Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Witaj, Metoda o kt贸rej piszesz to elektokoagulacja, ale tak samo mo偶e by膰 nawet po laserze diodowym. Przebarwienia s膮 wynikiem braku odpowiedniej ochrony przeciws艂onecznej - czyli filtra UV. Wg艂臋bienia mo偶na potraktowa膰 laserem CO2 z ko艅c贸wk膮 frakcjonuj膮c膮. W贸wczas powinno to pom贸c odbudowa膰 kolagen, kt贸rego brakiem jest wynik wg艂臋bienia. Ale tym razem warto u偶ywa膰 krem贸w z filtrem.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Kolagen mo偶na podgrza膰 za pomoc膮 fali radiowej (RF) b膮d藕 laser贸w i ostatnio fali ultrad藕wi臋kowej (ulthera) - chodzi o to, by kolagen, kt贸ry jest bia艂kiem doprowadzi膰 do termolizy. W贸wczas Nasz organizm uruchamia mechanizmy obronne powoduj膮ce zwi臋kszon膮 ilo艣膰 kolagenu w sk贸rze dzi臋ki czemu staje si臋 ona j臋drniejsza, a ubytki takie jak zmarszczki, czy blizny zostaj膮 przez niego wype艂nione. Ca艂y problem polega na tym na ile ka偶da z tych metod jest skuteczna i w jakim stopniu to ocenia膰. Przyk艂adowo jak usuwamy brodawki i w艂贸kniaki to zawsze robi si臋 to starannie i z pewnym marginesem - zatem powstaje wg艂臋bienie w sk贸rze. Poprzez frakcjonowanie mo偶emy zaindukowa膰 miejscowo proces regeneracyjny - by miejsce po brodawce si臋 wype艂ni艂o i sp艂yci艂o. Oczywi艣cie jak si臋 przesadzi to brodawka mo偶e odrasta膰.. i zabieg nale偶y powt贸rzy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandrinko droga
daleka podczerwie艅, rf i ultrad藕wi臋ki ca艂a reszta nie s艂u偶y do uzyskiwanie termicznego efektu skr贸cenia w艂okie艅 kolagenowych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onaona...,
Sandrine mam 30 lat i cer臋 mieszana. Czo艂o nos broda mi sie 艣wieci i mam w tych miejscach w膮gry i to porazszezane. Jak mozna sie pozby膰 tego dziadostwa????

Udost臋pnij ten post

wi膮zka lasera frakcjonuj膮cego tworzy kolumny ablacyjne - w miejscu ich wytworzenia dochodzi do podgrzania tkanki i tym samym termolizy kolagenu ;-) je偶eli chodzi o cer臋 mieszan膮 - warto jest dobra膰 odpowiednie kosmetyki do piel臋gnacji domowej... jednak偶e wszystko zale偶y - co osobi艣cie najbardziej Ci podpasuje. W tym momencie nie b臋d臋 obiektywna, bo kocham mark臋 BABOR, kt贸ry ma 艣wietne kosmetyki i mas臋 r贸偶nych krem贸w do wyboru. Je偶eli tylko to jest Twoim problemem to zabiegi laserowe Ci nie pomog膮. Warto czasem skoczy膰 do dobrej kosmetyczki/kosmetolo偶ki na kwasy (b膮d藕 do lekarza np. na mask臋 tretinoinow膮) albo zabiegi z peelingiem kawitacyjnym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onaona...,
Kosmetykow uzywam juz od dluzszego czasu z apteki fitmy Vichy lub Eucerin, ale sa ko kosmetyki do cery wrazliwej, bo te do mieszanej wysuszaja mi twarz. To czyli na wagry nie pomagaja lasery? w takim razie zapisze sobie to o czym mowisz o kawasach, pilingach. Dziekuje za pomoc i pozdarwiam :-)

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 Sandrine za odpowied藕. Mam jeszcze pytanie odno艣nie tego lasera CO2 z ko艅c贸wk膮 frakcjonuj膮c膮 na wglebienia w skorze. Czy chodzi tu o taki laser jak np Fraxel czy mo偶e jaki艣 inny typ? W jaki sposob mozna bezpiecznie zamykac naczynka na twarzy, aby nie pozostawi膰 trwalych blizn?

Udost臋pnij ten post

Je偶eli chodzi o bezpieczne zamykanie naczynek to nie jest tak 艂atwo.. po prostu tkanka tak reaguje u niekt贸rych - albo wg艂臋bieniami, albo wr臋cz bia艂awymi bliznami. Nie ma zasady. Nie koniecznie musi by膰 to zatem efekt 藕le wykonanego zabiegu, a jedynie odpowiedzi膮 organizmu na zabieg. Ponadto zale偶y r贸wnie偶 od wielko艣ci naczynka i jego g艂臋boko艣ci. My艣l臋, 偶e frakcjonowanie powinno przynie艣膰 dobry efekt. Je偶eli chodzi o cer臋 mieszan膮 i kosmetyki - czasami u os贸b dojrza艂ych (dla mnie dojrza艂o艣膰, je偶eli chodzi o cer臋 to wiek powy偶ej 21 lat) sk贸ra potrzebuje odpowiedniego nawil偶enia i nat艂uszczenia. U偶ywanie w贸wczas kosmetyk贸w dla cer m艂odych mo偶e powodowa膰 przesuszenie. W zwi膮zku z tym Nasz "wredny" organizm dzia艂a Nam na z艂o艣膰 i nast臋puje wzmo偶ona ilo艣膰 produkowanego sebum (sk贸ra chce zablokowa膰 TEWL - czyli transepidermaln膮 utrat臋 wody) aby woda z niej nie parowa艂a. Nadmierna ilo艣膰 sebum = 艣wiecenie. A jak si臋 艣wiecimy zn贸w si臋 staramy ot艂u艣ci膰 i tak wpadamy w b艂臋dne ko艂o. Dlatego warto czasem przetrzyma膰 kilka dni na kremach z lipidami (ale nie na wazelinie) chocia偶by na noc - aby sk贸ra by艂a od偶ywiona - w贸wczas produkcja sebum powinna si臋 wyr贸wna膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do SANDRINE...
Tym razem bzdury opowiadasz. Zamykanie naszyn nie jest 艂atwe, owszem, ale powstanie blizny jest zawsze POWIKLANIEM zabiegu. Jesli dobiera sie odpowiedni laser, g臋sto艣膰 energii i czas trwania impulsu to NACZYNIE ZAMKNIEMY BEZ 艢LADU, a to co m贸wisz, to kiepskie wyt艂umaczenie. A powik艂anie zawsze oczywiscie moze sie zdarzyc, ale zadaniem lekarza jest zmniejszanie ryzyka\ Teraz cera mieszana - takie cery maj膮 z regu艂y tende3ncje do zaczerwieniania si臋, je艣li maj膮 - trzeba robi膰 zabiegi DORBYM IPL. Piel臋gnacja - na okolice tlustu warto ustawic dawkowanie kwasu azelainowego (finacea), tak, 偶eby nie przesuszyc za mocna a do tego jakies dobre kosmetyki nawilzaj膮ce, np. cetaphil ultra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandrine ;-P
IPL'em mo偶na redukowa膰 rumie艅, ale nie zamyka膰 naczynka. Bynajmniej nie spotka艂am si臋 jeszcze z takim urz膮dzeniem i z mi艂膮 ch臋ci膮 dowiem si臋 wi臋cej. Niemniej jednak podchodz臋 bardzo sceptycznie do IPL'贸w w przypadku redukcji naczynek. Je偶eli natomiast chodzi o lasery do zamykania naczynek - nie ma regu艂y - s膮 pacjenci u kt贸rych na ca艂ej twarzy jest ok, a w miejscu jednego naczynka b臋dzie wg艂臋bienie - pomimo, 偶e s膮 dobre parametry. Dlatego nale偶y uprzedza膰 o tym pacjenta. Jak r贸wnie偶 o tym, 偶e zabieg nale偶y powtarza膰, bo naczynko zamkni臋te z jednej strony ma tendencje do p臋kania z innej. Z tego co pisa艂a forumowiczka - cera zacz臋艂a jej si臋 przesusza膰 jak stosowa艂a kremy do cery mieszanej. Zatem odpowiednio dobrane lipidy powinny przywr贸ci膰 r贸wnowag臋 w jej sk贸rze. Samo nawil偶anie z mojego do艣wiadczenia nie wystarcza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do SANDRINE...
Czytaj uwa偶nie - o IPLu pisa艂em w艂a艣nie pod k膮tem sk艂onno艣ci do zaczerwienie艅 w sk贸rze mieszanej, gdy偶 mo偶e to by膰 stan prerosacea. Czyli o rumieniu Jednak, dobre IPLe zamykaj膮 drobne naczynka (mam na my艣li g艂贸wnie teleangiektazje). Najlepszy IPL, to Ellipse. Koszt oko艂o 300-350tys. Nie jest prawd膮, 偶e je艣li jedno naczynko uleg艂o OPARZENIU i powsta艂a blizna, 偶e paramtery dla tego naczynia by艂y prawid艂owe. Oparzenie to oparzenie. Ale zawsze dobrze mie膰 wyt艂umaczenie hihi.

Udost臋pnij ten post

Witam. Jestem 4miesiace po zabiegu laserem co2. Mam pe艂no komplikacji. Zaczn臋 od tego ze mam ubytki w jednym miejscu skory takie wglebienie, przebarwienia i odbarwienia, pod oczami sk贸ra jest taka jakby gumowata i 艣liska, pod oczami na ko艣ciach policzkowych zrobi艂y mi sie opuchniecia- po zrobieniu USG skory okaza艂o sie ze s膮 to zwloknienia pod skora w艂a艣ciwa. A na dodatek dosta艂am mo偶e z nerw贸w tradzik i po nim zostaj膮 blizny tradzikowe. Nie goja sie tylko zostaj膮 br膮zowe plamki. Chcia艂am zabiegiem czyli laserem ujedrnic sk贸r臋 kt贸ra wygl膮da艂a sama w sobie 艂adnie , troch臋 zmarszczek i lekki obwis. Teraz skora jest poszarpana gdy偶 na jednym policzku s膮 nier贸wno艣ci takie jakby ja艣niejsze blizenki. Jest tradzikowata ma blizny potradzikowe, opuchniecia bardzo brzydkie na ko艣ciach policzkowych takie nienaturalne z jednej strony wi臋ksze z drugiej mniejsze opuchniecie. Pod oczami popekaly tez naczynia w kilku miejscach i mam tez wra偶enie ze zrobi艂y mi sie piegi. Mam 37 lat skora teraz bez makija偶u i to bardzo dok艂adnego wyglada okropnie. Ale te opuchniecia nie mog臋 makija偶em zakryc, tak偶e jak jestem wsr贸d ludzi to widz臋 zdziwiona spojrzenia. Co ja mam teraz zrobi膰. Jak ratowa膰 cokolwiek. Tradzik m艂odzie艅czy, przebarwienia, odbarwienia, blizny, nier贸wno艣ci, opuchniecia, gumowata 艣wiec膮ce skora pod oczami. Tak bardzo 偶a艂uje tego zabiegu i jestem za艂amana, cierpi膮 moje dzieci i m膮偶. A ja ju偶 nie funkcjonuje jak normalny cz艂owiek. Prosz臋 o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co艣
z zabiegiem chyba posz艂o nie tak jak trzeba. Ciekawa jestem czy lekarz ustawi艂 odpowiednie parametry. Kto wykonywa艂 zabieg ?

Udost臋pnij ten post

Tak szuka艂am pomocy lekarze przedstawiaj膮 propozycje typu kolejny laser ale ja sie ju偶 panicznie sie boje. To nie jest 艣mieszne. Nie jestem osoba kt贸ra narzeka z byle powodu. Mieszkam w Bydgoszczy i nie wiem w czyje r臋ce mam sie odda膰. Dlatego teraz dopiero Was drodzy forumowicze chce sie poradzi膰 jak bezpiecznie sobie chocia偶 troch臋 pomoc. Nigdy ne mia艂am tradziku, nie mia艂am przebarwien ani blizn potradzikowych. Szukam tu pomocy.

