Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANNA PANNA

Ile czasu trwał Wasz poród, ZZO, wywoływanie? Niedługo i mnie to czeka...

Polecane posty

Gość ANNA PANNA
Ewa ja też mam wszystko swoje, majtochy, podkłady, kompletne wszystko, wiadomo, że lepiej mieć swoje niż się kogoś prosić o wszystko.

A ja tez nie chcialam zeby przychodzila do mnie tesciowa i jego siostry. Bylam szczesliwa ze byl moj maz, moja mama i siostry:)

A jeszcze co do karmienia. Po cesarce o po ZZO muszą Wam nakarmić dziecko butelką - bo nie dacie rady. A później to akurat w moim szpitalu mi się podobało, że uczyli karmić piersią, ale Cię nie zmuszali - wystarczyło słowo, żeby położne wzięły i Małego nakarmiły. okokoko; no to one Ci go nie nakarmiły mlekiem modyfik.? :o Co za babska.

Gość ANNA PANNA
Ja też juz powinnam się kłaść, bo mi dzieciątko szaleje w brzuchu :), złą matkę ma, zamiast spac, to siedzi przed kompem... i za karę kopie...

:( U nas podkłady na łóżko były dostępne- same sobie brałyśmy i zmieniałyśmy, lignina tez była bez ograniczeń- po porodzie mi położna przyniosła cała stertę i dodatkowo worek na zużyte zawiesiła przy łóżku, więc narzekać nie mogę. A co do karmienia innych dzieci to ja karmiłam tych chłopców aż do czasu wyjścia ze szpitala, bo jedna mama po cc była i jeszcze mleka nie miała a druga odmówiła w ogóle widzenia dziecka, ale się zgodziła na karmienie piersią przeze mnie. A ja dziękowałam niebiosom za te dodatkowe dwie buzie, bo inaczej bym sie we własnym mleku chyba utopiła:P Tylko potem po powrocie do domu był problem heh

Ubranka dla synka tez wzielam swoje czysciutkie i sliczne:) Mojej znajomej dziecko dostalo jakiejs wysypki, niewiadomo w czym piora szpitalne ciuszki,i nieestetyczne-dzieci wygladaja jak sierotki. Podpisalam reklamowke "PAKIET STARTOWY DZIDZIUSIA" i pielegniarki na porodowce nie mialy watpliwosci-to pierwsze ubranka dla dzidzi:)

Heheheh Ja też idę spać. Niby wzięłam mleko dokarmiłam ale powiedziały mi, że niewielkie ilości wystarczą. Te kieliszki, nie wystarczyły. I że mam pokarm na pewno. Wyściskały cycki i stwierdziły, że przecież coś tam kapie. No niestety. Dokarmiły go dopiero na zlecenie pediatry, że małego trzeba natychmiastowo nakarmić.

Gość ANNA PANNA
Ubranka tez mam spakowane, jak zabraknie, mąż dowiezie. A w szpitalne niestety i tak na poczatku ubiorą maluszka, bo u nas w szpitalu nie biorą ubranek, zeby nie zgubic albo nie zamienic gdzies i tylko mama moze ubrac w swoje ubranka.

Ja nie uzywalam ligniny tylko tzw. pieluch poporodowych Bella-polecam:) A spotkalyscie z takim chorym pomyslem w szpitalu ze nie mozna chodzic w majtkach jednorazowych przewiewnych?

Ja też już zmykam. Naprawdę fajnie się gadało- dzięki:) Do pogadania następnym razem. Dobranoc dziewczyny:)

Ewa P taaaak, w ogóle niby nie można było majtek. Ale kto ich tam słuchał- wszystkie w gaciach latałyśmy i tyle:P

Gość ANNA PANNA
Ewa tak bylo u mnie w szpitalu jeszcze 3 lata temu, teraz juz nie ma takich ograniczen, na szczescie, ale nawet w duzych miastach maja takie chore zwyczaje, ze nie mozna i koniec! Ja tez mykam juz. Dobranoc :D

Bo ja sobie nie wyobrazam jak mozna funkcjonowac z podpaska w kroku i zajmowac sie dzieckiem, jak chodzic... To nieludzkie!

Ja czytałam jak dziewczyny mówiły, że w niektórych szpitalach nie wolno używać majtek, nie wiem jak chodzą z tymi podkładami. A ja miałam bella, a w domu się wykosztowałam i miałam z tych Seni albo Tena takie naprawdę duże, ale jeszcze nie pieluchomajtki. Takie ogromne podpaski :D. Ale fajne, bo sie nie przesuwały nie przeciekały itd.

Idę spać. Dziękuję wam za rozmowę i pozdrawiam. Dziewczyny przed porodem, trzymam kciuki i życzę szybkiego mało bolesnego porodu. A dla tych co mają maluszki, ale też te w brzuszku. Dużo zdrowia dla nich :),

O tak! ZDROWECZKA dla Was mamunie i dla Waszych dzidziusiow:)

Ewa P u mnie w szpitalu była sytuacja, że się dziewczyna przewróciła chodząc z tą podpaską bez majtek, bo jej się nogi poplątały- dostała krwotoku. To miało miejsce długo przed moim porodem, ale położne mówiły. Od tamtej pory już nikt nie krzyczał, że majtek nie wolno tylko uprzejmie informowali:P

Mi tez nie chce sie spac:) A moj synek spi conajmniej do 10 a nawet do 11:)