Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Go艣膰 drusilla
nie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 drusilla
paula- nie, to nie jest przeciwwskazanie.

Udost臋pnij ten post

Witam Mam pytanie do Pani Celesty. Jakie zabiegi pomoga ze zwiotczala skora po porodzie i rozstepami? Aktualnie wyciskam na silowni i robi masaz banka chinska- jak sobie przypomne:) czy jest sens kontynuowania masazu czy nie przyniesie on wiekszych rezultatow? Jestem naprawde zdesperowana i gotowa sprobowac wszystkiego zwlaszcza, ze minelo 5.5 miesiaca po porodzie a skora nie bardzo sie poprawila. A jeszcze jedno pytanie. co zrobic ze zwisajacym biustem? czy istnieja jakies dobre zabiegi, ktore sprawia,z e bedzie chociaz troche jedrniejszy? Z gory dziekuje za odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drusilla
Pani Celesty ju偶 tu dawno nie ma, wi臋c raczej Ci nie odpowie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 R贸偶a10
Lilianka 777 Odezwij sie na forum bo mam podobne prze偶ycia i chcia艂abym pogada膰.Jestem za艂amana...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilianka777
Do R贸偶a 10 - podaj sw贸j adres e-mailowy,napisz臋. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilianka777
Pozdrawiam kochane dziewczyny z forum; Niteczk臋-niteczk臋,arbuz, juliank臋75 i wiele, wiele wspania艂ych kobiet,kt贸re przysz艂y i przechodz膮 przez koszmar polaserowych i FR zabieg贸w. Buziaczki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 R贸偶a 10
Do Lilianka 777 olamasi@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do R贸偶a 10
R贸偶yczko,czy poda艂a艣 w艂a艣ciwy adres? napisa艂am. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich ! Wczoraj mia艂am robiony zabieg laserem CO2. Przed zabiegiem mia艂am tak膮 bia艂膮 kropke (srednica ok. 4 mm ) na samym czubku nosa . Teraz mam dziur臋 czarn膮 ok. 3,5 mm. . I nie wiem co mam robic. Dodam 偶e zabieg by艂 na NFZ. Pyta艂am sie p. dermatolog kt贸ra wykonywa艂a zabieg czy mam czyms smarowac, a ona mowi ze jutro juz moge spokojnie podk艂ad na艂o偶yc zeby zatuszowac , nic mi nie przepisa艂a, samo ma sie zagoic i odpasc strupek ... Teraz 偶a艂uj臋 bo jak zostanie mi blizna lub plama czerwona to bedzie jeszcze gorzej..;((( Nie chce miec blizny , wiec pytam sie , co mam robic? * Czy faktycznie kompletnie niczym nie smarowac??? A jak jakis brud sie dostanie albo cos do tej rany? *czyta艂am ze do 14 dni t膮 ran臋 trzeba smarowa膰 Alantanem (tylko nie wiem czy zasypk膮 czy ma艣ci膮? *Czy mam przemywac to wod膮 przegotowan膮? Czy wod膮 utlenion膮? * Bior臋 lek Tetralysal (s膮dze ze nie przeszkadza to w niczym?) * Codziennie smaruj臋 twarz kremem na tr膮dzik r贸偶owaty Rosacin (Iwostin) - czy na t膮 ran臋 te偶 mam smarowa膰? * Czy krem na s艂o艅ce mam smarowa膰 na t膮 dziur臋? Jesli tak to przeciez trzeba t膮 t艂ust膮 warstw臋 pozniej jakos oczyscic ...? Bardzo bardzo prosz臋 o pomoc osoby kt贸re mia艂y co艣 podobnego jak ja, lub mo偶e na forum s膮 jacys dermatologowie kt贸rzy poradz膮 mi co mam robic??? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za wszelk膮 pomoc. Dodam jeszcze 偶e mam zaklejon膮 t膮 ran臋 plastrem. Czy mam ca艂y czas nosi膰 go? Czy mo偶e robic jakies opatrunki lepiej? Prosz臋 pom贸偶cie !!! ;((((

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich ! Wczoraj mia艂am robiony zabieg laserem CO2. Przed zabiegiem mia艂am tak膮 bia艂膮 kropke (srednica ok. 4 mm ) na samym czubku nosa . Teraz mam dziur臋 czarn膮 ok. 3,5 mm. . I nie wiem co mam robic. Dodam 偶e zabieg by艂 na NFZ. Pyta艂am sie p. dermatolog kt贸ra wykonywa艂a zabieg czy mam czyms smarowac, a ona mowi ze jutro juz moge spokojnie podk艂ad na艂o偶yc zeby zatuszowac , nic mi nie przepisa艂a, samo ma sie zagoic i odpasc strupek ... Teraz 偶a艂uj臋 bo jak zostanie mi blizna lub plama czerwona to bedzie jeszcze gorzej..;((( Nie chce miec blizny , wiec pytam sie , co mam robic? * Czy faktycznie kompletnie niczym nie smarowac??? A jak jakis brud sie dostanie albo cos do tej rany? *czyta艂am ze do 14 dni t膮 ran臋 trzeba smarowa膰 Alantanem (tylko nie wiem czy zasypk膮 czy ma艣ci膮? *Czy mam przemywac to wod膮 przegotowan膮? Czy wod膮 utlenion膮? * Bior臋 lek Tetralysal (s膮dze ze nie przeszkadza to w niczym?) * Codziennie smaruj臋 twarz kremem na tr膮dzik r贸偶owaty Rosacin (Iwostin) - czy na t膮 ran臋 te偶 mam smarowa膰? * Czy krem na s艂o艅ce mam smarowa膰 na t膮 dziur臋? Jesli tak to przeciez trzeba t膮 t艂ust膮 warstw臋 pozniej jakos oczyscic ...? Bardzo bardzo prosz臋 o pomoc osoby kt贸re mia艂y co艣 podobnego jak ja, lub mo偶e na forum s膮 jacys dermatologowie kt贸rzy poradz膮 mi co mam robic??? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za wszelk膮 pomoc. Dodam jeszcze 偶e mam zaklejon膮 t膮 ran臋 plastrem. Czy mam ca艂y czas nosi膰 go? Czy mo偶e robic jakies opatrunki lepiej? Prosz臋 pom贸偶cie !!! ;((((

Udost臋pnij ten post

Prosze powiedzcie mi chociaz czy mam cos przez te pierwsze pare dni robic? Jak oczyscic ta skore? Czym przemyc? Prosze o pomoc bo jestem zdana w tej chwili na internet, moja dermatolog nie przyjmuje dzisiaj ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studio katowice
Monixa - nie jestem dermatologiem, ale kosmetologiem i wykonuj臋 zabiegi CO2. Oto moje rady: po zabiegu CO2 przez pierwsze dni powinna艣 przemywac pole zabiegowe, najlepiej Octeniseptem lub Borasolem ( nanosi膰 za pomoc膮 ja艂owych gazik贸w i przemywa膰 od 艣rodka na zewn膮trz). Mo偶na nak艂ada膰 jak膮艣 ma艣膰 z antybiotykiem, ale skoro nic nie dosta艂a艣 - to nie jest to konieczne w Twoim przypadku. To pierwsze 48 godz, zanim pojawi si臋 strupek. Jak ju偶 jest strupek - to stanowi on biologiczny opatrunek i ma艣膰 nie jest ju偶 konieczna - tylko nawil偶amy ten strupek kremem. Ja polecam Tolerance Extreme (Avene). Jak ju偶 strupek odpadnie 1-2 razy dziennie nak艂adaj 偶el silikonowy (np. Dermabliz) przez co najmniej miesiac i koniecznie jak膮艣 ochrone UV. ostateczny efekt kosmetyczny b臋dzie po co najmniej 8 tygodniach, wiec g艂owa do g贸ry... nie od razu Krak贸w zbudowano :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krasnolistka
Witam. Mam zdiagnozowan膮 brodawk臋 艂ojotokow膮 do usuni臋cia laserem. Um贸wi艂am si臋 ju偶 na zabieg, id臋 za tydzie艅 i nie mog臋 si臋 doczeka膰 (to cholerstwo zrobi艂o mi si臋 na dekolcie, niby niegro藕ne, ale szpeci). Przy rejestracji nic mi nie m贸wiono, a ja dzisiaj przez przypadek przeczyta艂am, 偶e przed zabiegami laserowymi nie wolno stosowa膰 samoopalacza. A ja u偶ywam i dopiero wczoraj na艂o偶y艂am 艣wie偶膮 "warstw臋" :( Nie mog臋 znale藕膰 informacji, czy takich miejscowych zabieg贸w te偶 to dotyczy, czy wystarczy np dobrze przemy膰 to miejsce i omija膰 przed i po zabiegu, czy te偶 dzia艂a to jako艣 szkodliwie na ca艂膮 sk贸r臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sophie sophie
Je偶eli chodzi o samoopalacz, to ja podpisywa艂am o艣wiadczenie, 偶e nie u偶y艂am, chyba 2 tygodnie lub miesi膮c przed, nie pami臋tam. Tak wi臋c jest to przeciwsskazanie do wykonania zabiegu, ale nie wiem jak si臋 to ma do takiej ma艂ej powierzchni, ja robi艂am blizny na policzkach.

Udost臋pnij ten post

ac77 Mam pytanie czy kto艣 wie co艣 na temat urz膮dzenia dermapen?Jakie efekty na blizny? Super efekty na blizny daje z po艂膮czeniem kosmetyk贸w marki Beaute Pacifique: http://www.timeclinic.pl/index.php/beaute-pacifique-nowo.html. zale偶y jak g艂臋bokie i po czym masz te blizny. Mnie dr Pszenny praktycznie wyeliminowa艂 blizny po operacji jaka by艂a konieczna po wypadku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krasnolistka
Sophie sophie, dzi臋ki za odzew. To by艂 d艂ugi weekend, wi臋c nie mog艂am zapyta膰 bezpo艣rednio w gabinecie, dlatego z niecierpliwo艣ci napisa艂am tutaj. Na szcz臋艣cie okaza艂o si臋, 偶e na taki ma艂y punktowy zabieg samoopalacz nie ma wp艂ywu, chocia偶 i tak na wszelki wypadek ju偶 si臋 nie smarowa艂am. Jestem po i 偶a艂uj臋 tylko, 偶e nie wzi臋艂am si臋 za to wcze艣niej (naczyta艂am si臋 o czerniakach i odwleka艂am badanie ze strachu, niepotrzebnie). Dzi艣 trzeci dzie艅 od zabiegu, a ja mam ju偶 tylko r贸偶owy 艣lad. Warto by艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szymon 8303
Dziewczyny ja mam 30 lat i zawsze mia艂am piegi ,wiec postanowilam je usun膮c w gabinecie koszt 600z艂 .Niestety piegi powracaj膮 mimo stosowania 3 razy dziennie kremu 50 mam juz taka mask臋 i sie swiece ze mam dosc.Lekarz powiedzial ze mam sk艂onnosci wiec pewno powr贸c膮.Tydzie艅 po zabiegu wygladalam okropnie wszystkie piegi robi膮 sie czarne .Cieszy艂am si臋 poniewaz lekarz powiedzia艂 ze im ciemniejsze tym lepiej poniewaz wszyskie zejd膮.Teraz mine艂o 3 miesiace od zabiegu a ja mam wiecej pieg贸w niz przed zabiegiem.Nie wiem czy s膮 jakie艣 metody na nie .Jestem za艂amana nie nawidz臋 moich pieg贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ivegeralda
kto艣 kto pisze, 偶e mu w艂osy nieodrastaj膮 bo by艂 w depilconcept to chyba 艣ni, ja mia艂am 13 zabieg贸w i gucio!!!!!!! niepolecam moja kole偶anka poleci艂a ale jej te偶 odros艂o wszystko na bikini jak jest pierwszy efekt naci膮gaj膮 na z艂ote g贸ry a potem okazuje si臋 偶e to nic niedaje a pieniadze przepadaj膮.... tak sie zarabia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc2345
Mam pytanie do kosmetologa odno艣nie zabiegu laserem erbowym stosowanym na blizny, mija trzeci miesi膮c po zabiegu, zaczerwienienia utrzymuj膮 si臋, jakie 艣rodki stosowa膰 na sk贸r臋 w oparzanych laserem miejscach? Po dwa opakowania argosulfanu i octeniseptu a efekt贸w nie wida膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feera
Witam, mam kilka pyta艅, w jakiej cenie wykonywane s膮 zabiegi laserem RF PIXEL, chodzi mi o jednorazowy zabieg, oraz czy zabieg wykonany tym laserem w celu usuni臋cia blizn (jest ich du偶o i s膮 dosy膰 stare) b臋dzie bardziej efektywny ni偶 przy u偶yciu innych metod? mam wra偶enie, 偶e laser ten jest bardzo dobry i efektywny, jednak mam w膮tpliwo艣ci co do ceny, o kt贸rej przeczyta艂am na jednej ze stron gabinet贸w kosmetycznych, zabieg jest do艣膰 drogi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Juleczki
Witaj. Bardzo Tobie wsp贸艂czuj臋. Jeste艣my z tego samego miasta i r贸wnie偶 prze偶ywam tragedi臋 po zabiegu laserowym. Napisz prosz臋, jak u Ciebie post臋py. Zmieni艂o si臋 na lepsze? Czy kto艣 Tobie zdo艂a艂 pom贸c?. Serdecznie pozdrawiam wszystkich, kt贸rzy przestrzegaj膮 przed laserami. Pomimo osobistej tragedii maj膮 si艂y wspiera膰 i przestrzega膰 innych. Chyl臋 czo艂a. Bardzo Wam dzi臋kuj臋. Ile jeszcze tragedii musi si臋 sta膰, 偶eby ludzie zrozumieli jakie to niebezpieczne?. Gdybym przeczyta艂a przestrogi niekt贸rych z Was, na pewno nie zdecydowa艂abym si臋 na laser. Zastan贸wcie si臋 milion razy!

Udost臋pnij ten post

Nic sie za bardzo nie zmieni艂o. Jeste艣 z. Bydgoszczy ? Co robi艂as i u kogo? O ile chcesz napisa膰, oczywi艣cie. Skora i twarz znieksztalcona. A ch szkoda gadac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Juleczki
Tak, jestem z Bydgoszczy. Efekt:zwiotcza艂a sk贸ra, wielkie pory, blizny, zgrubienia na czole, obrz臋k, nadwra偶liwo艣膰. Mia艂am wygl膮da膰 m艂odziej a efekt jest dok艂adnie odwrotny. Nie znalaz艂am pomocy u nikogo z naszego miasta. Obawiam si臋, 偶e jeszcze b臋dzie gorzej. Mog臋 si臋 z Tob膮 podzieli膰 szczeg贸艂ami w inny spos贸b ni偶 na forum. Nie jest mi 艂atwo o tym m贸wi膰. 呕ycz臋 du偶o zdrowia i du偶o optymizmu, bo jest nam potrzebny.:)

Udost臋pnij ten post

Napisz prosz臋 co to by艂 za laser i na co robi艂as zabieg. Ja uwa偶am ze pewnie nie ka偶dy laser szkodzi, ale 艅igdy w zyciu bym ju偶 nie posz艂a na inwazyjny zabieg spalenia kolagenu. Laser co2 jest strasznie wybredny, jednej osobie pomoze, drugiej 艅ie. Jest to uzale偶nione od predyspozycji skory. Mi zrobi艂 spustoszenie na twarzy a innej osobie pomoze. Robi blizny, robi efekt pomara艅czowej skory(cellulit mam na czole) a pyta艂am sie o to. Nigdy w zyciu nie poszlabym na laser gdybym wiedzia艂a co mi to zrobi. Zwloknienia na kosciach. Nie rozpisuje sie ju偶. Gdybym sie nie wstydzila , wstawilabym moje zdjecia ku przestrodze i nikt by nie poszed艂 na 偶aden laser, bo nigdy nie wiesz czy to Tobie sie tez przytrafi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak si臋 czuje pacjent po operacji ze znieczuleniem og贸lnym? Co odczuwa? http://goo.gl/bh7ni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Citylight
Do feera. Ja usuwa艂am blizn臋 pixel, jestem bardzo zadowolona z efekt贸w. :-) 4 zabiegi, w odst臋pach co 3 tygodnie. przed samym zabiegiem nak艂adano ma艣膰 znieczulaj膮ca na godzink臋. Dzi臋ki temu praktycznie nic nie czu艂am podczas samego zabiegu. W razie pyta艅 pisz - ch臋tnie podziel臋 si臋 wra偶eniami. ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie ,czy latem mo偶na robi膰 zabiegI laserowe?konkretnie chodzi mi o Fraxel

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drusilla
Nie. Moja dermatolog nie robi nic z laserem w takim okresie. Generalnie jak si臋 uprzesz to mo偶e kto艣 Ci zrobi, ale lepiej poczeka膰.

Udost臋pnij ten post