Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

...mi jeszcze babeczki, które rodziły w tym szpitalu podpowiedzialy,ze są 2 łózka do rodzenia naturalnego-stare i nowe...i ponoc stare jest wygodniejsze, bo juz wyrobione, mniej sztywne Vilia-fajnie,ze podpowiadasz nam :*

Gosia...zazdroszcze samozaparcia :) my jakos podejrzewalismy,ze cos sie wydarzyło i juz testowalismy 4, 2 dni i w dniu okresu :) Wanda-a jakie miejscowosci obok Ciebie są , gdzie znajdują sie oddziały porodowe? może cos znajdziemy

Rozważam leszno i rawicz Do poznania mam ponad 100km mam szpiatal 15 km ale tam nie chce, bardzo nie chce!!

Wanda ...do Poznania to za daleko w google wpisz rawicz porodówka. otwiera sie strona dobra mama i smyki

Wanda z tego co czytam to opinie o lesznie lub rawiczu sa raczej na korzysc rawicza, ale tez bez entuzjazmu...najlepiej poszukaj na forach (google: miejscowość porod/porodówka)

byłam dzis doprowadzic sie do ludzi :) ostatni raz byłam u (spowiedzi) :) u fryzjera w połowie kwietnia , potem mialam isc pod koniec maja, ale mnie położyli, potem lezalam w domu, u nich i znowu w domu i dopiero teraz poszłam sie obciąć ...ale farbowac sie balam (zeby od zakladowej farby nie dostac uczulenia), kupilam sobie swoja farbe i pomaluje sie wieczorkiem :)

Ja już włosów od ponad roku nie farbuję i w końcu mi zrosły, na jakiś czas mam spokój, do następnego pomysłu z kolorem:P Asiu a Ty jaki masz kolor włosów??

Gosiu...brązowo-siwy, farbuje sie na czekolade lub jakies brązy, ale na skroniach to siest totalna siwizna...po mamusi :) mam 28 lat

Ja zawsze chciałam mieć brązow włosy, ale naturalny mój kolor to ciemny blond. Ja jak pójdę po Mamie to też będę musiała się wspomagać...

ja sie farbuje od matury. teraz zeby przyzwoicie to wygladalo to co miesiac-poltora na jasnych wlosach siwych tak nie widac... u mnie od razu srebrne nitki wwystaja

To prawda, tylko ja i tak mam liche włosy muszę się wspomagać odżywkami ampułkami i maskami, by się dobrze trzymały bez tego ani rusz... A jaką farbę stosujesz?

od zawsze wellaton, ale chyba dłużej trzymaja te z garniera i jakos ostatnio je kupuje

Gość betina340
ja tez sobie chce zmienic kolor na lato mam swoje czarne ale kupilam sobie taka ciemna sliwke i zobacze jak to wyjdzie lubie takie zmiany czasem pozatym to zawsze humorek poprawia

eee tam, do góru mi jeszcze duuuużżżo brakuje, ale staram się dzielić tym co wiem. Jest tego niewiele, ale może komuś pomóc :) mala_gosienka, ja myślę,że Twoja beta będzie rosła wzorowo :) i że tam kiełkuje mała fasolka :) A te wafle... mniam, mniam... Asia, z niedźwiadkiem będzie wszystko w porządku. Dbaj tylko o siebie i o niego a będzie OK. Asia, a w ciąży nie rosną Ci na nogach wolniej włosy? Mnie tak :) Taki miły gratisik do tych wszystkich nieciekawych objawów ;) Wanda, ja nie chciałam cesarki. Mam koleżanki po cesarce i bratową po porodzie SN i ja się nastawiałam na poród naturalny. Niestety ortopeda nie chciał brać odpowiedzialności (mam dysplazję stawów biodrowych) i dał skierowanie na cesarkę i dupa. Teraz już się przyzwyczaiłam do tej myśli, ale na początku ryczałam okrutnie. Ale jak tak ma być lepiej, a przede wszystkim bezpieczniej dla mnie i dzidziusia to tak musi być :) A co do szpitali - poczytaj, popytaj. Masz jeszcze trochę czasu :)

Vilia, na początku to rosły powoli, ale tak od 12 tyg. to tak szybciej, raczej nie odczuwam roznicy ,ze rosna wolniej niz przed ciaza...jak wolno rosly to myslalam,ze bedzie dziewczynka, a teraz nie wiem . ani nie zbrzydlam ani nie mam weny na slodkie...choc batoniki kokosowe w czekoladzie w meczarniach racjonuje sobie na 1 dziennie, bo bym wsunela wszystkie na raz :)

Wanda też zauważyłam, że się nam staraczki schowały !!!???? Mam nadzieję, żę nie zawładnęłyśmy ich forum wbrew ich woli - jeśli tak niech, dziewczyny powiedźcie !!! Co do tego co Vilia napisała nt szpitali dodała bym jeszcze kwestię sprzętu medycznego. Tam gdzie jest duża możliwość ratowania zdrowia dziecka i matki - tak by nie transportować i tracić czas gdy jest on najważniejszy. Co do włosów - tych na nogach - od samego początku rosną mi mocniejsze i szybciej - nie wspomnę o tych na brzuchu i piersiach - nadal są jasne ale zrobiło się ich więcej i są dłuższe - powstało takie futerko - może ja zmieniam gatunek ???

mala_gosienka, a kiedy będziesz miała wyniki tej czwartkowej bety? w ten sam dzień? Widać z tego co piszecie o tych włosach to chyba nie ma reguły jak rosną w ciąży. Widać mnie się poszczęściło ;) Rosną wolno i mogłoby tak po ciąży też zostać - pasuje mi :D A co piersi, też mi wyrosło na początku ciąży kilka sztywnych ciemnych włosków wokół brodawek, ale jakiś czas temu... wypadły i nie mam w ogóle ;) Zgadzam się z Lovekrove, tak się tu rozpisujemy, ze może to komuś przeszkadza :o Dajcie znać, a zawsze można odrębny topik założyć... Zora, Kala, co z Wami?

No też własnie zwracam uwagę na to ze mam wrażenie że wykurzyłyśmy staraczki a co do włosów to tak jak do tyci zwaliłam na luteine, ale przecież te czarne grube kłaki!! których nigdy nie miałam, a teraz są wszedzie od dołu aż do pępka! i na nogach i nawet na przedramionach. A wszyscy mi zawdze zazdrościli że nogi mogę golić raz w miesiącu Nic już nie wiem z tym szpitalem w tym rawiczu to podobno super sprzet i we wodzie można rodzić, ale jak słysz ę o personelu ach..

Dzień dobry w deszczowy poranek:) Vilia wynik bety będę miała w czwartek po południu jak go odbiorę to od razu dam znać:) Dzisiaj miałam wrażenie jakbym miała taki metaliczny posmak w ustach, bleeee... Co do włosów, to ja mam tylko doświadczenie z luteiną i po niej rosną szybciej i mocniejsze, na nogach i pod pachami po prostu porażka. Ale nic to w zeszłym roku kupiłam sobie depilator i jak zrobię nogi to wystarcza na dwa tygodnie:) Jakoś to mi pomaga przetrwać, inaczej nie wyrobiłabym na maszynki:P Jak się dzisiaj Skarby czujecie? Muszę się pochwalić, że wafle wyszły rewelacyjnie:) M wciągał aż mu się uszy trzęsły:):)

mala_gosienka, ja też miałam na początku taki dziwny posmak w buzi (oczywiście ja myślałam, że jakaś angina mi się zacznie albo coś - w końccu to zima była) :) Zatem zaczynają Ci się piękne ciążowe objawy :) Super! :D

Vilia, wiesz chcę by tak było, ale wytrzymam do jutra:) jak urośnie to będę świętować i w piątek idę na wizytę do ginekologa prywatnie, to będę coś więcej wiedzieć:)

Trzymam kciuki i czekam cierpliwie do jutra :) A mój mały daje mi dziś popalić kopniakami :)

Już się nie może doczekać spotkania z Tobą:) A nie wiesz może jak to jest, bo jak kiedyś byłam u lekarza i powiedział, że jak ja jestem wcześniakiem, to też dziecko urodzę przed terminem. U mojej Mamy poszło zatrucie ciążowe i miesiąc wcześniej przybyłam na świat:)

mala_gosienka, chyba nie do końca jest w tym prawda. Nie martw się na zapas. Ja też jestem wcześniakiem - urodziłam się w 7 m-cu, ważyłam 1800 g, a na razie mój synek na szczęście nie pcha się na świat. Słyszałam że dziedziczy się po rodzicach wagę urodzeniową (mniej-więcej). Ale to też chyba dość naciągane patrząc na dzieci znajomych. Tyle jest różnych teorii :)

Cześć dziewczyny Dzisiaj ostatni dzień 1 trymestru :)))). Gin kazał powoli odstawiać luteinę, więc mogę chyba być nieco spokojniejsza. Gosieńka - metaliczny posmak to objaw ciąży - nie ma pewniejszego testu jak beta - JESTEŚ W CIĄŻY - UWIERZ W TO :))).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się