Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anunia_

PROBLEM Z SISTRĄ-Proszę o pomoc!! !! !! !!

Polecane posty

Gość Anunia_

mam poważny problem z moją starszą o 5 lat siostrą, ona ma 19 lat. Ale jej chłopak ma 26. I oni są razem. Moja mama sie na to nie zgadza bo mówi że ona jest dziwką i puszczalską dziewczyną, przez co nie można jej ufać. I dlatego mama jej nie daje pieniędzy, na różne rzeczy typu przyjemności lub ciuchy. A ten jej chłopak np. jej kupił ostatnio sukienkę jak szli na wesele za 150 złoty i ona nie widzi w tym nic złego. Ona kończy technikum i chce się do niego przeprowadzić, a mama mówi że jej nie da pieniędzy na studia,jak się przeprowadzi do niego. A jak się jej pytałam jak ona się utrzyma to powiedziała że pójdzie do pracy i on jej też pomoże. Jak my jej mamy wytłumaczyć, że on ją manipuluje i bierze na pieniądze? Ona go nigdy nigdzie na zaprosiła za swoje, on jej kupił tą skukienke i jeszcze będzie jego utrzymanką.. JAK JEJ OKAZAĆ POMOC?

najlepiej to sie od niej odpierdolcie:o co to za matka ktora wyzywa corke od dziwek:o dziewczynie na lepsze wyjdzie jak sie od was wyprowadzi

Gość Anunia_
ale nie rozumiecie że on ją sponsoruje? a ona mówi ze go kocha i jeździ do szpitala do niego jak jest chory!

Gość no ja
150 zl za sukienke to nie jest duzo. A skad wiecie ze on nia manipuluje? I

Gość całkowicie czarny kot
wątpię, żeby ten temat, to była prawda nie ma takich debili na ziemi :-)

Gość marna prowokacja i juz
nie udalo ci sie autorko

Autorko, jesteś chora! Siostra znalazła sobie faceta który się o nia troszczy, opiekuje sie nią, chce z nią wiązac przyszłość, a to że jest starszy działa tylko na jego korzyśc bo jest dojrzalszy! Twoja mama ma bardzo krzywe poczucie wartości i robi krzywde Twojej siostrze, a Ty dałas się mamie po prostu zmanipulować, źle robicie.

Gość Anunia_
bo jak ona się zachowuje. jak nie chce z mamą rozmawiać i jej nie ma czasem w domu!! i albo robi awanture albo jest spokojna i się zachowuje tak jakby była zakochana. A jak ona się może w nim kochać skoro on jest taki stary? A ona młoda i całe życie przed nią jeszcze jest. Jak to inaczej nazwać? To jest najprawdziwsza prawda! Oni się chcą popbrać!

Gość marna prowokacja i juz
boze nie nakrecajcie sie i nie dyskutujcie przeciez widac ze to sciema :P:P ktos chce na siebie uwage zwrocic widac w niedziele odczuwa sie najwiecej nudy :P

Gość no ja
Dziewczyno!! On bylby stary gdyby mial 60 lat a nie 26

Gość nosz kurdeee
to chyba jasne że jej kupił sukienkę na wesele(jak na wesele to droga nie była) skoro matka jej nic nie daje-co miała jak oberwaniec w starych spodniach na wesele iść???

Gość ludziskaaaa
nie widezicie ze to prowokacja? to wszystko nie trzyma sie kupy:D

Do \"marna prowokacja i już\"-takie rzeczy się zdarzają jestem przykładem na takie działanie. Ania. Twoja Twojej siostrze na pewno jest bardzo ciężko. Powinnaś ją wspierać i nie angażować się w problemy dorosłych, bo nie wiesz o co chodzi. Twoją siostrą rządzą potężne emocje począwszy od żalu do siebie o to że nie dba o matkę i o żal do matki o to że ta ją ma za dziwkę. Nie mówię już o miłości do chłopaka. Ja po takim roku wyprowadziłam się z domu i nie utrzymuje z matką kontaktu. Przez pierwsze 3 lata studiów mój obecny narzeczony mi pomagał, potem i teraz daje rade sama. Za 9 miesięcy się do niego przeprowadzam. Jednyna rzecz krtórej żałuje? Że nie zrobiłam tego zaraz po maturze.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk
Masz nasrane w glowie ja mam 27 lat i jestem mlodziutka stara to bede kolo 70 tki. A wogole mam faceta o 14 lat starszego i on jest dla mnie mlodziutki i wcale mnie nie sponsoruje a jak od czasu do casu cos mi kupi to znak ze mu zalezy i mnie kocha !!!!!

Gość Anunia_
ale wy nie rozumiecie że on ja zacznie utrzymywać? wiecie jaka ona jest do mamy?

Gość etam
Skoro siostra ma 19 lat, a chłopak 26 to chyba normalne, że on ma więcej kasy i na więcej go stać. Gdyby było odwrotnie to byłby problem.

Gość Anunia_
ale co ona nie rozumie, ze jak jej mama nie dała na sukienkę to ona nie powinna iść? dlatego mówię ze jest manipulowana! a jakby miała żal do siebie to by sie była taka zła!

Gość LECHIA GDAŃSK
Problem tkwi nie w siostrze tylko w waszej rodzince. a nie przyszło wam do głowy że oni naprawde się kochają???? a siostra jak pojdzie do pracy i na zaoczne studia to się utrzyma ledwo ale się utrzyma... Normalna apokalisja no nei że siostra jezdzi do szpitala do kochanego chłopaka gdy ten jest chory.. Losie ale macie problem. Miaąłm podobną sytuacje ale ja się z nią umorałam.. Postawiłąm na swoim

Gość sztuka terria
mój facet też mnie utrzymuje i nie widzę w tym niczego złego. On zarabia 4 razy więcej ode mnie to niby ja mam szukać takiej pracy, żeby mu dorównać finansowo, skoro ta, którą mam mi odpowiada? Co za bezsens

Gość sztuka terria
A poza tym, Anunia, zajmij się swoimi sprawami, bo widać, że ten problem, czy to prawdziwy, czy nie, przerasta Cię po prostu

Gość nosz kurdeee
jasne-nie iść na wesele bo mama jej nie pozwala i nie da na sukienkę:D a dlaczego niby nie miała iść na wesele,skoro była zaproszona?:O

dziecko zostaw tę sytuacje w spokoju. Zajmij się czymś innym. Zobaczysz, ze za pare lat spojrzysz na to zupełnie inaczej.

Gość etam
A pomoc siostrze okażesz nie biorąc udziału w tej rodzinnej nagonce na nią

Gość no i chooj
zazdroscisz gowniaro?a Twoja ma niezle nasrane w glowie...moze tez zazdrosci corce?niezle popierdolone...