Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vitalia88

Niech im zal dupe scisnie...HA D

Polecane posty

....i niech zzielenieja z zazdrosci, za 2 miesiace-bo tyle planuje na zmiane siebie...planuje schudnac 15 kg i musi mi sie to wreszcie udac! Przylaczacie sie?:D Pozdrawiam wszystkie kobitki:)...a i nie tylko;)

w sumie to powiem Ci ze jeszcze dokladnie nie wiem...od jutra zaczynam wiec teraz intensywnie sie zastanawiam... Ale mysle ze najlepsza opcja bedzie dieta 800 kcal-kiedys bardzo na takiej schudlam:) no i wiadomo-zero slodyczy, zdrowe jedzonko-zero chleba i ziemniakow...i moich ulubionych makaronow...ehhh Dodam jeszcze ze waze 73 kg przy 160 cm:/ wiec jest o co walczyc....

Ehhh ja zaczęłam dietę od wczoraj czyli od 4.10 narazie jednen dzień przetrwałam na wodzie i czyś tam dziś zaczęłam 2 a mam do zrzucenia 20 kg:) -jakoś się zaparłam i się nie poddam kiedyś mi się udało 20 zrzucić ale w ciągu roku...kwestnia zmienienia nawyków żywieniowych Powodzenia

Gość saphirre.
Jesli odchudzasz sie tylko dlatego, aby ktos tam zzielenial z zazdrosci to nie wroze ci sukcesu. Schudniesz, a potem rzucisz sie na zarcie i nie bedziesz mogla przestac zrec, az nie wrocisz do poprzedniej wagi+5kg.

Moim zdaniem każda motywacja dobra :) Też mi się nie raz w ciężkich chwilach pomagało myślenie, że co niektórym złośliwie komentującym mój wygląd szczęka opadnie. Ale diety 800 kcal zdecydowanie nie pochwalam. Pomijając jojo, to szkoda zdrowia po prostu... Powodzenia!

Oj moje drogie troche humoru- oczywiscie ze glownie robie to dla siebie! a ze przy okazji zobacze zazdrosne usmiechy zawistnych \"kolezanek\" to tak przy okazji:D

Gość Jakie suty /. Ble

Zrobilam dzisiaj pogrzeb ciasteczkom, czekoladkom i calej reszcie zakazanych rzeczy...no i START od jutra:D

Gość amelka987654
a ile masz wzrostu?

tylko 160:) ale podobno male jest piekne:D Milo mi Kasiu:) Ja mam na imie Arleta i tez mam 20 lat...

Wiesz ile chcesz schudnac, nie wiesz jak. Moze lepiej najpierw wiedziec jak prawidlowo chudnac a potem sie brac za odchudzanie. Na diecie 800kcal poniesiesz porazke, jest to zbyt niska wartosc kaloryczna. A skad wiem? Bo ja najpierw zdobylem wiedze, zeby skutecznie osiagnac zalozony cel. A skad Ty to wiesz? Bo pewnie sto razy juz probowalas sie odchudzac stosujac tak diet. I na pewno po kazdym takim odchudzaniu tylas. Moze pomysl - skoro wtedy sie nie udawalo to niby dlaczego ma sie udac teraz? Silna wola? - NIE, silna wola nie ma tu nic do rzeczy, tak dziala ludzki organizm i tym razem - na diecie 800kcal - tez ... PRZYTYJESZ!!!! Jedynym sposobem na trwale schudniecie jest racjonalna dieta z niskim ujemnym bilansem. Lepiej odchudzac sie troche dluzej, bez wielkiego katowania sie i utrzymac wage niz przez cale zycie na zmiane chudnac i tyc (tak masz pewnie teraz) i nigdy nie cieszyc sie z wymarzonej sylwetki. Zrobisz jak zechcesz :)

Gość kikoo
taki z ciebie szpec ze po dr masz kropke...

Gość kikoo
ta, trzecie oko moze...

Vitalia ja tez mam 15 kg do zgubienia...na razie 2 za mna :P Daje sobie na to 3 miesiace gora....Stosuje dietke 1000 czasem 1200 kcal ,wyeliminowalam weglowodany,staram sie jesc duzo bialka,serki,chude miesko,warzywa...duuuuuzo warzyw .I biegam .(HIIT) moze zjadaj troszke wiecej kcal bo czasem moze cie najsc straszny glod i bedzie po dietce....wiem to z doswiadczenia ,niestety czasem tez popelniam ten glupi blad i jem za malo.......Taka juz nasza natura. Dr Szpec ma duuuzo racji,bo nie powinno sie glodzic,powinno sie jesc 4-5 malych i regularnych posilkow,(ZDROWYCH) i ruszac sie i wlasciwie to jest jedyna roga do sukcesu ...trwalego. Ale uwazam ze dieta 1000-1200 kcal jest naprawde zdrowa i dobra! po tygodniu idzie sie przyzwyczaic i nie ssa w zoladku,poza tym zalecaja ja nawet dietetycy..... A jojo moze byc po kazdej diecie,zalezy to tylko od naszej silnej woli...Czy bym byla na 1500 ,czy na 1800 ,czy na 1000 czy na glodowce to jojo zawsze moze sie przytrafic jesli nie zmieni sie nawykow zywieniowych. A taka dietka 1000 uczy wlasnie takiej zmiany i pozwala zdrowo schudnac 1kg tygodniowo co daje 4 miesiecznie,a przy niskiej dawce wegli nawet i 5 kg .....Z calym szacunkiem ale ja tak uwazam.I tak kazdy odchudza sie jak uwaza za sluszne i nic i nikt tego nie zmieni....

