Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Go艣膰 dj simon
witam wszystkich mam na imi臋 艂ukasz i mam taki problem. Chcia艂bym wykona膰 zabieg laserowy (depilacja laserowa plec贸w i klatki piersiowej) czy mo偶e kto艣 poda膰 namiary na najlepsze kliniki w wawie i 艂odzi ( z d艂ugim sta偶em na rynku. Z g贸ry dzi臋kuje pomoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja by艂em z
tym samym problemem w kszta艂tosferze w w-wie. zadzia艂a艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oparzenie
Witam, Mam pytanie odno艣nie laserowego usuwania bliznowc贸w po oparzeniu oraz usuwania blizn wynik艂ych z przeprowadzonych operacji plastycznych: - jak wygl膮da ca艂y zabieg, - jak膮 powierzchni臋 blizny mo偶na na艣wietli膰 podczas jednego zabiegu, - czy na ten proces (zabieg) sk艂ada si臋 z kilku r贸偶nych etap贸w, czy po prostu ka偶da kolejna wizyta to na艣wietlenie dalszych cze艣ci blizny, - jakie efekty mo偶na si臋 spodziewa膰 po zabiegach laserowych maj膮cych na celu usuni臋cie blizn - co tak naprawd臋 ten zabieg mo偶e mi da膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mama bli藕niak贸w te偶
Pytanie do Pani Celesty. Ja r贸wnie偶 mam rozst臋py (po bli藕niakach) podobne jak na zdj臋ciu pokazanym przez czarnulka1906 http://www.fothost.pl/upload/09/15/d985e206. jpg . Rok temu zrobi艂am zabieg na laserze Mozika i odrobink臋 si臋 poprawi艂o, ale nie wiem czy warto to powtarza膰 i jak cz臋sto. Rozst臋py s膮 kilkunastoletnie wi臋c nie wiem ile tak naprawd臋 mo偶na zrobi膰. Dowiedzia艂am si臋 ze lepszy i ta艅szy b臋dzie zabieg na laserze Syneron. Prosz臋 o odpowied藕 kt贸ry laser b臋dzie najlepszy i jak wspom贸c ca艂膮 terapi臋, 偶eby mia艂a efekt.Czy je偶eli sk贸ry jest troch臋 za du偶o i nieco t艂uszczyku (niezbyt du偶o) to warto co艣 do艂膮czy膰? Jak sprawdzi膰 czy laser jest ok? Pozdrawiam Pani膮 serdecznie Mama bli藕niak贸w (te偶:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
Przepraszam, bardzo ostatnio zaniedba艂am forum , ale jutro postaram si臋 odrobi膰 zaleg艂o艣ci i odpowiedzie膰 na wszystkie posty. Pozdrawiam Celesta! P.S. Moje male艅stwa naprawd臋 daj膮 mi w ko艣膰, ale .......s膮 cudne mimo to!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natii12051205
Witaj Celesto :) na poprzedniej stronie pisa艂am do Ciebie, widz臋 , ze niebawem tu zajrzysz, wiec napisz臋 pytanko ponownie. Na jesieni wybieram sie na laserowe usuwanie ow艂osienia :w艂asciwie wsz臋dzie (nogi, bikini, po艣ladki, pachy). Mam do wyboru: Lasermed w Warszawie (bardzo drogo) , maj膮 laser aleksandrytowy i Kriocentrum w Otwocku (du偶o lepsze ceny) maj膮 laser ELOS. Co Ty s膮dzisz o tych laserach? Kt贸ry lepszy? Mam ciemne w艂osy, przewaga czarnych, cz臋艣膰 szara.Dzi臋kuj臋 z g贸ry za odpowied藕. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do natii
W Wawie mo偶na znale藕膰 depilacj臋 elos w b dobrych cenach - ja polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 awm3
Celesto prosz臋 napisz ( z w艂asnego do艣wiadczenai) czy jest technicznie mozliwe 偶eby Triniti nie da艂o efektu u 35l. osoby? Martwi mnie to ze trzeba czekac w tego typu zabiegach kilka miesiecy na efekt - a przeciez nie zrobie raz i odczekam pol roku zeby zobaczyc czy dzia艂a Chcia艂abym co 3-4 tyg zrobic do 5 zabiegow Pieniadze jak dla mnie niema艂e Czy moze nie zadzia艂ac , czy nie ma si艂y?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oook
pytanie do Celesty: wyzej juz ktos wspomnial o depilacji w kriocentrum w otwocku, rozniez ponawiam pytanie i dodaje link na ich strone http://www.kriocentrum.com/medycyna/index.php?s=6 mam rowniez pytanie czy w wielkopolsce znajde depilacje elos?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