Udost臋pnij ten post

Zabieg wykonywa艂a Pani doktor Wysocka kt贸ra ma mnie kompletnie w nosie. Twierdzi ze zabieg przeprowadzi艂a dobrze, twierdzi ze nie ma opuchniec a na zdj臋ciu USG jako艣 je wida膰 i podano co to jest(zwloknienie). Przed zabiegiem Pani m贸wi艂a ze 偶adnym komplikacji nie ma, bezpieczny zabieg trzy razy by艂am i rozmawia艂am przed zabiegiem o skutkach ubocznych. Twierdzi艂a ze nie ma. Teraz m贸wi ze mam sie mocno malowa膰 bo nie ma skory idealnej. Nie zrobi艂a mi zdj臋膰 rz臋du zabiegiem. Teraz ma mnie gdzie艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co jeden to lepszy!
Ja rozumiem Cie doskonale,i bardzo wsulczuje. Nie znam tej lekarki u ktorej mialas zabieg. Je偶eli mieszkasz w Bydgoszczy to id藕 do kliniki bienkowskiego. Zazwyczaj jak co艣 lekarzom nie wychodzi to p贸zniej z pacjent贸w robi膮 debili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co jeden to lepszy!
Co niekt贸rzy lekarze to nie powinni nawet trzymam w r臋ku lasera bo nie potrafi膮 go prawid艂owo zastosowa膰

Udost臋pnij ten post

By艂am u Pana M. Bienkowskiego zaleci艂 mi najpierw zabieg AFT czyli 艣wiat艂em na przebarwienia i ujedrnienie skory. Jest to rodzaj fotoodmladzania, p贸zniej microfraxel a na ko艅cu RF. Tylko ja ju偶 sie boje wszystkiego. Mam bardzo cienka sk贸r臋. Pryszcze to takie wielkie wulkany nigdy tego nie mia艂am. My艣la艂am ze na przebarwienia zrobi膰 cosmelan u Skorego P. Na ujedrnienie mezoterapie iglowa ale po niej sie puchnie a ja ju偶 mam dziwne opuchniecia i na samo to slowo sie trz臋se. Nie s艂ysza艂am o skutkach ubocznych AFT ale to wszystko to s膮 kolejne ingerencje. Wyda艂am 2000 z艂 za zabieg kt贸ry zniszczy艂 mi twarz ale oddam drugie tyle i wiecej za powr贸t do stanu sprzed lasera. Kt贸remu lekarzowi mam zaufa膰? A m贸j login Juleczka to imi臋 jednej z moich c贸rek dla kt贸rych musz臋 偶y膰 i da膰 im siebie a nie mam ju偶 si艂y, bo czas mija i nic sie nie poprawia. Chelsea pisa艂a ze efekty s膮 od3-6 miesi臋cy. Ja ju偶 jestem 4 miesi膮ce po i jest gorzej.

