Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

asia pochwal sie tym bolerkiem... ocenimy czy wart ;))) do Tewgo Wielkiego dnia tylko miesiac a obrączki jeszcze nie wybrane ?? u mnie za tydzien i ciut bedzie 5 latek

dobra ja musze isc od kompa bo straszna sennosc mnie ogarnela ..a obiad na jutro sam sie nie ugotuje ;(... o przynajmniej bedzie plus mieszkania u tesciow...przerwa od gotowania ;))

no wlasnie juz by bylo po slubie gdyby nie smierc tesciowej.a tak to bedziemy miec w przyszlym roku niestety.szkoda ze tak to zycie sie uklada nie po naszej mysli

I ja jestem zdania, że nie ma co planować- my planujemy a Bóg nam krzyżuje... Mi w sierpniu minie 2 rocznica ślubu, a 4,5 lat jak jesteśmy ze sobą :) ŚLUB to mega sprawa!!! :) A nad jakim pierwszym tańcem myślicie? My mieliśmy mixa :) U lekarza - super facet, kotku mówił, na luzie był, rolety opuszczone i w półmroku badał- fajnie, intymnie, nie wstydziłam się wcale :) U mnie git - wszytsko książkowo, jajniki, macica, szyjka, sluz - ok. Castagnusa pochwalił, mówił że nie ważne kiedy prolaktynę się robi, bo jak ma być wysoka, to będzie w każdym dniu - także zrobię jak dostanę @, bo ma być tak jak u Nieznajomej - ok. 31 maja, a może nie będzie :) HEhe Także prolaktyne zrobić, nasienie i przyjść z wynikami :) Super facet ma podejśćie, taki na luzie, a bardzo fachowo wszytsko powiedział, ok. 50 ma, przed 50- tką.

O właśnie Nadia odpowiedziałaś na moje pytanie, bo chciałam wiedzieć czy to ma znaczenie kiedy się robi badanie na prolaktynę, chcę zrobić dla siebie samej, jak @ przyjdzie zaraz zrobię... :D :P Jak Wasze samopoczucie dziewczynki, ja śnięta chodzę jak karp Bożonarodzeniowy, wyzywam hormony mi buzują także wszystko w normie @-piszon pewnie naciera he he :P :D

ja slyszalam ze cykle dziewczyn ktore razem duzo przebywaja normuja sie i sa praktycznie w tym samym terminie... u nas w pracy sie sprawdza... pracujemy 3 i praktycznie @ dostajemy w odstepie 2 dni, ale nie sadzilam ze to dziala przez neta... ja powinnam dostac w srode czyli 30... to nie fer to druga @ w maju...

nadia ja jak ostatnio bylam u nowego gina to wlasnie tez atmosfera ..polmrok.... fajna muzyka... jedyne co mi sie nie podobalo to ze USG w innym pokoju i trzeba bylo przejsc przez poczekalnię... ale lekarz super.. od razu powiedzial ze z moimi wynikami moze byc ciezko ze on proponuje zastanowic sie nad inseminacja bo nie ma sensu abym tracila kasę. Zaproponowal 1-2 cykle obserwacji i ewentualnie klinika nieplodnosci bo jego koledzy (poprzednicy) duzo zrobili

To nieciekawie u Ciebie, faktycznie jak badania wszelkie masz porobione, to i lekarze zdają sobie spr., że koszty ponosimy i niestety jak mus, to mus - trzeba czasami wspomagać naturę, żeby spełnić marzenia - ale co nie jesteśmy w stanie zrobić i znieść, aby mieć zdrowego maluszka :) Śnięta nie jestem, to chociaż plan napisze, już 3 tydz. "idzie"...

witajcie moje sniete dziewuszki nadia super ze masz juz fajnego gina- ja mowilam od poczatku-nasienie do badania i powtzram kolejny raz- od tego zaczynajcie dziewczyny;) no! ;) ja dzis po pracy spotkalam sie z kolezanka i milo spedzialam wieczor. dzis juz plamien nie mam - hura-tylko sluz taki przezroczysty jak katar;) wzielam dzis tab nystatyny, wezme tez we wt, sr i czw a w pt na badnaie czystosi-mam nadzieje ze bedzie ok- ze bede mogla po @ isc na hsg-chociaz boje sie okropnie bolu;( ja @ powinnam planowo dostac 4 czerwca- ale ten cykl byl bezowulacyjnym a przy takich podobno moze sie wydluzyc-wiec sama nie wiem. wiem jedno- moge chpodzis dna solarium i na cwiczenia na brzuch bo wciazy ne sjetems skoro owunie bylo- chociaz czekam za @ bo chche brac to CLO- moze ono mi pomoze?:>

