Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Go艣膰 Nowy problem
do nonii Zabieg Triniti mo偶na wykona膰 w Piekarach 艢l膮skich w Centrum Urody Q10. Renew chyba w kszta艂tosfera w W-wie, maj膮 otwiera膰 te偶 nowy gabinet, chyba w Poznaniu. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nowy problem
do Czida Ach, musz臋 zajrze膰 do notatek, 偶eby zliczy膰 czym ja si臋 nie sarowa艂am... . Bazpo艣rednio po zabiegu Panthenol, po 3 dniach, p. doktor zaleci艂a Oxycort aerozol (na s膮cz膮c膮 si臋 ran臋) i Pimafoucort ma艣膰(na zaczerwienienie). Po kolejnych 2 dniach zaleci艂a odpowiednio Dexapolcort i Advantan krem. Gdy troch臋 si臋 zaleczy艂o (po ok. 3 dniach) nak艂膮da艂am Cicabio, na to Ivostin krem nawil偶ajacy, czasami ALantan Plus. W mi臋dzyczasie zastosowa艂am przez 2 dni Ruboril. Od 2 tygodni p. doktor od lasera zalecia艂a Cicatrix na blizn臋 i Albucin na ca艂膮 twarz. Jutro id臋 na kontrol臋 (nadal jestem zaczerwieniona i s膮 przebarwienia). Napisz臋 jutro wieczorem czego sie dowiedzia艂am. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta - kosmetolog
do Nowy Problem przy takiej ilo艣ci stosowanych przez Pani膮 ma艣ci i krem贸w sk贸ra na prawd臋 nie ma szans si臋 zregenerowa膰, generalnie Mosaic, kt贸ry jest laserem erbowym niestety s艂abo waporyzuje tkank臋 i mo偶liwe s膮 wysi臋ki osocza ( tak jak Fraxel) natomiast moja szko艂a post臋powania po zabiegach frakcjonuj膮cych jest taka, 偶e bezpo艣rednio do 24-48 godz nie powinno si臋 nic na sk贸r臋 nak艂ada膰, nale偶y odczeka膰 do momentu pojawienia si臋 strupk贸w, gdy偶 strupki s膮 naturaln膮 barier膮 ochronn膮 sk贸ry i wtedy wszystko szybciej si臋 goi, mo偶na sk贸r臋 spokojnie przemywa膰 i nic si臋 nie dzieje, natomiast nak艂adaj膮c od razu po zabiegu wszelkiego rodzaju ma艣ci antybiotykowe i inne "kremy wynalazki", rozmi臋kcza Pani nask贸rek i powoduje 偶e wszystko si臋 d艂u偶ej goi ( niestety brutalne ale prawdziwe), proponuj臋 odstawi膰 wi臋kszo艣膰 preparat贸w i uda膰 si臋 do apteki po zwyk艂膮 ma艣膰 z Arnik膮 , kt贸ra 艣ci膮gnie zaczerwienienie. Zabiegi frakcjonowania najlepiej wykonywa膰 na platformach CO2, wtedy jest szybka rekonwalescencja, lepsza waporyzacja i koagulacja, r贸wnie偶 impuls "uk艂ada si臋 w sk贸rze lepiej, np. laser SmartXideDot , eCO2. Prosz臋 pami臋ta膰 o unikaniu wysi艂ku fizycznego jeszcze przez okres miesi膮ca po zabiegu .

Udost臋pnij ten post

do Pilnie Zainteresowana Zabieg depilacji laserowej wykonuje sie na idealnie ogolonych partiach cia艂a, poniewa偶 impuls przebiega po 艂odydze w艂osa do mieszka powoduj膮c jego rozerwanie, je偶eli w艂os jest d艂ugi to d艂u偶sza jest te偶 droga impulsu, kt贸ry szybko s艂abnie i jest mniej skuteczny, nie ma obawy 偶e laser nie widzi w艂os贸w je偶eli s膮 ogolone , bo dzia艂a na melanin臋 we w艂osie niezale偶nie od tego czy jest kr贸tki czy d艂ugi, tak wi臋c zabieg by艂 wykonany nieprawid艂owo, dwa zabiegi to za ma艂o by skutecznie przerzedzi膰 w艂osy, nie wolno ich r贸wnie偶 ABSOLUTNIE wyrywa膰 p臋set膮.