Udost臋pnij ten post

Juleczka kilka podstawowych pyta艅: - czy w ci膮gu 偶ycia by艂y stosowane sterydy - nawet miejscowo na twarzy? Czasami dermatolodzy zapisuj膮 je na wypryski alergiczne; - czy w przeci膮gu p贸艂 roku przed zabiegiem by艂y stosowane retinoidy - r贸wnie偶 doustnie m.in. reacutan, izotec, etc. - czy przez zabiegiem laserowym by艂y wykonywane inne zabiegi tj. RF, laser, silne kwasy? - czy nie masz 偶adnej przewlek艂ej choroby, zw艂aszcza o pod艂o偶u autoimmunologicznym. - czy wysypka o kt贸rej m贸wisz nie jest efektem infekcji bakteryjnej, grzybiczej, wirusowe? - czy wykonywa艂a艣 inne zabiegi po zabiegu laserowym? Je偶eli tak to jakie i w jakim odst臋pie? Je偶eli chodzi o przywr贸cenie dobrego wygl膮du to mo偶na: - na przebarwienia zastosowa膰 Dermamelan albo zrobi膰 TCA - ten peeling sp艂yci przebarwienia, ureguluje wydzielanie sebum i lekko uj臋drni sk贸r臋; - na blizny je偶eli boisz si臋 zabieg贸w laserowych mezoterapi臋 ig艂ow膮 b膮d藕 Dermapen (seria minimum 3-6 zabieg贸w) w贸wczas sk贸ra zostanie lepiej od偶ywiona i nawil偶ona, a samo k艂ucie podczas mezoterapii r贸wnie偶 wp艂ynie na jej elastyczno艣膰; - w miejscach ubytk贸w mo偶na ewentualnie zastosowa膰 Sculptr臋 (wp艂ynie na produkcj臋 kolagenu); - ewentualne du偶e ubytki mo偶na wype艂nia膰 kwasem hialuronowym; - co do zask贸rnik贸w dobrym rozwi膮zaniem by艂oby wykonanie maski tretinoinowej. Jednak偶e dopiero lekarz powinien zdecydowa膰 o procedurze zabieg贸w po dok艂adnym obejrzeniu stanu sk贸ry i przeprowadzeniu odpowiedniego wywiadu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dar001
Pytanie do Sandrine/Celesty Nie wiem, na co si臋 zdecydowa膰. Co najlepsze dla dojrza艂ej, zadbanej cery w celu wyg艂adzenia dolnej cz臋艣ci twarzy - chomiki, fa艂dy nosowe, nier贸wno艣ci zwiotcza艂ej sk贸ry w d贸艂 od k膮cik贸w ust. Trinity, wype艂nienie emerylem, czy radiesse? Kt贸ry zabieg da najlepsze i najtrwalsze efekty? Czy kts ma do艣wiadczenie z ulther膮? Interesuje mnie podniesienie brwi. W艂a艣nie zafundowa艂am sobie nici Silhouette soft. Po dw贸ch tygodniach cieszenia si臋 efektem znikn臋艂y zmarszczenia nad brwiami po podci膮gni臋ciu i brwi s膮 w tym samym miejscu, co przedtem :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dada raz jeszcze
Dziewczyny, zastanowcie sie kilka razy zanim poddacie sie zabiegom laserowym czy fotoodmladzania.Pisalam juz o swoim przypadku na forum.Poddalam sie zabiegowi REFIRMe technologia Elos na maszynie Syneron (jedna z czesci zabiegu Trinity) zaplanowane bylo 6 zabiegow.Po 2 zdecydowalam sie przerwac te zabiegi.Poniewaz zauwazylam na swojej twarzy przesuszenie skory , pod oczami na poczatku policzkow mialam pozwijana skore jak stare jablko.Ogolnie wygladalam na bardzo przemeczona.Moje otoczenie rowniez zwrocilo uwage ze wygladam niekorzystnie.Zaczelam szukac informacji na stronach amerykanskich i niemieckich.Przeczytalam rowniez pare ostrzezen na stronach FDA.I natychmiast zdecydowam sie na przerwanie po drugim zabiegu.Moja skora na twarzy jest cienka, delikatna i naczynkowa.Powinnam omijac tego typu zabiegi szerokim lukiem.Po Paru miesiacach odwiedzilam specjaliste od medycyny estetycznej.On stwierdzil u mnie zanikanie tkanki tluszczowej na twarzy.Nie potwierdzil mi czy jest to resultat Refirmr ja jednak uwazam ze tak.skarga do syneronu nic mi nie dala.e

Udost臋pnij ten post

Dada pami臋taj, 偶e nie ka偶dy zabieg wywo艂uje takie efekty. Po pierwsze przed zdecydowaniem si臋 na zabieg trzeba zadba膰 o to 偶eby to by艂y zabiegi wykonywane porz膮dnym sprz臋tem, a nie 偶adn膮 chi艅szczyzn膮. Po drugie 偶eby wykonywa艂 je lekarz a nie kosmetyczka!!! Z takimi zabiegami nie ma 偶art贸w. Nie s膮 niebezpieczne ale 偶eby przynios艂y efekty musza by膰 wykonane prawid艂owo. S膮 ekstra zabiegi Harmony XL, kt贸re s膮 przeprowadzane na wysokiej jako艣ci sprz臋cie i nie ma mowy o takich akcjach podczas tych zabieg贸w

Udost臋pnij ten post

Hmmm chcia艂abym zauwa偶y膰, 偶e firma SYNERON to nie chi艅szczyzna, ale jedna z najlepszych firm na 艣wiecie produkuj膮cych lasery. W og贸le w艣r贸d producent贸w kr贸luje Izrael ;-) Co do zabieg贸w to rzeczywi艣cie nic po 艣wietnym urz膮dzeniu jak marny poziom wiedzy obs艂uguje osoba pracuj膮ca na tym urz膮dzeniu. Je偶eli masz problem z doln膮 cz臋艣ci膮 twarzy to najlepiej zacz膮膰 w艂a艣nie od zabieg贸w uj臋drniaj膮cych: masz do wyboru Fraxa, Ulthere, RF - wyb贸r nale偶y od Ciebie, pieni臋dzy, kt贸re chcesz wyda膰 i fachowca do kt贸rego trafisz. Po 2-3 miesi膮cach mo偶esz zastosowa膰 kwas hialuronowy (np. w formie nitek hialuronowych b膮d藕 wype艂nie艅) albo Sculptre (je偶eli s膮 ubytki w tkance podsk贸rnej) lub Radiesse. Natomiast je偶eli chodzi o nitki to z tego co rozmawia艂am z przedstawicielami to nitki o kt贸rych piszesz mo偶na podci膮gn膮膰... czasami lekarze sugeruj膮 najpierw zastosowanie botoxu - by ca艂kowicie rozprostowa膰 czo艂o, a dopiero p贸藕niej wykonuj膮 aplikacj臋 nitek. Na zdj臋ciach widzia艂am do艣膰 fajne efekty, wi臋c mo偶e zapytaj lekarza, kt贸ry wykonywa艂 zabieg. Jak nie... to chyba zostaje tylko chirurgiczna korekcja brwi ;/