Gość Gabrysiowa
No,dziewczyny,widzę,że nadal jesteśmy w komplecie ;)To dobrze czy źle?:) Nieznajoma - pochwalam podejście do tematu:cała przyjemność po naszej stronie ;) Kolejny cykl,kolejna szansa!Nawet do 50-tki,chociaż dobrze by było wcześniej ;)

Gość Gabrysiowa
Oczywiście pozdrawiam Was wszystkie i życzę,żeby gorące letnie noce (tuż tuż) zaowocowały :)

A ja poczytałam na necie opinie o tym lek., u którego byłam - naprawdę rzetelny fachowiec, wielu osobom pomaga, miłą atmosfera - no i daje nr kom. w razie "wu" i można dzwonić - jest dostępny i gdy trzeba zjawia się w szpitalu, bądź przyjmuje bez kolejki nie w terminie, także cieszę się, że i ja dołączyłam do grona zadowolonych pacjentek :) Idę mojej kuzynce pomóc się pakować, bo się przeprowadza :) Miłego popołudnia i wieczorku :) P.S. Jak Dzień Rodziny? Jak się żabcia spisała? :)

dzien rodzinki suuuper..dzieciaczki spisaly sie na medal... przedszkole tez..na początku male przedstawienie (moj smyk nawet mial solowke ) a pozniej piknik w ogrodzie. Na plac zabaw przyjechalo wesole miasteczko i zabawa byla super... u mnie juz nie ma zludzen ze @ sie nie pojawi. jak zwykle w termiie

nasze forum chyba umiera smiercia naturalna taka tu grobowa cisza.co slychac u was dziewczyny?jakies zmiany nastaly?mnie strasznie brzuch boli a owu jak nie widac tak nie widac.

o to super ze imprezka udana,tak mile spedzony czas przydal by sie codziennie:-)

Witajcie kochaniutkie :) Przepraszam, że mnie wczoraj z Wami nie było ale przygotowania ślubne wzięły górę...Ustalanie tortów i ciast...Teściowa mnie wykończy nerwowo ale o tym to już Was zanudzać nie będę... A co na polu bitwy z @ - nadal u mnie go brak :) Więc 2:0 w dniach dla mnie ;) Dziś przyszło 5 testów ciążowych z netu ale na razie boję się ich użyć :) Jeszcze poczekam tak jak postanowiłam :) A co do ślubu, to takie będę miała obrączki, jak chcecie to obejrzyjcie :) http://allegro.pl/obraczki-fazowane-6mm-z-kamieniami-modernizacja-i2351743843.html

sliczniutkie .... zazdroszcze Ci tych wszystkich przygotowan... fajny czas i milo to wspominam ;) u mnie jeszcze przyjsc nie przyszla ale juz sie przypomina ;( trzymam kciuki aby to bylo 280:0 ;)) a nawet i lepiej

Dzięki Justa, mi też się bardzo podobają :) A co do @ to póki nie przyszedł to głowa do góry i liczymy na cud bo dzidzia to cud :) Mówisz 280:0 ?? Takiego meczu to jeszcze nigdy nie rozegrałam ;)

piekne te obraczki ,naprawde przepiekne.to super ze narazie brak@.trzymam kciuki caly czas i jestem pelna nadziei ze sie uda

Bardzo mi się podobają takie obrączki, chciałam bardzo podobne - ale wiadomo, jak się od razu nie kupi, to potem w sklepie jubil.,jak się inne poprzymierza, to licho wzięło poprzedni wybór - ale te są SUPER! A mnie mega mocno piersi bolą, wrrr..... - także oznaka @ jak nic...