Udost臋pnij ten post

DO WSZYSTKICH KT脫RYCH KUSI P臉seta Sk膮d wiecie Panie po poci膮gni臋ciu w艂osa p臋s臋t膮, 偶e jest dalej po艂膮czony z mieszkiem czy nie? Teorie, 偶e trzeba lekko sprawdzi膰 p臋set膮 czy si臋 trzyma mocno czy nie, s膮 dla mnie niedorzeczne, poniewa偶 wystarczy lekkie poci膮gni臋cie by odczepi膰 w艂os od mieszka i wtedy depilacja laserowa nie ma sensu a pacjentki narzekaj膮 , 偶e nie widz膮 efekt贸w depilacji..................no i nie zobacz膮, ale to nie wina sprz臋tu czy operatora tylko ich w艂asna. Stosowanie p臋sety jest po prostu zabronione.

Udost臋pnij ten post

do Ewka 1975 Melazm臋 nabyt膮 w postaci znamiona barwnikowego mo偶na odparowa膰 laserem CO2, istnieje jednak ryzyko 偶e po pewnym czasie wr贸ci w tym samym miejscu.

Udost臋pnij ten post

do Mamama膰ka w przypadku zdrowego pacjenta nawet z w艂osami jasnymi blond , to co Pani pisze jest po prostu niemo偶liwe.

Udost臋pnij ten post

do koniczynka 100 na pocz膮tek u dziecka w tym wieku skuteczna b臋dzie terapia laserem nieablacyjnym Matrix, z laserem CO2 poczeka艂abym jeszcze. Matrix nale偶a艂oby wykona膰 kilka razy w serii zabieg贸w, a potem stan do obserwacji i ewentualnie raz na 12 miesi臋cy zabieg. Dziewczynki rosn膮 skokowo i mo偶e sie okaza膰 , 偶e ten problem juz nie wyst膮pi. Prosz臋 dopilnowa膰 by wypija艂a odpowiednia ilo艣膰 wody, to bardzo istotne dla sk贸ry w wieku rozwojowym.

Udost臋pnij ten post

do masafii 72 Powinna Pani wykona膰 seri臋 zabieg贸w IPL ( 2-4) lub jeden zabieg laserem CO2, po kt贸rym wygl膮da si臋 gorzej od razu po zabiegu , ale efekty s膮 szybsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masafi 77
Do pani Celesty... Jakich zabieg贸w nie wolno wykonywa膰 po botoxie i kwasie hialuronowym? Z g贸ry dzi臋kuje za odp. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

do SMilka Gratuluje wytrwa艂o艣ci w odchudzaniu! Dobrze 偶e nigdy nie mia艂am problem贸w z nadwag膮 i nie wiem co to znaczy by膰 na diecie, ale chyba nie da艂abym rady. Co do zabieg贸w RF to zaczn臋 od tego, 偶e RF RFowi nie r贸wny. S膮 r贸偶ne urz膮dzenia, je偶eli jest s艂abe to efekt te偶 taki b臋dzie. Niech Pani sprawdzi jak si臋 nazywa to sprawdz臋. Na pewno proponuj臋 wykona膰 te zabiegi na twarz, gdzie ma Pani szans臋 uzyska膰 najlepszy efekt. Nie widz臋 sk贸ry na ciele , ale je偶eli fa艂d sk贸ry na brzuchu jest bardzo naci膮gni臋ty, pomo偶e tylko plastyka pow艂ok brzusznych.

Udost臋pnij ten post

Do Jutra........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowy problem
do Celesty Wszystkie te kremy/ ma艣ci stosowa艂am na wyra藕ne zalecenie lekarzy, z centrum gdzie zosta艂 przeprowadzony zabieg. Praktycznie o 偶adnym z tych lek贸w nie mia艂am poj臋cia przed zabiegiem poniewa偶 nigdy nie mia艂am potrzeby korzystania z nich. Z drugiej strony, je艣li nie u偶ywa艂abym ich, to z pewno艣ci膮 us艂ysza艂abym od lekarza, 偶e w pewnym sensie powik艂ania to moja wina, bo si臋 nie stosuj臋. Zawsze s艂ysza艂am, 偶e powodzenie terapii zale偶y w du偶ej mierze od wsp贸艂pracy lekarza i pacjenta - ja przez wsp贸艂prac臋 rozumiem stosowanie si臋 do zalece艅 - nie mam z tym problemu, uwa偶am, 偶e specjalista lepiej ode mnie wie jak post臋powa膰 w takim wypadku. No c贸偶, mo偶e przygotuj臋 sobie na jutro (ponownie id臋 na kontrol臋) imponuj膮c膮 list臋 tych preparat贸w, bo co艣 mi m贸wi, 偶e dostan臋 nowe zalecenia ...Oczywi艣cie na m贸j koszt. serdecznie pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masafi 77
Do Pani Celesty... Dzi臋kuje za podpowied藕,prawdopodobnie skorzystam z IPL,gdy偶 wole zrobi膰 to wolniej, a偶eby nie by艂o niemi艂ych niespodzianek, skoro po CO2 sk贸ra b臋dzie znacznie zmieniona. Teraz szukam dobrego gabinetu, by艂abym wdzi臋czna za sprawdzone gabinety, jestem z okolic Zielonej G贸ry i nie mam poj臋cia na jaki gabinet si臋 zdecydowa膰... Je艣li znajdzie Pani chwil臋 to bardzo prosz臋 zerkn膮膰 na te gabinety: ten jest w Zielonej G贸rze: http://www.cec-efekt.pl/pl/Oferta ale biore jeszcze pod uwag臋 Pozna艅 : http://www.kec.pl/index.php?kontakt,4 http://www.beauty-factory.pl./ A mo偶e Pani poleci mi jaki艣 gabinet w tych miastach,bo niebardzo wiem czym si臋 sugerowa膰 w wyborze. B臋d臋 wdzi臋czna za ka偶d膮 podpowied藕 Pozdrawiam:))

Udost臋pnij ten post

DO CELESTY PONOWIE PYTANIE Do Pani Celesty; Witam.Mam do pani pytanie czy polecialby Pani zabieg laserem eco2 Mosaic na blizny potradzikowe??Pytam poniewaz mialam juz dwa zabiegi tym laserem i jak na razie nie widze efektow przede mna jeszcze dwa.Mysli Pani,aby dokonczyc cala serie??Z tego co przeczytalam sa juz o wiele nowsze lasery,ale kazdy ma rozne zdanie.Pani jest doswiadczona w tym temacie,wiec pytam Pania.Z gory dziekuje

