Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 pieczareczkaa

grzybica uk艂adu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Go艣膰 An_dy
LUDi A wyciag propolisowy stosowalas? To nie dziala z dnia na dzien ale dziala (u mnie zadzialalo). A mieszanka to gliceryna+vit (A+E)+mieta do smaku. A ze swirowaniem daj spokoj :-), tyle juz osiagnelas. Moze rzeczywiscie to cos alergicznego. ja bylam zaszokowana bolami jakie wracaly gdy wracalam do chleba 'drozdzowego'. Przy alergiach i nietolerancjach pokarmowych wiele objawow jest baaaaardzo dalekich od ukladu pokarmowego

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ludi Napisze Ci co proponuje dr.G贸rnicka na takie schorzenia,moze skorzystasz. Smarowac sluz贸wk臋 nosa 3 razy dziennie miodem propolisowym,oczyscic nos i gard艂o p艂ukank膮 /艂y偶eczka soli jodowanej,20 kropli Azucalenu oraz 4 krople propolisu 10% na szklanke przegotowanej wody/.Kilka razy w ciagu dnia przep艂ukac 3 razy gard艂o przygotowana mieszank膮.Ponadto 2 razy dziennie nabrac do strzykawki solank臋 i wpusci膰 do nosa 2-3 cm plynu,zatrzymac p贸l minuty i wypluc.Zabieg oczyszcza nosogardziel.Uwaga nie nalezy 艂ykac sluzu sp艂ywajacego z zatok bocznych do gard艂a,zawsze odpluwac,aby nie dosz艂o do schorze艅 nerek.Dodatkowo 2 razy dziennie przez 20 minut ssac 3/4 艂yzki oleju s艂onecznikowego z dodatkiem 4 kropli Azucalenu.Ssa膰 tak jak sie p艂ucze przednie zeby.Pozosta艂o艣c wypluc,usta dok艂adnie wyp艂ukac,oczyszcza to najpierw zatoki boczne nosa i oskrzela z wszelkich toksyn i sluz贸w.Pic 10% propolis po 30 kropli 3-4 razy dziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
Janiska ja zaczelam psikac o nosa aerozol propolisowy/nie wiem czy robie dobrze bo napisali ze jest na rany mozna stosowac na gardlo i krtan ,o nosie nic nie pisze,moze nie mozna bo to alkocholowe// czy ty stosowalas te cuda na gardlo i zatoki/albo ktos kogo znasz?z jakim rezultatem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Asieni
Do Asieni: z zainteresowanioem czyta艂am Twoje i Pysiuli wypowiedzi, szkoda, 偶e tak pochopnie i na forum oceniasz osob臋, kt贸ra faktycznie Ci pomog艂a, -------> patrz cytat Tw贸j, na pewno ta dieta nie polega na jedzeniu ziemniak贸w!!!, chodzi o wyeliminowanie sk艂adnk贸w szkodliwych dla 艣luz贸wki, dla rozregulowanego organizmu, by艂a艣 na dobrej drodze, mo偶esz przeciesz kontaktowa膰 si臋 z lekark膮, tzn. mog艂a艣, tutaj czas przesz艂y chyba w艂a艣ciwy:), by膰 mo偶e to twoje z艂e samopoczucie to kolejny etap wychodzenia z kryzysu - korekta diety z pewno艣ci膮 tutaj by pomog艂a, wszystkie potrzebne wiadomo艣ci s膮 w ksi膮偶ce, fragmenty ksi膮zki s膮 na stronie, mo偶na...jesli si臋 chce i szuka. Uwa偶am, 偶e nie na miejscu jest podwa偶anie dobrego imienia lekarza. Wiem jak leczy lekarka i w jakich przypadkach POMAGA. Mo偶e wi臋cej czytania ze zrozumieniem, - to bez z艂o艣liwo艣ci, mo偶e wi臋cej cierpliwo艣ci, nie wiem..., Zaburzenia w organi藕mie nie pojawiaj膮 si臋 z dnia na dzie艅, moz臋 troche czasu trzeba na regulacj臋??? Pozdrawiam :) Asienia 77 Ludi spokojnie, ja takie niby infekcje mialam cala zim臋. co jaki艣 czas b贸l gard艂a, fatalne samopoczucie, b贸l staw贸w. ale odk膮d zacz臋艂am moj膮 magiczn膮 diet臋 , czyli odrzuci艂am gluten, jest du偶o lepiej. dzieki diecie przesta艂 mnie bole膰 migda艂. bez 偶adnych antybiotyk贸w itp. moja i Pysiuli lekarka twierdzi, 偶e to gluten uszkadza 艣luz贸wk臋 i infekcje mog膮 szale膰. jak si臋 wzmocni 艣luz贸wk臋, infencje nie maj膮 prawa si臋 pojawi膰. i co艣 w tej diecie jest. po nagrzeszeniu na nartach, gdzie przez tydzie艅 jad艂am was臋 z mas艂em (zabronione zdaniem lekarki), teraz 4. dzie艅 jestem znowu na diecie i j臋zyk jest coraz pi臋kniejszy my艣l臋 wi臋c, 偶e nie zaszkodzi spr贸bowa膰. przy czym zdaniem lekarki i moim ja ju偶 nie mam zaawansowanej grzybicy, jest to raczej ci膮gle stan nier贸wnowagi. nie mam dolegliwo艣ci jelitowych, 偶o艂膮dkowych, 偶adnej mg艂y umys艂owej itd. tylko ci膮gle czasem zatoki (coraz lepsze!!! mimo alergii na kurz i intensywnego sprz膮tania!), b贸l staw贸w i bia艂y j臋zor.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
do autorki poprzedniego posta czy ty rowniez cierpialas na dolegliwosci garlowe,zatokowe?czy stosowalas badz stosujesz iete dr Witoszek?

Udost臋pnij ten post

ludi Jezeli o mnie chodzi to ja kiedys na b贸l gard艂a stosowa艂am nalewke propolisowa w艂asnej roboty,albo kupowa艂am w aptece wilcacore z tymiankiem.to co Ci napisa艂am powyzej to pochodzi z ksiazki dr,G贸rnickiej,teraz gdy mam problemy z gard艂em stosuje elektropunkture.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Ludi
Na szcz臋艣cie nie az tak powa偶nie, ale po cz臋艣ci znam temat: ca艂e lata fatalny zapach z ust, ropne z艂ogi w migda艂kach, migda艂ki na p贸艂 gard艂a. Po wyeliminowaniu cukru!, pieczywa/glutenu, unikaniu = od czasu do czasu mlecznych sukces: 0 (zero) dolegliwo艣ci, migda艂ki zesz艂y do normalnego rozmiaru, zero wydzieliny, Odpowiadaj膮c na Twoje pytanie: to wszystko, ca艂a moja historia by艂a kilka lat wcze艣niej, sama znalaz艂am rozwi膮zanie, no mo偶e nie sama:), natomiast wiem, 偶e lekarka ma b. dobre wyniki w leczeniu diet膮, i na pewno WIE co robi. Fragmenty ksiazki na www.dietaoptymalna.com Znam osob臋, kt贸rej na tym sposobie 偶ywienia poprawi艂 si臋 wzrok, pami臋膰, koncentracja, zero mgie艂ki umys艂owej,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Ludi
cd - tak to jest m贸j spos贸b 偶ywienia, nie jem w og贸le chleba, chyba, 偶e okoliczno艣ci np wyjazd w g贸ry - mnie zmusz膮, nie uzywam cukru, w臋glowodany z warzyw, oczywi艣cie nie unikam t艂uszczu, ziemniaki te偶 jem, ale nie wy艂acznie - 1,ew.2szt i to nie zawsze. Generalnie: dobre bia艂ko, warzywa we wszelkiej postaci, oleje, oliwy, mas艂o, smalec nawet:), mleczne raz na kilka dni, czuj臋 si臋 swietnie :) To tak w wielkim skr贸cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiaX
Moja pierwsza wizyta u gastrologa prywatnie ale facet konkretny odrazu poda艂 mi co mam jesc czego nie czyli unikac cukru jesc duzo wazyw i jesc jak najwiecej jogortow kefir贸w raz dziennie i na przemian leki maja u niego wyjatkowo wysokie ceny mam namysli te co mi przepisuje kaza艂 mi zrobic badania na gluten bo on tez powoduje taki objawy jak zaparcia gazy wdecia b贸le p[rzelewania poty i swedzenia w swedzenie cos mi nie chcial uwierzyc i narazie nie przepisze mi na grzyby antybiotyk贸w dopoki nie zrobie tego badania narazie przepisal mi XIFAXAN biostymina peritol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kika kikika
dzien dobry, przepraszam ale nie mam czasu czytac tego wszystkiego co napisaliscie. mam problem z babcia. od dluzszego czasu ma okropne problemy z ukl pokarmowym. straaaasznie ja wydyma po jedzeniu, bardzo jej sie w brzuchu przelewa, ma mdlosci i nie ma na nic ochoty i ma problemy z kupa, ciezko jej idzie i jest waska bardzo. zrobilam jej posiew kalu na grzyby i wyszlo candida albicans - srednio liczne geotrichum sp - liczne nie moge znalezc niczego oprocz nystatyny co by dzialalo na ten goetrichum - czy to sie leczy? moze to jest jakis "dobry" grzyb? w wyniku podali mi na jakie leki reaguje candida albicans, ale w miejscu gdzie nalezalo podac leki na goetrichum zostawili puste miejsce czy byby ktos, bardzo prosze, tak mily i napisal co o tym wie? mam w domu flukonazol i citrosept - czy ktos byl leczyy tymi lekami na te grzyby? z jakim skutkiem? bardzo dziekuje za jakakolwiek odpowiedz, babcia sie bardzo meczy, jak wiekszosc z was pewnie; ale zal mi serce sciska ze taka staruszka musi tak cierpiec. pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
Do Asieni ale偶 ja wcale nie podwa偶am dobrego imienia lekarki. spr贸bowa艂am t臋 diet臋, chwilowo by艂o lepiej, ale zacz臋艂y si臋 powa偶ne problemy z niedoborami w organizmie. by膰 mo偶e 藕le u艂o偶y艂am diet臋, a poza tym nie mia艂am do niej wewn臋trznego przekonania. trudno mi by艂o nie je艣膰 nawet wasy, 偶adnych kasz. poza tym nie by艂o korelacji mi臋dzy jadaniem/niejadaniem pewnych produkt贸w, a b贸lem gard艂a i zatok. nie tweirdz臋 wi臋c, 偶e ta dieta nie pomaga. ja nastawi艂am si臋 do niej sceptycznie :) do wszystkich kiedy艣 by艂a tutaj dyskusja nt. zakwaszenia organizmu i grzybicy. ja si臋 dzi艣 dowiedzia艂am, 偶e mam organizm po drugiej stronie skali, tzn. m贸j za przperoszeniem mocz ma odczyn mocno zasadowy. jak s膮dz臋, to te偶 niedobrze ;) mo偶e wynika to z mojej diety: zero cukru, m膮ki, ma艂o mi臋sa, du偶o warzyw i owoc贸w. macie jakie艣 info na ten temat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kika kikika
i jeszcze jedna wazna rzecz_ czy goetrichum sp to to samo co geotrichum candida ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
do Do Asieni a, jeszcze zapomnia艂am doda膰: ten cytat ze mnie to po to, by pokaza膰 moj膮 zmienno艣膰? :) ot贸偶 zmienno艣膰 ta dotyczy艂a niestety efekt贸w leczenia i odk膮d po miesi膮cu diety wr贸ci艂am do wasy, kasz i owsianki od偶y艂am :):) ka偶dy zatem powinien znale藕膰 swoj膮 drog臋, jak powtarza Gabi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nuta1
Kika -osoby starsze z regu艂y nie rezygnuj膮 ze s艂odkich rzeczy a tu potrzebna jest przede wszystkim dieta,jak powiesz babci o diecie to b臋dzie to dla niej koniec 艣wiata ,mam 77 tat臋,kt贸remu ''przemycam ''diet臋 ,pocz膮tki by艂y trudne teraz jest dobrze ,mia艂 podobne problemy co twoja babcia -polecam balsam kapucy艅ski i jaki艣 probiotyk w dawce uderzeniowej 1 kapsu艂ka na 10 kg wagi -np 60 kg wagi to 3 razy po 2 kapsu艂ki dziennie ,potem z tej dawki mo偶na zej艣c ,balsam kupisz u ojcow kapucyn贸w przy ko艣cio艂ach ,sklepach zielarskich ,to na pocz膮tek a potem zastanowisz si臋 co dalej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
jeszcze wrzuc臋 jedno pytanko: czy cz臋sto m臋czy Was drgaj膮ca powieka, mrowienie w okolicy zatok i ucisk, kt贸re mog膮 promieniowa膰 tak偶e na policzki? zastanawiam si臋, czy zatoki mog膮 dawa膰 takie objawy. oczywi艣cie standardowe objawy mam w ca艂ej rozci膮g艂o艣ci: zapchane zatoki i b贸l migda艂ka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kika kikika
nuta - dziekuje bardzo :)

Udost臋pnij ten post

Asienia orzech naprawde pomaga na zapchane zatoki. nalewka z jego skorupek. to co ja pije

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
Gabsoniku a mog艂aby艣 przypomnie膰 dok艂adnie, jak robisz t臋 nalewk臋? mo偶e rzeczywi艣cie spr贸buj臋 :)

Udost臋pnij ten post

szklanka tego co oddziela polowki orzecha. zalac to wodka 40% odstawic w ciemne miejsce na 14 dni. pic 15 kropel 3藕 dziennie

Udost臋pnij ten post

i mam pytanie do osob ktore znaja sie na GNM . czy proces zdrowienia trwa okreslona ilosc czasu? ile? ja mam teraz okres bezsennosci i to jest dziwne. wczesniej mialam bole glowy to pisalam powiekszone i bolace wezly tez pisalam a teraz bezsennosc. wcale nie boli mnie juz glowa ani wezly ani nic. co jakis czas zmieniaja mi sie takie dziwne objawy co o tym myslicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nuta1
do nalewki mo偶na dodac przemielone go藕dziki ,smakuje podobnie jak orzech czarny z firmy now,Gabsonik a o kt贸rej sie budzisz ,robaki buszuj膮 mi臋dzy 12 a 4 rano ,mo偶e byc to tez symptom zapchanej watroby

Udost臋pnij ten post

ja w ogole sie nie budze. po porostu do ok 2- 3 nie umiem spac. mowisz ze moze to byc watroba?

Udost臋pnij ten post

ASIENIA 77 Oczywi艣cie, 偶e w Twoim przypadku zasadowy odczyn moczu jest spowodowany diet膮 zawieraj膮c膮 g艂贸wnie zasadotw贸rcze warzywa. Odrzuci艂a艣 praktycznie wszystko co jest kwasotw贸rcze. Wystarczy, 偶e przez pewnien okres pojesz te produkty i organizm wr贸ci do r贸wnowagi. Sprawdzone :). Pisa艂am niedawno o ryzyku zwi膮zanym z \"przegi臋ciem\" pH w drug膮 stron臋. Dobrze, 偶e masz zamiar zrobi膰 wymaz. Mo偶e w艂a艣nie bakterie lubi膮ce 艣rodowisko zasadowe s膮 przyczyn膮 gard艂owych poblem贸w, a nie gluten?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
Anajko, dzi臋kuj臋 za sugesti臋. w艂asnie tak sobie my艣l臋, 偶e moja dieta nie jest bez znaczenia: zacz臋艂am je艣膰 wi臋cej mi臋sa, a przede wszystkim powoli zaczynam pi膰 maslank臋 i kefir. wczoraj wypi艂am i 偶adnych sensacji! zastanawiam si臋, czy moje dolegliwo艣ci mog膮ce wskazywa膰 na niedob贸r jakich艣 pierwiastk贸w, nie s膮 spowodowane r贸偶nie偶 odczynem zasadowym i diet膮? my艣l臋 o drgaj膮cej powiece, delikatnym mrowieniu itd. dr m贸wi艂 mi wczoraj, 偶e przy takiej zasadowo艣ci nie ma sensu 艂yka膰 magnezu, bo to i tak nic nie da, a poza tym pij臋 aloes z pokrzyw膮, kt贸ry powinien pom贸c w uzupe艂nieniu mikroelement贸w. tak czy inaczej, na pocz膮tku przysz艂ego tygodnia zrobi臋 badania (morfologi臋, mocz i wymaz z gard艂a), zobacz臋, co wyjdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nuta1
Gabsonik-po godzinie 22 do prawego boku przy艂贸偶 co艣 ciep艂ego termofor albo poduszk臋 elektryczn膮,zostaw to na godzin臋,w膮troba ma u艂atwiona prac臋 ,potem ciep艂e mleko z 10 kroplami soku z czosnku i do 艂贸偶ka ,rano wypij na czczo sok z po艂贸wki cytryny i 2 艂y偶ki oliwy to najlepszy spos贸b na oczyszczenie w膮troby i pomy艣l o tabletkach na w膮trob臋 lub ostropest,powinna艣 poczuc popraw臋,ja codziennie pij臋 sok z cytryny i oliw臋 i od jakiego艣 czasu petroleum d5 te偶 oczyszcza narz膮dy wewn臋trzne

Udost臋pnij ten post

ASIENIA 77 Ja te偶 mam cz臋sto takie mrowienia i od 2 dni dr偶y mi powieka. Z ca艂膮 pewno艣ci膮 mam spore braki magnezu i wapnia, w ostatnich dniach r贸wne偶 偶elaza ;) (to r贸wnie偶 pieczenie j臋zyka, 艣luz贸wki, zajady, md艂o艣ci, brak apetytu). Niestety nie mog臋 tak 艂atwo ich uzupe艂ni膰 z r贸偶nych wzgl臋d贸w. Wczoraj by艂am na cotygodniowym zastrzyku B12. My艣l臋, 偶e przy takiej diecie r贸wnie偶 masz te niebory, a brak wit. B12 tak偶e powoduje mrowiena/dr臋twienia, no i powoduje zmiany w 艣luz贸wce przewodu pokarmowego i jej czynno艣ciach wydzielniczych. Za drobne i du偶e skurcze zawsze odpowiadaj膮 niedobory magnezu/wapnia/potasu a 艣ci艣le brak r贸wnowagi mi臋dzy elektrolitami czyli jeszcze w gr臋 wchodzi s贸d, ale rzadko miewa si臋 jego niedobory, chyba 偶e pije si臋 nadmierne ilo艣ci niskozmineralizowanej wody i/lub ma艂o soli potrawy. Gdybym tylko mog艂a je艣膰 w miar臋 normalnie nikt nie nam贸wi艂by mnie na 偶adne diety silnie eliminuj膮ce, zw艂aszcza przez okres d艂u偶szy ni偶 miesi膮c. Diety niezr贸wnowa偶one os艂abiaj膮 organizm. Tobie \"na ju偶\" proponuj臋 w膮tr贸bk臋 drobiow膮 pod ka偶d膮 postaci膮 (z cebulk膮 na obiad, past臋 na pieczywko), roladki wo艂owe, gulasz wo艂owy, mi臋so z giczy pieczone na ciep艂o lub na zimno, gotowan膮 wo艂owin臋 w sosie chrzanowym, albo po prostu w plasterkach na \"chlebku\" z musztard膮, tatar, orzechy-smaczne, skoncentrowane 藕r贸d艂o magnezu i wapnia (ale nie fistaszki) i je艣li mo偶esz, kwa艣ne mleko, jogurty, kefiry. 500g jogurtu naturalnego JANA pokrywa dzienne zapotrzebowanie na wap艅, a do tego probiotyk. Wszystkim, kt贸rzy podejrzewaj膮 nietolerancj臋 na gluten daj臋 pod rozwag臋 fakt, 偶e silnie alergizuj膮ca jest soja, kt贸ra wraz z vit.C jest obowi膮zkowym dodatkiem/\"polepszaczem\"w ka偶dym sklepowym pieczywie. Mo偶e to nie gluten ani dro偶d偶e, tylko w艂a艣nie soja jest problemem. Nie nale偶y te偶 wyklucza膰 z g贸ry vit. C jako przyczyny nietoleracji. To, 偶e nie jest si臋 uczulonym na naturaln膮 wit. C nie znaczy, 偶e na syntetyczn膮 r贸wnie偶 nie. (ja mam w艂a艣nie z tym problem) :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
Anajko, a masz tak偶e uczucie napi臋cia i bolesno艣ci mi臋sni, zw艂aszcza 艂ydek? ja nie mam skurczy, tylko w艂a艣nie takie bolesne mie艣nie, i co艣 na kszta艂t mrowienia, ostatnio tak偶e twarzy. dodatkowo takam co艣 ospa艂a... :) my艣l臋 sobie, 偶e to jaki艣 niedob贸r, bo staram si臋 nie wyobra偶a膰 sobie od razu, 偶e mam jak膮艣 chorob臋 neurologiczn膮 ;), niestety nie wiem, czego mi brak... :( Ale z pewno艣ci膮 ka偶da dieta eliminacyjna zuba偶a organizm

Udost臋pnij ten post

Asieniu Tak w艂a艣nie ostatnio mam. Biada mi chcie膰 przeci膮gn膮膰 si臋 w 艂贸偶ku :) Nawet lekko przez sen. Od razu skurcz wywala mnie do pozycji stoj膮cej ;) 艁ydki bol膮 mnie ostatnio cz臋sto jak tu偶 przed lub tu偶 po skurczu, kr贸tko m贸wi膮c/pisz膮c ;) s膮 ci膮gle ch臋tne do tego. Ja wiem, 偶e to z powodu braku magnezu i wapnia.Od pocz膮tku kwietnia moje gard艂o, prze艂yk i 偶o艂膮dek obrazi艂y si臋 na bu艂ki, (kt贸re do tego czasu trzyma艂y mnie przy 偶yciu ) oraz jogurt, kt贸ry jad艂am codziennie. Zamiast tego zosta艂 mi kleik ry偶owy, kt贸ry g...uzik ma. W por贸wnaniu z nim bu艂ki \"krzycz膮\" po prostu magnezem ;) Jedyne 藕r贸d艂o wapnia jakie mia艂am przez ten okres, to ma艂y plasterek koziego sera i troszk臋 topionego w臋dzonego serka z mas艂a. Po prostu ilo艣ci 艣ladowe. A stresu, du偶ego obci膮偶enia umys艂owego i pracy fizycznej (ogr贸d) nie brakowa艂o i nie brakuje, oj nie. Pr贸buj臋 podjada膰 jogurt, z r贸偶ny skutkiem, dzisiaj akurat si臋 uda艂o, ale z magnezem krucho i to wiem, tylko nie bardzo mog臋 na to poradzi膰, bo ani orzech贸w, ani czekolady, kakao - wydzielanie enzym贸w po prostu szale艅cze, to ma przer贸偶ne przykre konsewencje, a ja musz臋 by膰 bardzo sprawna umys艂owo i skoncentrowana, siedz臋 po uszy w skomplikowanych obliczeniach energetyczno-projektowych po kilkana艣cie godzin dziennie i to jest barrrdzo pilna i wa偶na dla mnie sprawa, wi臋c nie mog臋 sobie pozwoli膰 na \"zdychanie w k膮ciku\". Jem to, co mog臋, a kolejne pr贸bne podej艣cia z diet膮 zostawiam na \"za 3 tygodnie\" ;) My艣l臋,偶e jako艣 do偶yj臋 ;))) Zach臋cam Ci臋 do wprowadzenia do diety tych produkt贸w, o kt贸rych pisa艂am. Nios膮 w sobie nie tylko \"suche sk艂adniki pokarmowe\", ale przede wszystkim enzymy i koenzymy pozwalaj膮ce na przyswojenie tych substancji. Natura jestjednak du偶o sprawniejsza czyli doskonalsza od farmacji. Organizm bezb艂臋dnie wy艂apie z po偶ywienia to czego najbardziej mu brakuje, tylko trzeba da膰 mu szans臋 :)))

Udost臋pnij ten post

najbogarszym zrodlem wapnia jest kapusta. magnezu liscie buraka, salata, liscie rzodkiewki pokrzywa, rabarbar. lato jest nie przesadzajcie;)

Udost臋pnij ten post

moja dieta przez duzo kawal czasu to byly TYLKO owoce i warzywa i ziarna. NIC WIECEJ. czulam sie rewelacyjnie i chyba wroce do tego. bylam na tym przez ok 9msc

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