Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

edsonik ktoś podał link do strony na której jest przepis na amylojodynę ale ta strona jak dojdzie się do końca to się zawiesza więc podałam skrócony z niej przepis na 30 stronie forum jak się nie dochodzi to końca to można przeczytać o leczniczym działaniu jodu http://sci.pam.szczecin.pl/~fasting/download /JOD.DOC jeszcze dodam że njapierw napiłam sie jodyny - pare kroli rozpuszczonej w wodzie i mnie troche piekło, po amylojodynie wszytko oki

ludi a jak poszorujesz język jakims antyseptykiem to ci osad nie zejdzie? nie wiem jak u Ciebie to wygląda, bo ja nie miałam nadżerek, wybroczynitp tylko ochydnie biały język i po intensywnym szorowaniu na chwile schodziło a ja wczesniej miałam najbardziej zajete migdały, nabrzeknięte, białe i żólte o zmiennym aromacie mi wciąz wychodziło , no iten nieswierzy oddech tez towrzyszył, płyny do płukania ust stosowałam kilka razy dziennie a dzisiaj zajrzałam i krypty w migdałach czyściutkie

Gość ludi
piecareczko w sumie mam bialy tylko srodkiem ,taki przypruszony lekko po bokach zlaszcza rano ,bo potem lepiej jest a z ta jodyna to pytam dlatego ze ja mam problemy krtaniowo gardlowe ,chrzakanie itp i boje sie ze to np moze podrazniac ,nie pali Cie po tym gardlo ? no i jeszcze jedno ja leczylam sie na tarczyce/niedoczynnoosc potem przeszla w nadczynnosc ,nie wiem jak sie ma zazywanie jodu do tego ,mam oprocz tego 2 guzki na tarczycy,lekarka od grzyba mowi mi ze czesto ludziom one znikaja po przeleczeniu grzybicy ,hmm moze u mnie tez zniknom

LUDI dzieki, bede ci wdzieczna za ten imail,ja mam podobny problem z dentysta jak ty, tez moj jezyk nie jest idealny, jak bralam lek na grzyba to ok,a jak nie biore, to jest oblozony,i tez sie wstydze, wlasnie myslalam juz myc jezyk przed wizyta, ale z drugiej strony, chyba nalezy powiedziec lekarzowi,mam problem tez ze znieczuleniem, pierwszy moj objaw nietolerancji na leki objawil sie wlasnie u dentysty, okropnymi palpitacjami i trzesawka po znieczuleniu,ja sie wybieram juz od kilku miesiecy i jakos tak zwlekam, ale trzeba sie zebrac i isc i trudno jakos to bedzie EDSONIK no to watrobka niezle, to sie ciesze, to szukaj kogos i zabieraj sie za jakis lek na grzyba,a z powodu asso nie szuka lekarz, dlaczego tak sie podwyzszylo, to nie jest czasem badanie, ktore podwyzszone jest przy chorobie reumatycznej?i wazne, ze te nadnercza masz ok pozdrawiam

pieczareczka podziwiam cie jestes bardzo odwazna, nie boisz sie i potrafisz wszystko wyprobowac, gratulacje z mojej strony

\"dzieki dobra kobieto \" A prze bardzo jasnie panienko, 5 gr drewnianych sie nalezy :-) Mysle, ze dentysci gorsze rzeczy musza ogladac a uwazam ze poprostu dentysta powinien wiedziec z czym ma do czynienia. Zreszta biorac pod uwage nastawienie wiekszosci medykow do problemu pomysli co najwyzej ze cos sobie ubzduralas, a jak swiadoma to bedzie Ci skrupulatniej dezynfekowala przed plombowaniem. Szorowanie nie zawsze zdaje egzamin. Na tym etapie moze jezyk byc bialy wskutek zakwaszenia, zlego skladu flory, to juz moze nie byc grzybica. Co do jodowanie sie od srodka mam ten sam zgryz co ty Ludi, troche hamuje mnie moj kumpel Hashimoto. Tyle sie nasluchlam ze jod nie dla \'nas\"

Gość ludi
AN DY wlasnie ja tez wiele czytalam i dowiadywalam sie o tej jodynie/moja babcia leczyla nia sama tarczyce ,nigdy nie miala zadnych badan ,wachala ja i smarowala z tego co pamietam ,ale wole jej zeszlo ,tylko ze ja bym sie jednak bala ,moja mam leczyla sie jodem radioaktywnym u bardzo dobrego lekarza wojskowego o specjalizacji medycyny nuklearnej/tak to sie zdaje sie kosmicznie nazywalo ,albo medycyny jadrowej ,no nie pamietam ,mniejsza o to ,on pewnie mialby rozeznanie na ten temat co do jezyka to dalej podraze,moj jest ze tak powiem kropkowano-bilay ,cos jakby szron miejscami poproszyl ,nie kozuch tylko takie dziwne poproszone gdzies niegdzie miejsca

Gość ludi
KINGA wyslalm Ci maila ale nie wiem cos mi sie od wczoraj z poczta dzieje ,ciagle mam problemy z polaczeniem z serwerem ,nie zdziw sie jak dostaniesz kilkanascie tych samych emaili ,bo tyle razy probowalam wyslac wrrrrr

KInga to nie odwaga do desperacja, półśrodki mnie nie wyleczyły a choroba za bardzo mi dokuczyła oddaliła od życia doszło do tego że zazdrościłam emerytom (ludziom dwa razy starszym od siebie) skąd maja tyle energii... a efektów ubocznych tarczyca etc. się nieboję- lekarze walili mi latami leki które mają stokroć więcej efektów ubocznych ecorton, orungal i kupa innych Ludi to nie masz tak źle z tym językiem, ja miałam duzo gorzej cały był w mchu białym, ja szorowałam język codziennie a delikatnie jak Ty ma wile ludzi dla dentysty to norma więc smiało idź

LUDI jeli chodzi o tarczyce +jodyne staralam sie kiedys duzo wyszukac i zdania sa rozbiezne jesli chodzi o stosowanie lub nie w przypadkach nadczynnosc/niedoczynnosc ale prawie ze zgodnie wszyscy pisza ze przy Hashimoto raczej nie suplementowac. Ale... Ale teraz leczac grzybice bralam dlugo chlorelle a ona zawiera troche jodu (dzienna zapotrzebowanie jest ponoc 150 mcg a ja w samje chlorelli bralam ok 7.5 mcg, musze policzyc ile jest w tych zalecanych 150 ml amylojodku) i ... jak moze wiesz z moich postow nie tylko ze nie zaszkodzilam sobie ale dzieki Se, branemu dodatkowo spadly mi antyciala i biore ok 40 % poprzedniej dawki hormonow. Jezorem sie nie przejmuj, z tego co piszesz to wyglada calkiem przyzwoicie.

Gość ludi
pieczareczka ,AN DY no tak ale ja caly czas biore antymyko ,wiec moze to na tym jezyku to rzeczywiscie od zakwaszenia nie wiem oprocz tego wciaz robia mi sie jakies nie wiem co to jest zajady mini ,czy nadzerki w jamie ustnej i na wargach ,nie wiem czy to z braku witamin ,czy od grzyba ,no nie rozumiem tego ,jedno mi schodzi pojawja sie nastepne/niepokoi mnie to dlatego ze biore leki na grzyba ,AN DY wychodzilo Ci cosik takiego w trakcie leczenia antymyko?

EDSONIK tak, ale zobacz pisze, ze jezeli podejrzewa sie chorobe reumatyczna lub zapalenie klebuszkow nerkowych, zaleca sie wlasnie badanie aso,co jeszcze przypomnialo mi sie, moja corka robila takie badanie wlasnie, bardzo bolaly ja nogi, robila jej doktorka przeswietlenia, ogolne wyniki krwi, a potem skierowala ja jeszcze na aso, bo podejrzewala,ze ma reumatyzm, podejrzewala u niej reumatyzm, dzieki bogu wynik byl ok,cora przez lata miala ciagle anginy, tak naprawde dopiero od kilku miesiecy ma spokoj, wiele razy chcieli jej wyciac migdaly, ale sie nie zgodzilam, przeczytalam twoj link i przyszlo do glowy, skad pamietam to badanie,skads musisz miec takie podwyzszenie ludi nie mam od ciebie nic,narazie nic nie doszlo

Kinga, no wlasnie ja z gardlem tez ciagle mam jazdy, no i te bole miesni, kregoslupa nog tez czasem, ze musze sie polozyc. Zapalenie reumatyczne to choroba autoiunogliczna. Od dzisiaj zaczynam lykac Ac zymes, ktos tu lykam 1 tabletek na 10 kilo swojej wagi...