Do Natii05120512 Nie wiem co pani doradzi膰 je偶eli chodzi o miejsce wykonywania zabieg贸w, natomiast adresy kt贸re Pani poda艂a niekoniecznie 艣wiadcz膮 najnowsze i najbezpieczniejsze us艂ugi, laser aleksandrytowy jest ju偶 raczej prehistori膮 depilacji, prosz臋 szuka膰 lasera diodowego, natomiast ogl膮daj膮c stron臋 kriocentrum nie mog臋 stwierdzi膰 , 偶e posiadaj膮 laser Syneron Elos, bo nie jest nigdzie pokazany, a poza tym nigdzie na stronie nie ma logo synerona a technologia Elos jest zastrze偶ona i jest obowi膮zek umieszczania na stronach internetowych znaku TM, je偶eli ma si臋 prawdziwego Elosa firmy Syneron, tutaj.................................................nies膮dz臋. Wr臋cz mog艂abym si臋 za艂o偶y膰 , 偶e nie maj膮. Szanowni Pa艅stwo, Znane , szanuj膮ce si臋 profesjonalne firmy zawsze nak艂adaj膮 obowi膮zek na swoich partner贸w umieszczania na stronach www profesjonalnych informacji , logo , TM , Reserved, lakoniczne informacje s膮 niedopuszczalne, tak wi臋c zwracajcie na to uwag臋, a nie zostaniecie "oszukani".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do awm3, trudne pytanie, poniewa偶 nikt nie jest w stanie zagwarantowa膰 jakichkolwiek efekt贸w, oczywi艣cie jest prawie niemo偶liwe 偶eby nie by艂o nic wida膰 po 5 zabiegach Triniti, natomiast nie wiem jakie s膮 Pani oczekiwania, w jakim stanie jest sk贸ra i jak bedzie reagowa膰 na bod偶ce lasera. Zwykle zabieg daje widoczne efekty ju偶 po 3 zabiegu, natomiast s膮 to aspekty nieprzewidywalne i n iemo偶liwe do okre艣lenia, jak to w medycynie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do mama te偶 bli偶niak贸w, jeden zabieg czy Mosaic czy Matrix to stanowczo za ma艂o by cieszy膰 si臋 zadowalaj膮cym efektem, w przypadku Matrixa trzeba przynajmniej 3-5 razy przefrakcjonowa膰 sk贸r臋 , aby wywo艂ac odpowiednie nasilenie neokolagenezy kom贸rkowej, strefy mikroprzegrzania musz膮 by膰 na tyle g臋sto rozmieszczone by blizna zacz臋艂a si臋 wyg艂adza膰. Nie znam efekt贸w Mosaica,ale Matrixa zdecydowanie polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do Oparzenie, zabieg贸w trzeba b臋dzie wykona膰 kilka w zale偶no艣ci od grubo艣ci, wieku, struktury blizny, cena uzale偶niona jest od wielkosci obszaru, efekt jest widoczny w postaci zmniejszenia si臋 blizny, rozja艣nienia i zmi臋kczenia, ale nie da si臋 jej zlikwidowa膰 zupe艂nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do Bea111 je偶eli chodzi lipoliz臋 to naprawd臋 porz膮dne rezultaty daje lipoliza bezig艂owa LipoKontour lub Exilis firmy BTL, tylko nie wiem czy w Polsce jaki艣 gabinet stosuje ten zabieg na twarz, my mamy Exilisa w klinice od niedawna. Natomiast je偶eli chodzi o zabieg z efektem liftingu to polecam ReFirme lub Matrix firmy Syneron, gdy偶 stanowi膮 najnowocze艣niejsz膮 dost臋pn膮 technologi臋, aby nieablacyjnie wykona膰 taki zabieg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nat12051205
Hej, dziekuje za odpowied藕 :) Ponizej wklej臋 cytata ze strony kriocentrum, to zdaje sie nazwa/producent tego lasera Zerknij jeszcze raz jesli mo偶esz :) Zasad膮 uswania ow艂osienia za pomoc膮 lasera Nd:Yag firmy Fotona oparta jest zar贸wno na wybiorczej, jak i jednorodnej fototermolizie, zatem 艂膮czy najlepsze cechy p艂yn膮ce obu tych metod. To 藕r贸d艂o lasera ma wymagan膮 zdolno艣膰 penetracji by osi膮gn膮膰 nawet najg艂臋bsze mieszki w艂osowe bez powodowania uszkodzenia s膮siaduj膮cej sk贸ry. Leczenie laserem Nd:Yag mo偶e by膰 stosowane bezpiecznie i w skuteczny spos贸b we wszystkich rodzajach karnacji sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nat12051205
*cytat nie cytata oczywi艣cie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nat12051205
= trzeba przewin膮c t臋 stron臋 i na dole s膮 ceny i zdjecie

Udost臋pnij ten post

a ja mam pytanie - gdzie na 艣l膮sku mo偶na zrobi膰 depilacj臋 laserow膮 bikini? gdzie maj膮 dobry sprz臋t i w rozs膮dne ceny? w cieszynie si臋 orientowa艂am - 450 z艂 za zabieg, depilacja brazylijska, dzwoni艂am do Katowic tam m贸wi膮 偶e laserem brazylijskiej si臋 nie wykonuje... Ju偶 nic z tego nie wiem :( dorad藕cie prosz臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hairy
Witam. Wiem 偶e pytanie zapewne si臋 powtarza ale chcia艂bym si臋 dowiedziec jakie salony polecacie w celu wykonania depilacja laserowej. S艂ysza艂em ze salon der-med we Wroc艂awiu jest bardzo dobry . prosz臋 o opinie os贸b kt贸re korzysta艂y ju偶 z zabieg贸w , jest to bardzo wa偶ne dla gdy偶 nie chce wyrzucic pieni臋dzy w b艂oto pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moge polecic
Kszta艂tosfer臋 we wroc艂awiu - robi艂am m in depilacj臋 i ijestem zadowolona. Maj膮 elosa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fewroncja
Mam pytanie do pani Celesty – kosmetolog Czy skutkiem ubocznym depilacji w艂osk贸w na brodzie laserem VPL mog膮 by膰 b贸le ga艂ek ocznych i mi臋艣ni twarzy, policzk贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oook
czy ktos wie czy w wielkopolsce znajde depilacje elos?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alllllli
do pani Celesty-kosmetolog czy laser usunie mi g艂ebokie(ok3mm) blizny???? dopiero co zabli藕nione, 艣wie偶e itp, jesli tak ile razy potrzebny b臋dzie zabieg(raz, dwa???), bo to du偶e koszty jednak s膮, czy ci臋t膮 blizn臋 pooperacyjn膮 usunie sie za jednym zabiegiem laserowym???? i na koniec, czy laser usunie 16letnia blizn臋 pooperacyjn膮?????

Udost臋pnij ten post

Witam mam pytanie do pani Celesty mianowicie jestem po laserowym usuwaniu w艂os贸w i na bikini z jednej strony pojawi艂y sie oparzenia sa odbite po laserze kwadraciki i tylko po jednej stronie po drugiej nic niema smaruje je hydrokortizonem sa czerwone bardzo, czy mi to zejdzie i czy nie zostana blizny? i czemu tylko z pare sie zrobi艂o z jednej strony?bo ustawienie wi膮ski by艂a taka sama ca艂y czas najwa偶niejsze czy to zejdzie i kiedy? i czy nie zostana mi blizny?Prosze o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Witam mam pytanie do pani Celesty mianowicie jestem po laserowym usuwaniu w艂os贸w i na bikini z jednej strony pojawi艂y sie oparzenia sa odbite po laserze kwadraciki i tylko po jednej stronie po drugiej nic niema smaruje je hydrokortizonem sa czerwone bardzo, czy mi to zejdzie i czy nie zostana blizny? i czemu tylko z pare sie zrobi艂o z jednej strony?bo ustawienie wi膮ski by艂a taka sama ca艂y czas najwa偶niejsze czy to zejdzie i kiedy? i czy nie zostana mi blizny?Prosze o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Celesto, ju偶 mi kiedy艣 odpowiada艂a艣, ale teraz mam sprecyzowany k艂opot heh :) mam dwie dwumiesi臋czne blizny, ok 5cm na 0,5 obie, po zabiegu plastycznym, chc臋 je potraktowa膰 fraxelem 偶eby je obkurczy膰 itd. 偶eby by艂y jak najmniej widoczne.. w warszawie licz膮 sobie za jeden zabieg 500z艂, sporo jak dla mnie na 10cm kw. tyle 偶e zabieg mo偶na robi膰 ju偶, po tych 2 mies. znalaz艂am jaki艣 laser Mosaic (z opis贸w w sieci wynika jakby to by艂o to samo, co fraxel, tylko innego producenta) - w 艂odzi robi膮 tym mosaic-iem za 13z艂 od cm kwadratowego.. tyle 偶e powiedziano mi, 偶e jeszcze za wcze艣nie 2 mies po - mog臋 przyjecha膰 i lekarz obejrzy, ale dla samego ogl膮dania nie bardzo mi si臋 wyprawa do 艂odzi widzi.. i dlatego moje pytanie.. czy faktycznie ten Mosaic jest r贸wnie dobry na tego typu blizny co fraxel (restore - takim mog膮 mi zrobi膰 w warszawie) i jak wygl膮da kwestia odczekania po zabiegu operacyjnym do laseru? powiedziano mi, 偶e im wcze艣nie tym lepiej, a znowu z tym mosaic-iem 偶e za wcze艣nie.. wiem, ze ty polecasz Matrix (nie jeste艣 mo偶e z warszawy? ;) ), ale teraz mam dylemat mi臋dzy restorem a mosaic-iem..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nati12051205
tam jest laser Nd_YAG czy to dobry laser? wie kto艣?czy dzia艂a tylko na ciemne w艂osy?

Udost臋pnij ten post