Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

do Kujan 50, Każdy z zabiegów, który Pani wymieniła działa na zupełnie inny problem, tak na dobrą sprawę może pani zrobić wszystkie te zabiegi i podziała Pani kompleksowo na wszystko, trudno mi powiedzieć co będzie najlepsze jeżeli pisze Pani, że nie zauważa szczególnych problemów ze swoja cerą.

do kabuki, Polecam Pani zabieg Trinity laserem Syneron Elos, ponieważ odłodzi Pani kompleksowo twarz i szyję działając na zmiany fotostarzeniowe skóry, jędrniośc, napięcie i delikatne zmarszczki falami RF i głębokie zmarszczki i bruzdy laseem frakcyjnym. W przypadku zabiegu Focus działa się tylko falami RF.

Gość kabuki2
Droga Celesto. Pięknie dziekuje za odpowiedź. Jeśli Pani może to proszę zajrzeć czy ten gabinet oferuje TRINITY . Jest to Elos Syneron, ale nie znam sie na szczegółach http://www.proderma.poznan.pl/index8.php Czy warto skorzystać ?

do Kabuki, niestety zaproponowany przez pania gabinet nie ma możliwości przeprowadzenia procedury Triniti, poniewaz nie dysponuja laserem frakcyjnym Elos. Mają tylko IPL Elos fotoodmładzanie oraz ReFirme podgrzewanie kolagenu, czyli pierwsze dwa kroki proponowanego zabiegu, nie dysponuja sprzętem by wykonać krok trzeci.

Gość kabuki2
Dziekuje bardzo Pani Celesto, że zechciała Pani udzielić mi odpowiedzi. Zmartwilam sie, że ten gabinet nie ma Triniti, tylko IPL i ReFirme. Z tego wynika, że Niestety w moich okolicach nie ma gabinetów z Triniti. Może któraś z Pań zna taki gabinet w okolicy Bydgoszczy lub Poznania? Czy uważa Pani, że jest jakiś zabieg odmladzający lepszy od IPL i ReFirme ( razem) ? Oczywiscie poza Triniti?

Gość kabuki2
I jeszcze jedno. Chodzi mi o poprawe owalu i ujedrnienie. Niestety boje sie laserow, bo twarz po nich taka poparzona.

Gość Antala
Witam serdecznie! Bardzo gorąco dziękuję za odpowiedź. Pomomo, że moja Pani dermatolog zaproponowała mi tym razem zabieg Dermamelan, jako intensywniejszy od Cosmelanu, posłucham Pani rady i zdecyduje się na laser - mam w związku z tym jeszcze jedno pytanie: który laser polecałaby Pani w moim przypadku?

Gość malago123
Celeto, zrobiłam serię zabiegów Lipokontur na brzuch. Ujędrniła mi się skóra i straciłam ok.3 cm w pasie, ale nie wiem czy to zasługa zabiegów bo jednocześnie schudłam ok.4-5 kg. Ale to dzięki zmianie sposobu odżywiania się. Myślę teraz o zrobieniu czegoś ze swoimi nogami, szczególnie mam tu na myśli moje grubaśne uda i kolana. Szczególnie kolana są jakby oblepione tłuszczem od wewnątrz i wiem, że nawet gdybym schudła 10 kg to takie zostaną... Ot, taka uroda moich nóg! W jednym z gabinetów znalazłam taki opis zabiegu UltraShape: "UltraShape polega na trwałym usunięciu komórek tłuszczowych, lipokontur polega na zmniejszeniu ich objętości - odchudzeniu," Czy to prawda? W reklamie można przecież napisać wszystko. Czy UltraShape to dobry zabieg na trwałe odchudzenie kolan i ud? Czy byłby dobry rówież na łydki?

Gość malago123
I co Twoim zdaniem będzie najlepsze na odchudzenie nóg?

Gość malago123
I jeszcze coś: Profesional Chest Beauty Instrument- CME. Niemiecka technologia dla poprawy wyglądu Twojego biustu. Słyszałaś coś o tym Celesto? Warto?

Gość kama1234
Witam i ciesze sie ze znalazlam ten topik. Czytalam duzo na temat odmladzania - Rf i laserow. Wiem Celesto , ze polecasz jako skuteczne Matrix i Triniri, niestety nie ma nic takiego niedaleko mnie. Dlatego prosze o odpowiedź, czy znana Ci jest na odmlodzenie troszke obwislej skory twarzy Radio Frequency Accent xl . Prosze zerknij , czy to jaks podroba. Czy polepszy moja twarz?http://www.esteticmed.pl/kat_24_132_RADIOFREKWENCJA.html Bardzo gorąco gratuluje maleństw bliźniaczek!!!

Gość Parysada
Proszę o radę panią Celestę – kosmetolog. Mam 41 lat. Chciałabym wykonać radykalnie odmładzające zabiegi na twarz. Nie wiem jakie byłyby dla mnie najskuteczniejsze. Nie mam zbyt wielu zmarszczek, trochę wokół oczu i kilka małych blizn po trądziku na brodzie. Ale zauważyłam, że od dwóch lat moja twarz starzeje się w szybkim tempie.Szczególnie z niepokojem obserwuję, że ostanio mocno chudnie mi twarz, rysy stają się surowe, co mocno postarza. Ogólnie jednak nie tracę na wadze. Mam wagę odpowiednią do wzrostu. Bardzo proszę o radę, jakie zbiegi mogłyby spowolnić proces starzenia i spowodować, że twarz stałaby się grubsza.

Gość Kurczakko
pani Celesta - konsultacja Witam, jestem nowy na tym forum,chcialbym zapytac czy bylaby mozliwosc umowienia sie z pania Celesta na konsultacje, bardzo mi na tym zalezy, jesli tak to prosze o kontakt mr_olympia@go2.pl z gory dziekuje pozdrawiam

Gość malago123
Obawiam się, że umówienie sie z Celestą będzie niemożliwe ponieważ nie mieszka w Polsce, chyba w Niemczech, jak wywnioskowałam z wcześniejszych postów.

Gość izolek18711
Mam Pytanie do Celesta. Chodzi o rozstepy na piersiach. Chcialabym bardzo aby zniknely. Przynajmniej aby je splycic tak bardzo jak tylko sie da. Uzywam kremu ktory kupilam przez internet gdyz inaczej nie da sie go nabyc : Revitol Stretch Mark. Jednak chcialabym wiedziec czy jest cos skuteczniejszego. Rozstepy pojawily sie jakos kolo grudnia 2008 jednak nie byly one czerwone tylko od razu zrobily sie takie wglebienia. Prosze o rade, pomoc. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Gość izolek18711
Do Pani Celesta Chcialabym sie od razu zapytac o Laser MOSAIC. Co pani o tym laserze mysli. Chcialam go wykonac w Czestochowie Gabinet SOLMED. Moze cos Pani wiadomo o tym laserze, rowniez bylabym wdzieczna.

Gość luizita2
pytanie do pani celesty...zdecydowalam sie na zabieg ipl laser na twarz zamykanie naczynek,policzki,nos broda,najwiecej na policzkach bylo pajaczkow...po 3 razie porobily mi sie takie ranki z pecherzykami tam gdzie pani zamykala...dosc dlugo tak bylo ...minelo juz 5 tygodni,rany zaleczone ale niestety pozostaly przebarwienia,na czole znak jak po tradziku taka dziurka,najbardziej zalamalam sie bokiem nosa,wyglada jak bruzda-jak to mozliwe?nie wiem,podobno nie ma blizn po laserze,wyglada jak zadolenie -zadzwonilam do tej pani dis,twierdzi ze nie ma obaw,mam wizyte wkrotce ale ja sie martwie,juz kilka tygodni i znaki sa nadal po tych strupkach,...nie wiem co robic jestem zalamana,serd dziekuje za odpowiedz luiza

Gość do Celesty
Witam, najpoierw gratuluję dzieciaczków :0 Widzę,z e rzadko Pani tu zaglada, ale może mi sie poszczęści. Jesteem zdecydowana zrobić na jesyieni laserowe usuwanie owłosienia na nogach, bikini, pod pachami, wąsik. Moja siostra robiła w lasermedzie w Warszawie bikini i jest zadowolona, na stronie nie ma niestety informacji jaki mają laser a ona nie wie. Ceny są warszawskie. Drogawo. Mam jeszcze opcje kriocentrum w Otwocku i tam jest dużo taniej, mają laser ELOS. Co radzisz Celesto? Którą klinikę wybrać? Pozdrawiam

Gość do Celesty
jeszcze raz ja - w Lasermedzie mają laser aleksandrytowy

Dzień dobry Celesto zrobiłam 3 zabiegi mosaickiem na brzuch i powiem szczerze że może rozstępy płytsze,ale skóra w ogół nich dalej tak samo pomarszczona przez co nie widać zbyt wielkiej poprawy Te rostępy na brzuchu są głębokie i ta skóra zapada się więc wygląda jak bibułka.Powinnam mieć tydzień temu 4 zabieg ,ale niestety nieprzewidziane wydatki pochłąneły moje pieniądze i jestem pewna że do sierpnia-września nie będzie mnie stać na zabieg,jakie będą konsekwencje jeżeli następny zabieg zrobię 4-5 m -sc po ostatnim,laser już nie będzie działać tak jak powinien??I tu jeszcze moje pytanie nie wiem czy w sierpniu ,wrześniu zacząć lipo kontour i potem zabieg Mosaickiem czy odwrotnie.Powiedz mi czy zabieg falami radiowymi +mezo NNM będzie skuteczny w przypadku tej pomarszczonej skóry u dołu brzucha i koło tych rozstępów.Niestety pewnie mnie nie będzie stać na połączenie tych 2 zabiegów czyli mezo z falami i chciałam się spytać czy jeżeli najpierw zrobię fale i potem mezo to też będzie skuteczne fale chcę połączyć z endomasażem

Gość taka jedna ciekawa
do celesty możliwe, że ktoś zadał już takie pytanie jednak mam nadzieję, że odpowiesz cierpliwie po raz drugi, ewentualnie napisz, że na pewno taka odpowiedź z Twojej strony już padła to wtedy pogrzebię tu dokładnie;) w każdym razie chodzi mi o to jaka jest skuteczność depilacji laserowej w przypadku w zasadzie dłuższego 'meszku' który pojawił się w wyniku zaburzeń hormonalnych na piersiach, niestety zaatakowałam go parę razy kremami do depilacji i jest nieco ciemniejszy,dłuższy gęściejszy niż na początku :/ .. leczę się hormonalnie ale chyba przez to że sama je zaatakowałam nie ma poprawy :(.. nie są kruczo czarne, jedynie dłuższe i ciemniejsze niż u przeciętnej gładziutkiej osoby tak jak wyżej opisałam..;/ z tym, że dużo się czyta o tym, że laser jest dobry na drube włosy i ciemne i tak dalej także jestem ciekawa co na to powiesz??.. ewentualny efekt powtarza się jak często? z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :) pozdrawiam!!miłego dnia :)

Gość kola3211
CELESTO proszę o w miarę obiektywną ;)i wyczerpującą odpowiedź. jestem zainteresowana kupnem sprzętu do usuwania zmarszczek, celulitu, tkanki tłuszczowej czyli działającego powiedzmy kompleksowo, od góry w dół, tj. od twarzy po łydki. Zastanawiam się nad Apollo Regen firmy izraelskiej bądź Termalipo 2 firmy amerykańskiej, nie ukrywam że skłaniam się w kierunku Apollo gdyż jest wagowo lżejszy i klasyfikuje się jako sprzęt medyczny, ale sama niewiem, a czasu mam coraz mniej na podjęcie decyzji. Jeśli masz coś konkretnego do zarzucenia któremuś z nich proszę o sugestię, dziękuję, gratuluję potomstwa i pozdrawiam

Gość Djana
Pytanie do Celesty Mam okropnie zniszczona twarz, blizny , rozrzerzone pory i na dodatek opadajace policzki. Od 2 lat wstrzykuje restyline, ale niewiele mi to pomaga, skora na policzkach coraz barzdiej obwisa. Dowiedzialam sie ze moze mi pomoc , tu sie to nazywa "skin tightening". Boje sie, ze nic to nie zmieni, a zabieg jest okropnie drogi. Czyjest szansa, ze bede miala bardziej "sciagniete" policzki, ile zabiegow potzrebuje, jak czesto moge je powtarzac, i na jak dlugo efekt sie utrzymuje?

Gość Bea11
witam! pytanie do Pani Celesty! Mam 37 lat i chcialabym odmłodzić i odchudzic twarz- chodzi mi o usunięcie tłuszczu z podbródka i policzków na linii kości żuchwy oraz lekki lifting - zlikwidowanie bruzd biegnących od nosa do ust i od ust niżej. Co Pani myśli o tym, by w celu wyszczuplenia twarzy zastosowć smartlipo(lipoliza laserowa-miałam kilka zabiegów lipolizy iniekcyjnej ale rezultat minimalny) a w celu lekkiego liftingu- laser frakcyjny - i co w tym wypadku wybrać -mosaic czy matrix? Pozdrawiam

Gość Bea11
Do powyższego pytania- czy laser MCL 30 Dermablade niemieckiej firmy Asclepion Laser Technologies, czy właśnie Martix? czy ten MCL jest skuteczny i faktycznie najnowszej generacji?