Martusia88 0 Napisano Maj 16, 2012 hej dziewczeta dawno mnie nie bylo!widze ze saracie sie ostro i oby tak dalej moze cos zakielkuje :-)ja ostatnio wciaz zabiegana jestem o przytulankach nie mysle nawet,no ale to i tak juz jest 5 dni przed @wiec nic juz by z przytulanek nie wyszlo,ale mam nadzieje ze moze cos juz kielkuje chociaz watpie bo samopoczucie mam takie jak zwykle:-(tempka juz mi spadla jak na @ ale to nie czas wiec czekam dalej.ja slyszalam ze siemie lniane jest tez smakowe chociaz sama tego nie pilam.pozdrawiam,i milego wieczorku zycze:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Maj 16, 2012 Aska tak zgadza sie wtedy sa duze szanse, jak sa 2 kreski to tez jest duza szansa dlatego ze plemniki zyja dlugo i nawet od 2 kresek dozyja do dnia owulacji. plemniki zyja krocej jak jest goraco a wiec lato nam nie sprzyja, teraz sie ochlodzilo to trzeba dzialac. ja mam dzis 6 dc i jeszcze okres. nie pisalam chyba o tym wczesniej ale u mnie jest tez problem z samym okresem bo w sumie to trwa 12-14 dni. najpierw sa plamienia kilka dni potem okres pierwszy dzien lekki, drugi dzien taki ze nie moge sie z domu ruszyc. uzywam tamponow super plus i musze zmieniac co pol godziny, a trzeciego dnia juz prawie po okresie tylko ze to prawie trwa przez kolejny tydzien. mam brazowe i czarne plamienia. badania wszystkie zrobione i przyczyny plamien nieznane. mialam tak juz przed ostatnia ciaza ale tylko kilka dni takie plamienia a od poronienia jest koszmar. wlasnie dlatego biore duphason moze pomoze chociaz przez pierwszy miesiac brania bylo tak samo. ale sie rozpisalam a co do testow owulacyjnych to ja kupuje na angielskim ebayu ale widzialam bardzo podobne na allegro. sa to najzwyklejsze testy paskowe, te najtansze i jak dla mnie niezawodne.http://www.ebay.co.uk/itm/15-OVULATION-5-PREGNANCY-TEST-KITS-FERTILITY-CHART-/150607089475?pt=UK_Health_HealthCare_RL&hash=item2310e1cf43 owulacje mam zawsze tego samego dnia i tak tez pokazywaly, pokrylo sie to z monitoringiem i z takimi drogimi testami firmy clearblue. a wiec nie warto przeplacac jesli nie ma roznicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Maj 16, 2012 z tego co czytalam najlepsze jest to nieprzetworzone ... niemielone i nieodtłuszczone. dwa pierwsze razy sa trudne ale pozniej spakuje jak kisielek ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Maj 16, 2012 justa27a jak gotujesz to siemie? ja mam takie w ziarkach ale juz sie konczy bo maz popija na zoladek i mam duzo takiego mielonego. ja pamietam smak tego siemienia z dziecinstwa jak chorowalam na zaladek to musialam pic, ochyda nigdy sie nie przyzwyczailam ale czego sie nie robi dla dzidziusia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 17, 2012 Witajcie dziewczyny :) Dzięki Madzik za dokładne info :) Wczoraj już testu nie robiłam, nic mnie nie bolało i mąż złapał wirusa i spał chory cały dzień więc brak przytulanek...Oby się powiodła wcześniejsza próba :) Dziś jadę na ślub brata męża, młodszy od nas 2 lata i chyba nam pozazdrościli bo mieszkali razem ze sobą 2 lata i nic a my z mężem mieszkaliśmy ze sobą 4 miesiące i od razu braliśmy ślub bo wiedzieliśmy że to TO :) i nagle dostajemy smsa o ślubie cywilnym na 2 tyg przed terminem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Maj 17, 2012 To miłej ceremonii życzę :) Justa dzięki za info - teraz jak dostanę @ pod koniec miesiąca i nic się nie uda, to też będę piła siemię, bo cast. i wiesiołka nie będe brać,bo niby 3 cykle się bierze - a siemię naturalne, jest zawsze lepsze od tabletek :) Ja do gina mam wizytę na 28 maja. Przytulanki są, bo wczoraj robiłam test,ale 1 krecha ładna, 2 słaba, dziś też będziemy działać,owulka niby na pt. Czas pokaże... Miłego dnia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 17, 2012 Nadia, widzę że masz planowo owulkę :) A co ja mam powiedzieć?? Myślicie że to stres w pracy tak przyspieszył?? Mam się nie denerwować takim przyspieszeniem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka1234 0 Napisano Maj 17, 2012 A ja dziewczyny po mies brania castagnusa