Udost臋pnij ten post

Ja rownie偶 poprzez moje nier贸wne opuchniecia wygl膮dam starzej. Nie bra艂am wcze艣niej lek贸w hormonalnych jedynie przeciw depresyjne przez sytuacje rodzinna. Powiem Wam ze lekarka w og贸le o to nie pyta艂a. Da艂a co艣 do podpisu bardzo szybko, co艣 tam by艂o o lekarstwach ale 偶adnego t艂umaczenia ze nie wolno bra膰 pewnych lekarstw. Tak szczerze m贸wi膮c nie by艂am przygotowana na ten zabieg teoretycznie i to mnie zgubilo. Tez sie obawiam tej tkanki t艂uszczowej bo skora jest bardzo cienka. Moja kosmetyczna kt贸ra mi teraz ratuje twarz prostymi pielegnacyjnymi zabiegami twierdzi ze jest strasznie cienka i bardzo wra偶liwa. Dziwnie reaguje na proste zabiegi.

Udost臋pnij ten post

Powiedzie mi prosz臋 jakie mam prawa do reklamacji do odszkodowania w przypadku znieksztalcenia twarzy. Zniszczenia skory. Jak mam to przeprowadzi膰. Czy jest to mo偶liwe. Przypomn臋 ze lekarka nie zrobi艂a zdj臋膰 przed zabiegiem a ja g艂upia w domu tez nie bo by艂am pewna ze lekarka to zrobi.

Udost臋pnij ten post

Mo偶e nie powinnam robi膰 anty reklamy ale omijajcie dr. Wysocka z gabinetu dermatologicznego w Bydgoszczy na Glinkach. Dzisiaj pojecha艂am w kolejne miejsce na konsultacje i jak mnie zobaczono to widzia艂am ten niepok贸j co z ni膮 zrobi膰 ? od czego zacz膮膰? O co chodzi? Kto Pani to zrobi艂? A m贸j m膮偶 to mam wra偶enie ze ju偶 patrze膰 na mnie nie mo偶e. Ma ten dziwny wyraz twarzy jak wraca do domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A tak naprawd臋 to....
Do Sandrine: Laser frakcyjny nie s艂u偶y do uj臋drniania. Nie odpowiedzia艂a艣 kochana na info o Ellipse. Entuzjastka Almy Accent: Syneron to nie chi艅szczyzna (zgadzam sie z Sandrine). Alma Accent nie jet w niczym wyj膮tkowa. To dobry RF poprostu. Do Juleczki To jest tak, 偶e po zabiegu frakcyjnym CO2 mog艂a艣 z艂ym post臋powaniem pozabiegowym zakazi膰 sk贸r臋....I to nie musi by膰 wina Pani Doktor. Da艂bym sobie spok贸j z ww. radami. Najpierw trzeba zrobi膰 posiew, zastosowa膰 antybiotyk. Je艣li tr膮dzik nie minie, warto rozwa偶y膰 terapi臋 ma艂ymi dawkami Izoteku (a nie jakie艣 tam maski). Blizn nie ma sensu leczy膰, bo masz tr膮dzik. Zrobi si臋 b艂edne ko艂o. Jak wyleczysz tr膮dzik, trzeba zrobi膰 kilka zabieg贸w dobrym laserem frakcyjnym Er:Glass (nie CO2) i wyleczy膰 blizny (razem z przebarwieniami).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czy
Pan jest lekarzem???

Udost臋pnij ten post