Udost臋pnij ten post

Do Pan Celesty, Widzialam juz duzo wypowiedzi odnosnie laserowej depilacji. Aczkolwiek przejrza艂am kilkanascie stron i jakos nigdzie nie mog臋 znale藕膰 r贸偶nicy mi臋dzy laserem Elos a laserem light sheer. Czy mog艂abym sie dowiedziec, jaka jest r贸偶nica mi臋dzy nimi? Z g贸ry dziekuje -)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elos
Light Sheer to laser diodowy, a Elos dodatkowo posiada energi臋 pradu RF, dzi臋ki czemu zabiegi sa mniej bolesne i mozliwe jest uwuwanie tak偶e w艂os贸w jasnych, rudych i siwych ze wszystkich fototyp贸w sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CZIDA
Do Elos Z tego co si臋 zorientowa艂am to Pani pracje w POlsce jakie s膮 opinie o Exilisie na twarz i szyj臋 wsrod os贸b zwi膮zanych zawodowo?Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elos
Exilis daje bardzo dobre efekty przy serii zabieg贸w (min. 4). Uzyskuje sie widoczne uj臋drnienie sk贸ry i redukcj臋 zmarszczek, czyli efekty jak przy zabiegu z u偶yciem fal radiowych i podczerwieni (ReFime w tech. Elos). My艣l臋, ze jak dot膮d Exilis jest najwi臋kszym konkurentem Elos'a:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CZIDA
Do Elos Mam jeszcze pytanie o czas, po kt贸rym mo偶na si臋 spodziewa膰 efek贸w,niekt贸re osoby zachwycaj膮 sie efektami godzine po zabiegu,ja takiego spektakularnego efektu nie widz臋,jestem po czterech .Czy ten natychmiastowy efekt jest mo偶liwy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 An_li
klaniam sie ponownie, Z pro艣ba o odpowiedz Pani Celesto, Mam pytanie odnosnie tzw zimnego lasera. Za jego pomoca wprowadza sie kwas hialurynowy. I pytanie: czy isnieje kw.hialurynowy 5%?? I czy dzia艂anie takiego lasera faktycznie przynosi na d艂u偶a mete korzysci? Znalazlam malo informacji na ten temat w internecie. Taki zabieg proponuj m.in sie tu: http://instytut-lavender.pl/zabiegi-mechanicz ne Co Pani o tym s膮dzi? Mam 32lata, ogolnie problemy z cera , zaczynaja powoli opadac policzki, sk贸ra traci j臋drnosc. Tak wi臋c czy warto po艣wiecac czas i pieniadze na w/w zabieg, czy lepiej zdecydowac sie na np Thermolifting- ponoc w tym wieku wystarczy jeden zabieg na pare lat. I czy polecalaby Pani ten salon: http://www.artderma.pl/thermage.html?gclid=CL mtp9q-uqYCFVY33godbBksiA Juz wiem, 偶e ze wzg na rodzaj pr膮du poleca Pani technologi臋 elos, tylko z tego co zd膮zy艂am sie dowiedziec, ze thermage to jeden zabieg na pare lat a np eMatrix -kilka:( -w Kszta艂tosfrze w Wa-wie to koszt chyba 3 tysiecy..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koniczynka100
Serdecznie dzi臋kuje pani Celesto. Z laserem Matrix b臋dzie problem,wiem ze w gabinecie w moim mie艣cie maja multiplex oraz fraxel.Postaram si臋 znale藕膰 tez matrixa. Gdyby jednak si臋 nie uda艂o co sadzi pani o tych metodach,czy s膮 one mniej efektywne ni偶 matrix czy chodzi o to ze laser matrix nie zostawia 艣lad贸w. Ja czytam teraz o tych laserach i troszk臋 si臋 ju偶 pogubi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamama膰ka
niestety jest to mo偶liwe . nie 偶ebym nie by艂a zadowolona bo jestem zadowolona ale ja pisz臋 tylko o tym 偶e 4-6 zabieg贸w jest to nie mo偶liwe . rozmawia艂am z wieloma klientkami kt贸re mia艂y wykonywany zabieg depilacji laserowej r贸偶nymi urz膮dzeniami i 8 to jest minimum . i powtarzam 偶e ten kto m贸wi o 4-6 zabieg贸w najnormalniej 艣ciemnia tylko po to 偶eby na starcie nie zrazi膰 klienta kosztami , a jak juz zrobi 6 i dalej b臋d膮 odrasta膰 to 艂atwiej jest jeszcze nam贸wi膰 na 2 do 4 zabieg贸w bo szkoda ju偶 wydanych pieni臋dzy i nie doko艅czy膰 tego za co ju偶 si臋 zap艂aci艂o niema艂o . pozdrawiam i polecam te zabiegi tylko przygotujcie si臋 kole偶anki na du偶y wydatek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elos
Efekty natychmiastowe po tego typu zabiegach to napi臋cie sk贸ry spowodowane skr贸ceniem istniej膮cych w sk贸rze w艂贸kien. Nie jest to jednak efekt docelowy. Zabiegi takie maj膮 na celu g艂贸wnie pobudzenie produkcji kolagenu i elastyny, a na to potrzeba czasu. W przypadku ReFirme efekty ostateczne mo偶na zobaczy膰 nawet do p贸艂 roku po sko艅czeniu serii, w przypadku Exilis podobnie. Pewnych rzeczy nie da sie zyczajnie przy艣pieszy膰,a ka偶dy organizm regeneruje sie w troch臋 innym tempie (wszystko zalezy od wieku, stanu sk贸ry, trybu zycia).

