Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skołowananieco

co to właściwie jest grzech ?

Polecane posty

he, he "byc moze sie zgodze ale pod warunkiem ze mi udowodnisz ze cos takiego jak grzech istnieje" Doklanie, NIKT CI NIE UDOWODNI TEGO W CO NIE WIERZYSZ, jezeli nie wierzysz w istnienie grzechu to dla Ciebie to pojecie nie istnieje, i jesli o tym dyskutujesz to albo jest to objaw schizofrenii albo proba wysmiewania sie z innych.

Gość skołowananieco
>>>> alez sie mowi o stanilizmie o tak! jozef wissarionowicz to jest be ale wujaszek uljanow do rany przyloz. kolega wie w ktorym roku bolszewicy zaczeli zasiedlac solowki? miedzy innymi i zakonnikami ale nie w charakterze zakonnikow? i kiedy rozpoczęto budowę biełkanału ? i ile sztuk lagernikow sie przy tym wykonczylo ? i do czego sluzyly przez dlugie dziesieciolecia psychuszki za funkcjonujace jeszcze za czasow tworcy swiatlej pierestrojki ?

Gość skołowananieco
>>> czynem złym Jaki system prawny operuje pojeciem "zla"?

Gość skołowananieco
>>> Ja doszedlem do wniosku ze dyskusja z toba jest bezsensowna jeszczwe raz gratuluje bystrosci...

Gość skołowananieco
tak jestem schizofreniczka i gadam bez sensu zeby sie z was posmiac barany!

Gość skołowananieco
>>> nie podejmujesz wyzwan boisz sie? zarzut calkowicie bezzasadny. to ja wywolalem temat i to ja podrzymuje rozmowe. a ze kwestia grzechu zawiera dla mnie znacznie wiecej pytan byc moze czasami na pozor sprzecznych niz odpowiedzi, dlaczego kolega sie dziwi ze pytam?

Gość skołowananieco
>>>> ludobójstwo to po prostu zabójstwo masowe na wielką skalę. wiec nie wiem w czym problem... to sobie ludzie powiedzieli dopiero w 1945 roku

Ty sie wez zdecyduj w koncu na cos. pojeciem zla operuje kodeks MORALNY, kodeks prawny operuje pojęciem PRZESTĘPSTWA. nie mieszaj. żeby kogoś sądzić trzeba go podać do sądu. podaj stalinowców jak chcesz, wolno Ci. moralnie zostali osądzeni dawno temu...

Gość skołowananieco
i nie rozumem Twoich odpowiedzi, gdzie mam szukac definicji grzechu, dla mnie nie istnieja zadne definicje! grzechu nie ma

Gość skołowana_nieco
>>> ja Ci juz wyjasnilem dlaczego ich sadzili, to czego nie rozumiesz? sadzili ich z czystej zemsty chcac się odegrac. sadzili jednak calkowicie bgezprawnie. doszlo do zwyklej zbrodni sadowej.

Gość skołowana_nieco
>>> pojeciem zla operuje kodeks MORALNY kto i co nakazuje stosowac się do kodeksu moralnego ? o ile on rzeczywiscie istnieje ?

Gość skołowana_nieco
Ludobojstwa nie na i nie bylo. Sama bym sobie postrzelala bo to nie jest grzech.

Gość _skołowananieco
>>> żeby kogoś sądzić trzeba go podać do sądu. podaj stalinowców jak chcesz, wolno Ci. slyszalem ze potomni ofiar katynskich usiluja dojsc sprawiedliwosci przed rosyjkim sadem. i co ? i nic ? dla rosyjskiego sadu rozstrzelanie dwudziestu tysiecy bezbronnych ludzi na podstawie postanowienia politbiura nie bylo zadnym ludobojstwem

Gość _skołowananieco
>>> W rosji takze dochodzilo do zbrodnii sadowych brawo! zaslugujesz na glebokie uznanie ze wzgledu na twoje oczytanie,.

Gość _skołowananieco
Dlatego uwazam ze to nie jest ani grzech ani zlo i nie rozumiem tych co uwazaja inaczej. Wytlumaczcie mi czy ja jestem dobra czy zla?

Gość _skołowananieco
Nie rozumiem, jestem i oczytana i obeznana, masz jakis problem?

Gość _skołowananieco
>>> Ale juz pieprzysz przypatrz sie uwaznie kiedy ja pisze i kiedy ktos mnie usiluje nieudolnie podrabiac

Gość _skołowananieco
>>> Powinnas sie leczyc wlasnie. jak niepoprawna politycznie to taką do domu wariatow./

Gość _skołowananieco
albo pod sąd, po co mam czytać glupie definicje jak sama wiem lepiej

Gość _skołowananieco
>>> albo pod sąd, po co mam czytać glupie definicje jak sama wiem lepiej czy podszyw jest grzechem ?

Gość _skołowananieco
najpierw musisz mi udowodnic ze grzech istnieje i co to jest grzech?

Gość _skołowananieco_
>>> [zgłoś do usunięcia] _skołowananieco najpierw musisz mi udowodnic ze grzech istnieje i co to jest grzech? tobie akuratnie niczego udowadniac nie mam zamiaru

Gość _skołowananieco_
"byc moze sie zgodze ale pod warunkiem ze mi udowodnisz ze cos takiego jak grzech istnieje" Skoro grzech nie istnieje to jak mam Ci udowodnic ze istnieje?

Gość _skołowana_nieco_
>>> [zgłoś do usunięcia] _skołowananieco najpierw musisz mi udowodnic ze grzech istnieje i co to jest grzech? ani mysle prymitywny podszywie

Gość _skołowananieco
>>> [zgłoś do usunięcia] _skołowananieco_ Skoro grzech nie istnieje to jak mam Ci udowodnic ze istnieje? Nie rozumiem, skoro grzech nie istnieje to jednak istnieje?