EDSONIK tak czytam ten link i zastanawiam sie, dziwne, bo jest odwrotnosc niz jest podane, moja corka miala anginy non stop, nieraz co miesiac,wyszedl jej nawet strepto.. w wymazie z gardla i kiedy aso miala badane po infekcji oczywiscie, wyszedl jej wynik idealny, ty natomiast nie miales zadnej anginy ani podobnej infekcji ostatnio i aso wychodzi ci ogromne, to dziwne nie? wiec co albo medycyna nie wie jeszcze wielu rzeczy, czasem sie myli, jak wystepuje jakas sprzecznosc u pacjentow, to lekarz zazwyczaj nie wierzy nigdzie to nie zostaje odnotowane, a jednak wiele rzeczy niewytlumaczonych pozostaje, to moze masz jednak reumatyzm o ktorym nie wiesz?albo przy jeszcze jakiejs innej chorobie to aso wychodzi wysokie tylko przy jakiej?

no tak masz te bole gardla, zapomnialam, ze czesto pisales ze boli cie gardlo, pisal o tym ac-zymes facet,ktory sie wyleczyl tym probiotykiem i czosnkiem,i tez wiele lat sie leczyl i pisal, ze byl wrak nie do poznania,tu we francji nie ma chyba tego probiotyku musze spytac, a co zdeczydujesz sie na lek na grzyba? przy grzybicy tez bardzo boli gardlo i czesto i sa te etapy jakby grypy

ludi jak jesteś na diecie to mozesz faktycznie miec brak niektórych witamin, ja tak kiedyś miałam sprawdzony pewniak że B może powodowac tego typu problemy, ale nie tylko. Mi kiedyś przepisywał lekarz A i E ale bardzo nie pomogły , nawet robione masci z tymi witaminami , chyba najlepiej jak dostarczone są w pokarmie, tłuszcze nienasycone też trzeba brać pod uwagę kasze, tran lub tłuste ryby, siemię to mi pomogło na skórne problemy i dlatego to podstawa mojego menu .

kinga, chce wytrzymac jeszcze tydzien (tyle trwa to badanie), bede mial podkladke z wynikami i wtedy dostane konkretna recepte albo mnie dadza do szpitala gdzies, bo chce juz brac cos konkretnego na tego grzyba. we wrzesniu mialem przeciez infekcje zdychalem, pobralem wymaz z gardla wtedy na bakterie, ale nic nie wyszlo. chyba, ze pobrano mi na beztlenowe, a strep. zalicza sie do tlenowych glownie (sprawdze w diagnostyce).

Gość ludi
ed ja jak mialam zaawans grzybice 3 dni przed diagnoza w polsce,lekarka na wyspach stwierdzila angine i dostalam jeszcze raz antybiotyk ,po ktorym moj stan byl oplakany,nie daj sobie wcisnac antybiotyku bo doprowadzisz do sepsy

ludi ja tez miałam non stop nadzerki ust ,byle małe zachaczenie i robiła się wielka rana latem nie mogłanm jeśc owoców bo balam sie ze zachacze skorka o dziasła i znowu problem i mimo to obrzydlistwo mnie lapalo .Nie pomagaly sachole, aftiny i inne specyfiki .Mało tego miałam również stany podgorączkowe i tak jak przy grypie bóle kosci i łamanie całego ciała.Lekarz zapisał nystatynę i powiem ci ze po pólrocznym cierpieniu nadzerki ustapiły i teraz jestem na MO , probiotykach , diecie itd.Bóle gardła ustapi nie wiem na jak długo ale nadzerek nie mam od 3 miesiecy :):)

Gość ludi
taaaa,tylko ze ja nawet w najwiekszym ataku gribow nie mialam tego ,pojawilo mi sie od jakiegos czasu ,po tylu m=cach leczenia,nie wiem co juz mam o tym myslec

hm.....moze jak mowia dziewczyny brakuje ci witamin >PRzypominam sobie ze bralam witaminy z grupu B i biofer (zelazo) mamy taką dietę ze moze brakuje niektorych witamin , spróbj i zaaplikuj sobie zelazo i B , zreszta ja caly czas lykam zelazo ,magnez ,