Udost臋pnij ten post

Do Celesty i Elos, Drogie panie, prosze o porade jak zlikwidowac worki pod oczami i ogolnie poprawic napiecie skory w tym miejscu. Worki nie sa wynikiem choroby , lecz powoduje to uklad oczu, a bardziej widoczne jest w miare uplywu czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kole kole kenia
do Nonii Zabieg Triniti mo偶esz wykona膰 w dw贸ch gabinetach, w Szczecinie w Laser Studio i na sl膮sku w Piekarach w Centr.Urody i Medycyny Estetycznej Q10. Ja przemierzy艂am p贸艂 Polski za tym zabiegiem, by艂am w obydwu gabinetach, najpierw w Szczecinie potem w Piekarach, z obydwu jestem bardzo zadowolona, zosta艂am bardzo rzetelnie obs艂u偶ona, ma艂y minus dla szczecina za cen臋 2500 pln za twarz, w Q10 1500 za twarz a 2500 za twarz, szyj臋 i dekolt. Ale mimo to zabieg i tak wart swojej ceny, zrobi艂am jesieni膮 3 razy i efekt tak na prawd臋 jest dopiero teraz w pe艂ni widoczny, przede wszystkim je偶eli chodzi o lifting i pory. do Celesty skorzysta艂am ju偶 z poleconego przez Pani膮 zabiegu Triniti i jestem bardzo zadowolona, wcze艣niej pr贸bowa艂am innych laser贸w, ale o takim prze艂omie nie by艂o mowy. Znalaz艂am Pani wypowied偶 we wcze艣niejszych postach o laserze frakcyjnym SmartDotXide, prosz臋 napisa膰 jakie daje efekty, chcia艂abym co艣 szybko zrobi膰 z moimi d艂o艅mi: wiotka sk贸ra, mn贸stwo przebarwie艅 (mieszka艂am 15 lat w tropikach i niestety uwielbia艂am le偶e膰 na s艂o艅cu), takie ma艂e 偶y艂ki i jakby wysuszona sk贸ra kt贸rej kremy nie potrafi膮 pom贸c. Z g贸ry dzi臋kuj臋, jest Pani niezast膮piona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CZIDA
Do kole kole kenia Jak d艂ugo czeka艂a Pani na efekty zabiegu,czy bezpo艣rednio po by艂o ju偶 wida膰 jak膮艣 r贸偶nic臋, czy dopiero po czasie.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CZIDA
Do Celesty Celesto ponowi臋 pytanie o peeling Retises ct,czy daj臋 dobre efekty,czy zar贸wno REtises jak i Glycopeel mog膮 by膰 stosowane na sk贸r臋 niewielkim rumieniem? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowy problem
do kole kole kenia Do艂膮czam si臋 do pyta艅 o Triniti. Jak d艂ugo trwa ca艂y zabieg? Czy jest bolesny? Jak wygl膮da twarz, szyja, bezpo艣rednio po zabiegu-czy jest obrz臋k, zaczerwienienie? Pani powt贸rzy艂a zabieg 3 razy - w jakich odst臋pach i czy jest to wystarczaj膮ce. I jeszcze, czy mog艂aby poleci膰 Pani jakiego艣 konkretnego, dobrego lekarza w Q10? Przepraszam, 偶e tyle pyta艅, ale by膰 mo偶e w przysz艂o艣ci zdecyduj臋 si臋 na ten zabieg, dlatego b. mi zale偶y na informacji z pierwszej r臋ki. Dzi臋kuj臋 i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post