Witajcie dziewczyny :) Dziękuję za pochwały wyboru obrączek :) Wiecie co?? Mnie piersi nigdy nie bolały na okres więc mam utrudnione zadanie, ale dalej lekko pobolewa mnie podbrzusze ale tylko jak śpie na bokach a jak na plecach to zero oznak - ciekawe nie?? Zbieram się do pracy, jeszcze tylko 2 dni i od piątku urlop :) PS. trzymajcie dalej kciuki :)

Asiu trzymam kciuki aby @ się już nie pojawiła... Miłego dnia, pozdrawiam ;) :) :D Obrączki cudne... :D :D :D

Aska trzymamy kciuki trzymamy;) a obraczki bardzo ladne-mam takie samie tyle ze bez cyrkoni- Askiu ale nie wiem czy zwrocilas uwage ze ona maja probe 333-to ta troche slabsza-ne wiem czy nie beda sie rysowaly- Aska a wy juz po slubie cywilnym jestescie, tak? To nie macie obraczek?:) Trzymam kciukasy za Ciebie- a kiedy testujesz? u mnie sprawa stoi w miejscu-biore nystatyne i na pt mam zaplanowe badanie czystosci a potem nie wiem co- bo nie wiem na kiedy mam sie umowic na badanie HSG- z tego wzgledu ze czytalam ze cykl bezowulacyjny sie wydluza..

ja zawsze jak mialam bezowulacyjne to i tak mialam wszystko w terminie.. nawet dnia spoznienia.. .a dzis jak narazie nie dostalam jeszcze (zawsze dostaje rano a dzis ten dzien ;)) 280:0 to tylko na czas ciazy a bedzie jeszcze lepszy efekt bo przeciez @ dostaje najczesciej sie parę miesiecy po porodzie ( ja nie mialam przez 14mcy )

Witajcie dziewczyny :) Franiu, wiem, że mają próbę 333, niestety nie stać nas na obrączki za 2.000 zł a poza tym to dużo czytałam w necie na stronie o złocie i właśnie ta próba została najlepiej polecona gdyż będą najmniej się rysowały bo w nich jest najmniejsza wartość złota a złoto jest metalem miękkim i im go więcej tym może się bardziej rysować :) Jesteśmy po cywilnym a na cywilny kupiliśmy srebrne obrączki, przez rok zbieraliśmy kasę na kościelny i złote obrączki :) musieliśmy uzbierać 10.000 więc wiesz jak młodym ciężko zwłaszcza z kredytem hipotecznym ;) A co do tematu, to u mnie 3:0 :) :) i tak mnie kusi zrobić test ciążowy ten z allegro, że brrrr ale wytrzymam do piątku do 1 czerwca na Dzień Dziecka :D Justa, rewelacja ja bym też tak chciała :D A jakie imię byście wolały?? JULIA czy OLIWIA ?? PS. Dziś znowu dostałam smsa od wróżki (wtajemniczone osoby wiedzą o co goł) i było w nim, że widzi utajoną ciążę, ta informacja zmieni całe moje życie - fajnie by było... ;)

Aska pewnie ze rozumiem jak mlodym ciezko-baaaa co bym miala nie rozumiec;) kurcze zrob juz ten test- myskle ze jak by co bylo by wiadomo-pamietasz jak mi gin kazal zrobic test? po 12 dniach od mniemanej owulacji-tyle ze ja w tym cyklu nie mialam owulacji wiec nie ma co testu robic- jutro rano i w pt lykam timidazol i ide na badanie-potem czekam na @ i badanie- ale sie boje-aha-jeszcze biore CLO od 2 do 6 dnia cyklu- jeny ile lekarstw-szok;) justa a wiesz..ja mialam teraz plamienia przezc 4-5 dni jak mialam bezowulacyjny- chyba to pierwszy taki odkad obserwuje swoj organizm;( wiec nie wiem co i jak i czy @ przyjdzie w terminie czy nie- a chcialabym wiedzieec bo chche na HSG sie zapisac...

przynajmnei j u mnie w szpitalu jest taz ze na hsg zapisujesz sie w 2-4 dc i robią ci ok 9dnia. Prawidlowo HSG powinno byc zrobione do 10 dnia cyklu aby calkowicie wyeliminowac ciaze i wtedy ścianki macicy sa bardziej otwarte. Ale z tego co czytalam to oczywiscie sa wyjatki od tego. u mnie chyba zakonczy sie 1:0 ale tak sobie mysle ze pewnie Castagnus u mnie tez namieszał, (polepszył) wyeliminował mi skutki przed miesiączki i wydłużył cykl w koncu to pierwszy miesiac stosowania

Franiu, powiem Ci że boję się zrobić test, a jak zrobię za szybko i wyjdzie znowu 1 kreska to już nie będę w takim błogim nastroju oczekiwania i wielkiej wiary... Trzymam się tej myśli co Nieznajoma mi dała, wiesz, "póki okresu brak, póty nadzieja" :) Ale może jutro rano się skuszę na ten z netu ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się