rezygnuje z niego,w nicym nie pomogl,piersi bola jak bolaly i bruch od 3 di a do tego wszystkiego wydluzyl mi cykl i tak jak zawsze mialam ogrom sluzu tak teraz nie mialam wogole...koszmar,mam nadzieje ze okres w oncu przyjdzie i ze nie zaszkodzilam sobie za bardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabrysiowa Napisano Maj 17, 2012 Julka - widać twój problem nie leży w nadmiarze PRL,więc castagnus nic nie zmienił a wręcz,jak piszesz,pogorszył,bo brak śluzu.Trzeba szukać dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justaa27a Napisano Maj 17, 2012 julka czasami zdarzają sie cykle bezowulacyjne. Ponoc jesli wystąpią dwa razy w roku to wszystko jest ok. Moze akurat Ci się trafił taki i zbiegło się z braniem leku ?? Madzik ja wlewam do garnka ok szklanki wody i 2 lyzki siemienia i gotuję przez ok 5 minutek- im dluzej gotujesz to jest gesciejsze ( i obrzydliwsze ;)) i jak trochę przestygnie pije. Poczatkowo próbowałam odcedzać pestki od kleiku ale jest to strasznie uciązliwe wiec wypijam z pestkami i popijam mineralką ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka1234 0 Napisano Maj 17, 2012 Moja lekarka stwierzdzila ze napewno sie stresuje i to jest powód ale bez zrobienia badan to ja tez tak moge sobie mowic,choc nie wydaje mi sie bo poczatkowo nie myslalam o dziecku az tak bardzo jak teraz i tez nic z tego nie wyszlo. musze chyba isc do innego lekarza i sie poradzic co robic dalej. teraz modle sie tylko eby @ w koncu przyszedl bo oszaleje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabrysiowa Napisano Maj 17, 2012 Dziewczyny,co do siemienia,to najlepiej kupować niemielone i nieodtłuszczone !Właśnie te tłuszcze w siemieniu są najpotrzebniejsze.Mielić taką porcję,żeby z użyć w ciągu 5 dni do tygodnia,bo te tłuszcze się utleniają.Po zmieleniu wsypcie sobie do jakiegoś słoiczka i postawcie w lodówce.Ja sypię 3 łyżeczki do szklanki,zalewam ciepłą,nie gorącą wodą,odstawiam na godzinkę czy 2 i piję sobie na noc.Teraz,gdy biorę wiesiołka,zrobiłam sobie przerwę od siemienia. Moja mama robi jeszcze inaczej: część siemienia (całe ziarna,przed zmieleniem)praży na patelni,ale to trzeba trochę poćwiczyć,bo można łatwo przypalić i będzie gorzkie.Po uprażeniu zmielić,dodać trochę soli.Następnie wziąć tyle samo ziarna nieprażonego,zmielić,pomieszać z prażonym zmielonym i posypywać sobie np.na kanapkę albo wręcz w czasie śniadania 3 łyżeczki ze słoiczka i do buzi :) Prażenie daje dużo lepszy smak,ale niszczy tłuszcze,więc trzeba go mieszać z surowym mielonym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabrysiowa Napisano Maj 17, 2012 Julka - może jednak Ci się udało!Życzę Ci z całego serca! 2 tygodnie trwający spadek libido?To brzmi ciekawie...Może,może... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka1234 0 Napisano Maj 17, 2012 gabrysiowa ta bardzo bym chciała naprawde,ale ponoc to sie czuje a mi wszystko mowi ze to nie to......:(wiec czekam tylko nie cierpliwie na @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justaa27a Napisano Maj 17, 2012 zyczę Ci abyś miło się rozczarowała ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gabrysiowa Napisano Maj 17, 2012 Julka - to mit,że każda kobieta "to" wie.Ja nie wiedziałam w pierwszej ciąży.Byłam nienaturalnie senna w ciągu dnia,potem zaczęło mi być niedobrze.Kumpela poradziła mi zrobić test ciążowy,ale zrobiłam to bez przekonania.No i bingo!W drugiej ciąży nie byłam senna,nawet obserwowałam swój organizm,bo staraliśmy się z mężusiem.Mierzyłam temperaturę codziennie rano.Ale sygnale do zrobienia testu było dla mnie,gdy wstałam w nocy do ubikacji i poczułam,że za chwilę zemdleję.Położyłam się na dywaniku przed wanną,aż mi przeszło.Następnego dnia zrobiłam test i znowu bingo!Zerknęłam potem na wykres temperatur i był to 21 dzień podwyższonej temperatury. Jeśli jeszcze przez kilka dni miałabyś podwyższoną temperaturę,to możliwe,że Ci się udało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Maj 17, 2012 dokladnie Julko nie zawsze sie wie,,,, ja z pierwszą ciązą też ziorientowałąm się 