Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość last night
nie uwazam ze trafilam na zly moment -napisalam prawde. Piszecie tylko o ciazy a to nie jest ten watek. Slodkogorzka odeszla bo ja atakowal jakis pomaranczowy ale stale bywalczynie takze. Popatrzcie sobie na tabelke , ile jest nieaktywnych staraczek..... wozki, brzuszki, mdlosci itp ok a nawet super ale w watku dla przyszlych mam. bronic beda nowe i zaciazone a gdzie sa stare? powiedza ze nie chca sie nakrecac ale mysle ze przezywac wpisow blizej porodowych takze. mozecie pisac o mnie co chcecie ale taka jest prawda. Nie chce was wyganiac bo jaki mialabym w tym cel? ale co za problem przeniesc sie na nowo stworzony watek i pozwolic starac sie innym i marudzic od nowa.

Ja czasami zastanawiam się nad jedzeniem czy ono nie jest przyczyną. Mieszkałam kiedyś przez jakiś czas w New York i słuchajcie tam widzę w metrze przykładowo dziewczynę 18 latka która ważyła powyżej 150kg powiedzcie kiedy ona zdążyła te kilogramy nabrać. Tam żywność jak wejdziesz do sklepu na przykład owoce i warzywa wyglądają jak malowane dosłownie. Tam kupuje się żywność modyfikowaną genetycznie i nie wierze, że jak się w warzywa i inne produkty żywnościowe wali hormony i tyle chemii, że to później nie odkłada się w człowieku. Jak pomidory tam wyglądają jak małe dynie to jak człowiek po nich też nie ma tak puchnąć???. Drugie to lekarstwa zauważcie to samo u nas reklamy kierowane do małych dzieci, kup marsjank, a dziecko będzie zdrowe, kup jakieś tam inne specyfiki witaminowe dla dziecka to też będzie zdrowe. A gdzie witaminy w warzywach przecież są bardziej przyswajalne dla organizmu. Mam czasem wrażenie, że sobie wychowują nowych klientów koncerny farmaceutyczne W Stanach tam jest na śniadanie tabletka witaminowa a po co jabłko w rękę, chociaż tam jabłko to nie tak jak u nas z działki zdrowe.

Last night - tak siedziałam i myślałam, kim możesz być.......i już wiem - hahahaha. Dlaczego nie chcesz kochana ujawnić się i pisać pod swoim nickiem? Czego się boisz -przecież znasz nas dobrze......wiesz, że póki nie zbluzgasz nikogo nic Ci tu nie grozi. Sama byłaś oburzona na tego debila co tu wszystkich obrażał :). Pozdrawiam Cię

Last night, masz może wiele racji, ale nie znam słodkogorzkiej i zaznaczam nadal się staram i nie jestem w ciąży. Uważam że jesteś jedną z dziewczyn na forum tylko nie masz odwagi napisać tego pod swoim nickiem. Może dziewczyny które są już w ciąży czasami się zapędzą, ale daj kobietom się cieszyć, jeju zazdroszczę im że są już w ciąży, ale nikogo bym stąd nie wyganiała ani nie kazała się przenosić jak tu im dobrze, tu nie liczy się już temat forum, ale grupa dziewczyn która się lubi. Dla mnie będę dla Ciebie pełna szacunku jak powiesz kim jesteś bo szanuje osoby które normalnie się wypowiadają a nie jak "jakiś pijany zając" i tym podobne.

last night Zły moment dotyczył wypowiedzi bo gdzieś obok dyskusji z wózkami toczyła się dyskusja o Pijanym Zajóncku:) I innych wpisach tego typu a temu ze dyskutujemy o ciązy przecież nie zaprzeczam Sama już nie wiem, czuje jakbymwiekszych problemów niż forum nie miała

Anirak zgadzam się z Tobą, last night ma sporo racji, ale jak to dobrze ujęłaś, nie liczy się temat wątku, tylko grupa dziewczyn, które się lubią.

Gość last night
dobrze ze wiesz ale jakby to napisac nie mam innego nicka..... zwyczajnie troche poczytalam i stad moje wnioski ze olewacie staraczki...

Anirak-dokładnie. 10 lat temu my miałysmy po ok 20 -25 lat, i w głowie,że wykształcenie studia pozwola nam znalezc prace-ok. 20 lat temu były lata 1990-2000, my miałyśmy 5-10-20 lat-co jadłyśmy? to co Bozia dala, czyli ogródek/dzialka babci; drób, wieprzowina, wołowina od poczatkujących firm , a wczwsniej z PGR-u lub od sąsiada, ale system żywienia "mięska" byl ten sam-producent (nowy byznesmen lub PeGeRowiec kupował lub sam miał swoje hektary z burakami ćwikłowymi, zbożem itp,) ...czesto my sami u rodzicw mielismy ogród, który obecnie obsadzony jest ttrawa, bo rodzice nie moga sie męczyc w nim, my nie mamy czasu, bo praca do 16-17 lub zmiany, nie robi sie juz słoików, no i ile człowiek zje, skoro dzem kupi w sklepie.... a tak trawka, słonko, gril, a nie haczka i w buraki lub na wykopki :)

CZeść! Last night, chciałam zauważyć, ze są tutaj na forum nie tylko staraczki czy ciężarne, ale są też mamusie :) Przepraszam, ale czułam się pominięta ;) Ostatnio rzadziej tu zaglądam przez ograniczony wolny czas, ale jestem i nie zniknęłam :D Taka dyskusja już niedawno była - kto komu przeszkadza i w ogóle. Ja uważam, ze Anirak ma rację "nie liczy się temat wątku, tylko grupa dziewczyn, które się lubią". JA jakiś czas temu dużo szukałam w necie informacji na temat grzybicy piersi i grzybicy u dzieci i też trafiałam na fora, gdzie taki temat był w opisie a dziewczyny potem pisały o innych swoich problemach i mnie bynajmniej to nie przeszkadzało. Uzyskałam informacje dotyczące teo co mnie nurtuje a poza tym mogłam dowiedzieć się innych rzeczy. Uważam, ze dziewczyny każdej odpowiedzą na pytanie i razem są kopalnią wiedzy. Zorka, where are you? agusiii, pędź do lekarza. Lecę grzać mleko, bo mały się obudził. Zajrzę później :)

Last night...a moze jestes dziennikarka z jakiejs "Pani domu" lub "Tiny" i piszesz artykuł o relacjach Staraczki-Ciężarne?

Widze kochane ze tematy tu są rózne ja nawet nie mam czasu cos naskrobać........ale strasznie sie ciesze ze tu jestescie wszystkie i te kochane brzusie wytesknione i te starające .....ciągle walczące o marzenia......a ja miedzy innymi.....i nie wolno nic zmieniać !!!!!!! Ja tylko chciałam zapytać , bo robiłam w tamtym miesiacu badania na prolaktyne ale bez obciązenia w 4 dniu....i wyszła w normie ...w jakim okresie cyklu najlepiej zrobic ja po obciązeniu ...bo podobno ta bez nic nie znaczy...a ja jestem nerwusek ....i moze u nas to o to biega....tylko niewiem w jakim dniu dziś mam 3 dc

Kobieciątko - w 7dpo - ale musisz wiedzieć kiedy jest owulacja. Inni z kolei twierdzą, zę obojętnie kiedy. Musisz mieć jednak świadomość, że przed owulację prolaktyna ta przed i po obciążeniu jest nieco mniejsza - po owu za to większa. Jeżli jest za duża to wyjdzie za duża kiedykolwiek. Jeżeli masz monitoring lub wiesz mniej więcej kiedy owu przypada to rób ok 7dpo.

Last night jeżeli jesteś staraczką to zapraszam tu do nas, ja też jestem staraczką weteranką i nie gniewam się na te dziewczyny co już chodzą z maluszkiem pod sercem. One też nie jedno wycierpiały i przechodziły to co my bo zaczynały od staranek. Ja jak tu chyba we wrześniu dołączyłam to doczytałam początek forum chyba do 50 strony, bo później nie dałam rady czytać początku i końca forum bo już wszystko mi się "kiełbasiło". Na forum poruszane sa różne sprawy, jak Cie coś mniej interesuje to omijaj, ale zapewniam Cię, że jak zadasz pytanie to na pewno Ci ktoś odpowie. Last night nie martw się Twoja kolej na malucha też przyjdzie trzeba tylko determinacji, mi czasem od tych starań i wyczekiwania to tez już "cycki opadają", ale nie dam się. Last night nie gniewaj się na mamy na tym forum, każdy ma prawo być szczęśliwym i tym szczęściem dzielić. Tobie też się uda i będziemy tu o pierdołach często gadać i tu liczą się Fajne Babki a nie temat. Zaczynałyśmy wszystkie w tym samym miejscu od konsekwętnych starań. Mam pytanie czy ktoś namierzył gdzieś GPSem Zorkę, ja tu na nią czekam. Zorka daj głos !!!!, odezwij się, bo jak znikniesz to i tak Cię namierze. Ufffff ale nagryzmoliłam :)))

Kobieciatko, podobno prolaktynę można sprawdzać w każdym dniu cyklu ale lepiej nie w czasie krwawienia miesiączkowego i bezpośrednio przed owulacją gdyż wtedy rośnie. Ja mierzyłam w 7 dniu po owulacji wraz z progesteronem. Najlepiej mierzyć rano gdyż wtedy jest najwyższa (najwyższa jest w nocy ale ciężko wtedy lecieć na badanie krwi ;)). mi spoczynkowa wyszła w porządku a po metoklopramidzie wzrosła 15 razy (jestem typem wrażliwca ;) więc to pewnie ta prolaktyna mieszała w moim organizmie), siostrze spoczynkowa wyszła 2 razy mniejsza jak mi a po MTC wzrosła aż 35 razy (przepisano jej bromergon)!

Sorry, namieszałam :), tak jak napisała Lovekrove przed owulacją PRL spada :) Poziom prolaktyny może również podwyższyć współżycie więc najlepiej zachować wstrzemięźliwość na 3 dni przed planowanym badaniem :)

Gość last night...
Ja sie wcale nie gniewam tylko napisalam co mozna tutaj zauwazyc...od kilku stron

Słuchajcie a jak ja mam sie dodać do tabelki bo marianna co jakis czas wstawia a mnie nie ma tam bu bu bu :(

Ty masz racje, ja mam racje, wszyscy mamy racje a atmosfera do dupy... Siedze tu i czekam aż sie to jakoś wyjaśni, ale widze, że nie ma szans Kiedyś tez wybrałam sie w taką podróż sentymentalną do chyba 50strony i różne rzeczy przeczytałam, wiele zrozumiałam Chcę wiedzieć czy jak forum ma taka teamtyke to są jakieś zasady regulaminowe obligujące do niezbaczania z tematu?

Nie wiem co tam regulamin na to mówi. Byłam ostatnio na innym formu na stronie chyba nasz bocian i tam na jednym z tematów admin co chwile kasował wpisy bo nie tyczyły wątku i finał był taki że chyba ktokolwiek przestał tam zaglądać. Ja tu będę pisać o wszystkim z czego się ciesze a co mnie boli, jak komuś coś złego to niech mi mówi, Wandziunia atmosfera się poprawi zobaczysz bo chmurach zawsze wychodzi słońce. W piątek będzie mój mąż i to będzie 11dc, trzymajcie za mnie kciuki bo go zagwałce., może się uda i zrobi sobie miły prezent. M ostatnio powiedział, że zboczona jestem, ja mu na to nie narzekaj bo może być post 40dniowy zwany "jezusowym", mówię Ty leż, ładnie pachnij ja zrobię resztę ihihihihih, jego mina BEZCENNA

Gość KALA85
Hej Robaczki;) Teraz sobie poczytałam i trochę się wkurzyłam, bo ja też mam pomarańczowy nick, ponieważ nie jestem zalogowana, wchodzę na forum przez google, i mam wrażenie że możecie pomyśleć że to Ja piszę takie kompletne zbdury na Wasz...Nasz temat:( muszę się faktycznie zalogować...ktoś sobie przychodzi na forum, miesza a my tak bardzo już związane ze soba się tylko sprzeczamy przez te osoby..ja czytam te bzdurne wypowiedzi i nie komentując tego bo szkoda paznokci od razu zgłaszam do usunięcia. A pozatym nie mam zamiaru opuszczać forum i nigdzie się przenosić bo to tutaj znajduje się prawdziwa encyklopedia wiedzy w postaci Naszych wpisów, nikt nie ma prawa Nami kierować, co, gdzie i jak powinniśmy pisać. No....to tyle, zmykam na allegro szukać prezentu dla M. BUZIAKIIIIIIIIIIII:*:*

Gość last night....
mozesz zglaszac do usuniecia. oczywiscie admin powinien kasowac to co nie nawiazuje do tematu. nie obrazajac zaciazonych.

Gość KALA85
Asiunia ja jestem z Wami ZAWSZEEE:) siedze na allegro i szperam, mój M dostanie coś do wina bo na początku wakacji zrobiliśmy z czerwonych i czarnych porzeczek....mówię Wam jest pyyyyyyyyyyyszne..oczywiście piłam troszkę jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży.......ale czasem aż mi ślina leci jak słyszę pstryk otwieranej puszki piwa :P:P:P

wtedy ja zanurzam czubek jezyka i mam dosyc...spróbuj, dosłownie pól łyzeczki do herbaty...nie bedzie Ci smakowac.

Gość KALA85
Mój nawet zanużyć jezyka minie daje za to kupuje piwko karmi ..poprostu uwielbiam:)

Tak tylko pytałam, o te nie tyczące tematu wpisy i znów burze wywołałam Bo ja nie znam zasad panujących na takich forach, to jest pierwsze na którym sie udzielałam- pisze jeszcze na ciązowym, ale co tu kryć z Wami jestem bardzeij związana Chyba nie powinnam sie odzywać KALA dobrze wiesz, że nie to miałaysmy na myśli-ja też długo byłam pomarańczowa anirak heh zazdroszcze tego seksu:)

Gość KALA85
uuu no takich rewelacji to ja nie wiedzialam;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się