Gość Asienia 77
Edsonik, z tego co pamiętam z okresu moich badań reumatologicznych, to ASO już nikt nie robi, bo jest podobno niemiarodajny. Dobry reumatolog, do którego w końcu trafiłam, brał pod uwagę morfologię, którą analizował bardzo wnikliwie, OB, CRP (białko ostrej fazy) i przeciwciała przeciwjądrowe. Ponieważ wszystko było w normie, a ja nie miałam sztywności porannej stawów i opuchlizny, stwierdził, że to nie choroa reumatologiczna. W końcu, po pół roku wściekłego bólu stawów, kręgosłupa, czasem stanów podgorączkowcych, zrobiono mi wymaz z gardła i okazało się, że miałam bakterię o wdzięcznej nazwie Burkholderia cepacia (czy jakoś tak :-)). dostałam wtwdy antybiotyk i po tygodniu wróciłam do pionu. a wcześniej myślałam, że umrę z powodu bólu stawów. konstatacja: ten wymaz z gardła warto zrobić... LUDI, AN DY piszecie o języku: ja też mam taki, na środku czasem cieńsza, czasem grubsza biała smuga, po bokach taki śnieżek, ale już od dwóch m-cy żadnych ran, żadnego b. grupego kożucha. Czyżby szło ku dobremu??? Dziś byłam na badaniu tym tajemnym ustrojstwem i okazuje się, że cały przewód pokarmowy w normie, co ja zresztą też czuję. o dziwo, wyszło, że stawy mam trochę podrażnione (przed badaniem nie przynałam się, ale jestem podziębiona i bolą mnie stawy, od czasu mojej Bulkolderii moje stawy sa osłabione), więc chyba ta aparatura prawdę mówi. Zasygnalizowałam problem moich przdszkolnych owsików i dostałam na pasożyty podobno super środek: Vernikadis (ojca Grzegorza). Moja dr, która też jest pediatrą, po przeleczeniu Pyrantelum (standardowy lek na owsiki, też go braliśmy w domu), poleca właśnie to, podobno super skuteczne. się okaże... piszecie o tej jodynie, może się w końcu skuszę. ciągle myślę też o orzechu. czy w dalszym ciągu u osób, które go zażywają, efekt jest tak świetny?

Gość An_Dy
LUDI sama pisalas wczesniej ze nie jestes trawozerna wiec moze rzeczywiscie to brak witamin. Mozesz rzecz jasna lykac piguly ale spece twierdza, ze to w zasadzie stracone pieniadze bo tak naprawde sa kiepsko wchlaniane. Ja tego nie mialam ale ja zjadam nie miseczke ale miche salaty (mieszanke roznych jarzynek z zielona). Poza tym nie zapominaj ze zaczynaja ci sie pojawiac gniazdka-ranki opuszczone przez grzybnie a wtedy latwiej zainfekowac. Moze plucz buzie woda z nad glinki (jest b. bakteriobojcza), wg mnie duzo lepsza od wszystkich komercyjnych plukanek ust.

Gość ludi
AN DY Twoja teoria pokrywa sie z ta z gogli/kopie od godziny/od 3 dni wcinam salaty,juz mi nawet zaczely smakowac ,zwlaszcza jak dodam oliwki,kupie sobie jutro tran i te glinke,dobry pomysl z tym plukaniem ,dzieki wielkie,nawet jakos udalo mi sie przelamac do kapusty pekinskiej ,pol glowy skroilam plus pomidorek ,cebulka ,czosnek ,oliwki oczywiscie ,chyba to polubie,musze ,musze ,musze ,wszedzie pisza o tej wit b ,ze niedobory i ble ble,a ja sobie pokojarzylam ze mi sie to zaczelo odkad nie jem mlecznych/drogi oddechowe mi sie czyszcza lepiej bez tych krowich specjalow ale widac duzo tam bylo witaminy b ,no chyba ze zbieg okolicznosci

Gość An_Dy
Pamietaj ze zielenina nie dostarczy ci vit. B. Dobrym zrodlem dopuszczalnym dla nas jest szczegolnie tunczyk jak wlasnie znalazlam w wiki lub jaja. Ups, a ja codziennie wcinam kanapki z tunczykiem natura czyli z wody (:-P czyli rzecz jasna z puszki). Wcinaj z kanapkami albo zrob sobie salatke z tunczykiem. Smacznego

Gość ludi
AN DY super dzieki mam nadzieje ze znajde jakiegos w puszce naturalnego bez badziewja ,moze jak bede czesto jesc to chociaz kilogram przytyje

Gość An_Dy
Poniewaz znasz ang nie bede tlumaczyc: Vitamins B1 and B2 are found in cereals and whole grains. B1 is also found in potatoes, seafood, and kidney beans. B2 is found in enriched bread, and green leafy vegetables. Vitamin B3 is found in fish, chicken, nuts, whole grains, and dried beans. Vitamin B5 is found in almost all foods. Fish, chicken, wheat germ, bananas, and dried beans are good sources of vitamin B6. Vitamin B7 is manufactured by intestinal bacteria and is also present in ... egg yolks, .... and grapefruit. Green leafy vegetables, nuts, peas, dried beans, and...contain vitamin B9. Vitamin B12 is found in eggs, poultry, shellfish, ...... Wycielam co nam zabronione. Jak widac wciaz mnostwo zostaje jako zrodla roznych vit B. ((calosc http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Vitamin_B_Complex.asp )

Gość ludi
no kurcze przypomnial mi ten artykul o owocach morza wlasnie ,tu w Polsce mozna o nich zapomniec ,a to jest rzeczywiscie mysl ,uwielbiam krewetki ,doo salatek pasuja jak nic ,tylko do tych fasoli musze sie jeszcze przekonac jakos

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować