Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość sylwia78
Pytanie do Pani Celesty..... Jak konkretnie laser sluzy do usuwania naczynek? Ja mam wiele na policzkach bardzo drobnych, widocznych tylko z bliska...ale z daleka dajacy wyglad nierownych czerwonych przebarwien. Bylam u kosmetyczki...ale ona nie stosowala chyba dobrego laseru....tylko swiatlo-terapie...A z koleji lekarz uzyl niewlasciwego rozaju lasera....poniewaz mialam wrecz dziurki w skorze, z ktorych leciala krew. A podobno zabieg usuwania naczynek przez laser odbywa sie bez przerwania ciaglosci skory... Prosze o rade.....i informacje. Pozdrawiam....

Gość zdesperowany1234
a czy hydrodermabazacja postaci: złuszczanie jako mikrodermabazacja z kryształkami ~koroidu + peeling hemiczny różni się bardzo od zwykłego zabiegu hydro i czy ewentualnie te kryształki koroidu czy jakos tak negatywnie wpływaja na skurę, zdrowie....?

Gość do sylwia
laser na naczynka to ipl laser

Gość bardzo proszę
Jeszcze pytanie do Pani Celesty - znalazłam laser Matrix blizej mnie (na Śląsku) Czy mogę zacząć zabiegi (zamykanie porów) teraz czy lepiej wstrzymać się do jesieni i druga sprawa - w jakim odstepie czasowym po zabiegach tego typu można wstrzykiwac kwas Surgiderm ? Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam

Gość .thklkl
chcę wyglądać jak Madonna mając jak ona 50-tkę.Pytanie jak Celesto?

Gość 8ijoip
albo Szaron Ston,albo Pamela......

Gość currara50
Madonna i Sharon Stone mają bardzo wysokie IQ, więc może w tym sęk. Może zainwestuj najpierw w swój intelekt ;)

Gość 445
oj nie ładnie, takie złośliwości, jesteś niedowartościowana?

Gość quandre
ja sie czuje niedowartosciowany przez głupi rumien:)słyszalem ze jestem przystojny i takie tam ale przez te policzki to sie tylko pograzam i jestem samotny mam zamiar cos z tym zrobic tylko niewiem co:(moze ipl tylko kaski narazie brak poprostu niemoge z tym zyc jak normalny czlowiek

Gość czarnulka190
Dzień dobry czy odpowie mi pani jeszcze na takie pytanie.Który laser lepszy Mosaic czy Pixel.Ja teraz robię mosaickiem czekam na3 zabieg efekty super ,rozstępy płytsze ,ale skóra w okół nich dalej taka pomarszczona.I właśnie nie wiem czy ona się rozprostuje czy co się z nią stanie.Oczywiście mowa jest tu o rozstępach na brzuchu.Teraz to ta skóra pomarszczona w okół rozstępów mnie szpeci.A właśnie jedna dziewczyna miała zabieg pixelem to nie dość że mniej płaciła odemnie to podobno efekty rewelacyjne już po 1 zabiegu.I teraz mam dylemat jak skończę serię mosaickiem to czy dalszej powierzchni brzucha nie potraktować Pixelem.Co pani na ten temat sądzi.Czemu ta skóra na brzuchu w okół rozstępów jest taka pomarszczona.Na nudach też mam kilka rozstępów ,ale skóra w okół nich jest normalna napięta itp. Z góry dziękuję za odp.

Gość bety 6789
witam, Pani Celesto co sadzi Pani o zabiegu Subscision na blizny potradzikowe, niewielu lekarzy robi takie zabiegi i malo jest ogolnie informacji na ten temat, chcialabym sie poddac takiemu zabiegowi, robilam juz wszystkie dostepne zabiegi na rynku procz derabrazji mechaicznej, lasery tez juz odrzrucilam, dlatego ze po3 zabiegach nawet nie jestem pewna czy jest jakas roznica, wiec to napewno nie dla mnie, czy jest Pani zorientowana w nowosciach? moze lekarze wymyslili wkoncu cos co dziala? pozdrawiam serdecznie

Gość Celesta - kosmetolog.
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności, muszę sie pochwalić: 9 marca zostałam mamą dwóch przecudnych bliżniaczek! Widzę, że mam tu co robić.bardzo mnie to cieszy, że forum nadal działa. pozwólcie, że przedłużę sobie urlop jeszcze o kilka dni, ale zaraz po weekendzie postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania, jak tylko moje życie troszeczkę sie ustabilizuje. Zatem. Do następnego razu. Celesta.

Gość Pytanie 1
Gratuluję!!!!!!!!!!!!

Gość 445
zdróweczka dla wszystkich i spokojnych nocy dla mamy

Droga Celesto rowniez i ja mam do Ciebie pare pytan:-) Dwa miesiace temu robilam sobie lipolize iniekcyjna policzkow. ladnie mnie wyszczuplilo, ale zastanawiam sie na jeszcze jednym zabiegiem. tyle, ze czy jest sens, jesli mi zalezy na poprawie owalu i ujedrnieniu skory? bylam przekonana do focusa rf, ale mnie wystraszlas. z tego co mi wiadomo, to nie jest juz w nim wykorzystywany prad monopolarny. ten, ktory ty proponowalas nie moge znalezc w okolicach, gdzie przyjezdzam do polski. jeszcze znalazlam gabinet, ktory pracuje na RF Diathermy Lavatron. Czy wiesz cos o nim? poza ujedrnieniem zalezy mi rowniez na poprawie mojej twarzy. mam wiele krostek pod skora, nierownosci i taka biala kaszke pod skora. niewiem czym to wszystko wyplenic, a na oczyszczanie mechniczne do kosmetyczni nie chce chodzic. wiem, ze proponowalas moim poprzednikom laser frakcyjny matrix, ale tez nie moge go znalezcw okolicy. jak rowniez nie moge znalez gabinetow oferujacych hydrodermabrazje. juz nawet szukalam czegos takiego tu w anglii, ale nic nie moge znalezc. moze ty cos wiesz na ten temat? powiedz mi celest, w jakiej kolejnosci i wjakich odstepach od siebie powinnam to wszystko robic? bede niebawem 2 tyg w polsce i nie wiem od czego zaczac i dobrze sporzytkowac ten czas. jeszcze myslalam o mezoterapii, ale czy jest sens sie temu poddawac jesli nie skorzystalabym z pelnej serii? przypuszczam, ze tu w anglii to jest to strasznie drogie. troche namieszalam, ale bede wdzieczna za odpowiedz. z gory dziekuje. P.s. gratuluje maluszkow

Gość bety 9875u
gratulacje!!!!

Gość bardzo proszę
Najserdeczniejsze gratulacje i wyrazy podziwu, iż w tak przełomowym momencie życia nadal masz siły by myśleć jeszcze o nas Jesteś niesamowita Ucałuj różowe piętki Maluszków i daj sobie czas - wszyscy cierpliwie zaczekamy na twój powrót Dzięki że jesteś

gratulacje,to świetna wiadomość,masz pełne ręce roboty...ale przyjemnej przy dzieciaczkach :-)

Gość oitjhpjm
innym pisze o inteligencji a sama nią nie grzeszy,czy ta wyżej ma mózg ?!

Gość itojhmb
pytanie Jak poprawić stan skóry? Po 30 jest już mniej jędrna,bez wyrazu,szara--jak przywrucić skórze świetlistośc,piękno i napięcie,może kwasy,czy witaminy?

Witam chciałabym laserowo usunąć włosy z nóg. Wiem, że moje rokowania są raczej dobre, bo mam jasną karnację i ciemne, czarne włoski :) ale martwi mnie to, że są one bardzo grube i mocne i jest ich dużo, nierzadko z jednego mieszka wyrastają 2 - 3 włoski. Po depilacji często wrastają, a po goleniu nóg maszynką widać czarne kropki (w mieszkach). Czy jest szansa na powodzenie takiego zabiegu? I czy osoba wykonują ca zabieg może dać mi gwarancję że efekt będzie trwały? PS. Pytanie poza konkursem - Czy jeśli skończę studium kosmetyczne, to mogę pracować w gabinetach, gdzie wykonuje się depilację laserową? Ślicznie dziękuję za odpowieź

Gość laser a kwas
czy 2 tyg po zabiegu z kwasem migdałowym moge sie poddac depilacji laserowej??? z góry serdecznie dziekuje za odpowiedz!

Gość natasza78
Witam, mam parę pytań 1. Jakie zabiegi, sposoby są najbardziej skuteczne na zlikwidowanie nadmiaru skóry po ciąży? Nie mam jej zbyt wiele, ale odczuwam dyskomfort - brzuszki mi nie pomagają!!!! 2. Mam 30 lat, proszę o podpowiedź, jakie zabiegi wykonywać, preparaty stosować, by jak najdłużej cieszyć się młodym wyglądem? 3. Co zrobić z nadmirem tkanki tłuszczowej w wewnętrznej partii ud, oraz pod kolanami? Z góry bardzo dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam. Natasza.

Gość Gosia majowa
witam, mam 2 pytania: - jestem po operacji nosa (korekta) proszę o rade jakimi sposobami i po jakim czasie mogę czyścić skórę nosa....... ? Nos jest jeszcze obolały dopiero miesiąc po ale skóra jest bardzo zanieczyszczona... - chciałabym też poddać sie zabiegowi mezoterapii ale zastanawiam sie nad zajściem w ciążę i chciałabym sie dowiedzieć jaki okres czasu musi minąć od mezo do ewentualnego zajścia w ciąże ?????? pozdrawiam Gosia

do CELESTA: Poruszę chyba jako pierwsza ten problem. Otóż w styczniu 2009 okazało sie że mam ( tylko na brodzie) dermatoze okołoustną (powód- około 3 tygodniowe stosowanie maści sterydowej) od tego czasu jestem na antybiotyku tetralys ( 1* 300mg -na dzien) boję się przerwać ponieważ boję się nawrotu. Jak ćwiczę robi mi się czerwony nos i czasem lekko policzki i wciąż zaczerwieniona broda. dodam iż wcześniej nie miałam żadnych problemów z cerą . Słyszałam o laserach że można się tego \"świństwa pozbyć\" ...ale jaka kolejność i co by Pani poradziła bo jestem bezradna! zero słońca , filtr 50+ stosuję. Narazie jest dobrze ( poza zaczerwienieniem) ale to zasługa antybiotyków. dlatego bardzo proszę o rade! jak rozpocząt gdzie co i jak. Zgóry dziękuję, będę bardzo wdzięczna za jakieś wskazówki. GRATULUJę Mamusi :)

Gość z.d.e.s.p.e.r.o.w.a.n.a.
Witam. Przypadkiem natknęłam się na to forum i liczę na pomoc. Przede wszystkim - Celesto, wielkie gratulacje!:) Mam kilka pytań. Od kilku lat zmagam się z trądzikiem, ale bez skutku. Odwiedziłam już wielu dermatologów, ale ciągle przepisują mi różne maści, które rzeczywiście trochę pomagają, ale wciąż jest to zabawa w kotka i myszkę. Jedno się zaleczy, pojawiają się nowe wypryski. Lekarze nie chcą mi przepisać antybiotyku, gdyż nie mam trądziku głębokiego, tylko zaskórnikowo - grudkowy, lecz moim zdaniem i tak kwalifikuje sie na antybiotyk. Usłyszałam, że zabiegi laserowe są dość skuteczne, ale w ogóle się w tym nie orientuję. Moje pytania: 1. Czy to rzeczywiście działa? 2. Jaki laser jest najlepszy na trądzik? 3. Ile ok. zabiegów trzeba wziąć i co jaki czas je powtarzać, żeby osiągnąć trwały efekt? 4. Ile ok. dni po zabiegu skóra dochodzi do siebie? Z góry dziękuję za odpowiedzi i jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.

Gość Antala
Witam serdecznie! Jestem pod ogromnym wrażeniem zarówno Pani wiedzy, jak również niezwykłej ofiarności, dlatego zdecydowałam się zwrócić do Pani z prośbą o pomoc w nadzei, iż znajdzie Pani w tym szczególnym momencie swojego życia chwilkę, żeby mi opdisać. Od ok. dwóch lat zmagam się z problemem przebarwień - niestety przyczyny ich powstania nie jestem w stanie stwierdzić. Na początku sięgałam po różnego rodzaju specyfiki pochodzące z apteki, jednak kiedy zdałam sobie sprawę z tego, iż problem jest poważniejszy zdecydowałam się na Cosmelan. Pomimo, że bardzo wierzyłam skuteczność tego zabiegu, okazało się, że plamy nie straciły na intensywności, miałam wręcz wrażenie, iż są bardziej zauważalne. Zastanawiałam się czy nie za szybko odstawiłam krem Cosmelan2 - po miesiącu, tak jak powiedziała mi Pani dermatolog? Czytałam w internecie, że powinno się go stosować przez 3 miesiące... Postanowiłam, więc że wybiorę się na jeszcze jeden zabieg... Zgodnie z zaleceniami Pani dermatolog, odczekałam 6 miesięcy i wykonałam kolejny - tym razem krem stosowałam przez 3 miesiące. Efekt jest taki, że mam niesamowicie podrażnioną, ciągle jeszcze czerwoną skórę oraz sieć widocznych rozszerzonych naczynek - wygląda to fatalnie. Natomiast przebarwienia jak były, tak są. Pogodziłam się z tym, że nie będę się mogła już nigdy opalać, ale te plamy - zwłaszcza na czole - nie dają mi spokoju. Moje pytanie brzmi: czy sądzi Pani, ze laserowe usuwanie przebarwień mogłoby w moim przypadku cokolwiek zmienić? A jeśli tak, to może ma Pani jakiś pomysł na to jak to przeprowadzić? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Gość antala wspolczuje ci
bo wiem ze ten zabieg cosmelan sporo kosztuje :( a odpowiedzi tu juz sie chyba nie doczekasz

Gość Bogusia6609
do Celeste. Gratuluje serdecznie macierzyństwa. Cudowne i niepowtarzalne chwile. Jestem pod wrazeniem Pani wiedzy i niesmiale zgłaszam tez pytanie czy pomoze mi Pani rozwiązac mój problem.Mieszkam na Islandii i chciałabym zrobic cos ze zwoim ciałem ale niestety nawet nie wiem jak pytac o te zabiegi. Mam 43 lata i najwyzszy czas zrobic cos ze swoim ciałem. Nigdy specjalnie sie nim nie zajmowałam a teraz sa tego efekty. Mam tzw chomiki czyli opadające policzki, druga brode ( skaza rodzinna)bruzdy przy nosie, opadające kąciki ust i zmarszczki na czole. Bardzo prosze o odpowiedz. Mam tez spory brzuszek ktory zapewne by zlikwidowałby zabieg lipolizy laserowej ale tez nie wiem czy cos takiego tu wogole jest? To w koncu małe państwo. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz gratuluje