2 tyg po spodziewanym terminie @. Tyle ze ja zaszlam w pierwszym cyklu po odstawienie tabletek, do tego doszla zmiana klimatu , wiec to ze mi sie okres spoznia kojarzyłam raczej z tym a nie z tym ze mogę być w ciązy. Zero oznak dopiero jak w drodze powrotnej całą podroż wymiotowałam to przeszło mi przez mysl, ze moge byc w ciązy. Pare dni pozniej zrobiłam test i powoli zaczeły boleć mnie piersi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka1234 0 Napisano Maj 17, 2012 Kochane byłam zrobic bete z krwi no i wynik niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka1234 0 Napisano Maj 17, 2012 kochane byłam zrobic bete z krwi wynik niestety >0,100 czyli nadzieja prysła....castagnus najwyraźniej tak mi wydłużył cykl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Maj 17, 2012 przykro mi Julka.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 17, 2012 Witajcie dziewczyny :) Ja już jestem w domq po imprezie :) Nawet było fajnie, był pyszny tort :) To mówisz Julka, że z bety wyszły nici, hmmm...Castagnus aż tak by namieszał?! No trudno, czekasz na @ i zaczynamy nowy cykl. Mam nadzieję, że jak przestajesz brać castagnusa to na naszym forum nadal będziesz, prawda?? Nie zostawisz nas?? Ja dziś wypiłam 3 lampki wina ale chyba nic się takiego nie stało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 17, 2012 Co teraz?? tarotprawdy będzie nam się wyświetlał 50 razy?? to nie to forum ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Maj 17, 2012 my juz miałyśmy swojego wrózbitę/wrózkę ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martusia88 0 Napisano Maj 17, 2012 Hej dziewczyny.hm ja bardzo szybko przez castagnusa dostalam@ bo juz 23dc jestem w szoku bo nigdy jeszcze tak nie miałam:-(teraz zaczne 3 cykl z castagnusem,mam wizyte u gina w czerwcu jak zobaczy moj wykres tempki to zaraz bedzie myslec ze cos nie tak,a ja nie wspominalam nic ze biore cast.masakra.ale nic-nadal bede go brac do konca kuracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 17, 2012 Hej Martusia, ja chyba mam tak samo, okres chyba skróci mi się o 5 dni więc28-5=23 dni cyklu, ale też dalej biorę castagnusa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 17, 2012 A robiłaś Martusia testy owu w tym krótkim cyklu czy tylko tempke?? Ja robiłam testy więc liczę, że może się uda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Maj 17, 2012 No to ładnie Julka Ci ten castagnus namieszał - a może co innego miało wpływ? Ja dziś wypiłam pół lecha - wyszedł nowy lemoniada,ma 2,6 procent alkoholu, więc w upalne dni można popijać go :) Mi się dziś nie chce robić testu, dopiero wstałam po 2,5 godzinnej drzemce, więc idę pod prysznic i lecę do męża :) hehe Aaa... mojej koleżanki z pracy córka była u wróżbity Macieja, postawił jej karty i wszystko się zgadzało co o niej mówił, ale jak patrzyłam na neta, to seans 15 min. koszt. 120 lub 150 zł :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Maj 18, 2012 Zapał, zapałem - a jednak przytulanek nie było... Nie mieliśmy ochoty, więc na siłe, bo dni płodne nie ma co, przedwczoraj były przytulanki - to załóżmy, że plemn. jeszcze żyją - a dziś pt., lepsze nastroje i jutro wolneeeeeee :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aśka85 0 Napisano Maj 18, 2012 Witajcie dziewczyny :) Nadiu, u mnie niedawno też było tak samo, bez przytulanek, ale koleżanka z pracy powiedziała mi jak zaszła w ciążę, że była w szoku jak test wyszedł pozytywny, bo u niej plemniki musiały przeżyć aż 6 dni :) więc prawie była pewna że nic z tego nie będzie a tu taka miła niespodzianka :) Miłego dnia dziewczyny, dziś już piątek :) :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka1234 0 Napisano Maj 18, 2012 Oczywiście że was nie zostawie bo ja juz nie umiem zyc bez was dziewczyny i naszego forum:):) mialam ostatnio stres zwiazany z egzaminami ale nie wiekszy niz kiedys wiec raczej castagnus przyczynil sie do tego ze opoznil mi @ o 6 dni bo dzis @ sie w końcu pojawił. Pozdrawiam i zycze milego dnia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach