obu zabiegów powinny się utrzymać od 6 m-cy do 2 lat. Myślę, że można taki zabieg wykonać, ale powinien to robić doświadczony lekarz, bo Twoje jajniki były już operowane i mogą być zrosty. Ale myślę, że to temat do przedyskutowania z dobrym lekarzem. Paulare, każdy test ciążowy najlepiej wykonywać w dniu spodziewanej miesiączki. Ja czekałam na okres 5 czy 6 dni i niestety przyszedł... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Grudzień 27, 2008 czesc dziwczynki patinko ja brałam clo i pregnyl 7 razy i miałam owulacjie pęcherzyki pękałay i guzik:( nie wiem tak na prawde od czego zależy to wszystko:( a teraz udałao sie w pierwszym cyklu po laparoskopii ale to jednak ciągle operacjia w narkozie wiec spróbuj jeszcze jakieś 2 lub 3 cykle podyskutujcie z męzem i lekarka i wtedy podejmiesz decyzjie trzymam kciuki pierniczku głowa do góry mam nadzieje ze twoja droga do szczęscia bedzie krótsza od mojej ale to na prawde jeszcze nie czas sie załamywać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Grudzień 27, 2008 u mnie wszytsko ok tylko jestem strasznie śpiąca - na maxa no i męczę się tak szybko że szok ale to nic przy tym szczęściu które mnie spotkało życzę Wam wszytstkim tego samego papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiulka 1981 0 Napisano Grudzień 27, 2008 jaaa też ciąąągle podsypiam jak niedźwiedź ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Grudzień 27, 2008 pierniczku dziekuje za info troche się zmartwiłam tym że po czasem po resekcji zamknęłam sobie drogę na laparo.... basiamm j a tez nie wiem od czego to zależy czasem mam wrażenie, że natura robi sobie jaja i nawet super hiper lek nie pomoże jeśli ona nie wyrazi zgody:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
idka20 0 Napisano Grudzień 28, 2008 cześć dziewczynki!! na początku ogromne gratulacje dla Duni!!! mam nadzieje, że jak najszybciej zapomnisz o tym bólu...dzielna z Ciebie kobietka!! basiamm, asiulka, mama samiego OGROMNE gratulacje!!! strasznie się cieszę z Waszego szczęścia!!!!! zyczę Wam spokojnych 9 miesięcy i szybkiego i niebolesnego porodu!!! no a co u mnie...dawno mnie nie było...no cóż odstawiłam clo, w zeszłym cyklu brak owulacji (mierzę temp.), a w tym?? zobaczymy...mężuś w styczniu na badania i dalsza walka o maleństwo!! pozdrawiam cieplutko wszystkie forumki i życzę Wszystkiego Najlepszego każdej z Was!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikiO Napisano Grudzień 28, 2008 hej dziewczynki ja 23 XII bylam na 3 szczepieniu p/zoltaczce i musze m-c odczekac ze starankami jak mus to mus ale nowy rok - nowe mozliwosci i nadzieje a z innej beczki co myslicie? maz mojej kolezanki przyjechal z zagranicy na swieta i ma nieciekawe zapalenie zolnierzyka mnie to sie z jednym kojarzy a wam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach