Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

A co do ewentualnych staranek, właściwie to czemu nie. Przecież cuda się zdarzają ;) Zobaczymy :)

Gość betina340
ja mam obecnie 10 dzien cyklu i postanowilismy z mezusiem przed tym naszym wyjazdem nadal sie starac ale juz na pelnym luzie z zalozeniem bedzie to bedzie a nie czy znow przyjdzie ta cholera nie chce myslec o tym i mezowi tez zabronilam ze chcemy dzidzie tylko ze bardzo sie kochamy i to jest nasze lato milosci:)

Dzięki za te opryszczke Nikogo nie chciałam straszyć Panikara przezytalam dawno temu jakiś artykuł kątem oka i pewnie tę wargową pomyliłam ze sromową czy jakoś tak :)

Wanda, nie żadna panikara, tylko jestes w ciazy i masz prawo obawiac sie tego co boli, piecze, swedzi...jak to wpywa na dzidzię ja świruję z bólami brzucha :)

a wogole to siedze po obiadku z mężem (on siedzi ja leze)...najpierw czuje bańkę mydlaną -plum...mówię mu by położył reke...puk-puk...mój mówi ze poczul 2 kopniaki - i nie pomylił sie-były 2 kopniaki

najpierw poculam cos w zeszla srode, kolezanka wyczula tez reka, potem w soboe, no i dzis na kolacje zrobilam "wspomnienie z dziecinstwa" - starlam na grubych oczkach kwasne papierowki , 2 jajka, mleko, maka , cukier i smazylam male placuszki :)

Cześć!!! Ja już wstałam i zmieniłam pościel, dodatkowo, że dzisiaj ładna pogoda wyniosłam ją na dwór niech się wietrzy, będzie się lepiej spało:) A to przepis na ciasto, które zawsze mi się udaje, drożdżowiec zasypywny:) Składniki: 2 szkl. mąki tortowej, 4 jajka, 1,5 szkl cukru, 10 dag drożdży, 1 szkl. oliwy, 1 szkl. mleka w temp. pokojowej, 2 szkl. mąki tortowej, 3/4 szkl. mąki krupczatki Jajka wymieszać z cukrem w osobnej misce. Do misy wsypywać kolejno podane składniki bez mąki krupczatki (WAŻNE jest zachowanie kolejności). UWAGA ciasta nie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 2h, przykryć ściereczką. Po 2h do ciasta dodajemy mąkę krupczatkę, wymieszać drewnianą pałką. Wylać na blachę, ułożyć owoce, posypać kruszonką. Piec ok. 1h w tem 200 stopni. SMACZNEGO:)

Wanda, zrobiłam test płci z tego linka co wkleiłaś :) I na 83% będzie dziewczynka ;) HEHE A na każdym USG siusiak taki, że chłopak murowany :D Asia, to super że czujesz już ruchy dziecka :) Ja poczułam w jakimś 17-18 tygodniu. Najpierw były takie delikatne, a teraz tak "naparza", że czasem mam ochotę już go wyjąć z tego brzucha ;) Brzuch cały podskakuje i faluje :) A wczoraj jak się położyłam spać przez kwadrans męczyła go czkawka i nici ze spania. Teraz też mnie podkopuje i to całkiem mocno :o Lovekrove, niedługo poczujesz sama ruchy swojego maleństwa :) Jeszcze kilka tygodni, cierpliwości :) mala_gosienka, u mnie dziś pochmurno. W nocy burza była, jeszcze rano lało. Ale chłodniej jest - dla mnie bomba :D

Aguska, chodzi Ci o pierwsze USG? Ja miałam robione na początku często USG - dopóki nie było widać zarodka (chodziłam co 2 tyg. do lekarza). Apotem na każdej wizycie do jakiegoś 18 tyg. Potem już co drugą wizytę (no chyba, że była potrzeba).

Tak chodzi mi i te pierwsze USG. Dla mnie to troche dziwne, ze mi powiedzial w 10tyg 2raz mialam badanie ginekologiczne i powiedzial, ze macica mala moze temu, ale jakie to ma znaczenie??

ehh Wszystko jest do bani :-( Mam juz dosyc !!! Jestem jakas idiotka chyba najwidoczniej !!! Debilka!

ehh Wszystko jest do bani :-( Mam juz dosyc !!! Jestem jakas idiotka chyba najwidoczniej !!! Debilka!

Dziewczyny tyle w tym prawdy, co w tych badaniach , że jak sie birze duphaston to się urodzi homoseksualistę :) (nie pamiętam już kto o tym pisał) allbo w tym że jak się patrzy przez dziurkę od klucza to się urodzi zezowate dziecko, albo jak się farbujesz to będzie rude ech poprostu śmiertelnie mi się nudzi i znajduje jakieś takie pierdy Mnie gin mówił, że ruch powinnam poczuć około 20 tygodnia, Asiu jestem wstrętna ale zazdroszczę Ci że jesteś już tak daleko U mnie to tylko ciągły strach, gin powiedział że jak wreszcie urodze!! to bede się bała nakarmić dziecko żeby się nie zakrztusiło i chodzić też go nie nauczę bo niech by sobie kolano pozdzierało... Nabija się ze mnie, ale ma podejście, bo jakoś taka spokojniejsza jestem po wizycie A jeszcze się chciałam usprawiedliwić z tym niemyciem jabłek, nie wychodzi od tego opryszczka, :) ale można dostać np. biegunki M mnie okrzyczał że to pewnie przez to jabłko bo mi jeszcze na podniebieniu jakieś babelki wyszły, ale dzisaj zobaczyłam że po zjedzeniu twardego np. jabłka poprostu ranię sobię dziąsła są takie wrażliwe

aguska, co jest do bani? co się stało? Wanda, to ja pisałam o tym duphastonie i homoseksualizmie ;) A ty się nie stresuj, będzie dobrze :) zobaczysz :) a w ciąży dziąsła są wrażliwsze. Polecam w pierwszym trymestrze wizytę u stomatologa. Ja się uchowałam bez chorób dziąseł i ich jakiejś większej nadwrażliwości, ale moja stomatolog poleciła mi Listerine do płukania - ponoć dobrze robi na dziąsła. ja rzadko tym płuczę, bo piecze, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi :)

Cześć :) ja dostałam dzieci siostry, wiec bylam zajęta, ale podrzucilam je teraz mamie (babci) mówiąc ,że idę spać :) Gosia-to już wiesz czym będę raczyla męza w niedzielę , tylko mi powiedz jak utre te żóltka z cukrem to te drożdże, oliwe, itd, mam po prostu wrzucić na siebie i zostawić? Lovekrove mi sie zdaje,że jestem ciut starsza - podejrzewałam ,zę czulam w 17tyg i 5dniu, potem w 18 tyg1dn, a wczoraj byl 18 tydz 6dzien (licząc skonczone tygodnie) Monia jesteś chyba 2 tyg młodsza ode mnie, więc czekam na Twoją radochę z pierwszych kopniaków :) Aguska...róznie bywa z usg...zależy czy na nfz czy prywatnie. ja teraz ma wizyty co 4 tyg. i na każdym jest (ale chodze pryw, na każdym mialam)...a jeśli chodzi o pierwsze to mialam w 5 tyg jak poszlam stwierdzić ciążę, 12.04, a okres powinnam dostac 5.04...no i byla fasolinka:) Kochana,, jesli w ten sposób potraktował Cię lekarz na nfz to przejdz sie do kogos prywatnie, jak zrobisz to w 7 tyg to zobaczysz bijace serducho:) Vilia...tego sie obawiam , bo siostra mi juz zapowiedziala,ze to bedzie nocny Marek (po mnie) wydaje mi sie ,że Niedźwiadek wariacje zaczyna odstawiać od 18 do 1, a potem w nocy miedzy 3 a 5...a przez dzien póki co cisza. Z pewnościa Twoje Bobo nieźle juz daje popalić - coraz bliżej terminu i miejsca coraz mniej. Wanda, a Ty myslisz,że ja się nie denerwuję?!!!!! Kobieto! w 12 tyg plamilam, w swoje urodziny lekarz powiedział mi ,że albo poronie albo nie, jak mnie zobaczyła moja to kazala o nic sie nie pytac, tylko od razu się położyc . potem znowu mnie położyli na 5 dób...a po ostatnim usg , na którym nic sie nie dowiedzialam , jestem wściekla. Ja chce juz miec grudzien i pewnosc ze Bobuś jest zdrowy :) ...a później pewnie tez bede sie bala zkrztuszenia, polamania raczek :) Wanda co do biegunki- :) powiem tak-lekka kupka nie jest zła :) o ile nie szarpie bebechów....lepsze to niż odwrotnie... ja tam ide pod agrest i jade prosto z krzaka...papieróweczka z drzewa tez nie pogardze-taka nagrzana, poachnaca, zolciutka :0 a dziąsła robią się wrażliwsze, moga nawet krwawic przy zebach po myciu za twarda szczoteczką

Lovekrowve, Monia, Wada,Aguska (i przepraszam jesli kogos zapomnialam wymienic, a jestem pewna,że jest jeszcze dziewczyna, ktora zaszla po ok 3 latach, chyba jeszcze Ela i Ola) ktore jestescie tygodnie? a! wczoraj rozamawiałam z moim i z siostra...infekcja - rzecz normalna-jak nie chce brac gynalginu to siostra zalatwi mi nystatyne, ok - to moge brac...a na usg pojdziemy w 21-22 tyg na 3/4D, bo co mi da teraz zwykle usg?

Ja jestem w 12 tc. Asia a jak Ty jesteś w 18 tc to może zwykłe usg ujawni płeć ?:0)

Asia, my byliśmy na USG 3D w 21 tygodniu. Super sprawa :) A ostatnio na wizycie moja lekarka podczas zwykłego USG przełączyła na moment na 3D, myślałam, ze się popłaczę :) W 21 tygodniu synek był taki chudziutki a teraz :D Buzia taka okrągła, te policzki :) Takie do całowania :D A miał wtedy ok. 2200 g, a teraz na pewno przytył jeszcze. Zresztą czuję jak robi mi się coraz mniej miejsca w brzuchu ;) Fajnie, że jesteście zbliżone tygodniami :) Tylko ja jestem jakaś wyalienowana ;)

Vilia-wyalienowana?! Ty jesteś obiektem mej zazdrości :) nie dośc,że tylko miesiac do konca , to jeszcze z cesarka (po naturalnym porodzie kolezanki, ktora ze szczegolami mi opisala-dziękuję) Lovekrove-jak ktos ma dobre zwykle usg to powie, koleznaka wie juz w 16 tyg..a moja jest taka,ze jak nie jest pewna to nie powie...pewnie na 3/4D sie dowiem

tak na serio, to przynajmniej jest kogo (Vilii) sie zapytac ...bo są fora , gdzie tematy infekcji, watpliwości, obaw są raczej nie poruszne

Vilia Po prostu boli mnie to, ze chce powiedziec kazdemu juz, ze jestem w ciazy. A co najwazniejsze nawet moi ani jego starsi nie wiedza, moj caly czas zwleka nie wiem po co na co, w pracy kazdy sie domysla a ja robie z siebie idiotke. Kolezanka juz sie wygaduje dla innych, bo ja w niedz pracuje 8godz a nie 12h, a ona tez w ciazy i taka zmiana sie trafila :-( Pojde we srode do Pani gin do tej co caly czas chodzilam do Pana gin poszlam bo jej nie bylo w ten dzien i tak zostalo po prostu tak mi pasowalo, zeby do niego chodzic poza tym mniej ludzi niz do niej. We srode mam wolne to moze sie uda do niej bez umawiania to powiem czy moze skierowac na USG hmm zobaczymy.

Aga, weż zaswiadczenie,ze jestes w ciazy dla pracodawcy...a nie jestem pena jak to jest do ewentualnego becikowego , do ktorego tyg trzeba miec swistek ze sie stawilo u lekarza, ale to chyba wypisuje wstecz tez?

ja pocichu powiedzialam mamie tego samego dnia jak wyszledl cienia -cien , 6 dni przed okresem

Aguska, wiem, ze lekarze przyjmujący państwowo na NFZ robią często tylko 3 USG w czasie całej ciąży. Może pójdź do lekarza prywatnie. A który Ci teraz tydzień leci? Może lekarz nie chce Cię stresować - u mnie na początku nie było widać zarodka (a pęcherzyk był) i się bardzo stresowałam, że coś jest nie tak, że puste jajo... Idź do innego lekarza i będziesz spokojniejsza :) A czasem warto wstrzymać się z oznajmianiem wszystkim dobrej nowiny :) My dopiero powiedzieliśmy w 9 czy 10 tygodniu :) w momencie jak poszłam na zwolnienie. Wcześniej wiedziała tylko jedna koleżanka z pracy. Reszta może się domyślała (miałam mdłości, wymioty i różne zapachy mi przeszkadzały), ale nic nie mówili.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się