samotna ... wybacz, ze tak dosadnie to napisze ... ale mylisz sie w wielu waznych kwestiach, przez co skazujesz sie na porazke :( 1. zadna dieta nie jest zdrowa!!! 2. warzywa to weglowodany 3. sama mialas jojo stosujac takie diety ... i znowu je stosujesz 4. o silnej woli wspomnialem w poprzednim komentarzu Wiele lat temu sam myslalem, ze jak jem mniej to szybciej schudne. Guzik prawda!!! Kiedys 2 lata cwiczen na silowni poszly na marne przez diete cud - spalilem (przejadlem) wlasne miesnie. Ale jako istota rozumna poznalem wroga, dzieki czemu teraz nie jest on dla mnie straszny. Zrobicie jak zachcecie, ale na milosc boska pomyslcie przez chwile!!!! Skoro cos nie dziala (diety cud) ... to niby dlaczego ma nagle zadzialac? (brak silnej woli to wymowka osob inteligentnych mniej ;) ).

No macie racje...faktycznie wiem tez o tym wszystkim...ale "taka juz nasza natura"...

dr szpec, a ja np jadam do 1500 kcal narazie przupuszczam ze bede stopniowow po jakms czasie obnizas ilosc spozywanych kalorii, do tego codziennie jakis ruch, czy to spacer czy orbitrek. czy taka ilosc kalorii wystarczy? chcialabym zgubic 10 kg w około 2,5 - 3 miesiace:)

Wszystko zalezy od tego ile wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie!!!! Sa kobiety, ktore moga potrzebowac na dzien 3000kcal, sa takie, ktore potrzebuja 2000kcal. Jesli obie stosuja diete 1500kcal to jedna pokrywa w 50% dzienne zapotrzebowanie a druga w 75%. Jedna ma ujemny bilans na poziomie 500kcal a druga - 1500. Zatem nie mozna okreslac diety - ilosci kcal - tylko przyjmujac sobie jakas wartosc, musi sie to odnosic do dziennego zapotrzebowania. Ja bym Tobie polecal co kilka dni ... jesc zgodnie z zapotrzebowaniem a nie obnizac kcal. Jak obnizysz to organizm zacznie spowalniac przemiane materii!!! Poza tym jesli masz np. dzienne 2200kcal i zaczynasz diete na poziomie 1700kcal to masz ujemny bilans 500kcal. Jak na dieie wykonujesz jakies cwiczenia - np. pol godziny rowerka - to juz masz ujemny bilans na poziomie 700kcal, bo na dodatkowa aktywnosc fizyczna tez potrzeba energii.

Dr Szpec....no rowniez wybacz ale ja tez sie nie zgodze w wielu kwestiach.....Ok.diety nie sa zdrowe ale diete 1000-1200 kcal moge zaliczyc jaka zmiane odzywiania ,nie jako diete cud ale jako diete redukcyjna.Po malu i do celu.....Jeden kilogram na tydzien to JEST zdrowe chudniecie ........(!) Wiem ze warzywa to wegle,ale nie porownujmy kalafiora ,pomidora czy ogorka gdzie indeks glikemiczny nie siega nawet 20 do jablka,banana ,chleba ,ziemniakow czy czekoladek! Warzywa maja znikome ilosci wegli,a dodatkowo blonnik wiec sa idealne.A ja ograniczylam wegle z produktow macznych,makaronow,slodyczy czy owocow(niektorych), warzyw nie odrzucam. I dla mnie diety cud to sa diety typu 500 kcal,kopenhaska,kapusciana,norweska itd itp. Dieta 1000-1200 kcal jest dla mnie optymalna,na ktorej chudne 1 kg tygodniowo,jem smacznie i zdrowo i nie chodze glodna.Na dodatek 5cioma posilkami (regularnymi) podkrecilam metabolizm i organizm sam daje mi znac (co 3) godz ze juz pora cos wszamac...... Wiem ze dobrze radzisz.....Ale uwierz ze przez taka diete prawie pozbylam sie kompulsow i czuje sie naprawde dobrze....Trudno zeby facet odchudzal sie na 1000kcal,wiadomo ze wasze zapotrzebowanie jest wieksze.... Nie skazuj mnie na kleske...:P Dam rade!Szczerze to nie czuje sie jak na diecie,czuje ze zaczelam zdrowo jesc....Tylko przed @ mam ochote na szalenstwo i czasami na slodycze...Ale bez tego da sie zyc hehe. Jak mi sie nie uda to bedziesz mogl triumfowac ale wierze ze dam rade ,ba!Jestem tego pewna :-)

Oj samotna ... moglbym znowu napisac komentarz i sprostowac kilka Twoich wypowiedzic ... ale skoro tego nie chcesz to zamilkne ;) Ja siedze w tym - teoria i praktyka - ponad 10 lat, co nieco wiem :)